Jump to content



Gaming Pc ~1500€~


Recommended Posts

Λοιπόν έχω ψάξει λιγάκι και έχω καταλήξει στην παρακάτω σύνθεση. Οθόνη θα πάρω ή την u2412m ή κάποια με ανάλυση 2560χ1440 αλλά αυτό δεν με απασχολεί ακόμα. Θα ήθελα την γνώμη σας για όποια βελτίωση θα μπορούσε να γίνει.1500.png

Έγινε επεξεργασία από kainourios
Link to comment
Share on other sites

Καμια σοβαρη αλλαγη.

Πανε Nvidia απλα γιατι εχω κακη εμπειρια με AMD/ATI οποτε παντα προτεινω Nvidia.

Δεν γνωριζω την ψυκτρα, οποτε δεν ξερω ποσο καλη ειναι, αλλα αν πας για σοβαρο OC θα εβλεπα καποιες απο τις καλες/δυνατες, με λιγα λογια θα κοιταζα ψυκτρες 70Ε+ Corsair H, Noctua , τετοιου επιπεδου.

Τα 750W ειναι overkill με 600 εισαι οκαυ, ειμαι σιγουρος και με 550 αλλα δεν θυμαμαι ακριβως η 290 τι κουμασι ειναι στο full load δεν σε πολυνοιαζει αν θες να εχεις για τιποτα xfire/sli.

Για κουτι θα πρεπει να σε πει η karmen :D, αν και αποψη μου ειναι, βαλε οτι θες να βλεπεις..αρκει να εχει Frontal USB 3.0 "για το μελλον".

Έγινε επεξεργασία από potis
Link to comment
Share on other sites

Η σύνθεση είναι ΟΚ. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για SLI/CF για το μέλλον, υπάρχουν και πιό οικονομικές μητρικές για oc. Πολύ καλή διαβάζω ότι είναι η https://www.skroutz.gr/s/4853225/Asus-Z97-A.html.

To κουτί για τα δικά μου γούστα είναι φανταστικό. Πραγματικά, αν άλλαζα τώρα κουτί και είχα χώρο για μεγαλύτερο θα ήταν ο πρώτος υποψήφιος. Απλά, το μόνο που δεν έχει είναι drive bay 5.25" στο μπροστινό μέρος. Για μένα που είμαι λίγο παλιομοδίτης είναι κάτι χρήσιμο. Σε άλλους δεν λέει τίποτα.

Το τροφοδοτικό είναι άριστο. Είναι όντως λίγο παραπάνω από ό,τι χρειάζεσαι αλλά στην τιμή που το βρίσκεις είναι ευκαιρία.

Αν σκοπεύεις να κάνεις γενναίο oc στον επεξεργαστή καλύτερα να ανέβεις σε ψύκτρα λίγο. Με αυτήν θα κάνεις μέτριο oc, άντε 4.3-4.4 στην καλύτερη. Για παραπάνω θα χρειαστείς κάτι πιό δυνατό.

Για κάρτα γραφικών ψάξε μεταξύ R9 290 και gtx 780 κοιτώντας συγκεκριμένες υλοποιήσεις, όχι γενικά reviews και συγκρίσεις με reference κάρτες. Και οι δύο είναι δυνατές κάρτες, αλλά και εγώ λόγω εμπειρίας σε Nvidia θα κοίταγα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας. Όσο για το optical drive θα πάρω κάτι τέτοιο αν χρειαστεί να τρέξω κάποιο cd. ASUS SDRW-08D2S-U Lite Wei

H gtx 780 είναι όντως τόσο καλύτερη από την r9 290? Aν είναι να κανω την υπέρβαση. Το τροφοδοτικό είναι gold kai modular γι αυτό το διάλεξα. Υπάρχει άλλο τροφοδοτικό gold και modular με λιγότερα χρήματα;

Link to comment
Share on other sites

Ριξε μια ματια και σε οθονες με πολλα hz. Χανεις σε ποιοτητα χρωματων αλλα σε παιχνιδια θα δεις μεγαλη διαφορα.

*επισης το ιδιο κουτι νομιζω βγαινει και σε μαυρο με λιγο κοκκινο.

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα δεδομένου πως σκας λεφτά και εικάζω πως θες να κάνεις o/c να πας σε καλύτερη ψύκτρα, μιλάμε για 30€ διαφορά στα 1500 και διαφορά αισθητή.

Απο εκεί και πέρα, το κουτί είναι θέμα γούστου, και ΡΑΜ αν ποτέ χρειαστείς παραπάνω βάζεις φθηνά.

Τροφοδοτικό μην αλλάξεις γιατί καλύτερα να είσαι καλυμμένος μελλοντικά, και δεν θα γλυτώσεις και τρελά λεφτά με το να πας σε 550 πχ.

