Jump to content



Ασύρματη σύνδεση με οπτική επαφή στα 30μέτρα.


Recommended Posts

Καλησπέρα

Ένας φίλος έχει το μαγαζί του,κατάστημα ΟΠΑΠ, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας με πρόσβαση στην ταράτσα στον 6ο όροφο με καλώδια μέσω φωταγωγού. Προς το παρόν στην ταράτσα υπάρχει η δορυφορική εγκατάσταση για το κατάστημα και τις αντίστοιχες καλωδιώσεις.

Για να μην ξοδεύεται με σύνδεση ADSL στο σπίτι θέλει να μεταφέρει ασύρματα το ADSL του καταστήματος στο σπίτι που βρίσκεται στο ίδιο ύψος και με ελεύθερη οπτική επαφή από την ταράτσα του καταστήματος στο μπαλκόνι-ρετιρέ του σπιτιού.

Η συνολογική απόσταση point to point είναι 30 περίπου μέτρα τελείως ελεύθερη χωρίς εμπόδια.

Ποιά θα είναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση για τη μεταφορά του ADSL wireless;

Σκέφτομαι για ethernet καλώδιο από το router μέσω φωταγωγού στην ταράτσα σε ένα τέτοιο

TL-WA5210G - Welcome to TP-LINK

που θα κοιτάει το διαμέρισμα.

Υπάρχει κάποια καλύτερη λύση;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Είναι τόσο μικρή η απόσταση που θα μπορούσε να περάσει και καλώδιο από τη μία πολυκατοικία στην άλλη.

Ό,τι και να βάλει θα παίξει. Απλώς στο σπίτι του να έχει μία συσκευή που θα κάνει bridge το ασύρματο που έρχεται από την ταράτσα του μαγαζιού με το δίκτυο στο σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

το 5210 στήθηκε με επιτυχία κατά ένα ποσοστό. το σήμα είναι καμπάνα σε όλο το σπίτι αλλά υπάρχει ένα θεματάκι με authentication failed σε 2 smartphones.

έχω βάλει wpa2-psk και με auto στην επιλογή tkip/aes

τα smartphones με το θέμα είναι samsung galaxy s3 και samsung galaxy s4.

Ο κωδικός και γενικά όλες οι ρυθμίσεις δεν άλλαξαν πριν, και αφού ανέβηκε το 5210 στην ταράτσα. Το σέταρα πρώτα στο κατάστημα με τα ίδια smartphones για τεστάρισμα και όλα καλά. Με το που ανέβηκε ταράτσα και ξαναπήρε ρεύμα authentication error.

Είναι δυνατόν να έχασε τις ρυθμίσεις του; Δυστυχώς μας πήρε το βράδυ και υπήρχαν εξωτερικές υποχρεώσεις και η προσπάθεια θα συνεχιστεί αύριο.

Link to comment
Share on other sites

Να έχασε τις ρυθμίσεις μάλλον απίθανο, αν άλλες συσκευές παίζουν κανονικά. Πιο πολύ θέμα απόστασης και εμποδίων μου φαίνεται. Αν πας τα samsung δίπλα στο 5210 παίζουν κανονικά;

Link to comment
Share on other sites

Τελικώς για κάποιο λόγο έχασε τις ρυθμίσεις. Αύριο θα περαστούν όλα από την αρχή για να είμαστε σίγουροι.

Έβαλα ένα laptop σε όλο το διαμέρισμα και είχα σήμα 3 έως 4 στα 5. Τα samsung έπιαναν από 1-2 γραμμές σήμα στα περισσότερα σημεία και 3γραμμές στα παράθυρα. Υπάρχει ένα περίσσιο ZTE ZXV10 H108L που μάλλον θα παίξει το ρόλο του access point. Θα τσιμπάει το σήμα του 5210 από το παράθυρο και θα μοιράζει στο διαμέρισμα για να παίξει καμπάνα παντού.

Μήπως το κάνω πολύ περίπλοκο το πράγμα; Το ZTE σηκώνει και openWRT από ότι βλέπω. Να το πειράξω και αυτό ή να το αφήσω ως έχει;

Link to comment
Share on other sites

repeater εννοεις. Οχι δεν θα γινει περιπλοκο, αρκει να το φτιαξεις να δουλευει :hehe:

Σιγουρα ετσι θα παιξει πολυ καλυτερα αν πιανουν φουλ σημα.

Εγω για να ημουν σιγουρος, θα εβαζα δυο tp-link να κοιτανε το ενα το αλλο για να φτιαξω την αποσταση σωστα και μετα στο 2ο θα εβαζα πανω να δινει σε ενα access poitn που θα μοιραζει στο χωρο.

δλδ,

router -> tplink(access point mode) -> tplink(bridge mode) -> access point

Link to comment
Share on other sites

σωστά repeater ήθελα να γράψω. δυστυχώς το οικονομικό είναι θέμα οπότε πορευόμαστε με ότι υπάρχει. το έξοδο 45ευρώ για το 5210 έγινε και δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες αγορές.

ευχαριστώ και τους 2 σας για τις απαντήσεις. θα σας ενημερώσω αύριο για το εγχείρημα. :)

Link to comment
Share on other sites

Μετά από αναβάθμιση στο τελευταίο firmware και ακόμα 3 μέρες ψαξίματος το 5210 δε θέλει να δουλέψει σωστά και μάλλον έχει πρόβλημα οπότε αύριο πάει για επιστροφή.

