feanorian82 Posted September 25, 2004 #1 Share Posted September 25, 2004 ίΣως κάποιοι να θυμούνται ένα τόπικ με τους δίσκους που είχαν κακό fitness. Ο δικός μου Western Digital 80JB ήταν ένας από αυτούς με 69%. Το εργαλείο της Western Digital μου έλεγε πως είναι αρκετά πιθανή η απώλεια δεδομένων και οτι έπρεπε να αντικαταστήσω άμεσα το δίσκο. Έλεγε επίσης να τον στείλω για RMA. Προτίμησα ο άνθρωπος αντί να μπώ στη διαδικασία αυτή να τον πάω στο Πλαίσιο αφού είναι ακόμη στο 1ο από τα 3 έτη της εγγύησης. Ίδιαίτερα προβλήματα δεν παρουσίαζε (εκτός από καθυστέρηση στην εκκίνηση)αλλά γιατί να αποθηκεύεις δεδομένα με την προοπτική οτι μπορεί να χαθούν. Τον πήγα σήμερα το πρωί και μοπυ είπαν να τον αφήσω για έλεγχο. 2 ώρες αργότερα πήγα να δω τι γίνεται. Μου είπαν πως ο δίσκος ήταν εντάξει και οτι το φορματ είχε γίνει επιτυχώς. Δεν με έιχαν ρωτήσει πριν το κάνουν αν είχα τίποτα σημαντικό. Τελος πάντων το παραβλέπω. Μου είπαν οτι είχαν κάνει έλεγχο και ήταν όλα εντάξει. Στις αντίστοιχες ερωτήσεις μου, μου είπαν πως ο έλεγχος είχε γίνει με κάποιο επαγγελματικό ειδικό πρόγραμμα (πιο ειδικό από το Diagnostic Tool της μαμάς WD;) και οτι επειδή τρέχει σε DOS δεν μπορούσα να δω κάποιο report για την κατάστασή του. Θα έπρεπε να εμπιστευτώ τυφλά την αυθεντία του Πλαισίου, των ίδιων τεχνικών που μου έλεγαν να αλλάξω κάρτα γραφικών όταν είχε καεί το fan της επειδή τάχα δεν έβγαινε! Τελικά πήρα το δίσκο και έφυγα. Θα πρέπει να τον στείλω για RMA και να υποστώ την ταλαιπωρία απλά και μόνο επειδή το Πλαίσιο δεν μπορεί να υποστηρίξει την εγγύηση που πληρώνει ο καθένας μας. Γιατί μη μου πείτε οτι η Western Digital ακόμη και αν ο δίσκος δεν είχε άμεσο πρόβλημα θα επέστρεφε στον πελάτη της ένα δίσκο με fitness 69% μέσα σε ένα χρόνο. Ένα δίσκο που ήταν μη ικανοποιητικός και δεν μπορούσε να περάσει τα ίδια της τα diagnostics. Αυτά. Δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν. Είναι απλά η πολιτική πολλών καταστημάτων και εταιρειών στην Ελλάδα το "αφού δουλεύει, εγώ δεν ξέρω τίποτα" . Ακόμη κι αν πρόκειται για την αποθήκη των δεδομένων μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Posted September 25, 2004 #2 Share Posted September 25, 2004 αμα θες να το αλλαξεις phonebook it !!! βαλτον σε ενα τηλεφωνικο καταλογο μεσα και με ταινια κανε τον καταλογο σαν δωρο. μετα σκαστον σε 2-3 τοιχους δεν θα φενεται τιποτα αλλα σιγουρα κατι θα εχει παθει στα μηχανικα μερη οποτε σιγουρη αλλαγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Posted September 25, 2004 #3 Share Posted September 25, 2004 Sorry και πήρες πίσω ένα formaρησμένο δίσκο, ενώ δεν είχες πει τίποτα για format???Back-Up κράτησαν???