Jump to content



EVGA GTX 460 PFB Χαλασε το ανεμιστηρακι


Recommended Posts

Παιδια μου χαλασε το ανεμιστηρακι απο την EVGA GTX 460 PFB ( Βασικα κανει θορυβο σαν χτυπημα αν οι στροφες ειναι πανω απο 50 )

Που μπορω να βρω ανταλλακτικο; Καμια ιδέα;

post-16578-1416078574,0364_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

το ανεμηστηρακι στη βαση του εχει καποιες βιδες οι οποιες βιδωνουν στη ψυκτρα ωστε βα συγκρατειτε.Εφοσον ακους χτυπημα οταν γυριζει,δες αν εχει ξεβιδωθει καπια.

Link to comment
Share on other sites

Εγγύηση? Και νομίζω η EVGA έχει καλή(?) φήμη στο support. Ίσως με ένα mail να σου στέλνανε οι ίδιοι?(αν και μάλλον είναι πολύ αισιόδοξο αυτό)

Εναλλακτικά εφόσον αφαιρείται το πλαστικό καπάκι βάζεις έναν 8άρι/9άρι/10άρι/12άρι ανεμιστήρα στην θέση αυτού(ότι ταιριάζει καλύτερα τέλος πάντων). Δεν ξέρω αν θα έχει ανάλογη απόδοση, αλλά δουλειά σίγουρα θα κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να είναι καλύτερα με έναν, διότι αν έχεις δύο παράλληλα ίσως στο κέντρο, ακριβώς πάνω από το τσιπάκι να μην δημιουργείται σωστή ροή αέρα. Τώρα θα μου πεις έχουμε δει δεκάδες υλοποιήσεις με 2 και 3 ανεμιστήρες παράλληλα. Just an idea.

Επίσης καλό θα είναι να είναι πολλών στροφών ανεμιστήρες, όχι τίποτα silent των 1000rpm.

Link to comment
Share on other sites

einai 2000 στοφων coolermaster με led πρασινα. Το προβλημα ειναι οτι η ψυκτρα κανεθι γουβα οποτε εχουν μια αποκλιση απο το κεντρο. γμτ....!!!#$@#$

Edit : Εβαλα εναν Scythe 2000 Rpm...top temp 80 C με θερμοκρασια δωματιου 31

Θετικα :

Μηδενικο κοστος...τον ειχα

Αρνητικα :

Εφαγε 1 PCI-Χ Slot που δεν το χρησιμοποιουσα ομως

Κανει λιγο θορυβο.

Έγινε επεξεργασία από pmakr
Link to comment
Share on other sites

Εβαλα εναν Scythe 2000 Rpm...top temp 80 C με θερμοκρασια δωματιου 31

Θετικα :

Μηδενικο κοστος...τον ειχα

Αρνητικα :

Εφαγε 1 PCI-Χ Slot που δεν το χρησιμοποιουσα ομως

Κανει λιγο θορυβο.

Οπότε τελικά με έναν ήταν καλύτερα. :)

Απορώ πως τα καταφέρνουν οι εταιρίες και φτιάχνουν υλοποιήσεις με 2 και 3 ανεμιστήρια και δουλεύουν τόσο καλά όταν - τουλάχιστον στο μυαλό μου - η ροή από τα δύο ανεμιστήρια λογικά "τρακάρει" πάνω από το σημείο που είναι η gpu οπότε σε εκείνο το σημείο δεν έχεις καλή ροή αέρα. Αυτό υπέθεσα με τα δύο ανεμιστήρια για αυτό και σου πρότεινα να αφήσεις μόνο το ένα.

Anyway αν ποτέ σου χρειαστεί αυτό το slot η Scythe βγάζει και slim 10άριδες οι οποίοι είναι αρκετά έως πολύ καλοί κατά την γνώμη μου. Δεν ξέρω μόνο αν θα είναι αρκετός δεδομένου ότι με 12άρι κανονικό χτυπάς και πάλι 80C.

Όσον αφορά τον θόρυβο, αν έχεις συνδέσει τον Scythe στο mobo, δες μήπως μπορείς να παίξεις με το Speedfan. Έχω καιρό να ασχοληθώ με το πρόγραμμα αυτό, αλλά νομίζω ότι αν είναι συμβατό με το mobo σου, θα μπορεί ίσως να ρυθμίσει τις στροφές του ανεμιστήρα που είναι συνδεδεμένος σε μια συγκεκριμένη υποδοχή της μητρικής με την θερμοκρασία της κάρτας και να ρυθμίζει αυτόματα τις στροφές.

Εναλλακτικά αν δεν σε ενοχλεί να κόβεις καλώδια ίσως θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το βύσμα από τον original ανεμιστήρα της κάρτας με έναν 4pin ανεμιστήρα. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει καλά 4pin υποδοχή με τον 3pin που λογικά είναι αυτός που έβαλες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.