Δοκίμασα να πιάσω το connx router ανάποδα αυτή τη φορά βάζοντας το 5210 σε WISP mode και να μοιράσω το internet στο σπίτι μέσω access point. Αποτέλεσμα 0 πάλι.

Θα προσπαθήσω να το αλλάξω με κάποιο ubiquity γιατί με το 5210 έχω χάσει 3 απογεύματα να ψάχνω τι φταίει και δε μπορώ να μοιράσω internet.

Ψάχτηκαν τα πάντα που μπορούσε να υπάρχει θέμα.

Subnet

Gateway

TKIP/AES

DHCP

Firewall

WMM

και δε ξέρω και γω πόσα ακόμα δοκίμασα. Είχα και τηλεφωνική βοήθεια από φιλαράκι με CCNA CCNP που απλά μου επιβεβαίωσε οτι μερικά 5210 έχουν πρόβλημα με το να κρατάνε ρυθμίσεις και να δουλεύει σωστά η κωδικοποίηση στο σήμα τους, και χτυπάνε συνεχώς τα authentications.

Ubiquity here we come.

Link to comment
Share on other sites

Τα ubiquity είναι σίγουρα καλύτερα. Απλά σιγουρέψου ότι δεν κάνεις εσύ κάποιο λάθος.

Αν και αφού λες ότι δεν κρατάει ρυθμίσεις τότε μάλλον έχει πρόβλημα όντως.

Sent from my Migato GT-N7105

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε original poster. Κατα καιρούς στήνω είτε δίκτυα για φίλους είτε απλά κεραιούλες για να ΤΡΑΒΑΝΕ ίντερνετ. Οι tp-link σάν λύση και συγκεκριμένα οι 5210g είναι το super value for money στο είδος και γιαυτό τις προτιμούν όλοι. 8/10 Eπαγγελματίες θα σου πούν ότι θα προτιμούσαν Ubiquity/ubnt για σοβαρή δουλίτσα. Ο λόγος είναι ένας και γνωστός.

Οι tp-link όσο καλές είναι από θέμα Hardware τόσο κακές είναι κατα καιρούς στο software. Όντας χρήστης πολλών 5210g συχνά μπορώ να σου πώ πλέον ότι η νέα έκδοση 1.2 που πλασάρουν είναι χειρότερη της πρώτης και μου έχει τύχει σε πελάτες να τα φτιάχνω όλα ωραία και καλά και τις επόμενες μέρες να γίνονται κουλά με χάσιμο πακέτων και σήματα. Το να μήν παίζουν με συγκεκριμένα ρούτερ γίνεται σε όλες τις εταιρείες και θέλει ψάξιμο.....ΑΛΛΑ όταν τα προβλήματα βλέπεις να σταματούν με το πέρασμα παλαιότερου firmware από αυτό που έρχεται το αντεννα τότε ΟΚ αλλά τα έχω δεί όλα.

Με το παρόν κείμενο καταλήγω στο ότι εφόσον είσαι σίγουρός ότι τα έχεις ψάξει όλα προχώρα σε αλλαγή και δέν θα την μετανιώσεις την οποιαδήποτε UBNT.

Regards.

Link to comment
Share on other sites

Αφού έγινε επιστροφή χρημάτων από το TP-Link 5210 μετά από 5 ημέρες

Τελικά επιλέχθηκε να αγοραστεί αυτό

Ubiquiti AirGrid M2 AIRMAX 16dBi (11x14 Grid) AG-2G16-HP

Ελπίζω να επιστρέψω με τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Ένα πήρα και είτε θα κοιτάζει προς το σπίτι όπου θα τραβάει το σήμα του το access point και θα το μοιράζει εντός του σπιτιού, είτε θα το βάλω στο μπαλκόνι να κοιτάζει την γωνιά του καταστήματος για να τραβάει απευθείας από το κατάστημα.

Εσείς τι από τα 2 προτείνετε;

Link to comment
Share on other sites

Τεσταρε το να δεις... αν και νομιζω θα χρειαστεις και 2ο για καλη συνδεση. Μπορουσες να παρεις και κανενα nanostation για πιο διακριτικο, αφου η αποσταση ειναι μικρη.

Link to comment
Share on other sites

Έχω πάρει στο χώρο μου το Airgrid M2 HP και το σετάρω βήμα βήμα.

Το χω βάλει σε Access Point Mode με Bridge

Δοκίμασα με Open, WEP, WPA, WPA2 (+ τα PSK) και πειράζοντας επίσης τις επιλογές TKIP/AES

Ακόμα και Open να βάλω μου πετάει authentication error κατά τη σύνδεση της συσκευής.

Στο κομμάτι του να πάρω ίντερνετ από το router δεν έχω φτάσει ακόμα γιατί προφανώς και δεν έχει νόημα αν δε λύσω πρώτα το authentication error.

Ήθελα να εγκαταστήσω το Wireshark στο Android κινητό μου για να δω ποιο πακέτο κολλάει στο authentication αλλά δεν είναι rooted και δεν μου τρέχει. :bye:

Link to comment
Share on other sites

έβαλα στο google s3 s4 authentication error και πήρα ένα σκασμό αποτελέσματα.

Θα μου πείτε οκ ρε φίλε. Βάλε ένα laptop και τσέκαρε. Το θέμα είναι οτι η βασική πρόσβαση στο ίντερνετ και στις κάμερες του μαγαζιού θα γίνονται από το S4 του φίλου οπότε πρέπει να λυθεί οποιοδήποτε conflict.

Screenshots βάζω εντός 5'

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.