Jump to content



Πληρωμές με PAYPAL


Recommended Posts

Γειά σας παιδιά. Είμαι νέος χρήστης και θα ήθελα κάποια βοήθεια. Άνοιξα ένα λογαριασμό PAYPAL και προσπάθησα να βάλω μέσα κάποια χρήματα (μέσω του πεδίου top up). Μου βγάζει μόνο την επιλογή μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ενώ έχω ενεργοποιήσει και προπληρωμένη κάρτα της Πειραιώς.Πως μπορώ να βάλω χρήματα απο την κάρτα ξέρει κανείς; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες καταρχήν.

Μερικά πράγματα για το paypal αφού πολύ σωστά έχει και προπληρωμένη κάρτα.

Αρχικά τη κάρτα θα πρέπει να τη δηλώσεις στο paypal.

Πας profile -> add or edit credit card

Εκεί επιλέγεις add card και βάζεις τα στοιχεία της κάρτας σου.

Μόλις το κάνεις αυτό θα κάνει το paypal μία μικρή χρέωση 1 ή 1,5 ευρώ δεν θυμάμαι ακριβώς. Στο τραπεζικό σου λογαριασμόι θα εμφανιστεί αυτή η χρέωση και αν έχεις και ebanking θα το δεις απο το pc σου.

Διαφορετικά είτε πας στην τράπεζα και ζητάς ανάλυση λογαριασμού ή παίρνεις τηλέφωνο στο κέντρο εξυπηρέτησης της Πειραιώς και ζητάς το κωδικό χρέωσης του Paypal δίπλα στη συναλλαγή.

Μόλις στον δώσουν ή τον δεις τέλος πάντων πας πάλι στο λογαριασμό σου στο paypal, στις κάρτες και επιλέγεις δίπλα στη κάρτα το Enter Paypal Code. Βάζεις το κωδικό και πλέον πληρώνεις μέσω της κάρτας σου στις διάφορες συναλλαγές.

Δεν υπάρχει λόγος να ανεβάζεις τα χρήματα στο λογαριασμό σου στο paypal απο τη στιγμή που όλα γίνονται απο τη κάρτα πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Debit δε παίρνει. Είναι η κάρτα (visa) που σου δίνουν μόλις κάνεις λογαριασμό. Αν τώρα δίνει άλλες η Πειραιώς -αν και δε το νομίζω καθώς πρόσφατα μου την αλλάξανε- δεν ξέρω

edit: ωπα άκυρο μιλάς για ebay. δε το έχω δοκιμάσει και δε ξέρω

Έγινε επεξεργασία από karmen1983
Link to comment
Share on other sites

Λάθος έκανα, το PayPal ήθελα να γράψω, και ναι και 3 κάρτες που έχω βάλει στο paypal account μου (παλιότερα και τώρα, active τωρα είναι μόνο οι 2) είναι debit - electron Visa (των Αγρoτική, AlphaBank και Πειραιώς).

Link to comment
Share on other sites

lolz δεν έπαιρνε τη δικιά μου και μίλησα με τη τράπεζα. Μου είπαν ότι δεν χρησιμοποιείται για paypal η συγκεκριμένη και έπρεπε να πάω σε prepaid. :nada:

Link to comment
Share on other sites

Επειδη και εγω φιλοι μου εχω την προπληρωμενη (prepaid) της πρωην Αγροτικης τραπεζας και νυν Πειραιως ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ αυτα τα 2 ευροπουλακια που μου "τσιμπανε" καθε φορα που χρειαζομαι να βαλω χρηματα...Παρολα ταυτα δεν ειχα καποιο προβλημα με paypal μια χαρα την δεχεται απλα δεν μπορεις να δεις το υπολοιπο μεσω paypal Νμζ....ακομη εχω να πω πως η αγροτικη για να βαλεις χρηματα στην καρτα ειχε το atm εντος τραπεζας και εκει ειχε ΧΡΕΩΣΗ 1 ΜΟΝΟ ευρω ..τωρα και ταμειο και 2 ΕΥΡΑ! :S

Link to comment
Share on other sites

Για να έχεις την ασφάλεια επιστροφής χρημάτων του paypal στις συναλλαγές σου;

Για να μη βάζεις σε κάθε site τα στοιχεία της κάρτας σου με ότι αυτό σημαίνει;

Link to comment
Share on other sites

χμ, ναι δε το ειχα σκεφτει ετσι :p

για το δευτερο σκελος, γιαυτο χρησιμοποιω προπληρωμενη και μαλλιστα φορτισμενη (e-prepaid της eurobank) με το ποσο που θελω να ξοδεξω οποτε κουκουρουκου, τη ληγω οποτε θελω και βγαζω καινουργια :p

Link to comment
Share on other sites

Στο δεύτερο σκέλος κάθε φορά πρέπει να βάζεις αριθμό, CVV/CVC, ημερομηνία, ονοματεπώνυμα κλπ

Ενώ με το paypal no :p

Σε γλυτώνει και χρόνο :p

Εκτός αν μιλάμε για site στυλ αμαζον που την έχει μόνιμα μέσα

Link to comment
Share on other sites

H ουσιαστική διαφορά είναι στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Η προπληρωμένη έχει δύο πλεονεκτήματα:

1. Δε χρειάζεσαι εκκαθαριστικά και εισόδημα για να τη βγάλεις

2. Δε σε ενδιαφέρει αν σου κλέψουν τα στοιχεία της.

Από εκεί και πέρα, αν αγοράσεις κάτι και δεν το παραλάβεις ποτέ, τότε ξεκινάς κανονική διαδικασία με την τράπεζα, διαμαρτυρίας χρέωσης. Δυστυχώς οι Ελληνικές τράπεζες σπάνια ενδιαφέρονται να σου δώσουν τα χρήματά σου, ειδικά δε αν έχεις κάνει κάποια αγορά από το εξωτερικό όπου δεν πρόκειται να τα πάρουν ποτέ αυτοί. Έτσι, σου κάνουν τον δύσκολο, σου καθυστερούν πολύ τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να φας εσύ τη χρέωση και όχι ο πωλητής ή η τράπεζα που θα έπρεπε.

Το Paypal από την άλλη, επειδή και ο πωλητής και ο αγοραστής έχει λογαριασμό, αν δε λάβεις το προϊόν και ο πωλητής δε μπορεί να αποδείξει ότι το πήρες (υπογραφή σε συστημένο), τότε πολύ απλά του αφαιρεί το ποσό και στο επιστρέφει και σχετικά άμεσα. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του paypal.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγω visa debit της πειραιως έχω και την χρησιμοποιω στο paypal.Δεν ειχα κανενα πρόβλημα και εχω κάνει συναλλαγες.Δεν νομιζω οτι χρειάζεται να μπαινεται στην διαδικασία των Prepaid που απ'οτι βλέπω λέτε πως έχει και κάποια χρέωση της τράπεζας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.