Jump to content



Πλανο νεου project (Λεγε με προπανιο)


JohnFish

Recommended Posts

Πως παει guys. Ειμαι καμια βδομαδα τωρα στη Βρετανια και ψαχνομαι για το που θα βρω θλικα για το νεο συστημα. Ειναι πραγματικος εφιαλτης να βρω τον κομπρεσσορα που θελω και ακομα μεγαλυτερος να βρω σοβαρο φρεον. Επειδη οπως τη βλεπω δεν παιζει να τα βρω σκεφτομαι πολυ σοβαρα - το εχω σχεδον αποφασισει - να γεμισω το συστημα με προπανιο. Πρωτα ομως μερικες ερωτησεις μηπως ξερει καποιος:

1) Πως μπορω να προσαρμοσω μια βαλβιδα πληρωσεως πανω στο μπουκαλι του προπανιου?

2) Εχω ακουσει οτι επειδη οι πιεσεις μεσα σε αυτα τα μπουκαλια ειναι αρκετα μεγαλες σε σχεση με τις "νορμαλ" χρειαζομαι ενα flow regulator ωστε να μειωσω λιγο τη ροη του ψυκτικου καθως γεμιζω το συστημα. Τι λετε και, αν χρειαζομαι, που βρισκω τετοιο πραμα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

3) Ποιο ειναι το σημειο βρασμου του προπανιου (πρεπει επιτελους να κανω ενα bookmark αυτο το πραμα)

4) Σκοπευω να το τρεχω 24/7 (οσο μπορω τουλαχιστον). Πιστευω οτι εφοσον δεν θα υπαρχει ουτε αερας ουτε σπινθηρας μεσα στο συστημα δεν θα γινει κανα μπουμ ετσι? Απλα για να ειμαι και σιγουρος.

Αυτα.

Link to comment
Share on other sites

Μισο λεπτο ρε παιδια...Δεν ειπα οτι ξαφνικα μου αρεσει η ιδεα του προπανιου. Ομως αυτο υπαρχει. Οι επιλογες ειναι η αυτο η τιποτα. Συνεπως προπανιο. Και οσοι λετε πιο πανω οτι δεν θα παιρνατε μπουκαλα προπανιου σπιτι σας τοτε κανετε λαθος γιατι ηδη εχετε. Αυτα τα κιτρινα μπουκαλακια mapp gas τι νομιζετε οτι περιεχουν? Μιξη προπανιου και καποιων αλλων αεριων. Εγω θα βρω μια μπουκαλα σαν αυτη που εχουν για τα barbeque που κοστιζει 10 ευρω το πεντοκιλο. Στο θεμα μας ομως. Αν εχετε καμμια ιδεα για τις ερωτησεις πιο πανω τοτε ριξτε την. thx

Link to comment
Share on other sites

έχει ο bro μπουκάλα προπανίου 30κιλών στο εργαστήριο! παρχουν κανόνες ασφαλείας σε αυτά τα πράγαμα,βαλβίδες που κλείνουν την επισροφή κλπ

όσοι έχουν γκαζάκι στο σπίτι κινδυνεύουν το ίδιο το θέμα έιναι οτι το προπάνιο δεν ξέρω κατα πόσο γουστάρει τι ζέστη.

θυμάσαιμήπως τι έλεγε το ένα σκουλίκι (wormw game) όαν το στόχευε της ιδιας ομάδας???

"Εεεε Παλαβέεεεε :bye: "

γιατί δε μένεις στο τίποτα?

το προπάνιο δεν είναι καλή ιδέα!

έχει καλή φλογά πίστεψε με....

Link to comment
Share on other sites

Προπανιο δε συμενει κ ανατιναξη ρε παιδες....χαλαρωστε!

Αν τηριθουν κανονες ασφαλειας κ γινουν καποιες δοκιμες στη βεραντα ας πουμε για τυχων διαροες,δεν βλεπω κανενα κυνδυνο...

Εξαλου για να υπαρξη αναφλεξη πρεπει να υπαρξη διαροη,κ αν υπαρξη διαροη(που δε θα υπαρξει) θα την μυρισεις τη δουλεια ;)

Δε λεω οτι ειναι 100% ασφαλες αλλα αμα το καλοσκευτεις ουτε κ το νερο στο pc ειναι ασφαλες(ενα βραχυκυκλωμα μπορει να οδηγισει σε πυρκαγια πχ)

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, δεν είναι τόσο επικίνδυνα τα πράγματα, αλλά δεν χρειάζεται να επαναπαυόμαστε κιόλας. Το προπάνιο είναι αέριο επικίνδυνο όχι γιατί μπορεί να ανάψει φωτιά αφού με μια βαλβίδα για την αναρρόφηση δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος αλλά επειδή είναι σε μπουκάλα με τεράστια πίεση. Φυσικά η ιδιότητα του να "ανάβει" παίζει ρόλο αφού θα μπορούσες να έχεις έκρηξη ή πυρκαγιά αν το ξεχάσεις άνοιχτό, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα κοινά γκαζάκια...

Προσοχή και υπομονή συνιστώ!

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ομορφα. Thx DJD. Στο θεμα μας τωρα. Bleo8onh θα χρησιμοποιησω flow regulator αλλα ετσι και αλλιως αυτες οι μπουκαλες που λες ερχονται με ενσωματωμενο regulator. Για τα υπολοιπα ξερει κανεις?

Link to comment
Share on other sites

Το 2 απαντηθηκε, το 1 δεν νομίζω ότι χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο. Ο unseen έχει εξηγήσει πως να κολλήσεις βαλβίδα στον κομπρέσσορα. Προφανώς θα ταιριάζει, αλλιώς θα υπάρχει κάποιος "αντάπτοράς". Στο κάτω κάτω, κοίτα τι βαλβίδα έχει η μπουκάλα, και κόλλα την αντίστοιχη. Το 4 νομίζω απαντάται στο link περι επικινδυνότητας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.