Jump to content



Πρόταση κάρτας γραφικών & τροφοδοτικού για σύστημα 6ετίας.


vanimar

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από

- Asus P5B

- CPU Core2Duo E6400

- 3GB RAM (667MHz) (με ενδεχόμενη προσθήκη άλλου 1GB)

- 250GB SATA σκληρός (πιθανή προσθήκη δεύτερου)

- τον 120mm fan του κουτιού

- ένα dvd-r

Θα ήθελα κάποια πρόταση για την καλύτερη δυνατή αγορά κάρτας γραφικών για τα κυβικά του παραπάνω μηχανήματος και ασφαλώς ένα επαρκές τροφοδοτικό για όλα.

Σημαντικό:

Η κάρτα προορίζεται για gaming σε αναλύσεις γύρω στο 1280x1024 και με αξιώσεις του να παίζει τα παντα καταρχήν. Δεν με νοιάζει αν θα παίζει σε high ή low settings, με νοιάζει να παίζει (αξιοπρεπώς γρήγορα) και προφανώς να μην υπάρχει θέμα με drivers.

Kαι δεύτερο σημαντικό είναι ότι η κάρτα θα τρέχει ως βασικό περιβάλλον linux (Αrch) σε dual boot με windows7 σύστημα, οπότε μην υπάρχουν προβλήματα ή ασυμβατότητες σε αυτόν τον τομέα επίσης.

Με overclocking δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ.

Αν κατάλαβα καλά από αυτά που έχω διαβάσει, μου φαίνεται ότι βρίσκομαι κοντά στην 9800gtx. Όντως; Μήπως υπαρχει περιθώριο για κάτι καλύτερο (πιο αποδοτικό/λιγότερο ενεργοβόρο) χωρίς να έχω bottleneck; Μήπως και η 9800gtx είναι overkill για το παραπάνω σύστημα οπότε να πάω σε κάτι κατώτερο;

Όσον αφορά τα τροφοδοτικά, δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι παίζει με την ποιότητα κατασκευής των εταιριών. Επίσης, μέχρι τώρα ήμουν στα 535W και νομίζω ότι ήταν παραπάνω απ' ότι χρειαζόταν το σύστημα. Τέλος πάντων, να αναφέρω μόνο ότι η πρόταση τροφοδοτικού θα εκτιμούσα να είναι budget λύση και όχι επένδυση, δηλαδή να είναι αξιόπιστο και επαρκές εννοείται, αλλά δεν σκοπεύω να χτίσω μηχάνημα στο μέλλον με αυτό το τροφοδοτικό.

Σας ευχαριστώ και καλή χρονιά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Συγνώμη για την παράλειψη. Κάρτα και τροφοδοτικό να μην ξεπερνούν πολύ τα 130€. Προτιμώ το τροφοδοτικό να είναι καινούργιο.

Επίσης, είσαι σίγουρος για την 7770 σε linux και μάλιστα σε rolling διανομή φίλε μου; Μη σπάω το κεφάλι μου σε μόντες και τελικά διαπιστώσω ότι υπάρχει θέμα ασυμβατότητας hardware.

Ευχαριστώ και πάλι. Πείτε μου αν ξέχασα να αναφέρω τίποτ' άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Κατσε ρε φιλαρακι πολυ λιγα ειναι τα ευρώ...

Αν εχεις 500 τροφοδοτικό σε καλύπτει μια 7770 με 1gb μνήμης στα 130 ευρω και πιο φθηνα.

Οσο για τη συμβατότητα θα σου κάποιος άλλος δεν γνωρίζω

*S2

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, κατ' αρχήν, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Τα διαθέσιμα λεφτά δυστυχώς είναι αυτά. Λόγω περιστάσεων, "κατά πάσα πιθανότητα μεταχειρισμένη" έτρεχε στο μυαλό μου, εφόσον θέλω gaming κάρτα.

Δύο άτομα μου προτείνατε κάρτες της ίδιας σειράς. Μιας και δεν υπάρχει κάποιος χρήστης με συγκεκριμένη γνώση ή εμπειρία στο λινουξ με αυτές τις κάρτες και το ψάξιμο θα συνεχιστεί, τουλάχιστον να δω σε τι επίπεδα κυμαίνεται το troubleshooting με τις συγκεκριμένες, υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις στα κυβικά αυτών που μου προτείνατε, εφόσον θεωρείτε ότι ο επεξεργαστής μου είναι αρκετός (και αφού η 9800 θεωρείται τόσο παλιά);

Link to comment
Share on other sites

Το μονο που θες να δωσεις ειναι 120Ε να παρεις μια 7770 που και ειναι καλυτερη απο την 9800, προφανως γιατι ειναι 4 χρονια διαφορα τεχνολογια, και γιατι δεν τρωει τιποτα απο watt 150 watt τρωει η 9800 στο full, 80 τρωει η 7770, οποτε δεν χρειαζετε να αλλαξεις τροφοδοτικο για τις αναλυσεις σου ειναι οτι πρεπει.

