ximaira Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2013 (edited) Καλημέρα. Μιας και είδα ότι δεν υπάρχει θέμα ας ξεκινήσουμε εδώ να βάζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τις πατέντες που κάναμε και ότι άλλο προέκυψε με το Raspberry Pi !!! Ας ξεκινήσω εγώ πρώτος ανεβάζοντας τις πρώτες φώτο: Raspberry Pi Raspberry Pi Day 1 Stage 1: Setup OS (wheezy) Raspberry Pi Day 1 Stage 2: Configuration System Προβλήμα που αντιμετόπισα: 1ον: Επέλεξα αργή καρτούλα SD TOSHIBA 8GB (4mb/s) και είναι κάπως βαρετό όταν το βάζω να κάνει κάποιο update, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Απο το site προτείνετε class 10 2ον: Μετά την εγκατάσταση του Arch Linux και πριν του βάλω τον KDE δεν μου κατεβαίναν τα guest additions. Εκεί έχω μείνει τώρα.... Stay tuned για περισσότερες λεπτομέρεις Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 10, 2013 από ximaira Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 11, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2013 Εγώ το χρησιμοποιώ για σερβεράκο στο σπίτι, χωρίς γραφικό, χωρίς οθόνη, χωρίς ποντίκι και πληκτρολόγιο. Παρότι του έχω βάλει class 4 sd card δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Κάνει αθόρυβα και οικονομικά τη δουλειά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ximaira Μάρτιος 11, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2013 Με τι λειτουργικό το δουλεύεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάρτιος 11, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2013 Καλησπέρα, το χρησιμοποιώ από το καλοκαίρι για Media Centre στο σπίτι. Έχω πάρει μία Class 10 8GB καρτούλα και παίζει μια χαρά.Το λειτουργικό που έχω τώρα είναι OpenElec custom compiled.Κάθε φορά που του κάνω update παίρνει 3 ώρες να κάνει compile σε 12-πύρηνο μηχάνημα.Δοκίμασα παλιά το Arm-Archlinux αλλά δεν μου άρεσε γιατί έπρεπε να ρυθμίσω τα πάντα για το XBMC. Το OpenElec είναι setup από μόνο του. Πολύ καλύτερο για αυτό που το θέλω.Σκέφτομαι μήπως ξαναδοκιμάσω το Arm-Archlinux γιατί θέλω να στήσω ένα Git server + web-server - αλλά μπορεί να καταλήξω να πάρω ένα ακόμα, δεν είναι ακριβό άλλωστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 11, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2013 Με τι λειτουργικό το δουλεύεις;raspbian Link to comment Share on other sites More sharing options...
ximaira Μάρτιος 11, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2013 raspbianΜπορείς να στείλεις ενα λίνκ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 11, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2013 seriously ?Let me google that for you Link to comment Share on other sites More sharing options...
ximaira Μάρτιος 11, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2013 Οχι απλά εχω κατεβάσει πολλά και έχω μπερδευτεί.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 11, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2013 Downloads | Raspberry PiΕίναι από τα επίσημα OS, σίγουρα υπάρχουν και άλλα, αλλά για τη δουλειά που το θέλω κάνει μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ximaira Μάρτιος 12, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2013 Τα δοκίμασα αυτά..Τώρα έβαλα αυτό : FedoraProject Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 12, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2013 Καλό φαίνεται, θα το δοκιμάσω στο επόμενο βατόμουρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gns Μάρτιος 12, 2013 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2013 Καλησπερα το χρησιμοποιω και εγω απο το καλοκαιρι σαν media player, εχω εγκατεστημενο το XBMC.Γνωριζετε αν υπαρχη καποιο λειτουργικο που να συνδυάζει XBMC και Browser? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artyom Μάρτιος 12, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2013 Streamαρεις πάνω σε αυτό ή βάζεις ext. Hdd και διαλέγεις και βλεπεις? Γενικά είμαι ανάμεσα σε αγορά htpc και raspery αλλά δεν ξέρω τι να κάνω Στάλθηκε από το ZTE-BLADE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάρτιος 13, 2013 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2013 Προσωπικά βάζω εξωτερικό σκληρό και πάιζω από εκεί. Αλλα λογικά θα μπορείς να stream-άρεις από το PC στο XBMC. Δεν ξέρω πως λέγεται και το προτόκολο για να σου πω σίγουρα αλλά με ενδιαφέρει και εμένα (άμα βρω χρόνο!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάρτιος 13, 2013 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2013 Καλησπερα το χρησιμοποιω και εγω απο το καλοκαιρι σαν media player, εχω εγκατεστημενο το XBMC.Γνωριζετε αν υπαρχη καποιο λειτουργικο που να συνδυάζει XBMC και Browser?Το XBMC είναι πρόγραμμα. Αν βάλεις ένα λειτουργικό που έχει γραφικό και σηκώνεις το XBMC ότοτε θες τότε σε βολέυει? Θα πρότεινα Arm-Archlinux.Αν όχι το XBMC εχει διάφορα Add-ons που πιθανόν κάποιο από αυτά να είναι Browser - δεν το έχω ψάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 13, 2013 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2013 Για streaming από linux server προτιμώ το pms (playstation media server). Είχα δοκιμάσει και το mediatomb αλλά δε με ικανοποίησε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gns Μάρτιος 13, 2013 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2013 Το XBMC είναι πρόγραμμα. Αν βάλεις ένα λειτουργικό που έχει γραφικό και σηκώνεις το XBMC ότοτε θες τότε σε βολέυει? Θα πρότεινα Arm-Archlinux.Αν όχι το XBMC εχει διάφορα Add-ons που πιθανόν κάποιο από αυτά να είναι Browser - δεν το έχω ψάξει.Ναι ακριβος κατι τετοιο ψαχνω απλα δεν ηξερα αν το υποστηρίζουν ολα τα λειτουργικα συστηματα.Ο browser που εχει σαν addon το XBMC υποστηριζει μονο text Link to comment Share on other sites More sharing options...
ximaira Μάρτιος 13, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2013 Υπάρχει κάποιος οδηγός για να κάνω sεtup Arm-Archlinux;Εγω προσπάθησα εδώ αλλά δεν μου κατεβάζει τα guest additions. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngeorge Μάρτιος 23, 2013 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2013 Εχω τις παρακατω ερωτησεις αν μπορει καποιος να βοηθησει. Υπαρχει καποιο προγραμμα απομακρυσμενης διαχειρισης τυπου teamviewer. Υπαρχει τροπος να ακουω ραδιο (ελληνικους σταθμους) μεσω internet ?GiorgosSent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 23, 2013 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2013 Το teamviewer παίζει σε linux. Αλλά υπάρχουν και αρκετά άλλα προγράμματα για απομακρυσμένη σύνδεση. Σχεδόν όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ για να ακούω μουσική παίζουν και ιντερνετικούς σταθμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts