Jump to content



Καρτα ηχου/Μοnitors


Recommended Posts

Χαίρεται μια; και ασχολούμαι άπειρες ώρες με μουσική/γράφω κομμάτια με την κιθάρα μου στο pc(όχι τίποτα τρελά πράγματα :laughing:¨) είπα να αναβαθμιστώ λίγο...

1ον για κάρτα ήχου έχω κοιτάξει sbz,sbzx,sb essense stx, asus dx2

το θέμα είναι οτι δεν ξέρω ποια εταιρία πρέπει να ακολουθήσω..

2ο για monitors έχω δει maudio bx5-d2,av40,A5+(μου φαίνονται υπερεκτιμημένα..)

επίσης σκέφτομαι να μαζέψω κάποια λεφτά παραπάνω για να πάρω τα KRK ROKIT 6

τέλος δεν ξέρω αν τα logitech z906 μπαίνουν στην κατηγορία αυτή...

Τέλος για να ξέρετε τα λεφτά που δίνω για κάρτα ήχου είναι max150 και για monitors mαχ 250(φυσικά εκτός από τις 2 επιλογές στο τέλος που περιμένω γνώμες)

Γενικά η χρήση είναι 60% μουσική 30%games 10%ταινίες

Περιμένω τις απαντήσεις σας ευχαριστώ πολύ :)

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα

Σου προτεινω αυτα τα ηχεια, που τα εχω ακουσει και για τα λεφτα τους δν υπαρχει τιποτα καλυτερο

M-AUDIO - BX5 CARBON < Ηχεία - Studio Monitors | DJShop

Για καρτα ηχου, εχω ακουσει πολυ καλα λογια για αυτη, ιδιαιτερα για ηχογραφησεις που τη θελεις..

STEINBERG - UR-22 < Εξωτερικές Κάρτες Ήχου | DJShop

Link to comment
Share on other sites

Why not these?

Behringer MS40 Multimedia Speaker - Thomann Greece

Τα εχω ακουσει και ειναι εξισου καλα για τα φραγκα τους. ;)

(Ασε που ειναι ξυλο και οχι πλαστικο για να μη τριζει και παραμορφωνει)

Είμαι λίγο άσχεστος με ηχεία σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτά που πρότεινες έχουν ενσωματωμενο ενισχυτή ε;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που πρέπει να αποφύγεις είναι να κοιτάς προϊόντα γνωστών στον ευρύτερο χώρο των υπολογιστών και κυρίως του gaming. Οι τιμές πλέον είναι πολύ καλές για να μην προτιμήσεις μια εξειδικευμένη ετσιρεία και είσαι στο μπάτζετ για αυτό. Οπότε logitech, creative, soundblaster κλπ άφησέ τα για την δουλειά που φτιάχτηκαν. Να με συμπαθούν όσοι τα πρότειναν.

Μια καλή κάρτα για την τιμή της είναι η Focusrite 2i2 Θεωρώ οτι δεν πρέπει να πας πιο κάτω σε τιμή από την στιγμή που είναι στο όριο που έθεσες. Αυτή σε καλύπτει στο να παίζεις κιθάρα χωρίς ενισχυτή μέσω προγράμματος στον υπολογιστή και να μην αισθάνεσαι καθυστέρηση στον ήχο από την στιγμή που θα χτυπήσεις την χορδή μέχρι να ακούσεις την νότα. Θα σε καλύψει στο να συνδέσεις κάποια ακουστικά αλλά και τα ηχεία. Επίσης θα μπορείς να συνδέσεις κάποιο μικρόφωνο για να γράψεις την κιθάρα ή φωνή σε φυσικό περιβάλλον και να γράψεις τον ήχο του ενισχυτή σου. Το ίδιο κάνει και η Behringer ή Steinberg που προτάθηκαν, καλές πρέπει να είναι και αυτές, εγώ προτείνω αυτή γιατί την έχω ακούσει σε φίλο και συμφωνώ με τις κριτικές που διάβασα σαν πολύ καλή και με πολύ καλή τιμή.

Τα ηχεία που αναφέρεις, τα M-audio BX5-d2 θεωρούνται από τα καλύτερα φτηνά, αν κι εγώ πιστεύω οτι τα audioengine A5+ θα σου αρέσουν περισσότερο, όχι οτι είναι καλύτερα . Όπως και να έχει, ηχεία πρέπει να κανεις τον κόπο να τα ακούσεις και να διαλέξεις αυτά που σου αρέσουν, αφού πας σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα και όχι εκεί που αγοράζεις μνήμες και κάρτες γραφικών. Γιατί είναι πολύ υποκειμενική η άποψη του καθενός στο πως αντιλαμβάνεται τον ήχο. Αν τα ηχεία τα έπαιρνες μόνο για παραγωγή τότε υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια αλλά θα ακούς και μουσική , θα βλέπεις και τις ταινίες σου , θα παίζεις παιχνίδια και σε αυτό είσαι ο μόνος κριτής.