Link to comment
Share on other sites

Τροφοδοτικό χρειάζομαι ούτως ή άλλως γιατί αυτό που είχα πέθανε. Με συμφέρει δηλαδή εκτός των άλλων η 7770 ΚΑΙ λόγω μικρότερου τροφοδοτικού; Αν τρώει 80 στο full, ενα 430 που πρότεινε ο cabdik δεν θα είναι αρκετό;

Επίσης, ωραία με την 7770. Για το λόγο που προανέφερα, εναλλακτικές της 7770 υπάρχουν; Ή να μην ψάχνω άλλο και να εστιάσω να δω τι θα κάνω με αυτήν;

Link to comment
Share on other sites

Εγω γιατι υποψιαζομαι οτι με την 7700 θα εχει bottleneck?

Φιλε vanimar προσπαθησε(αν δεν γνωριζεις,διαβασε λιγακι δεν ειναι δα και τοσο παλουκι)να ανεβασεις λιγο τον cpu μεχρι εκει που μπορεις (oc) για να αποφυγεις/περιορισεις τετοια φαινομενα.Οχι τιποτα αλλο αλλα,αφου θα τα δωσεις για καρτα,τουλαχιστον να την αξιοποιησεις στο επακρο.

Link to comment
Share on other sites

1 αν θελεις μεγαλυτερο τροφοδοτικο, εστω και για ψυχολογικους λογους, μπορεις να παρεις αυτο Thermaltake Hamburg 530W | Skroutz.gr

2 μια διευκρινηση για την 7750 του Πλαισιου. ΔΕΝ ειναι αυτη που φαινεται στη φωτογραφια. αυτη ειναι αλλη εκδοση. του Πλαισιου ειναι με μονο ανεμιστηρι και μια μπλε ριγα στην ψυκτρα. το ξερω γιατι την πηρε ενα φιλαρακι πριν 10 μερες.

3 επειδη το μπατζετ ειναι πολυ περιορισμενο και για τα 2. το τροφοδοτικο τρωει περιπου το ενα 50ευρο, αρα μενουν μολις 80-85€ για την καρτα. δεν εχεις και πολλες (καλες) επιλογες.

Α ειτε την 7750 για να εισαι οσο πιο κοντα στο μπατζετ σου γινεται,

Β ειτε με μια μικρη υπερβαση την 7770 ή

Γ καποια αντιστοιχη NVIDIA λογω linux, οπως 640 για να εισαι εντος μπατζετ , ή την 650 με μια υπερβαση του μπατζετ, για να μπορεις να παιξεις και λιγο πιο ανετα!

Link to comment
Share on other sites

Bottleneck θα εχει οτι και να βαλει σε CPU 4-5ετιας απο καρτες που βγηκαν τωρα.

Το θεμα ειναι οτι ουτε η 7750-70, 640-650 ειναι αρκετα δυνατες για να προκαλεσουν τρομερο προβλημα με bottleneck που ουτε καν πιστευω θα συμβει κατι τετοιο στις αναλυσεις που εχει.

Απο τις τεσσερις καρτουλες απλα παιρνεις 7750 αν δεν εχεις τα λεφτα για 7770, η 650 ειναι overpriced garbage και δεν εχει λογο υπαρξης απλα ποιος ξερει τι σκεφτεται ι nvidia επρεπε να ειχε βγαλει Τι με τιν μια χωρις ηλιθιοτητες και απλες 650 αλλα υπαρχουν θυματα, οποτε και η 640 ειναι ακομα χειροτερα.

Αν βρεις καμια 550 Τι πουθενα πρεπει να ειναι στα 100Ε τωρα, ενδιαμεσα δηλαδη απο την 7750 και 7770 και ειναι λιγο καλυτερη απο την 7770.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά να είστε καλά. Σας ευχαριστώ για τη συζήτηση.

Το OC ας το αφήσουμε διότι ακόμη και αν βρώ την διάθεση να διαβάσω, αν τύχει και κάνω καμιά ζημιά, δεν έχω backup λύση και θα μείνω χωρίς σύστημα.

