Jump to content



Νέο Access Point;


Indiko_Xoiridio

Recommended Posts

Τώρα είμαι με ένα tl-wa701nd.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:

Μέσω plex έχω συνδέσει την τηλεόραση με το pc για να βλέπω ταινίες.

Όταν οι ταινίες είναι 1080p HD ή 1080p 3D κολλάει συνέχεια το streaming.

Η ακριβής συνδεσμολογία είναι η παρακάτω:

Εξωτερικός σκληρός USB 3.0 -> PC -> Switch -> Access Point-> TV

Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Αν πάω σε κάτι σαν τα παρακάτω θα φτιάξει το streaming;

TL-WA801ND - Welcome to TP-LINK

[ame]http://www.amazon.co.uk/Buffalo-AirStation-Wireless-N-300Mbps-Router/dp/B002WBV2T8/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1390070602&sr=8-2&keywords=Buffalo+WHR-G300N[/ame]

Link to comment
Share on other sites

Κάθε μια από τις συσκευές είναι δυνητικά Bottleneck/Point of Failure. Πχ αν το switch είναι 100 Mbit, ήδη τα 150/300 Mbit του AP παύουν να έχουν σημασία. Αν το WiFi της τηλεόρασης είναι g, αμέσως πέφτεις στα 54.

Χωρίς περισσότερες πληροφορίες για τις υπόλοιπες συσκευές, εγώ εικάζω ότι το WiFi της τηλεόρασης είναι το πρόβλημα. Αν έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις QoS ανά συσκευή, βάλε στην τηλεόραση τη μέγιστη δυνατή προτεραιότητα και δες αν έχει διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

Θα έκανα τα εξής:

  1. Σύνδεση της τηλεόρασης με καλώδιο απευθείας στο router για να δω αν λύνεται το πρόβλημα
  2. Αν δεν λύνεται κοιτάς το router ή τον δίσκο. Αν στο pc παίζει οκ ο δίσκος τότε δες το LAN
  3. Αν λύνεται κοιτάς αν φταίει το AP ή η TV. Για το πρώτο κάνεις ένα wireless transfer από κάποιο laptop και βλέπεις τι ταχύτητες έχεις. Αν είναι οκ (δοκίμασε και μια αναπαραγωγή) τότε φταίει τo wifi της TV

Αν τελικά φταίει το Wifi της tv και με το ethernet παίζει καλά, πάρε το AP που λες και σύνδεσέ το στην TV σε Client mode.

Link to comment
Share on other sites

Με καλώδιο όλα είναι μια χαρά. Θα με βόλευε μια χαρά να συνδέσω την τηλεόραση μέσω LAN, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να έχω ένα 10μετρο καλώδιο να περνάει από το δωμάτιο στο σαλόνι..:p

Το Access Point δεν έχει ρυθμίσεις QoS.

Θα παραγγείλω αυτό μάλλον για να τελειώνει η υπόθεση.

[ame]http://www.amazon.co.uk/TP-Link-TL-WR1043ND-300Mbps-Wireless-Printers/dp/B002YETVTQ/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1390131785&sr=1-1&keywords=TL-WR1043ND[/ame]

Να ξεφορτωθώ και το switch, να έχει και QoS.

Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς να δοκιμάσω με το laptop;

Να μεταφέρω αρχείο από το laptop στο desktop μέσω wifi;

Edit.

Γράφει αυτό το manual της TV:

"This Smart TV supports the IEEE 802.11a/b/g/n communication protocols. Samsung recommends using the IEEE 802.11n. Otherwise when you paly video over a network connection, the video may not play smoothly."

Οπότε υποστηρίζει και WiFi n. :)

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έκανα reset το AP, ρύθμισα να εκπέμπει μόνο σε n και όλα κομπλέ. :D

Έκανα stream το Avatar 3D 1080p (32Gb αρχείο) και το έπαιζε μια χαρά.

Αν πάρω κάτι τέτοιο TP-Link TL-WR1043ND που είναι up to 300Mbps θα δω διαφορά πουθενά σε σχέση με αυτό που έχω τώρα και είναι up to 150Mbps;

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν πρόκειται να δεις διαφορά γιατί και τώρα που είσαι στα "150mbps", αν δεν έχεις ρυθμίσει το AP σε fat channel 40MHz (2x20MHz) τότε το μέγιστο που μπορείς να πιάσεις είναι 65/72,2 mbps αναλόγως με τον client. Πολλά κινητά/tablets/laptop υποστηρίζουν μόνο single channel και η ταχύτητα τους χτυπάει ταβάνι στα 65/72 mbps.

To 1043nd που δείχνεις για να πιάσει τα 300mbps χρησιμοποιεί 2 κεραίες και fat channel, οπότε για να τα πιάσεις χρειάζεται ο client σου να έχει και αυτός 2 κεραίες και φυσικά να υποστηρίζει το fat channel.

Επίσης λόγω της φύσης του wireless ποτέ δεν πιάνεις σε πραγματική ταχύτητα αυτά που γράφει το link rate, πάντα να υπολογίζεις 20% πιο κάτω στις καλύτερες συνθήκες (κοντινή απόσταση, οπτική επαφή, δεν υπάρχουν εμπόδια).

Οπότε πρέπει να δεις αν υποστηρίζει το fat channel η TV σου, και μετά αν έχει παραπάνω από 1 κεραίες για να αξίζει η αγορά του 1043nd.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κανάλια/κεραίες/link rates από το Real Help For Your Small Network - SmallNetBuilder :

802_11_n_ac_mcs_table.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.