Δεν έκανες φασαρία για τα δεδομένα που έχασες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Posted September 25, 2004 #4 Share Posted September 25, 2004 τα δεδομένα σου δεν τους ενδιαφέρουν ειναι σα τα φιλμ,σου καίνε το λούβρο και παίρνεις δώρο ένα κενό ίδιου μεγέθους εδώ που τα λέμε αν κάτι είναι σοβαρό δε ρισκάρεις Αν ο άλλος θα σου κάνει backup,έτσι? το κάνεις μόνος σου πριν για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Posted September 25, 2004 #5 Share Posted September 25, 2004 Προφανώς ο feanorian82 είχε κρατήσει backup (εδώ τον πήγαινε για αντικατάσταση)Όμως είναι απαράδεκτη συμπεριφορά... Τί πάει να πει?’ντε βρίσκουμε ένα σκληρό και του τραβάμε format???Δεν κατάλαβα, τους είπε κανείς οτι αν είναι χαλασμένος φτιάχνει με format???Φίλε feanorian82 τρέξε πάλι το Diagnostic της W.D. και δες τι αποτελέσματα σου βγάζει...Αν πάλι είναι τα ίδια νομίζω οτι πρέπει να κάνεις ένα από τα δύο:Ή πας και τους τον τρίβεις στη μούρη και κάνεις και φασαρία για να σου τον αλλάξουν, ή δεν ασχολείσια καθόλου και επικοινωνείς απευθείας με τη μαμά W.D.Νομίζω οτι με τη δεύτερη επιλογή θα βρείς πιο εύκολα άκρη...Μην παραλήψεις όμως να τους ενημερώσεις για την εξυπηρετικότητα των αντιπροσώπων τους στην Ελλάδα, και φυσικά αφού σου αλλάξουν το δίσκο, γιατί θα σου τον αλλάξουν, μην ξεχάσεις να περάσεις μια βόλτα από το πλαίσιο να τους τα ψάλεις ένα χεράκι...’σχετο, αλλά όταν πας σε ένα μαγαζί και βλέπεις οτι ο υπάλληλος κάνει δίαφορα νερά να ζητάς κατευθείαν τον υπεύθηνο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Posted September 25, 2004 #6 Share Posted September 25, 2004 Καταρχας εκτυπωσε το report του Wd Diagnostic Tool. Πηγαινε στο πλαισιο και δειξτο τους..Αν δεν εξυπηρετηθεις ,ζητα να μιλησεις με τον δ/ντη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Posted September 25, 2004 #7 Share Posted September 25, 2004 ελα ρε σ και για αυτο στεναχωριεσαι...οπως ειναι παρε ενα παλιο τροφοδοτικο ανοιξε το και βαλε αναποδα το μολεξ τροφοδοσιας στο δισκομετα τον βαζεις στο σακουλακι του τον πας πισω στο πλαισιο και παιρνεις οτι θες...ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Posted September 26, 2004 #8 Share Posted September 26, 2004 Ρε συ αστον απο ύψος να πέσει στο πάτωμα....σιγά, το έχω κάνει.Πάντως με αυτό το φορμάτ ρε παιδιά.....είμαι στη δουλειά και έρχεται ένας τεχνικός απο το πλαίσιο. Κανα 2-3 υπολογιστές έχουν πρόβλημα τελος πάντων. Ο ένας λέει δεν δουλεύει η USB....."καλά θα του κάνουμε ένα φορμάτ. Ο άλλος.....είναι λίγο υπερφορτωμένος, μάλλον έχει ιούς και spyware. "Καλά θα φάει και αυτός φορματ.Τέλος πάει σε ένα PC το οποίο λέει έκανε συνέχεια επανεκιννήσεις, το οποίο παρεπιπτόντως ήταν του πλαισίου. Λέει "εντάξει φορμάτ και αυτός"Γιατί φορματ ρε φίλε του κάνω....ρίχνω μια ματιά, Δεν ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ 1 ΑΝΕΜΙΣΤΙΡΑΚΙ εκτός απο της CPU φυσικα. (2.4b ήταν) Κοιτάω θερμοκρασία, IDLE 52 Βαθμούς....του λέω πάς στοίχιμα ότι άν βάλουμε 1 ανεμιστηράκι να βγάζει αέρα θα είναι εντάξει; Σιγά μου λέει αφου το μηχάνημα ήρθε έτοιμο απο το πλαίσιο με σωστές προδιαγραφές.....βάζουμε λοιπόν το ανεμιστηράκι πίσω......ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΥΣΙΚΑ.Αυτά με τους επαγγελματίες τεχνικούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Posted September 26, 2004 #9 Share Posted September 26, 2004 αυτο που σου λεω παντως ειναι πολυ σιγουρο και δοκιμασμενο σε 2 δισκους μου!ησυχος και αοσμος θανατος...απλα κοιτα να σωσεις οτι δεδομενα θεςτο "καλο" δε ειναι οτι δεν του μαμας τον μηχανισμο αλλα μονο την πλακετα που αλλαζει αν βρεις ιδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Posted September 26, 2004 #10 Share Posted September 26, 2004 Αρχική απάντηση από Nos-Dio ελα ρε σ και για αυτο στεναχωριεσαι... οπως ειναι παρε ενα παλιο τροφοδοτικο ανοιξε το και βαλε αναποδα το μολεξ τροφοδοσιας στο δισκο μετα τον βαζεις στο σακουλακι του τον πας πισω στο πλαισιο και παιρνεις οτι θες... ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Καταλάθος δοκιμασμένο από εμένα... Μόνο που δεν έκαψα μόνο το δίσκο. Έκαψα ακόμη άλλον ένα δίσκο, ένα DVD, ένα CD-RW και ένα Cooldrive4 (Aerogate II ουσιαστικά). Κι όλα αυτά στην προσπάθεια να sleevαρω τα καλώδια του τραφοδοτικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Posted September 26, 2004 #11 Share Posted September 26, 2004 Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 03:18] Ρε συ αστον απο ύψος να πέσει στο πάτωμα....σιγά, το έχω κάνει.Πάντως με αυτό το φορμάτ ρε παιδιά.....είμαι στη δουλειά και έρχεται ένας τεχνικός απο το πλαίσιο. Κανα 2-3 υπολογιστές έχουν πρόβλημα τελος πάντων. Ο ένας λέει δεν δουλεύει η USB....."καλά θα του κάνουμε ένα φορμάτ. Ο άλλος.....είναι λίγο υπερφορτωμένος, μάλλον έχει ιούς και spyware. "Καλά θα φάει και αυτός φορματ.Τέλος πάει σε ένα PC το οποίο λέει έκανε συνέχεια επανεκιννήσεις, το οποίο παρεπιπτόντως ήταν του πλαισίου. Λέει "εντάξει φορμάτ και αυτός"Γιατί φορματ ρε φίλε του κάνω....ρίχνω μια ματιά, Δεν ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ 1 ΑΝΕΜΙΣΤΙΡΑΚΙ εκτός απο της CPU φυσικα. (2.4b ήταν) Κοιτάω θερμοκρασία, IDLE 52 Βαθμούς....του λέω πάς στοίχιμα ότι άν βάλουμε 1 ανεμιστηράκι να βγάζει αέρα θα είναι εντάξει; Σιγά μου λέει αφου το μηχάνημα ήρθε έτοιμο απο το πλαίσιο με σωστές προδιαγραφές.....βάζουμε λοιπόν το ανεμιστηράκι πίσω......ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΥΣΙΚΑ.Αυτά με τους επαγγελματίες τεχνικούς. Μπράβο χρυσόστομε! Έτσι για να μαθαίνουν μερικοί οτι δεν ισχύει οτι μαθαίνουμε μια λύση για ένα πρόβλημα και την εφαρμόζουμε παντού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Posted September 26, 2004 #12 Share Posted September 26, 2004 τόλη κάνε αυτό με το molex, μάλλον έκαψα τον ibm μου χθες που έπαιζα... σοβαρά τώρα, πρέπει να τυπώσεις το report της western, και πάμε μαζί την άλλη φορά, γιατί δεν παίζει. κι ένα mail στη wdc δεν θα έβλαπτε. @nos-dio, ρε συ, τι ακριβώς καίγεται, ξέρεις? γιατί τον χρειάζομαι το δίσκο και έκανα μ@λ@κία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.