Jump to content

nimbus

Premium Members
  • Posts

    116
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by nimbus

  1. Wera 8100 SA 8 Σετ καστανια-καρυδακια-μυτες 1/4 σε υφασμάτινη θήκη. 61€ χωρίς μεταφορικά. skroutz Προηγούμενη τιμή 88€, αν και έπαιζε σταθερά στα 70€ πριν κάνα τετράμηνο. Δυστηχώς διαθεσιμότητα μόνο σε ένα κατάστημα σε skroutz και bestprice (για σύγκριση τιμής). Η χαμηλότερη τιμή που βρήκα διεθνώς είναι 66€ στο geizhals.eu: geizhals.eu review
  2. nimbus

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Έχω αυτή με τα 33 συρτάρια εδώ και αρκετά χρόνια. Φθηνοκατασκευή μεν (χαλαρά συρτάρια, όχι στιβαρή) αλλά κάνει τη δουλειά της μια χαρά. Δείτε και την Stranley για σύγκριση. 3 συρτάρια λιγότερα, 20mm πιο βαθειά. skroutz.gr - Stanley Συρταριέρα 10,90€
  3. Ίσως βοηθήσει: https://www.youtube.com/watch?v=lBLbCew00yc
  4. nimbus

    Νικητές Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού 2016!

    Λίγο καθυστερημένα ανακάλυψα πως είμαι μεταξύ των νικητών. Ευχαριστώ πολύ το forum. Μιας και το δώρο (Panda global protection), δεν μου είναι αναγκαίο, θα χαρώ να βρεθεί στα χέρια κάποιου που θα του είναι χρήσιμο. Μιχάλης
  5. nimbus

    Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός 2016

    Χρόνια πολλά!
  6. "The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts." Bertrand Russell
  7. nimbus

    Επιλογή ανεμιστήρων για εισαγωγή αέρα

    Για σύγκριση μεταξύ 120mm και 140mm δες αυτό: http://www.kitguru.net/components/cooling/simon-telford/be-quiet-silent-wings-2-80120mm140mm-review/3/ Είναι μεταξύ Be Quiet Silent Wings 2/120mm και 140mm, δοκιμασμένους πάνω σε CPU cooler. O 140mm πετυχαίνει χαμηλότερη θερμοκρασία κατά 2°C σε idle και κατα 4°C σε load, για παρόμοια επίπεδα θορύβου. Όχι αμελητέα διαφορά. Πάντως 3 εισαγωγής και 1 εξαγωγής θα παράγουν υπερβολικά θετική πίεση, όχι ότι καλύτερο.
  8. nimbus

    Στροφές fan και μειωση

    Ένας απλός τρόπος είναι να συνδέσεις τον ανεμιστήρα σε ένα απλό 3-pin fan header και να τον ελέγξεις με το speedfan το οποίο δέχεται πλήρη παραμετροποίηση.
  9. nimbus

    προβλημα με internet -windows 8

    Ένα ένα μας τα λες. Ώρες ώρες νιώθω Σέρλοκ Χολμς. Να υποθέσω ότι το σταθερό PC συνδέεται μέσω καλωδίου με το router, ενώ το laptop και το τηλέφωνο μέσω WiFi; Άν το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο στις συσκευές που συνδέονται με WiFi, τότε προφανώς πρέπει να ψαχτείς με το WiFI.
  10. Σωστό αυτό με τη γεννήτρια, είναι και το πιο εύκολο. Αλλιώς μπορείς να το κάνεις με δύο σταθερά τηλέφωνα. Ένα τηλέφωνο στο σπίτι συνδεδεμένο κανονικά στη μπρίζα και κάποιος με το ακουστικό στο αυτί. Και ένα τηλέφωνο στο εν λόγω κουτί, με απογυμνωμένα στη μία άκρη καλώδια, τα οποία δοκιμάζεις στα ζευγάρια της ρεγκλέτας ένα-ένα. Φυσικά πάλι το ακουστικό στο αυτί και μιλάς να σε ακούσει ο απόπάνω. Βασικά με το που βάλεις τα καλώδια στο σωστό ζευγάρι ο αποπάνω θα ακούσει αμέσως το θόρυβο (χράτσα-χρούτσα ) πριν καν μιλήσετε. Δεν χρειάζετε να βγάλεις καλώδια από τη ρεγκλέτα για να βάλεις τα δικά σου, απλά τα ακουμπάς από πάνω να κάνουν επαφή. Άμα ακούσεις καμιά άγνωστη φωνή κάνε την πάπια και πήγαινε στο επόμενο ζευγάρι .
  11. nimbus

