Jump to content



Επιλογή ανεμιστήρων


vasi

Recommended Posts

λίγο από όλα !! τα 22 d θεωρούνται ήσυχα ?

Αν είναι πράγματι τόσα dB και δεν είναι διαφημιστικό κόλπο, για το δικό μου αυτί τουλάχιστον είναι ήσυχα.Οι Scythe GT στα 28dB με ψιλοενοχλούν, άρα στα 22 είναι πολύ καλά.

Όλες οι εταιρίες δίνουν ένα + - γιατί δεν γίνεται να τρέχουν σταθερά στις στροφές που λένε.Οι PWRM (αν θυμάμαι καλά) έχουν 4 πινάκια και ρυθμίζουν απ' το bios ενώ τα PWM (έχουν 3) και τρέχουν σταθερά στις στροφές που έχουν κατασκευαστεί, εκτός βέβαια στην περίπτωση του fan controller.

Link to comment
Share on other sites

Οι pwm ανεμιστηρες σε σχεση με τους κλασσικους 3πινους ρυθμιζουν αυτοματα τις στροφες τους βαση θερμοκρασιας.

Οι pwm έχουν 4pin ακροδέκτες. Oi fan controller που δέχονται pwm ανεμιστήρες έχουν και ένα θερμοστάτη-θερμόμετρο. Αν βάλεις έναν pwm ανεμιστήρα σε 3pin θα δουλεύει σαν απλός non pwm ανεμιστήρας.

Το θέμα db είναι σχετικό. εμένα πχ οι 1500rpm ανεμιστήρες με 21dba ακούγονται για τα δικά μου αυτιά. Τελευταία κοιτάω για ανεμιστήρες κάτω απο 17dba γιαυτό τον λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και ένα χρόνο είμαι με Noiseblocker PL2. Τσιμπημένη τιμή αλλά τα λεφτά τους τα αξίζουν και με το παραπάνω. Πραγματικά αθόρυβοι και πολύ καλό airflow. Πολύ καλή εναλλακτική είναι και οι Enermax που είπε και ο φίλος.

Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Επειδή μπερδεύτηκα λίγο, πως λέγονται οι ανεμιστήρες με τα 3πιν και με τα 4;

Εκτός τους molex.Είχα την εντύπωση ότι με τα 3 είναι pwm ενώ με τα 4 pwrm.

Link to comment
Share on other sites

Θα προτεινα να δεις αυτους

Aquatuning - Der Wasserk

ή εναλλακτικα αυτους

Aquatuning - Der Wasserk

Noiseblocker ακριβοι, αλλα με καλη ποιοτητα!

Πιστευω ομως πως πρωτα πρεπει να δεις τι χρειαζεται το ψυγειο σου με βαση το fin density κ μετα να επιλεξεις ανεμιστηρα-στροφες

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

τελικά αγόρασα μια τετράδα Phobya G-Silent 12 1200rpm , τους δουλεύω μαζί με άλλους τέσσερις που είχα στα 700 rpm + 3*140 του κουτιού τους έβαλα στα 7v.

Ακούγεται ένα βουητό δεν ξέρω πόσα dba είναι ?? ενοχλητικός ήχος δεν είναι .....

Αλλά ησυχία ?? πως ??

Link to comment
Share on other sites

Υποψιάζομαι ότι είναι του τροφοδοτικού !!

Στο συνολο ποσα fans εχεις?Επειδη εχασα το μετρημα λιγο.Ειχες 4 και εβαλες αλλους 4?Δηλαδη 8 fans?Και σου φαινεται παραξενο το βουητο ε?Αν ηταν του τροφοδοτικου,θα το ακουγες και παλαιοτερα,(λογικα).Δοκιμασε ενω δουλευουν τα fans,με προσοχη να τα σταματας ενα ενα...ετσι θα καταλαβεις ποιο φταιει...Τροφοδοτικο μαλλον δεν παιζει,διοτι οπως σου ειπα θα το ακουγες νωριτερα.Ριξε τις στροφες σε ολα τα fans,καθως και εαν καποια στοχευουν σε θηκες δισκων κτλ...βαλε απο διπλα κανα σφουγγαρακι απο αυτα που εχουν τα κουτια των συσκευων υπολογιστων που παιρνουμε,μηπως και κανει αντανακλασεις...οσα εχεις στην μητρικη ριξε το profile στο silent,στα υπολοιπα τα volt,η' βαλε ροτορακια...αν σε ενοχλει πολυ ο θορυβος.Εγω παντως εκτος απο cpu+gpu,εχω 2 ανεμιστηρια των 120,και παλι βγαζει θορυβο!Τωρα αν καταλαβα εσυ με 8,μην περιμενεις πολλα...

Link to comment
Share on other sites

Παλιότερα δεν ισχύει,το ψυγείο δεν το είχα εγκατεστημένο,ούτε τους ίδιους ανεμιστήρες

το σύνολο των ανεμιστήρων είναι οχτώ,μαζί και όλα τα υπολειπα εκτός τροφοδοτικού τα δοκίμασα με ανεξάρτητη τροφοδοσία !! στροφές όπως είπα και παραπάνω είναι στις 700 οι τρεις 140 του κουτιού έχουν λάστιχο ,δεν έχουν κραδασμούς είναι ήσυχα.

Ο κυρίως ύποπτος είναι το τροφοδοτικό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.