Jump to content



Απορία για AMD FX9370


DIM1000

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα.

Εχω εγκαταλείψει το σπορ εδω και μερικά χρόνια και είπα μετά απο καιρό να αναβαθμιστώ απο τον Core 2 Duo 8600 στον FX9370 Vishera. Τον συνδύασα λοιπόν με την Gigabyte UD3 Rev 4 και μνήμες Crucial Ballistix Tactical 8GB. H ATI 7950 προυπήρχε και κράτησα αυτη.

Οπως ξέρετε ο επεξεργαστής έρχεται χωρίς ψύκτρα και έτσι πήρα την Coolermaster 212 Evo Εχω βέβαια ενημερωθεί οτι για να σκεφτείς κάποιο clocking με 220W TDP θέλει state of the art κατάσταση.

Το πρόβλημα είναι οτι δυο φορές το μηχάνημα έσβησε στα καλά καθούμενα και σκέφτηκα οτι το Toughpower 850 τα βρήκε σκουρα και έριξε προστασία με τοσο ενεργοβόρο σύστημα. Ο επεξεργαστής δεν ήταν σε φόρτο αλλά στο ίντερνετ. έβαλα το Core Temp και ολα έδειχναν φυσιολογικά . Επαιξα μετά για να το δώ το Call of Duty Ghost και δεν έκανε κιχ, αλλά είδα οτι η θεμροκρασία έφτασε 79 βαθμους!!!!! Δεν ξέρω ποσο αξιόπιστο είναι αυτο, αλλά το νουμερο είναι τεράστιο απο το 61 που δίνουν σαν μαξ. Δεν ξερω βέβαια αν λέει οτι να ναι και το Core Temp. Και τις δυο φορές που έσβησε, δεν είχα ενεργοποιήσει shut down απο θερμοκρασία οπότε λογικά δεν θα έπρεπε να γίνει, τουλάχιστον απο επεξεργαστή.Το κουτί είναι το μεγάλο Armor και η ορή αέρα είναι άψογη. Στο ένα σβήσιμο είχα το πλαινο καπακι στη θέση του, στο δεύτερο οχι. Υπάρχουν συνολικά 6 fan. 5 στο κουτί και ένα στην ψυκτρα.3χ120 και 2 90αρια.

Τέλος βλέπω οτι η ταχύτητα παίζει απο 200,87 Χ 7, μέχρι και 200,87 Χ 22. Απο ποιά επιλογή γίνεται σταθερό αυτοώστε να είναι μόνιμα σε ένα σταθερό χρόνισμα? Η να μην κάνω κάτι τέτοιο?

Βλέπω οτι έμπλεξα λίγο γιατί είχα πάψει που είχα πάψει να ασχολούμαι, πήγα και σε AMD ενώ πάντα είχα Intel και τα έχω βρει λίγο σκουρα. Η ψύκτρα θεωρητικά είναι μέχρι τα 180W αλλά υπέθεσα και διάβασα οτι σε στοκ χρόνισμα δεν θα είχε θέμα. Λέτε απλά να μην αρκει και βλέπω τέτοια νούμερα θερμοκρασίας? Αγχώνομαι μην πεθάνει και οχι τίποτα άλλο θα είναι άδοξα. Τουλάχιστον ας κακαρώσει πάνω σε κανένα καλό χρόνισμα οχι έτσι...

Κάθε βοήθεια δεκτή αφου ξαναλεω οτι απο AMD εχω μαύρα μεσάνυχτα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχας, για μενα, κακως πηγες σε 9370, απο τη στιγμη που δεν ασχολεισαι με Extreme OC..!!

και με εναν FX8350/20 την ιδια δουλεια θα εκανες, και χωρις προβληματα.

αν νομιζεις οτι ο 9370 ειναι πιο καινουριος, δεν ειναι..! απλα ειναι διαλεγμενοι FX8*** με ανεβασμενο χρονισμο και τιμη...!!!

δεν αναφερεις ποιο ακριβως μοντελο μητρικης εχεις. UD3 δεν λεει κατι. 990ΧΑ-UD3?

το τροφοδοτικο σου μια χαρα ειναι..!! τσεκαρισε αν παταει σωστα η ψυκτρα..!! παντως, μπορει η ψυκτρα να μην επαρκει για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη..!!!

Link to comment
Share on other sites

Πήρες ψύκτρα που υποστηρίζει μέχρι 180watt και τον πιο ζεστό επεξεργαστή στον κόσμο τον οποίο κιόλας δε χρειάζεσαι. Πούλα την 212 και πάρε υδρόψυξη, αλλιώς θα πάρει φωτιά..(τροπος του λεγειν)..

http://www.skroutz.gr/s/2618897/Corsair-Hydro-Series-H100i.html

Link to comment
Share on other sites

Δε χαλασε ο κοσμος που πηρες τον 9370 αντι για 8320/8350 που ειναι πιο φθηνοι κ ουσιαστικα ιδιοι. 40-50€ εδωσες παραπανω απο τον 8350.

Απλα παρε ειτε υδροψυξη ειτε μια απο τις καλυτερες ψυκτρες τυπου U14S, Silver Arrow SB-E κ παρομοιες για να εισαι ησυχος διπλά.

Link to comment
Share on other sites

To οτι έσβησε στο internet σίγουρα δεν έχει να κάνει με το cooler, για τσέκαρε τα ρεύματα στο bios ένα ένα ίσως οι auto επιλογές στην gigabyte δεν είναι αρκετές για τον 9370. Πάντως για cooler δες προς το καλοκαίρι κάτι σε h80 και πάνω ή κάτι ανάλογο.

Link to comment
Share on other sites

Τέλος βλέπω οτι η ταχύτητα παίζει απο 200,87 Χ 7, μέχρι και 200,87 Χ 22. Απο ποιά επιλογή γίνεται σταθερό αυτοώστε να είναι μόνιμα σε ένα σταθερό χρόνισμα? Η να μην κάνω κάτι τέτοιο?

Η επιλογη είναι η Cool and quiet την οποία εγω προσωπικα την έχω απενεργοποιημένη αλλα γενικως καλό είναι να την έχεις ενεργοποιημενη, τι κανει? Πολυ απλά όταν δεν έχεις αναγκη απο επεξεργαστικη ισχυ ρίχνει τις επιδόσεις του επεξεργαστη για να κρατάς κρύο το μηχάνημα σου και να καις λιγοτερο ρευμα .

Όσο για το πρόβλημα σου μαλλον κατι παίζει με την ψύκτρα σου ή με το motherboard σου,

Αν έχεις αυτό το motherboard είσαι εντάξει :

GIGABYTE - Motherboard - Socket AM3+ - GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0)

και απλα θα πρέπει να προσέξεις μήπως αλλαξες κάτι που δεν έπρεπε.

Εγω θα ξεκινούσα το troubleshooting απο α) Ψύξη β)Μνήμες (τσέκαρε timings στο bios κτλ κτλ, αν και αν μου λες οτι πιανει 79C οι πυρηνες τι να λεμε :) )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.