Όσον αφορά τις κάρτες που μου προτείνατε, μου απαντήσατε ότι αν μπορώ να βγω λίγο εκτός μπάτζετ, να προτιμήσω ανάλογα για ati ή nvidia την 7770, 650, 550 ti, διαφορετικά να πάω σε 7750, 640. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται να βγω εκτός μπάτζετ. Και τα 130€+ που διαθέτω είναι πάρα πολλά. Συμφέρει να προσπαθήσω να βρώ την 7770πχ. έστω και μεταχειρισμένη ή να προτιμήσω την 7750 του κουτιού που μου έχετε και έτοιμες προτάσεις; Εγώ με το μηχάνημα που έχω, στις αναλύσεις που παίζω κτλ., έχει νόημα να ασχολούμαι με τις διαφορές αυτές; ή όποια και να βάλω το ίδιο παιχνίδι θα βλέπω;

Ειναι πολυ μικρη η αναλυση και εγω ειμαι επιφυλαχτικος γιατο ποσο θα αξιοποιηθουν αυτες οι καρτες απο τον συγκεκριμενο cpu σε αυτη τη συχνοτητα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εναλλακτικές κάτωτερες (και φθηνότερες) από τις κάρτες που προτάθηκαν και στο μηχάνημά μου θα αποδίδουν το ίδιο με τις παραπάνω;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε vanimar

Έχω δει HD5670 να παίζει σε 1366x768. Μπορώ να σου πω πως εφόσον σου αρκούν low-medium settings στα 1280x1024, μπορείς να βάλεις και λίγο πιο μικρή κάρτα(5670/6670) από αυτές που σου πρότειναν.

Γνώμη μου είναι να πάρεις το τροφοδοτικό (καλύτερα 500W ή και πιο πάνω, π.χ. το Thermaltake Hambourg 530 που σου πρότειναν). Με τα υπόλοιπα πάρε όποια κάρτα μπορείς καλύτερη εντός budget (π.χ. 7750).

Η δική μου 5750 τα καταφέρνει σε 1920x1080 (μιλάμε για low-medium settings, μην πεταχτεί κανένας hardcore gamer "Τι μας λες τώρα;" :p ) , το ίδιο θα μπορούσε και η 7750 (5750=~7750) σε περίπτωση που αλλάξεις οθόνη (και φυσικά θα ανέβεις σε ανάλυση).

Όσο για την υποστήριξη για linux βλέποντας το site της amd, δίνει και drivers για linux.

Το αν θα έχεις bottleneck με την 7750 π.χ. δεν φαίνεται και απίθανο εφόσον έχεις c2d E6400 (2.13 Ghz). Ομολογώ δεν γνωρίζω αν θα υπάρχει και αν θα είναι πολύ ή λίγο.

Εφόσον οι επιλογές σου θα είναι εντος budget (=εντος δυνατοτήτων σου) και θα μπορείς να πάρεις την καλύτερη απόδοση τώρα (έστω και με κάποιο bottleneck), με δυνατότητα να σε καλύψουν σε κάποια (κοντινή) μελλοντική αναβάθμιση (τροφοδοτικό 500W, κάρτα με κάποιες δυνατότητες για μεγαλύτερες αναλύσεις).

Αν θες απλά να είσαι καλυμένος τώρα μπορείς να επιλέξεις τροφοδοτικό ~450W και πιο μικρή κάρτα όπως είπα στην αρχή.

Link to comment
Share on other sites

γενικα συμφωνω, με TopClr.

εχω την 6670 στο HTPC της υπογραφης μου, και παιζει αρκετα καλα, ολα τα τελευταια παιχνιδια, BF3-NFSMW2-Sniper Elite V2- DIRT 2- MOH κ.α, σε μονιτορ με λιγο υψηλοτερη αναλυση απο του Vanimar, 1600x900.

παρ' ολα αυτα, εξακολουθω να ψηφιζω 7750!!

τροφοδοτικο, οποιο βολευει. η διαφορα μεταξυ των 2, 430-530 δεν ειναι μεγαλη, και το 430αρι, δεν θα ζοριστει καθολου με το συστημα αυτο.

κι εγω 430W τροφοδοτικο εχω στο HTPC, και μπορειτε να δειτε τι εχει στην πλατη του!

ουτε κατα διανοια, βεβαια, δεν φτανει η καταναλωση του εκει πανω.

το ΜΑΧ ειναι στα 185W!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.