Jump to content



Editor & compiler για C σε macosx


Recommended Posts

Θα προτεινω Eclipse χωρις να εχω χρησιμοποιησει βεβαια !!!!! Στο πανεπιστημιο που ειμαι χρησιμοποιουν μονο Eclipse για C/C++ και απ οσο ξερω παει γραμμη :) Με λιγο search που εκανα στο google ειδα πως κυκλοφορει και για Mac :) Απο κει και περα παρε και γνωμη απο καποιον που εχει εμπειρια απο C να σου πει τι χρησιμοποιει :)

Link to comment
Share on other sites

Αν θές κάποιο απλό editor και command line compiler εγώ θα πρότεινα Sublime Text (η trial του είναι unlimited) και Xcode Command Line Tools (κάνε ένα search με βάση την έκδοση του OSX που έχεις).

Αν δε σκοπεύεις να γράψεις κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο, και δε φοβάσαι το command line θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς με Eclipse ή Netbeans. Αν τώρα έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά (με Java π.χ.), τότε είναι σαφώς καλύτερες επιλογές, απλά πιο περίεργες αν δεν τις έχεις συνηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

θέλω έναν έντιτορ που να μου δείχνει, τουλάχιστον -δεν ξέρω άλλα πράγματα που μπορεί να μπορούν να κάνουν-, τα ζεύγη των μπράκετς (που ανοίγουν και που κλείνουν) γιατί ξεχνάω πολύ. θα μου πεις το δείχνει και ο κομπάιλερ ότι παίζει πρόβλημα με κάποιο που έχει μείνει ανοιχτό ή που κλείνει λάθος, αλλά το να σου δείχνει και ο έντιτορ βολεύει.

τώρα σε γουιν δουλεύω το notepad++ από editor.

Από compiler, εφόσον υπάρχει gcc τελειώσαμε.

Link to comment
Share on other sites

Τότε Sublime Text και ξερό ψωμί :p Κάνει τουλάχιστον ό,τι κάνει το Notepad++, απλά θα χρειαστεί να προσθέσεις κάποια plugins. Αν και με ένα search θα βρεις σχεδόν τα πάντα, αλλά αν χρειαστείς κάτι, μπορώ να βοηθήσω.

Link to comment
Share on other sites

καλό δείχνει σε μια πρώτη επαφή το sublime text. μπορεί να κάνει και compile τον κώδικα (αν και στο compile ενός προγράμματος 150 γραμμών κώδικα έγινε unresponsive για πάρα πολλή ώρα και το έκανα force quit :p)

Απορία: υπάρχει τρόπος να έχω δύο tabs ανοιχτά πλάι πλάι; (cascade)

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες Sublime Text (2 ή 3) ή TextMate (2.0a). Συμπαθητικό το Notepad++ (σε win) αλλά μέχρι εκεί, τα παραπάνω είναι σε άλλο επίπεδο.

Το atom.io είναι επίσης ενδιαφέρουσα λύση - (παρα)μοιάζει εμφανισιακά και λειτουργικά με το Sublime Text, είναι open source και multiplatform, είναι μισογραμμένο σε javascript (υστερεί λίγο σε επιδόσεις, ίσως ευκολότερο για κάποιους να γράψουν extensions και plugins), έχει από πίσω του το github.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

bump γιατί έχω μια απορία με τον compiler. γράφω στο terminal gcc program.c, γίνεται compile και κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι ένα αρχείο a.out. και όταν λέω κάθε φορά, σημαίνει ότι αν κάνω compile το program2.c πάλι θα παράξει ένα αρχείο a.out που θα αντικαταστήσει το προηγούμενο.

υπάρχει τρόπος να του πω να βγάζει το αρχείο με το όνομα του source file;

Link to comment
Share on other sites

Πολύ παλιά χρησιμοποιούσα smultron. Τελείως απλός και χρηστικός.

Sublime που προτείνουν τα παιδιά το έχω δει σε linux και είναι πολύ καλός.

Για μεγάλα project πολύ καλό είναι και το QT creator. Το χρησιμοποιώ τον τελευταίο χρόνο καθημερινά στην δουλειά και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.