Για ATI/Nvidia δεν θα μιλήσω γιατί όλα τα ποστ εκεί θα πάνε με το μακρύ το κοντό του καθενός. Μια χαρά την βρίσκω την επιλογή σου, και το ίδιο θα έγραφα και αν ήσουν με 780 στην σύνθεση.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι η σύνθεση, απλά να σου αναφέρω κάποια πράγματα.

* Αν βρεις τα πράγματα που θέλεις απ'τον συγκεκριμένο σύνδεσμο https://geizhals.at/eu/ και ανοίξεις το link μέσω αυτής της σελίδας για το συγκεκριμένο κατάστημα θα βρεις διαφορά στις τιμές

και θα γλυτώσεις κάποια ευρώ, όπως για παράδειγμα στην κάρτα γραφικών απευθείας από το hardwareversand.de την βλέπεις 402€ ενώ μέσω του link που σου έβαλα έχεις έκπτωση 15€.

https://geizhals.at/eu/sapphire-vapor-x-radeon-r9-290-tri-x-oc-11227-04-40g-a1067162.html

*Και εγώ είμαι της άποψης σε 780 να πας.

*Καλύτερη ψύκτρα.

*Στα χρήματα αυτά βρίσκεις μητρική με παραπάνω sata ports αν σου χρειάζονται.

*Μνήμες δες με παραπάνω συχνότητα.

Link to comment
Share on other sites

Για μενα η συνθεση ειναι μια χαρα , το μονο που δεν ξερω τι ρολο βαραει, κι απο την τιμη του ισως δειχνει κατωτερο του υπολοιπου συστηματος ειναι η ψυκτρα.

Για το τροφοδοτικο δε το συζηταμε καν, ασχετα με την βλαμενη μοδα των οριακων τροφοδοτικων, το συγκεκριμενο ειναι vfm και φυσικα η λογικη (απο τεχνικης αποψης, οχι απο μοδες) λεει οσο μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο

Η καρτα ειναι μαλλον θεμα γουστου και προτιμησης...

Απο τα spects η 290 δειχνει να υπερεχει σε καποια θεματα, και η 780 σε καποια αλλα (μαλλον η 290 υπερεχει σε περισσοτερα) ΑΛΛΑ στον πραγματικο κοσμο η επιλογη εξαρταται απο την υποστηριξη σε διαφορα games (εκει μαλλον μοιραζονται τα πραγματα) κι απο την υποστηριξη στο χρηστη με ποιοτικους drivers και οσο γινεται πιο user friendly utilities για παραμετροποιηση (γιατι ενταξει ρε μεγαλε, μπραβο για το τουμπανο που εφτιαξες, αλλα αυτο πρεπει να τα εχει καλα με τον υπολογιστη μου, τις εφαρμογες μου και με μενα, αλλιως τι να το κανω? ) κι εκει τα πραγματα ειναι λιγο περιεργα... Η ΑΤΙ δειχνει ελπιδοφορα με διαφορες νεοεισερχομενες τεχνολογιες αλλα απο την αλλη ΜΑΛΛΟΝ η nvidia αυτη τη στιγμη που μιλαμε εχει κανει καλυτερη δουλεια (και παλι αυτο ειναι σχετικο, κι απο στιγμη σε στιγμη μπορει να αλλαξει, οπως αλλαζει κατα καιρους).

Ως προς τις κενοτομιες της καθε εταιριας, το mandle δειχνει πολυ πιο ενδιαφερον απο το physx (το οποιο σκασιλα μας αν αρνηθει να το τρεξει η gpu, το τρεχει και η cpu ανετοτατα)... οποτε εδω ο ζυγος γερνει προς 290 μερια...

Απο την αλλη οι καταναλωσεις και οι θερμοκρασιες ειναι κι αυτος ενας πολυ σοβαρος παραγοντας, και εδω ο ζυγος γερνει υπερβολικα προς 780 μερια...

Γενικα απο τις δυο οποια κι αν επιλεξεις εχει τα υπερ της και τα κατα...

Τωρα προσωπικα αν μου ελεγες πως δε θα βγουν νεα μοντελα και πρεπει να αγορασω εδω και τωρα μια καρτα , μαλλον θα πηγαινα σε 780...

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις σας. Πρόταση σε μητρική και υλοποίηση της κάρτας γραφικών;

https://geizhals.at/eu/asus-z97-a-90mb0id0-m0eay0-a1106017.html

https://geizhals.at/eu/gigabyte-geforce-gtx-780-windforce-3x-rev-2-0-gv-n780wf3-3gd-a1047373.html

και https://geizhals.at/eu/noctua-nh-u14s-a929404.html

Έγινε επεξεργασία από pnick
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.