Jump to content



Πρόβλημα με μνήμη σε Gigabyte GA X79-UD3


Wizard!

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω διάφορα κουλά στη μηχάνημά μου. Μία όταν μπαίνει Win, δε βλέπει την κάρτα δικτύου. Κάνω Scan for hw changes και επανέρχεται. Μία δε μπαίνει κάν, τον κλείνω, τον ανοίγω και όλα ΟΚ. Έχω φάει μέσα σε 3-4 μήνες 2-3 BSoD. Κάνει κάτι κουλά με τους δίσκους, χάνει τα USB, κλπ. Όλα αυτά κατά περιόδους. Δηλαδή την κάρτα πχ την έχανε κάθε μέρα και 10 μέρες και τώρα πλέον δεν το κάνει. Έτσι, μέσα στις γιορτές που είχα λίγο χρόνο, έκανα κάποια τεστς. Το MemTest βγάζει σφάλμα στην αρχή (1672.5ΜΒ) από τα 16GB. Άλλαξα θέση τις μνήμες και το βγάζει στην ίδια διεύθυνση. Οπότε προφανώς θεωρώ ότι προέρχεται από τη μητρική κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να μείνω χωρίς υπολογιστή. Υπάρχει πάρα πολύ δουλειά και δε μπορεί να γίνει σε άλλον (της γυναίκας μου, laptop, κλπ). Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι απλό, πχ pin στο socket που να είναι βρώμικο ή να μην πατάει καλά; Θέλω να δω τις εύκολες λύσεις πρώτα πριν αναγκαστώ να ξηλώνω μητρική και να περιμένω ελέγχους...

Link to comment
Share on other sites

4 slots, 4 DIMMs, δεν έχω και πολλές επιλογές :p

Nα στις μειωσω??

Δοκιμασε ενα τυχαιο dimm στη πρωτη θεση μονο(τα αλλα βγαλτα).

Αν βγαλει σφαλμα παρε ενα αλλο τυχαιο dimm και αντικατεστησε το .

Κανε την ιδια δοκιμη παλι μονο με ενα dimm.

Αν σου βγαλει παλι σφαλμα αλλαξε θεση το dimm .

Αν δε σου βγαλει στις 2-3 δοκιμες μαλλον ειναι θεμα cpu (ο controller ειναι εκει) .Iσως με το quad να τρωει ζορια...συχνοτητες ρευματα κλπ..δοκιμες

(εκτος αν εισαι υπερβολικα ατυχος και εχουν προβλημα μονο τα 2 dimmakia απο τα 4 και ετυχε στις δοκιμες που ανεφερα να δοκιμασεις τα καλα:p).

Link to comment
Share on other sites

Bios version?

F14. Το τελευταίο. To F16 είναι beta και οι αλλαγές είναι για κάτι νέα μοντέλα επεξεργαστών.

Λοιπόν, τα αποτελέσματα:

Το dimm A σε όλες τις θέσεις μόνο του: ΟΚ

Όλα τα dimms στη θέση 1: ΟΚ

Τα dimms A&B στις θέσεις 1-2 ή 3-4: ΟΚ

Τα dimms C&D στις θέσεις 1-2 ή 3-4: ΟΚ

Τα βάζω πάλι όλα μέσα, όλα καλά... :crazy::wassat::hm::o:blink:

Link to comment
Share on other sites

(έχουμε την ίδια μητρική καταρχήν), με το f17g η μητρική πήρε τα πάνω της πάντως σε υποστήριξη μνημών τουλάχιστον, δεν ξέρω αν θα το βγάλουν επίσημα αλλά εμένα τουλάχιστον με γλύτωσε από αναβάθμιση :D :D .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.