Jump to content



"Εγκατάσταση μιας DFI"


death_stv

Recommended Posts

Καλησπερα σας,

Έχοντας πολυ καιρο να γραψω, χωρίς όμως να σταματήσω να σας διαβάζω ποτέ, είπα πως πρέπει να πω κάτι αστείο (τώρα, γιατί παλιά δεν ήταν).

Σκαλίζοντας λοιπόν το αρχείο μου (είναι λίγο πιο περίπλοκο απο το αβαταρ μου) βρήκα ένα ποστ για "Εγκατάσταση μιας DFI" απο κάποιο παλιο μέλος του LAB. Δηλώνω ότι το κείμενο δεν είναι δικό μου και τα πνευματικά δικαιόματα ανήκουν στο συντάξα!!

Να θυμούνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι καινούργιοι τι τραβάγαμε παλια!!!!

Κακίες απλά πρέπει να ακολουθήσει κάποια στανταρ και όλα θα πάνε καλά. Παραθέτω μερικά από αυτά ώστε να μαθαίνουν και οι νεότεροι:

1) Ανοίγουμε το κουτί της μητρικής και ΔΕΝ την βγάζουμε από την σακούλα της. Την τοποθετούμε ΠΑΝΩ στο γραφείο(όσοι βολεύεστε και με το κρεβάτι δεν υπάρχει πρόβλημα) και την σταυρώνουμε 3 φορές. Επαναλαμβάνω 3 φορές. Είναι πολύ σημαντικό.

2) Ανοίγουμε την σακούλα και αφού πρώτα ακουμπήσουμε κάτι μεταλλικό ώστε να φύγει ο στατικός ηλεκτρισμός από πάνω μας, βγάζουμε ευλαβικά την μητρική και την τοποθετούμε ΠΑΝΩ στο γραφείο. Ξανασταυρωνουμε(όσες φορές θέλουμε).

3) Ελέγχουμε οπωσδήποτε ότι :

α) Ο θερμοσίφωνας του σπιτιού είναι κλειστός. Αν δεν είναι, κατσαδιάζουμε αυτόν που τον άφησε ανοιχτό, πρώτον για το ρεύμα που καίμε τσάμπα και δεύτερον για την μητρική που παρ'ολιγον να χάσουμε

β) Κάνουμε 2-3 τηλεφωνηματακια στους γείτονες και τσεκάρουμε ότι και αυτοί ΔΕΝ έχουν ανοιχτό θερμοσίφωνα.(σε περίπτωση "καλής" γειτόνισσας, πιάνουμε κουβέντα, who gives a f*ck για την μητρική τώρα)

γ) Ελέγχουμε διεξοδικά όλες τις υπόλοιπες HIGH RISK ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι όπως, φραπιερα, βίντεο, DVD-player, τηλεόραση, πλυντήριο.

δ) Αν έχουμε ενημερώσει κάποιον γνωστό ή φίλο για την παραλαβή της πολυπόθητης μητρικής και μας πάρει τηλέφωνο εκείνη την στιγμή λεμέ ψέματα ότι ΔΕΝ παραλάβαμε την μητρική ακόμα. Το μονό που μας λείπει τέτοια ώρα είναι το κακό το μάτι και η γλωσσοφαγιά.

ε) Σε περίπτωση ύπαρξης μνημών UTT ή BH5/6 τις τοποθετούμε κολλητά με την μητρική ώστε να την καλοπιάσουμε πριν καν μπει στο σύστημα.

ζ) Σε περίπτωση τώρα ύπαρξης μνημών με TCCD/ Hynix chips, τα απομακρυνθούμε με τρόπο από το σπίτι ώστε να μην το πάρει πρέφα η μητρική ή στην τελική τα δωρίζουμε σε κάποιον εχθρό μας με DFI.xexexe

Αφού λοιπόν προβούμε στις παρακάτω ενέργειες. Βγάζουμε την παλιά μητρική από το κουτί μας(με ή χωρίς τον επεξεργαστή ανάλογα την περίπτωση). Αν το παλιό μηχάνημα είναι AMD φωνάζουμε 3 φορές δυνατά , ΧΑΙΡΕ AMD ανασηκώνοντας το δεξί χέρι ψηλά.

