Jump to content



Απομακρυσμένος έλεγχος DVR


himan83gr

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά!

Καταρχήν Καλό Πάσχα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τη διαδικασία ρύθμισης της εξής διαδρομής: Έχω λοιπόν στο δίκτυο ένα DVR(καταγραφικό). Το μηχανηματάκι έχει web interface το οποίο είναι προσβάσιμό από τον internet explorer μέσω της ip διεύθυνσής του. Όλα καλά κι όλα ωραία. Εγώ θέλω όμως να μπορώ να έχω πρόσβαση σε αυτό όχι μόνο τοπικά αλλά από οπουδήποτε. Να διευκρινίσω πως απομακρυσμένα μέσω δικού του software έχω πρόσβαση την οποία την έχω ρυθμίσει στο ρούτερ στις ρυθμίσεις virtual server μέσω tcp/udp port και λειτουργεί νορμάλ. Αλλά θέλω αν γίνεται να μπορώ να έχω πρόσβαση κατευθείαν στο web interface χωρίς να χρειάζεται να κάνω εγκατάσταση κάθε φορά το δικό του λογισμικό. Αφού ήδη έχει web interface το οποίο μάλιστα τοπικά λειτουργεί. Οπότε αν κάποιος γνωρίζει και έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση αν μπορεί ας με διαφωτίσει! Το ρούτερ που έχω είναι ένα D-link Dir 615. Κάτι διάβασα για routing κτλ αλλά δν έβγαλα άκρη. Το DVR έχει δυνατότητα να αλλάξει αν χρειάζεται την θύρα που χρησιμοποιει για το web. Με άλλα λόγια, ενω μπόρεσα να port forwarding μέσω πρωτοκόλλου tcp/udp δν ξέρω πως να κάνω το αντίστοιχο για το πρωτόκολλο http. Για να καταλάβετε, τώρα μπορώ μέσω της εξωτερικής ip του δικτύου μου να μπω στο ρουτερ αλλά δν ξέρω πως να βγω στο web interface του DVR π.χ. τώρα γράφοντας στην γραμμή διεύθυνσης 77.76.78.2 μπαίνω στο ρούτερ αλλά να προσθέσω το :80 οπού 80 η θύρα που έχω περασμένη στο dvr για το http, δν βγάζει πουθενά. Που τα κάνω σαλάτα? :weep:

Link to comment
Share on other sites

Όπως το router έχει πόρτα (την 80) έτσι και το dvr έχει κάποιες δικιές του για να δουλέψει.

πχ 9999 & 9991 ή 4041 & 4001. Και θέλει συνήθως 2 ή 3 πόρτες για να παίξει.

Link to comment
Share on other sites

Το DVR έχει δικές του πόρτες. Δίνει μια για tcp, μια για udp, μια για http, και μια για rtsp. Τις οποίες βέβαια μπορώ να αλλάξω κατα βούληση. Οπότε όπως ανέφερα, έχω ρυθμίσει μέσω της tcp πόρτας που π.χ. ειναι 9999 να συνδέoμαι στο dvr απομακρυσμένα αλλά μόνο μέσω του δικού του ξεχωριστού λογισμικού(περνώντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο ρούτερ στην κατηγορία virtual servers όπου και όρισα ότι π.χ. για την τάδε τοπική ip χρησιμοποίησε την τάδε πόρτα με πρωτόκολλο το tcp. Και όλα λειτουργούν ρολόι. Όμως κάτι αντίστοιχο για το πρωτόκολλο http στην κατηγορία virtual servers δεν έχει. Και ιδού το ερώτημα: Πώς κάνω κάτι αντίστοιχο για το http πρωτόκολλο;

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να αλλάξεις port το web interface του router σου.

Και να ρυθμίσεις port forward για την IP του DVR στην port 80, καθώς και να βεβαιωθείς ότι ο daemon του DVR απαντά στην port 80 από μαμάς και όχι σε άλλη ( π.χ. 8080 )

Link to comment
Share on other sites

Με τη βοήθειά σας τελικά έβγαλα άκρη :). Το μονο που χρειαζόταν ήταν να αλλάξω την πόρτα στις ρυθμίσεις του DVR από 80 σε π.χ. 85 και να περάσω μία ακόμα ρύθμιση στην κατηγορία virtual servers/port forwarding όπου σαν πόρτα έγραψα την 85 για την εσωτερική ip του dvr. Οπότε τώρα για να μπω απομακρυσμένα στο DVR μέσω Web interface στην γραμμή διεύθυνσης γράφω την εξωτερική στατική ip μου, συνοδευόμενη απο άνω κάτω τελεία και την θυρούλα 85!! Όπως το ήθελά :) Thanks όλους για την βοήθεια. Το θέμα μπορεί να κλείσει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.