Jump to content



Μπαταριες UPS


ApolloTonKosmo

Recommended Posts

Καλημερα παιδια και καλα χριστουγεννα,

Μου χαλασανε και παλι οι μπαταριες του UPS. Εχω το APC ups rs 1000. Φοραει μπαταριες 7.2a 12v. Μπορω να βαλω 9a 12v η πρεπει να βαλω τις ιδιες? Επισης σε περιπτωση που περνει τις μεγαλυτερες τι κερδιζω?

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά !

Δεν έχεις θέμα, αν η 9ΑΗ έχει τις ίδιες διαστάσεις με την 7 ΑΗ μπορείς άνετα να βάλεις τις 9ρες !

Αυτό που κερδίζεις είναι λίγο περισσότερος χρόνος λειτουργίας από τις μπαταρίες!

Από άποψη φόρτισης δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί οι χωρητικότητες είναι παραπλήσιες, οπότε οι πιο μεγάλες θα φορτίζονται λίγο πιο "συντηρητικά", που κακό δεν τους κάνει!

Πάντως, να ξέρεις υπάρχουν διάφορες εκδόσεις μπαταριών (οι πωλητές υποτίθεται οτι ξέρουν ;) ) που κάποιες είναι καταλληλότερες για UPS, οπότε το μοναδικό κριτήριο δεν είναι η χωρητικότητα, παίζει ρολο και η κατασκευή !

Άντε καλές γιορτές να έχουμε! :D

Link to comment
Share on other sites

Seafalco σε ευχαριστω πολυ με κάλυψες απόλυτα. Οσο για την κατασκευη καταλαβαινω μαλλον τι εννοείς(βαθιάς εκφορτησης νομιζω).

In any case thank you. Καλες διακοπες να εχεις και καλα review!!!:neo:

Link to comment
Share on other sites

9Ah εννοεις, εχει διαφορα.

Αυτές εδώ

CSB HR1234W (12V 9Ah) UPS Sealed Lead Acid (2)

σκύλες μαύρες.

Σήμερα τις άλλαξα τις CSB απο το bateries.gr και πλήρωσα 26€ για την μπαταρία και την αντικαταβολή μαζί. Μετά απο 12 χρόνια παρέδωσε εις κύριον η μπαταρία μου.:crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

Ας με βγαλουν 5 χρονια και θα είμαι ευχαριστημενος

εγγύημένα στο λέω για εμένα οτι έβγαλε τόσα και δεν έκλεισε ποτέ.Και γύρω στης 10 φορές με έχει προστατεύσει απο το ρεύμα που έπεφτε. :neo:

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται. 2 χρόνια θα αντέξουν. Για 3-5 χρόνια ίσως αν δεν καταπονούνται. Αν καταπονούνται μέσα σε 1.5 χρόνο θα θέλουν αλλαγή, πιθανώς και πιο σύντομα. Τουλάχιστον οι CSB στα 12V-7Ah.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.