    σύνδεση pwm fans με splitter

    Για το θέμα του προγραμματισμού που ρωτάς... Υπάρχουν πάνω στη μητρική, τσιπάκια (ένα ή περισσότερα, δεν ξέρω πόσα) τα οποία λαμβάνουν σήμα από τους σένσορες θερμοκρασίας και τους hall sensors (για rpm report) πάνω στους ανεμιστήρες με 3 ή 4 pins και ρυθμίζουν την τάση στα fan headers, είτε με PWM είτε με linear control. Για αυτά τα τσιπάκια υπάρχουν drivers στο λειτουργικό σύστημα (τουλάχιστον στα Windows που γνωρίζω). Οπότε εσύ πρέπει να δώσεις εντολές στα τσιπάκια αυτά μέσω των drivers. Κάπως έτσι νομίζω πως δουλεύει το σύστημα, χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν γνωρίζω και από προγραμματισμό.
  12. nimbus

    σύνδεση pwm fans με splitter

    Το πρόβλημά δεν είναι η ρύθμιση των στροφών. Αυτό θα δουλέψει κανονικά ακόμα και 100 ανεμιστήρες να βάλεις (αρκεί να είναι ίδιοι). Το θέμα είναι το πως θα πάρεις σωστή μέτρηση στροφών.
  13. nimbus

    σύνδεση pwm fans με splitter

    Αυτό από που φαίνεται; Αφού λέει "2 x 3-Pin Male". Άρα οι δύο 3-pin θέσεις έχουν και το τρίτο (tacho) καλώδιο. Όπως δηλαδή το καταλαβαίνω tacho έχου και τα 3. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ξεκωλήσει/κόψει τα 2. Κατά τα άλλα βλέπω τρεις λύσεις για τα 5 fans που θέλεις: 1. Χρησιμοποιείς 4 splitter σαν αυτό του eshop που έβαλα πιο πάνω με την συνδεσμολογία του Seafalco. Θα χρειαστεί να ξεκωλήσεις/κόψεις κάποια από τα κίτρινα καλώδια ώστε το σήμα από έναν μόνο ανεμιστήρα να φτάνει στη M/B σε κάθε ένα από τα 2 fan headers. 2. Χρησιμοποιείς 1 splitter του eshop συν ένα του eworld. Φυσικά πάλι θα χρειαστεί να κόψεις πλαστικά/καλώδια αλλά θα δουλέψει. 3. Παραγγέλνεις αυτό που έβαλες από το ebay. 4 θέσεις αυτό συν μια στο header πάνω στη μητρική και καθάρισες. Είναι και η καλύτερη λύση για μένα και η πιο φθηνή. Έχεις λιγότερα καλώδια, καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και καθόλου κόψε-ραψε. Σαν αρνητικό θα έχεις το μπλέξιμο με το σήμα για τα rpm.
  14. nimbus

    σύνδεση pwm fans με splitter

    Σωστά λες, την τάση του 4pin molex δεν μπορεις να την ρυθμίσεις με λογισμικό. Ένα τέτοιο splitter δεν σου κάνει; http://www.e-shop.gr/startech-4-pin-fan-power-splitter-cable-f-m-03m-p-PER.813675 4 σε 4 είναι, νομίζω μια χαρά θα κουμπώσει στην μητρική σου. Edit: Μάλλον ζητάς περισσότερες από δύο θέσεις... Επί την ευκαιρία, πόσους και ποιούς ανεμιστήρες θα βάλεις;
  15. nimbus

    Αφαίρεση εξαρτημάτων από μητρική.

