Jump to content



Recommended Posts

Καλησπερα,

Ενδιαφερομαι για συνθεση νεου υπολογιστη και εχω καταληξει.Θα ηθελα τη γνωμη σας.

CPU:https://www.skroutz.gr/s/3681056/AMD-FX-9370-Box-No-Fan.html?keyphrase=amd+fx+9370

GPU:https://www.skroutz.gr/s/4225835/Asus-Radeon-R9-290X-4GB-90YV0551-U0NA00.html

RAM:8GB 1866MHz

MOTHERBOARD:https://www.skroutz.gr/s/2355442/Asus-SaberTooth-990FX-R2-0.html

2TB HDD(Δε με ενδιαφερει ιδιεταιρα καποιος ssd)

Τροφοδοτικο:https://www.skroutz.gr/s/3178005/MS-Tech-Value-Series-950W.html?keyphrase=MS-TECH+MS-N950-VAL+950W(!?)

Το μονο που δεν εχω καταληξει ειναι το κουτι.Οποιες προτασεις ευπροσδεκτες.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Οπα μη βιαζεσαι! Πρωτα πρεπει να μαθουμε αν:

1) το pc θα ειναι μονο για gaming

2) αν σε ενδιαφερει το overclocking

3) αν εχεις κατι διαθεσιμο απο hardware

4) και το σημαντικοτερο ολων ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις

Και καλωσηρθες στο φορουμ :)

Link to comment
Share on other sites

Το pc θα ειναι κυριως για gaming.Το overclocking δε με ενδιαφερει και το διαθεσιμο hardware ειναι 8ετιας οποτε θα ηθελα να το αποφυγω...οσον αφορα τα χρηματα αυτα που ανεβασα μπορω να τα ανεχτω οικονομικα :) Καλως σας βρηκα :)

Έγινε επεξεργασία από pantelis20
Link to comment
Share on other sites

Είναι κρίμα ένα τέτοιας αξίας σύστημα να το εμπιστευτείς σε τόσο φθηνό τροφοδοτικό. Στη θέση σου θα έδινα τουλάχιστον 90-100 ευρώ για ένα τροφοδοτικό γύρω στα 700W. Τα 950 είναι υπερβολή.

Ο SSD είναι must:

Crucial M550 256GB 2.5'' | Skroutz.gr

Link to comment
Share on other sites

λογω αναλογιας τιμης αποδοσης.Γιατι must ο ssd?

Αναλογια τιμης/αποδοσης ειναι ο Intel καθως ειναι απλα ανωτεροι επεξεργαστες για games.

Ο SSD ειναι must γιατι ο απλος σκληρος δισκος δεν προλαβαινει να κανει αυτα που του λενε και του ζητανε, με απλα λογια θα εχεις PC του 2014 αλλα θα δουλευει σαν PC του 2005 οσο αφορα ποσο γρηγορα ανταποκρινεται σε αυτα που ζητας/θες.

Δεν μιλαω για αποδοση σε παιχνιδια/FPS κτλ, μιλαω στην καθημερινη χρηση και κυριως στην αποκριση/loading times των παντων.

PC χωρις SSD ποια που ειναι για παραπανω απο facebook και ταινιες απλα δεν πρεπει, αγραφος νομος, πως το λενε :D

Έγινε επεξεργασία από potis
Link to comment
Share on other sites

Ομορφα!

Γενικα η συνθεση που εχεις κανει δεν ειναι η αποδοτικοτερη για τα χρηματα που διαθετεις.

Για επεξεργαστη θα ηταν πολυ καλυτερα να παρεις εναν intel core i5 4670 και μια μητρικη με chipset Η87, αφου δεν σε ενδοιαφαρει το oc. Τα 8Gb ram ειναι μια χαρα οπως και η καρτα γραφικων, αν και πιστευω πως μια nvidia GTX770 θα εκανε το ιδιο καλα τη δουλεια σου απλα θα εχεις 100 αντι για 120 fps.

Ενας ssd θα σου εκανε τη ζωη πιο ευκολη και θα τον εκτιμησεις, θα σου προτεινα να το ξανασκεφτεις.

Το τροφοδοτικο που εχεις επιλεξει δεν ειναι πολυ αξιοπιστο και μπορει να θεσει σε κυνδινο ολοκληρο το pc. Θα παρεις ενα καλο 750ρι με 120-150 ευρω για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο (και επειδη ενα τετοιο τροφοδοτικο θα ειναι αθορυβο θα εχεις το κεφαλι σου 2 φορες ησυχο) για χρονια.

Για το κουτι πρεπει να μας δωσεις μερικες πληροφοριες ακομα. Θες να ειναι full tower ή mid-tower? Θες να ειναι αθορυβο ή να εχει τη μεγιστη ροη αερα για την καλυτερη ψυξη του συστηματος σου? Θες να ειναι απλο εμφανισιακα ή να εχει gaming style?

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορουσες να μου προτεινεις μια μητρικη?Οσον αφορα το κουτι δεν ξερω αν θα ειναι καλη επιλογη ενα mid λογω μεγεθους(οπωσδηποτε πρεπει να εχει καλη ροη αερα).Ειμαι σε διλημμα.

