Jump to content



Παραξενο προβλημα με ethernet


Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλη την παρέα του lab. Γυρνώντας απο την Αγγλια κάθισα στον σταθερο μου υπολογιστη ξανα μετα απο καποιους μηνες. Και αντιμετωπίζω το εξης προβλημα. Ο υπολογιστης ειναι συνδεδεμένος με ethernet καλωδιο πανω στο router. Εκει που μπορει να καθομαι να σερφαρω στο ιντερνετ ξαφνικα κοβεται το σημα του ethernet εντελως. (σβηνει το πρασινο φωτακι του lan1). Παρ ολα αυτα το Wifi συνεχιζει να λειτουργει κανονικότατα 24 ωρες το 24ωρο. Οτι και να δοκιμαζω για να ξαναεπαναφερω το σημα απο το ethernet δεν γινεται τιποτα. Ο μονος τροπος ειναι να κλεισω τον υπολογιστη απο το ρευμα να τον αφησω μερικα δευτερολεπτα να τον ανοιξω παλι και με το που ανοιγω το ρευμα ξαναγίνεται πρασινο το φωτακι του lan. Τι μπορει να φταιει ρε παιδια ? Να επισημάνω οτι αυτο το προβλημα γινεται σε ανυποπτο χρονο. Δηλαδη μπορει να καθομαι 8-10 ωρες στο pc και να μην το παθει και μπορει με το που τον ανοιξω αμεσως μετα απο 5 λεπτα να το παθει. :TD::TD:

Link to comment
Share on other sites

Το δοκιμασα και αυτο. Εχω την P55 UD5 της Gigabyte και εχει 2 θυρες lan και απενεργοποιησα τη μια απο το bios (την "προβληματικη" ?) και δοκιμασα να παιξω στην αλλη αλλα παλι μου εκανε τα ιδια :TD::TD: Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει προβλημα με το ρευμα και να γινεται καποια βραχυκύκλωση ?

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν γίνεται αυτό λόγω βραχυκυκλώματος.

Αν έχεις ήδη δοκιμάσει άλλο καλώδιο, άλλη πόρτα στο router και άλλη κάρτα δικτύου, ίσως το πρόβλημα είναι στο λειτουργικό. Δοκίμασε να ξαναπεράσεις τους οδηγούς και επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και ένα linux live cd για να δεις αν θα στο παρουσιάσει.

Link to comment
Share on other sites

Το bios της gigabyte έχει κάποιο green lan/ethernet option. Απενεργοποίησέ το.

Επίσης στα power options του λειτουργικού στις ρυθμίσεις του ethernet controller κάνε αυτό Allow the computer to turn off this device to save power disabled (ξετσέκαρέ το).

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για τις απαντησεις σας :T: Προς το παρων αυτο που ειπε ο φιλος TifoziF1 δειχνει να λειτουργει για την ωρα :cool::happy2: Ελπιζω να μεινει σταθερο.

Edit: Εψαξα στη διαχειριση συσκευων και μου βγαζει Marvell 91xx Config ATA Device με ενα κιτρινο θαυμαστικο. Και λεει πως δεν εχουν εγκατασταθει τα προγραμματα οδηγησης. Παιζει καποιο ρολο με το lan ? Δεν ειναι ο controller της μητρικης για τους σκληρους ή κανω καποιο λαθος ? Ευχαριστω για τη βοηθεια σας :)

Έγινε επεξεργασία από apostonikos
Link to comment
Share on other sites

Δεν παίζει ρόλο για τη lan, είναι για τους δίσκους. Προς το παρόν χρησιμοποιεί τον γενικό οδηγό που έχουν τα windows, αλλά μπορείς να κατεβάσεις από τη σελίδα της Gigabyte τον οδηγό και να τον εγκαταστήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.