    Οι ψυκτρες βγήκαν τελικά αφού άφησα το κολλητήρι περισσότερη ώρα επανω στην κόλληση και ταυτόχρονα έτριβα με τη μύτη στο σημείο. Τα fan headers δεν χαμπάριαζαν όση ώρα και να κρατούσα το κολλητήρι επάνω. Οι κολλήσεις τους ήταν πολύ μικρές και πιθανών να μην έκανε καλή επαφή η μύτη του κολλητηρίου για να μεταδώσει τη θερμότητα. Την λύση έδωσε το θερμοπίστολο. Ζέστανα από την πίσω μερία της μητρικής τα pins του fan header με το πιστόλι, ενώ ταυτόχρονα από την μπροστινή μεριά τραβουσα ελαφρά με πενσάκι όλες τις άκρες τους. Έτσι βγήκαν πολύ εύκολα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και χωρίς να στραβώσουν. Δυστυχώς το θερμοπίστολο (Parkside) παρέδωσε πνεύμα. Κάηκε η ασφάλεια που είχε μέσα στην αντίσταση. Είναι 250 V, 10A και 133°C (αν διαβάζω σωστά το τελευταίο). Την έβγαλα για αλλαγή αλλά είναι σε δύσκολο σημείο, δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τοποθετήσω την καινούργια. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας .
  16. nimbus

    σύνδεση pwm fans με splitter

    Linear control είναι ο έλεγχος μέσω γραμμικής (linear) αυξομείωσης της τάσης από κύκλωμα πάνω στη μητρική. Το υποστηρίζει η μητρική σου, γι'αυτό έχει και την επιλογή "automatic mode" στα fan settings. Όπως το καταλαβαίνω για την δικιά σου περίπτωση συμβαίνει το εξής (μπορεί και να κάνω λάθος): Αν επιλέξεις "automatic mode", η ρύθμιση των ενεμιστήρων θα γίνεται με εντολή από την μητρική, η οποία θα πέρνει δεδομένα από τους δύο σένσορες (CPU Temperature και M/B Temperature). Δεν θα μπορείς να επέμβεις εσύ μέσω λογισμικού. Αν επιλέξεις "Full On", τότε η μητρική θα ξεκινάει το σύστημα με full voltage δηλαδή 12V. Αν δεν επέμβεις εσύ μέσω λογισμικού, τότε οι ανεμιστήρες θα δουλεύουν πάντα 12V και full rpm. Όμως μέσω προγραμμάτων όπως το speedfan θα μπορείς να δίνεις εσύ εντολή στο control κύκλωμα της μητρικής και έτσι να αυξομειώνεις τα Volt και το rpm των ανεμιστήρων. Δεν έχει σημασία πόσους ανεμιστήρες έχεις συνδεδεμένους αρκεί να αντέχει την ισχύ τους η M/B και αυτό έιναι ένα στοιχείο που σπάνια το αποκαλύπτουν οι κατασκευαστές, μάλλον γιατί το θεωρούν μικρής σημασίας. Λογικά μεχρι 3 δεν θα έχεις πρόβλημα, ή ακόμα και 4 μπορεί να σου δουλέψουν, ανάλογα με την ισχύ που καταναλώνουν. Απλά κόιτα αυτό που σου λέει ο Seafalco για τη σύνδεση του τρίτου καλωδίου (tacho) των ανεμιστήρων, ώστε να μην πέρνει εσφαλμένη ένδειξη η μητρική σχετικά με τα rpm, όταν πάνω από ένας ανεμιστήρας της στέλνουν το tacho σήμα. Εξ άλλου αν είναι ίδιοι οι ανεμιστήρες, τότε για την ίδια τάση θα έχουν και ίδια rpm, οπότε η ένδειξη rpm του ενός θα ισχύει και για τους υπόλοιπους που είναι συνδεδεμένει στον ίδιο fan header. Έτσι τουλάχιστον δουλεύει η δική μου μητρική. Όπως είπα και πιο πριν μπορεί και να κάνω λάθος. Μια δοκιμή θα μας δείξει.
  17. Έχω κάτι παλιές μητρικές της MSI, από τις οποίες προσπαθώ να ξεκολήσω κάποια εξαρτήματα (ψύκτρες και fan headers). Με το κολλητήρι δεν γίνεται δουλειά γιατί δεν λιώνει το υλικό των κολλήσεων, το οποίο δεν μοιάζει να είναι το συνηθισμένο καλάι. Είναι και πιο γυαλιστερό στην όψη. Έχει κανείς ιδέα τι υλικό είναι αυτό και πως μπορέσω να το αφαιρέσω; Μήπως πρέπει να επιμείνω πιο πολύ με το κολλητήρι (30W) ή να θερμάνω ταυτόχρονα και με πιστόλι; Δοκίμασα να σπάσω την μητρική με την πένσα για να απελευθερώσω τα ποδαράκια από τα εξαρτήματα, αλλά τα πλήγωσα.
  18. nimbus

