dpasinis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2014 Καλημέρα σας... Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με την M/B ASUS P6X58E-D: Δεν είναι δυνατόν να έχω ήχο παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες εδώ και ένα διήμερο. Να σημειώσω ότι τα ηχεία είναι απλά, αναλογικά (ALTEC LANCING 621) ενώ η M/B διαθέτει και ήχο High Definition (HD). Στο BIOS έχω κάνει τις σχετικές ρυθμίσεις ενεργοποίησης της ενσωματωμένης κάρτας ήχου και έχω περάσει το τελευταίο λογισμικό της Realtek. Όταν βάζω να εκτελεσθεί ένα ηχητικό κομμάτι έχω αυτή την ένδειξη: ΑΛΛΑ ΗΧΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΣΩ ΠΑΝΕΛ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ. (Επίσης όπως φαίνεται στην εικόνα, ενώ έχω συνδέσει ηχεία στο πίσω αναλογικό πάνελ, η πράσινη υποδοχή σύνδεσης δεν έχει «φωτισθεί» με εντονότερο χρώμα, ώστε να δείξει ότι έχει ενεργοποιηθεί η έξοδος ήχου). Δοκιμάζω ηχεία, ακουστικά σε όλες τις εξόδους αλλά τίποτα. Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι που φταίει, κάποια ιδέα γιατί κοντεύω να σαλτάρω; ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Μ/Β αγοράσθηκε από κάποιον που την χρησιμοποιούσε σε HTPC. Υπάρχει περίπτωση να εξηγεί κάτι αυτό; Μήπως πειράχθηκαν κάποιες ρυθμίσεις που εγώ αγνοώ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούλιος 15, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Αν δεν έχεις συνδέσει το καλώδιο του κουτιού για τις μπροστινές υποδοχές, σύνδεσέ το τώρα. Αν αυτό το καλώδιο δεν υπάρχει, ή δεν θέλεις να το συνδέσεις, εξέτασε μήπως λείπουν οι απαραίτητοι επάνω στον audio header jumpers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpasinis Ιούλιος 15, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2014 Ο μπροστινός πίνακας είναι συνδεδεμένος. Όπως φαίνεται στο στην εικόνα, οι υποδοχές του μπροστινού πίνακα είναι "έντονα φωτισμένες" που σημαίνει ότι είναι ενεργές. Ο πίσω πίνακας είναι συνέχεια "αμυδρά φωτισμένος", δηλαδή φαίνεται ότι είναι ανενεργός παρά το γεγονός ότι έχω συνδέσει ηχεία. Τι audio jumpers μπορεί να απαιτούνται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpasinis Ιούλιος 19, 2014 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2014 Όταν βάζω να παίξει ένα τραγούδι, έχω την κατωτέρω εικόνα: Ήχο όμως δεν μπορώ να πάρω από πουθενά. - Μάλλον κάτι γίνεται με την υποδοχή που έχω τα ηχεία (την σημειώνω στην εικόνα με "βέλος") Κανονικά θα έπρεπε να ανάψει έντονο πράσινο αφού είναι συνδεδεμένη αλλά δεν... - Απεναντίας οι μπροστινές υποδοχές φαίνονται ενεργές, ( με 'έντονο πράσινο και ροζ") ενώ δεν είναι τίποτα συνδεδεμένο σε αυτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Ιούλιος 19, 2014 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2014 Φιλε μου ανεβαζε τις φωτο σου εδω στο lab με τη χρηση συνημμενων αρχειων, γιατι σε μενα τουλαχιστον δεν εμφανιζεται καμια για να δω τι εννοεις. Ποια καρτα γραφικων εχεις και με τι καλωδιο την συνδεεις σε οθονη; Ρωταω γιατι μπορει να ειναι σεταρισμενο ωστε ο ηχος να φευγει απο την εξοδο ηχου της καρτας γραφικων με hdmi/dvi . Στα sound properties ελεγξε να ειναι επιλεγμενο ως default το realtek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpasinis Ιούλιος 19, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. - Η κάρτα γραφικών είναι η GIGABYTE GTX660 Ti - 2gb και συνδέεται στην οθόνη με DVI-DVI. - Όπως φαίνεται στην εικόνα (ελπίζω να φαίνεται τώρα), ο ήχος φαίνεται να βγαίνει κανονικά, αλλά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Ιούλιος 19, 2014 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2014 Φαινεται να τα εχεις ολα σεταρισμενα σωστα. Ενα τελευταιο που μου ερχεται, αν και χλωμο να μην το εχεις τσεκαρει, ειναι μην τυχον κατα λαθος εχει γινει καποια πηγη mute στον mixer. Ριξε και εκει μια ματια (δεξι κλικ πανω στο εικονιδιο του ηχειου διπλα στην ωρα) Η επομενη προταση ειναι να δανειστεις ενα ζευγαρι ηχεια ή ακουστικα και να τα συνδεσεις στην εξοδο της μητρικης, να αποκλεισεις τουλαχιστον οτι φταινε τα ηχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpasinis Ιούλιος 19, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2014 Εννοείται πως ο μίκτης είναι ΟΚ. Επίσης τα ηχεία είναι τσεκαρισμένα σε άλλη συσκευή και λειτουργούν άψογα. Επίσης τοποθέτησα και ακουστικά στην υποδοχή line out, στην θέση των ηχείων. Ενώ οι ενδείξεις είναι ΟΚ (οι μπάρες έντασης ανεβοκατεβαίνουν κανονικά, δηλαδή φαίνεται ότι παράγεται ήχος), εγώ ήχο δεν μπορώ να πάρω. Δεν γνωρίζω με ποιο τρόπο μπορώ να διαπιστώσω εάν είναι χαλασμένη η έξοδος line out (η πράσινη, στο πίσω πάνελ). Anyway, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Ιούλιος 19, 2014 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2014 δεν φαινονται οι εικόνες που έχεις βάλει, τα μηνυματα ποια είναι? έπαιζε και σταμάτησε ξαφνικά? δεν επαιζε ηχος απο την αρχή που την αγόρασες? αν θέλεις κάνεκάτω δεξιά στα speakers δεξι κλικ, playback devices, speakers, properties,advanced, test....