Chris2004 Posted October 2, 2004 #1 Share Posted October 2, 2004 Πρόσφατα πήρε ένα φιλαράκι μια ΑΒΙΤ AS8, η μητρική με το 865 αλλά το Socket 775.Λοιπόν σε κάποια φάση βάζει νερό και τον 3.2 που πήρε τον πήγε 4.0 (250 FSB) με 1.6 ρεύμα περίπου.Σε κάποια φάση στο μόνιτορ έλεγε PWM - 85 βαθμούς!!!!Ώς γνωστό είναι η περιοχή κοντά στο τροφοδοτικό, με λίγα λόγια έχει ενα σένσορα πάνω αριστερά στη μητρική. Πιάνει τα mosfets και ZEMATΑΓΑΝ, Σε λίγο έδειξε 93 βαθμούς. Μήπως είναι μούφες της μητρικής; Δεν θα είχανε λιώσει; Το οτι ζεσταίνονται εντάξει αλλά και στους 60 βαθμούς μπορεί να ζεματιστείς. Τώρα 90 μου φαίνεται εξωφρενικό. Έχει και υδρόψυξη, πρίν ας πούμε μπορεί να βάραγε και λίγο αέρας απο το φανάκι της Intel. τώρα εννοείται δε βαράει αέρας, ίσως να φταίει και αυτό, τι λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Posted October 2, 2004 #2 Share Posted October 2, 2004 Με την ΑΝ7 έπαθα το ίδιο. Κολλας στα μοσφετ ψυκτράκια και βάζεις και μια φάνα να ρίχνει αέρα και θα είσαι κυριλέ μέχρι 40βαθμούς. Ίσως μπορείς να γλυτώσεις τα ψυκτράκια αλλα τη φάνα με τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Posted October 2, 2004 #3 Share Posted October 2, 2004 Δε΄ν πιστεύω να είναι μουφιές... Δεν λιώνει στους 93... Απλά δεν ακουμπιέται και αν τα καταφέρεις θα δεις οτι έχει μια κάποια ελαστικότητα...Δοκιμή έχει γίνει από εμένα τον ίδιο σε P4 1.7 ο οποίος βάρεσε 99C και μετά έκλεισε απο μόνο του το μηχάνημα...Όταν τον έπιασα μπορούσα να καταλάβω οτι έχει αποκτήσει μια ελαστηκότητα...Και φυσικά μετά τον έβαλα πάνω ξανά και δούλευε κανονικά.(Βασικά δεν είμαι τρελο΄ς να κάθομια να δοκιμάζω στους πόσους C λιώνει ο επεξεργαστής...Κάτι άλλο δοκίμαζα και βαριόμουνα και βάλω θερμοαγώγιμη στην ωύκτρα και να την στηρίξω πάνω στη μητρική οπότε όπως ήταν ξαπλωμένη η μητρική πάνω στο γραφείοο έβαλα τον επεξεργαστή ακούμπησα και απο πάνω την ψύκτρα και έκανα τις δοκιμές μου...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Posted October 2, 2004 #4 Share Posted October 2, 2004 Ηλία μάλλον δεν κατάλαβες τι λέει. Για την ένδειξη PWM μιλάμε η οποία αφορά τη θερμοκρασία του κυκλώματος τροφοδοσίας ρεύματος στις Abit. Όχι θερμοκρασία CPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Posted October 2, 2004 #5 Share Posted October 2, 2004 Τα Mos-fets αντέχουν κατασκευαστικά γύρω στους 120*C .....Βέβαια υπάρχει και η λεγόμενη "αστοχία υλικού" που κάποιο απ'αυτά ίσως να έχει οπότε ποτέ δεν ξέρουμε τι γίνεται......Καλό θα είναι να βάλει ψήκτρες πάνω τους και αν και πάλι θερμαίνονται πάνω από τους 60 - 65*C να βάλει κι ένα ανεμιστηράκι να τα ψύχει...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Posted October 2, 2004 #6 Share Posted October 2, 2004 Αρχική απάντηση από darkCount Ηλία μάλλον δεν κατάλαβες τι λέει. Για την ένδειξη PWM μιλάμε η οποία αφορά τη θερμοκρασία του κυκλώματος τροφοδοσίας ρεύματος στις Abit. Όχι θερμοκρασία CPU. Όχι κατάλαβα τι λέτε....Απλά ίσως ήταν λίγο άστοχο όλο αυτό που έγραψα....Απλά το έγραψα για να πω οτι απλώς αντέχουν, όπως άντεξε και η CPU μου που υποτίθεται πρέπει να έχει μέχρι 80C (αυτό το νούμερο θυμάμαι - μπορεί όμως και να κάνω λάθος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Posted October 2, 2004 #7 Share Posted October 2, 2004 εχω την ιδια μητρικη... και το ιδιο προβλημα το οποιο το ελυσα με ψυκτρακια και ανεμηστηρα. περιπου 150 mhz πιο πανω prime stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Posted October 2, 2004 Author #8 Share Posted October 2, 2004 Ψυκτράκια που βρήκες; Αυτα τα ορθωγώνια τα μικρά για τις μνήμες κάνουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Posted October 3, 2004 #9 Share Posted October 3, 2004 ναι βεβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Posted October 3, 2004 Author #10 Share Posted October 3, 2004 Thanks παιδιά για τις συμβουλές, με σώσατε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Posted October 3, 2004 #11 Share Posted October 3, 2004 να πω κατι...στην ασουσ που πιανουν σε φουλ 80+(θερμοκρασια ψυχτρας) θα κερδισω σε mhz αμα βαλω ανεμιστηρα???σε idle δεν εχουν προβλημα..γυρω στους 50+ πρεπει να ειναι(εμπειρικα πρεπει να αφησεισ το δαχτυλο σου μισο λεπτο για να καεις ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.