    προβλημα με internet -windows 8

    Ο κάθες πάροχος έχει στη διάθεσή του κάποια ορισμένα IP ranges. Δηλαδή οι διευθύνσεις που έχει στη διάθεσή του για να μοιράζει στους συνδρομητές του, είναι συγκεκριμένες, περιορισμένες σε αριθμό και λιγότερες από τους συνδρομητές (δεν γνωρίζω αναλογίες). Ο βέλτιστος τρόπος μοιράσματος διευθύνσεων είναι η χρησιμοποίηση της dymamic IP. Κάθε συνδρομητής με το που συνδέεται, πέρνει μια τυχαία IP που είναι ελέυθερη εκείνη τη στιγμή. Μόλις αποσυνδεθεί, η IP ελευθερώνεται και γίνεται διαθέσιμη για τον επόμενο. Εξαίρεση αποτελούν οι συνδρομητές που χρειάζονται να έχουν πάντα την ίδια διεύθυνση (static IP), άσχετα με το αν είναι συνδεδεμένοι ή όχι (τα sites πχ). Η υπηρεσία αυτή χρεώνεται έξτρα. Επειδή η παροχή σταθερής IP είναι υπηρεσία με έξτρα χρέωση, ο πάροχος δεν θα μπορούσε να επιτρέψει στον συνδρομητή να έχει σταθερή IP, αφήνοντας απλώς το router του ανοιχτό. Γι'αυτό ακόμα και αν δεν κλείνεις ποτέ το router σου, ο πάροχος σου αλλάζει την IP κάθε 1-2-3 μέρες. Ας πούμε πως έχεις το υπολογιστή και το router σου ανοιχτό συνεχώς και κατεβάζεις. Με το που γίνεται η αυτόματη αλλαγή της IP σου, είσαι για κάποια δευτερόλεπτα disconnected και φυσικά το download σου σταματάει. Για να μπορεί να συνεχίσει πρέπει και το λογισμικό που χρησιμοποιείς για κατέβασμα αλλά και η υπηρεσία από όπου κατεβάζεις, να υποστηρίζουν την συνέχιση του download από το σημείο που σταμάτησε (resume), μόλις διαπιστωθεί ότι η σύνδεση αποκαταστάθηκε. Αν αυτό δεν γίνει, τα αρχεία σου γίνονται corrupted και πρέπει να τα κατεβάσεις από την αρχή. Φυσικά αυτό δεν θεωρείται βλάβη ούτε του router σου, ούτε οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της σύνδεσης (δεν είναι bug, είναι feature ). Αν ξαναμιλήσεις με τεχνικό, ρώτα τον πόσο συχνά αλλάζει η IP όταν έχεις συνεχώς ανοιχτό το router. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δεις κατά πόσο υποστηρίζεται το resume και από τις δυο μεριές.
  19. nimbus