τι σου γράφει? χρησιμοποιείται απο άλλη μονάδα? Αν ναι...έχεις κανει προσφατα update τα windows? Μήπως υπάρχουν πιο προσφατοι drivers για την κάρτα ήχου?Δοκίμασε να φορτώσεις μονο τον windows hd driver για τον ήχο δηλαδή, αν θέλειςΚάνε uninstall τους drivers της realtek στο device manager κάτω από το sound, video and game controllers. Κάνε τικ στο delete drivers/sw from this computer ( ή κατι τέτοιο) και κανε restart, μετά λογικά θα φορτώσει μονο τον windows hd driver για τον ήχο μονο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 20, 2014 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2014 Μπούταρε με ένα ubuntu live. Αν και εκεί δεν παίζει, έχεις hardware θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpasinis Ιούλιος 20, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2014 Παρακαλώ ενημέρωσέ με τι είναι το ubuntu live; Από που το κατεβάζω; Τι θα μου δείξει; (Ευχαριστώ για την απάντηση, είναι βασικό να διαπιστώσω εάν το πρόβλημα είναι hardware...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AimiliosK Ιούλιος 20, 2014 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2014 Try Ubuntu before you install it | Ubuntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 20, 2014 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2014 Παρακαλώ ενημέρωσέ με τι είναι το ubuntu live; Από που το κατεβάζω; Τι θα μου δείξει; (Ευχαριστώ για την απάντηση, είναι βασικό να διαπιστώσω εάν το πρόβλημα είναι hardware...)To ubuntu είναι ένα εναλλακτικό OS βασισμένο στο linux. Μπορείς να το τρέξεις κατεβάζοντας το iso, καίγοντάς το σε ένα dvd και μπουτάροντας με αυτό, χωρίς να πειράξεις καθόλου τον δίσκο σου ή να αλλάξεις κάτι σε αυτόν. Αν και στο ubuntu ο ήχος δεν λειτουργεί, τότε το πιθανότερο είναι ότι έχεις hardware πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Ιούλιος 20, 2014 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2014 [MENTION=1066]gdp77[/MENTION] για το ubuntu δεν θα χρειαστει drivers; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 20, 2014 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2014 Τίποτα. Θα τα δει όλα μόνο του. Δεν είναι όλα τα λειτουργικά σαν τα windows Εδώ το link για το πιο γρήγορο download ubuntu 14.04 64bit (torrent) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpasinis Ιούλιος 20, 2014 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2014 Dem, δοκίμασα αυτό που είπες (απεγκατέστησα τους drivers της Realtek) και μετά το restart φόρτωσε αυτούς των windows. Τώρα έχω την κατωτέρω εικόνα (έχουν εξαφανισθεί τα ηχεία, δεν τα βλέπει καθόλου πλέον, και τα ακουστικά που δείχνει ότι λειτουργούν δεν έχουν πάλι ήχο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Ιούλιος 20, 2014 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2014 Άρα δεν φταίει κάποιο conflict Realtek windows. Κανε ένα cd κάποια διανομή λινουξ όπως σου είπαν restart boot from cd κτλ. ,δεν χρειάζεται να κάνεις install τίποτα, πατά live στην αρχή θα φορτώνει από το cd, να δούμε πως παει και εκεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpasinis Ιούλιος 21, 2014 Author #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2014 Μμμμμ... καλό το Ubuntu... Ήχος πάντως δεν υπάρχει ούτε εδώ, οπότε πάμε για κάρτα ήχου. Βασική χρήση η επεξεργασία Video (Power Director). Έχω ελεύθερες θύρες PCI και PCIe. Ποια να προτιμήσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 21, 2014 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2014 Αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, με μια απλή soundblaster είσαι ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Ιούλιος 21, 2014 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2014 Αν υπαρχει δυνατοτητα, πρωτα παρε μια δανεικη να επιβεβαιωσεις οτι θα δουλευει ο ηχος ετσι και επειτα προβαινεις σε αγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.