Αν το παλιό μας μηχάνημα είναι Intel φωνάζουμε 3 φορές με σκιμενο το κεφάλι : ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ την INTEL.

Τοποθετούμε την μητρική μέσα στο κουτί και εκείνη την στιγμή Ελέγχουμε το τροφοδοτικό. Όχι αν μπήκαν τα ρεύματα σωστά αλλά αν είναι OCZ. Αν είναι OCZ και παίρνετε το ρίσκο φωνάξατε μερικούς γνωστούς σας, αγοραστέ πόα κόρον και κόκα-κόλα, καθίστε αναπαυτικά στον απέναντι καναπέ-κρεβάτι και μετά πατήστε το κουμπί. Μην ανησυχείτε για την φωτιά, τα πυροτεχνήματα θα τα δει η πυροσβεστική ΟΠΟΥ κι αν βρίσκεται. Φροντίστε απλώς να έχετε επάνω σας μια τηλεκαρτα έτσι ώστε οπού κι αν προσγειωθείτε να μπορείτε να πάρετε ένα τηλέφωνο να έρθουν να σας μαζέψουν.

Αφού λοιπόν ελέγξετε και το τροφοδοτικό κάντε ένα τελευταίο έλεγχο στα καλώδια και πατήστε το κουμπί. Αν δεν ακουστεί κανένας τρομακτικός θόρυβος, μπακ, ζγλονγκ, ζμπουφ και τα λοιπά αλλά δεν βλέπετε τίποτα στην οθόνη ανοίξατε την οθόνη. Αν δεν ακούτε απολύτως τίποτα, βαλτέ το καλώδιο του ρεύματος στο τροφοδοτικό.

Σε περίπτωση που δείτε εικόνα, μπορείτε άνετα να κλάψετε από συγκίνηση γιατί πλέον είστε ένας ευτυχής κάτοχος DFI. Πατά το DEL να μπεις στο BIOS

:dots::jester::hehe:

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν διάβασα αναλυτικά το κείμενο, αν δεν αναφέρει ότι θα πρέπει να προσέξουμε να μην βάλουμε το φις τροφοδοσίας στην πρίζα ανάποδα, ο οδηγός είναι ελλιπής.

Link to comment
Share on other sites

Έλιωσα στο γέλιο εκεί που έλεγε για το OCZ τροφοδοτικό!

Ο αδερφός μου είχε DFI και OCZ τροφοδοτικό!!! Μετά από κάποιο καιρό, δε θυμάμαι πόσο, κάτι από τα 2 την άκουσε και πήρε και το άλλο μαζί του! Αποτέλεσμα: 180 ευρώ το OCZ από ebay, χωρίς εγγύηση να γίνει press papier και να κλαίμε τη DFI και τα 286MHz που έπιανε με τις RAM OCZ gold VX.... (2-2-2-5 παρακαλώ!!)

Link to comment
Share on other sites

Έλιωσα στο γέλιο εκεί που έλεγε για το OCZ τροφοδοτικό!

Ο αδερφός μου είχε DFI και OCZ τροφοδοτικό!!! Μετά από κάποιο καιρό, δε θυμάμαι πόσο, κάτι από τα 2 την άκουσε και πήρε και το άλλο μαζί του! Αποτέλεσμα: 180 ευρώ το OCZ από ebay, χωρίς εγγύηση να γίνει press papier και να κλαίμε τη DFI και τα 286MHz που έπιανε με τις RAM OCZ gold VX.... (2-2-2-5 παρακαλώ!!)

3smnds.jpg

Link to comment
Share on other sites

Του ζάχου ήταν αν θυμάμαι καλά, εποχή σκαθαριού :p

Εγώ πάντως είχα πάρει abut :D

Posted from my mobile.

ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ έλα ρε... από abit & dfi, έχουμε πάει σε gigabyte -_-

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.