    προβλημα με internet -windows 8

    Στους συνδρομητές με dynamic IP, ο πάροχος αλλάζει την IP κάθε λίγες μέρες. Ίσως εκεί πάνω στην αλλαγή της IP να σου σταματούν τα downloads.
  20. Τα κουτιά είναι αυτά http://www.skroutz.gr/s/4862126/Phanteks-Enthoo-Pro.html http://www.skroutz.gr/s/5071227/Raijintek-Agos.html?keyphrase=Raijintek+Agos http://www.skroutz.gr/s/4023143/CoolerMaster-Silencio-650-Pure.html?keyphrase=Cooler+Master+Silencio+650+Pure Εδώ είναι οι SSD σε 250GB, υπάρχουν φυσικά και σε 120GB εκδόσεις αν θες. Για τον Crucial M550 που έργαψα πριν εκ παραδρομής, εννοούσα τον MX100 που βάζω εδώ. http://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html http://www.skroutz.gr/s/5271439/OCZ-ARC-100-240GB-ARC100-25SAT3-240G.html http://www.skroutz.gr/s/5097572/Crucial-MX100-256GB-SSD.html Για μητρική σε καλύπτει μια με H97 chipest όπως αυτή: http://www.skroutz.gr/s/5491640/Asrock-H97-Anniversary.html Ο επεξεργαστής σου είναι καλός. Μπορείς να πας και σε φθηνότερο αν δεν βγαίνεις οικονομικα οπως http://www.skroutz.gr/s/3404706/Intel-Core-i5-4430-Box.html Ram σε dual channel, 1600Mhz, CL9 οπως αυτη http://www.skroutz.gr/s/2767537/Crucial-Ballistix-Sport-8GB-DDR3-1600MHz-BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU.html Για VGA δεν είμαι ειδικός, αλλά λογικά θα πας σε GTX 960/970 σε nvidia ή R9 280X/290 σε AMD. Για τροφοδοτικό κάτι ποιοτικό όπως Seasonic, Antec, XFX και watt ανάλογα την κάρτα γραφικών. Semi modular κατά προτίμηση για καλύτερο cable management. Από οθόνες δεν γνωρίζω.
  21. Η σύνθεσή σου δεν σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για gaming αλλά και γενικά. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε case, PSU, mobo, RAM, SDD/HDD και οπωσδήποτε VGA όπου χρειάζεται να ρίξεις και περισσότερα χρήματα. Θα σταθώ σε δύο πράγματα. Για drives πάνε σε συνδιασμό SSD και HDD αντί για 2 σε ένα, για καλύτερες επιδόσεις και περισσότερη ευελιξία. Για SSD δες σε Samsung 850 EVO, OCZ ARC 100, Crucial M550 και συμπλήρωσε με HDD του 1 TB στις 5400rpm για ησυχία. Για κουτί πάνε καρφί σε Phanteks Enthoo Pro. Είναι mid/full tower με όλα όσα πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κουτί σε πολύ καλή τιμή. Μπορείς να πας και σε Raijintek Agos αν θες κάτι φθηνότερο, αλλά και σε Cooler Master Silencio 650 Pure το οποίο είναι σε έκπτωση από την επίσημη αντιπροσωπεία αυτή τη στιγμή και μπορείς να το βρεις στα 50 ευρώ. Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές στα κουτιά αυτή την περίοδο. Τα κουτιά της Aerocool είναι χαμηλής ποιότητας, δεν συνίστανται.
  22. nimbus

    PC Tools

    Η ίντσα είναι 25,4mm άρα τα 11/32'' θα είναι 8,73mm. Αν αυτό που ψάχνεις είναι κατσαβίδια με εξάγωνο καρυδάκι σε mm, υπάρχουν και στην ελληνική αγορά, όπως αυτό: http://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=91_103&product_id=5786 ή σε κάτι τέτοιο αν δεν θέλεις να αλάζεις καρυδάκια: http://www.katsifas.gr/store/katsabidia-karydakia-rolson-set-6-tem.html Υπάρχουν πολλές επιλογές, ψάξε με λέξεις κλειδί "κατσαβιδι - καρυδάκια".
  23. nimbus

    Φτηνα,ποιοτικά,ομορφα case fans

    Από που η πληροφορία για τις επιδόσεις τους; Το silentpcreview τους βγάζει τελευταίους μεταξύ άλλων 23 ανεμιστήρων, όσον αφορά την αναλογία cooling performance προς θόρυβο. http://www.silentpcreview.com/article1397-page4.html
  24. nimbus

    M.2 SSD, ποιον;

    Θα είχε ενδιαφέρον ένα review του SM951 και στην NVMe έκδοση, ώστε να δούμε στο ίδιο drive κατά πόσο επηρεάζει τις επιδόσεις το NVMe έναντι του AHCI.
  25. nimbus

    Samsung 850 series

    Review του EVO 500 σε M.2/SATA και mSATA από anandtech: http://www.anandtech.com/show/9023/the-samsung-ssd-850-evo-msata-m2-review
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.