Jump to content



καηκε η μητρικη τι γινεται με το raid 0


nalamanos

Recommended Posts

καλησπερα παιδια εχω ενα πολυ σοβαρο θεματακι ειχα δυο δισκους samsung f1 σε raid 0 και στραβωσε ο βερζεβουλης το ποδι του και καηκε η μιτρικη!!!δεν θελω να χασω τα αρχεια μου για κανενα λογο μιας και ηταν παρα πολλες φωτο μεσα σε αυτα!!!να πω πως η εγκατασταση δεν ειναι στους δισκους αυτους αλλα σε εναν ssd!!!μπορω να κανω κατι τωρα που θα αλλαξω μητρικη????ευχαριστω πολυ παιδια

Link to comment
Share on other sites

Ναι.

Αν ο controller είναι ίδιος ή παραπλήσιο μοντέλο ( μελλοντικό ή και λίγο παλιότερο ) αναγνωρίζονται τα array.

Στην Intel αυτό γινόταν από πολύ παλιά, στην AMD ξεκινήσανε γύρω στην εποχή του RDX200 Xpress Chipset

Ελπίζω να τους είχες στις θύρες του AMD SATA Controller και όχι κάποιου άλλου "external" που μπορεί η νέα σου μητρική να μην έχει τον ίδιο.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω βέβαια ότι ακόμα και να μην αναγνωρίζονται σαν array υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να ανασύρουν τα δεδομένα. Δεν μπορώ να δώσω παραδείγματα επειδή έχω εγκαταλείψει το raid εδώ και καιρό αλλά όταν ασχολούμουν (πριν 1-1,5 χρόνο) υπήρχαν. Οπότε just google it (data recovery tools).

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που σου γράφουν και παραπάνω. Chipset παραπλήσιας ή και νεότερης γενιάς θα αναγνωρίσουν το RAID απλά συνδέοντας το. Απλά θα ήταν καλό να επενδύσεις στην ίδια πλατφόρμα και να μην αλλάξεις στρατόπεδο γιατί θα έχει ταλαιπωρία το θέμα. Ανάκτηση data, εύρεση προσωρινού αποθηκευτικού χώρου, μεταφορά στο νέο RAID που θα στήσεις. Γενικά με μεγάλα RAID-0 όπως ένα που είχα στα 1.6GB η μεταφορά αρχείων είναι 24ώρη το λιγότερο διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά ό,τι RAID και να έχεις υπάρχει θέμα με την αλλαγή του controller. Πχ στο RAID10 έχουμε RAID0 και RAID1 ανά δύο δίσκους. Εάν αλλάξουμε controller δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι έχουμε αντίγραφα των αρχείων σε 2 δίσκους γιατί κάθε δίσκος έχει το 1/2 των δεδομένων των αρχείων.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.