Τα γούστα μου για παράδειγμα είναι στον στεγνό, αναλυτικό ήχο και όχι στον ζεστό, χρωματισμένο. Τα μόνιτορ τείνουν στην πρώτη , ώστε να ακούς την κιθάρα σου όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται και τα ηχεία μουσικής στην δεύτερη περίπτωση, ώστε να ακούς χωρίς να νοιάζεσαι τόσο για την πιστότητα και ώστε να γλυκαίνουν οι μέτριες/τραχειές ηχογραφήσεις. Υπάρχουν ηχεία για όλα τα γούστα και τις ενδιάμεσες περιπτώσεις. Εσύ θα δεις την ισορροπία που σου αρέσει. Τώρα όσον αφορά το υλικό, το πλαστικό δεν έχει κανένα θέμα, ίσα-ίσα είναι περισσότερο αδρανές υλικό και γενικά εμένα δεν θα με ένοιαζε τίποτα παρά ο ήχος στα ηχεία.

Και κλείνοντας, ουφ, υπάρχει λόγος γιατί κάτι είναι ακριβό και κάτι όχι και η υπερβολή καθορίζεται μόνο από τον αγοραστή και την χρήση που θέλει να κάνει.

:rubik:

Έγινε επεξεργασία από DrFred
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

[MENTION=32738]DrFred[/MENTION] αυτες οι εξωτερικες καρτες ηχου κανουν για:

1. gaming ?

2. αναπαραγωγή ταινιών ?

3. Με ακουστικά Sennheiser HD 598 πως τα πανε στην αναπαραγωγή ηχου, ενταση kai clarity ?

Έγινε επεξεργασία από sebastian
Link to comment
Share on other sites

Παντως οι εξωτερικες καρτες ηχου σε σχεση με Creative ZxR και Asus STX σε RMAA test που εχω τσεκαρει δεν ακουμπανε πουθενα τις καρτες της Creative και Asus. Πολυ ανωτερες μα πολυ ανωτερες σε ολα τους η ZxR και STX.

Link to comment
Share on other sites

Παντως οι εξωτερικες καρτες ηχου σε σχεση με Creative ZxR και Asus STX σε RMAA test που εχω τσεκαρει δεν ακουμπανε πουθενα τις καρτες της Creative και Asus. Πολυ ανωτερες μα πολυ ανωτερες σε ολα τους η ZxR και STX.

Όταν εννοεις εξωτερικές κάρτες τι περιλαμβάνει;

Για ποιες τιμές αναφέρεσαι; και πως μπορείς να συγκρίνεις τον ήχο με νούμερα; πιστεύεις πως αυτό που στα αυτιά σου ακούγεται τονισμένο η όχι συμβαίνει και με κάθε άλλο άνθρωπο;

Link to comment
Share on other sites

Για gaming και ταινίες η creative είναι "καλύτερη" λόγω των εφέ και έχει και καλό DAC, όπως και η Asus. Όχι οτι υστερεί η Focusrite σε αυτά, αλλά δεν προσφέρει κάτι παραπάνω σε έναν που θέλει μόνο gaming, καθώς η creative έχει ειδικούς driver για αυτό. Τώρα αν ειναι καλό αυτό, δεν ξέρω. Πάντως την κύρια δουλειά την κάνει το DAC που νομίζω έχουν ίδιο, ενώ η Focusrite υπερτερεί στο ADC που χρειάζεται ο Αντώνης.

Και η Asus θεωρείται σαν πολύ καλή κάρτα για μουσική, με καλή τιμή.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικής με εξωτερική κάρτα, δεν ξέρω τί εννοείς. Μια καλή εσωτερική θα είναι χειρότερη από μια καλύτερη εξωτερική και καλύτερη από μια χειρότερη εξωτερική. Προσωπικά προτείνω εξωτερική. Δεν είναι gpu!

Όσον αφορά τα ακουστικά, αν σε ευχαριστεί να ακούς με αυτά, και εφόσον έχεις τα HD 598 μάλλον σε ευχαριστεί (!), τότε προτείνω ενισχυτή ακουστικών. Η Focusrite έχει προενίσχυση για ακουστικά και δεν έχει πρόβλημα να οδηγήσει τα περισσότερα αλλά δεν συγκρίνεται με έναν καθαρό προενισχυτή ακουστικών. Υπάρχουν και με ενσωματωμένο DAC , οπότε παίζουν και τον ρόλο κάρτας ήχου. Αλλά μάλλον είναι πιο ακριβή λύση και δεν έχουν καν εισόδους για κιθάρα. Βέβαια για την ποιότητα είναι υποκειμενικό το θέμα και αυτές που είπες δεν είναι κακές σε καμία περίπτωση.

Έγινε επεξεργασία από DrFred
Link to comment
Share on other sites

πραγματικα εχω μπερδευτει λιγο... επελεξα 2.1 γιατι μου αρεσει ο ζεστος ηχος γενικα και επειδη θα παιζω και games και θα βλεπω και ταινιες... επισης το 5.1 μου φαινεται μεγαλο ψεμα σε αυτες τις τιμες ουσιαστικα τιποτε δεν νιωθεις....ειχα καποτε(5.1 ) και ηταν σαν να εχω 2.1 και λιγο απο 5.1

εχω καταληξει σε Edifier S530 / S530D,Edifier C3,Edifier S330D,Edifier C2XD,Logitech Z623,Edifier M3200 (μονο λογο εμφανισης ειναι πανέμορφα..)

απο καρτες εχω χαθει τελειως..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.