Έγινε επεξεργασία από pantelis20
Link to comment
Share on other sites

Το μονο σιγουρο ειναι οτι ο επεξεργαστης που διαλεξες δεν αξιζει. Οχι πως δεν ειναι καλος, απλα μπορεις να παρεις τον 8320/8350-που εχω προσωρινα εγω- και να τον κλοκαρεις ελαφρως φτανοντας τις επιδοσεις του 9370.

**Επειδη ειπες τη μαγικη λεξη gaming προτεινα Intel i-οποιονδηποτε. Διαφορετικα για overall χρηση οι amd ειναι πιο καλοι σε αποδοση/τιμη.**

Link to comment
Share on other sites

Αν ο 256GB SSD σου φαίνεται ακριβός, πήγαινε σε 128GB.

Επίσης αν καταλήξεις σε Intel, καλό θα ήταν να περιμένεις λίγο. Μέσα στο Μάιο θα έρθουν και στην Ελλάδα οι νέοι επεξεργαστές (Haswell Refresh) και καινούργια chipset (Z97 και H97). Οπότε πας σε άλλο συνδιασμό CPU-motherboard.

Link to comment
Share on other sites

Για μητρικη μια απο αυτες. Δες τι προσφερει η καθε μια απο usb/sata και οτι αλλο θες και επιλεγεις. Επισης για τη ram, σε gaming δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα απο 1600 σε 1866, ειδικα με χρονισμους 8-8-8-24.

Μια χαρα ειναι ενα mid tower απο θεμα χωρου και ροης αερα αν φοβασαι κατι τετοιο! Να φανταστω εισαι σε διλημμα σε ολα τα ερωτηματα που σου εθεσα..? :p

Οχι amd γιατι κανει τα ιδια πραγματα με τον i5 και καταναλωνει το διπλασιο ρευμα! Μονο σε multi threaded εφαρογες ειναι λιγο ανωτερος απο τον i5, αλλα τα παιχνιδια χρησιμοποιουν πλεον απο 1 μεχρι 4 threads, με μοναδικη εξαιρεση το battlefield 4. Αρα φαινεται πως ο i5 ειναι η συνετη λυση!

Αν ομως τελικα επιλεξεις τον amd να ξερεις πως θα χρειαστεις οπωςδηποτε και aftermarket συστημα ψυξης (+35 ευρω το λιγοτερο).

Link to comment
Share on other sites

μια χαρά είναι η stock psuxtres τις intel αλλα τον amd δεν παλεύονται πολύ θόρυβος..3770k τουμπανο.....Aλλα για games και amd που είχα πιο πριν μια χαρά δουλειά έκανε και με μισά λεφτά

Link to comment
Share on other sites

Το "ενα καλο κουτι" ειναι καμια 50ρια κουτια τουλαχιστον. Δεν ξερω τι να σου πρωτο-προτεινω...Μπορω να σου πω ομως τι κανει ενα καλο κουτι για να διαλεξεις μονος σου.

1ον πρεπει να εχει cable managment για να μη χαλαει η ροη του αερα, 2ον να χωραει μεγαλες σε μηκος καρτες γραφηκων, 3ον να εχει αρκετα ανεμηστηρακια σε ολες τις θεσεις (μπροστα και κατω intake, πισω και πανω exhaust) και οσο το δυνατον αθορυβα και 4ον να εχει φιλτρα για να μη γεμιζει σκονη το pc. Για αρκετους ειναι must να μπορει να δεχθει μια all-in-one υδροψυξη καθως και η υπαρξη πλαινου παραθυρου. Πιστευω πως τα περισσοτερα κουτια απο 70 ευρω και πανω ικανοποιουν τα παραπανω, ισως και μερικα φθηνοτερα.

Παντως προσωπικα θα διαλεγα

:inlove:
Link to comment
Share on other sites

Να'σαι καλα σε ευχαριστω πολυ...μαλλον θα καταληξω στο κουτι που προτεινες...σε cpu αυτον https://www.skroutz.gr/s/1762519/Intel-Core-i7-3770-Box.html και σε gpu αυτη https://www.skroutz.gr/s/4347458/Sapphire-Radeon-R9-290-4GB-Tri-X-OC-UEFI-11227-00-40G.html...γιατι πιστευω οτι η διαφορα της με την 290x ειναι πολυ μικρη για 100 ευρω διαφορα.(140 με την αντιστοιχη sapphire).Πως σου φαινεται?(Λες να μη χωραει η καρτα γραφικων?γιατι ειναι και κουμουτσα)

Έγινε επεξεργασία από pantelis20
Link to comment
Share on other sites

Να σαι καλα! Η διαφορα της 290 απο την 290Χ ειναι οντως πολυ μικρη! Το συγκερκιμενο κουτι χωραει καρτα γραφικων μεχρι 40 εκατοστα περιπου αν ακουσα καλα στο βιντεο, οποτε εισαι μια χαρα!

Παντως ο i5 4670 ειναι πολυ καλος, πιο οικονομικος και πιο κανουριος. Μην τον ξεγραφεις μονο επειδη ειναι i5 ενω ο αλλος ειναι i7. Ο i7 ειναι υπερβολη για gaming ακομα και αν εισαι hardcore gamer και θες 120fps σε ultra γραφικα.

Απο κουτια τσεκαρε και τα coolermaster HAF(εχουν πολυ καλη ροη αερα).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.