Trooper Δεκέμβριος 4, 2004 #81 Δεκέμβριος 4, 2004 Αρχική απάντηση από ταραμας Δεν καταλαβαινόμαστε μου φαίνεται, αντικατάσταση μηχανήματος γίνεται σε οποια περίπτωση επιβάλλεται και δεν έχει να κάνει με το DOA, το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε πρόβλημα στο mobo (κατά την άποψή μου) στις περιπτώσεις αυτές επιβεβαιώνεται η βλάβη και αντικαθίσταται το μηχάνημα. Δεν ζήτησα καμμία ευθύνη απο κανέναν γιατι καθυστέρησα να το παραλάβω αλλά και δεν εχει καμμία σχέση αυτό με την εγγύηση, και για να τελειώνουμε με την ιστορία της αντικατάστασης ή όχι όποιος θέλει να έχει εξειδικευμένο service δηλαδή σύμβαση με την κατασκευάστρια όπως διατίνεται η Hewlett Packard Hellas τότε είναι υποχρεωμένος να διαθέτει και τα απαραίτητα για την αντικατάσταση εξαρτημάτων κλπ, στην περίπτωση αυτή ας αλλάζανε το mobo και να το στέλνανε πίσω μετην συνοδεία της νέας εγγύησης όπως είναι υποχρεωμένοι μετά την επισκευή. Αυτα για να πάμε και στα πιό βαθειά αν έπιμένεις, και δεν τα λέω εγώ αυτά σε διαβεβαιώ, τα λέει η μαμά Hewlett Packard σε απάντησή της σε προηγούμενη υπόθεσή παρόμοια.Λοιπόν μην το συζητάμε άλλο το θέμα, είναι ξεκάθαρο, το eshop βρέθηκε ανάμεσα σε μένα και την ακατανόμαστη αντιπροσωπεία και στο τέλος τέλος είπα οτι αν ήμουν εγώ στην θέση τους θα το άλλαζα για να είμαι εντάξει με τον πελάτη μου και μετά μπορούσα να κάνω ότι νόμιζα καλύτερο με τον προμηθευτή μου. Εδώ κανεις λάθος, σε περίπτωση εγγύησης, ή χαλασμένου εξαρτήματος (πχ μητρικής), αλλάζει η μητρική και το μηχάνημα επιστρέφεται. Δεν γίνεται αντικατάσταση ολου του μηχανήματος επειδή χάλασε η μητρική.Το ότι άργησες να το παραλάβεις, έχει να κάνει με την εγγύηση, αλλά σε συνάρτηση με την απαίτησή σου να γίνει αντικατάσταση. Οπως σου είπα και πριν, οταν αγοράζεις κάτι τόσο ακριβό, φροντίζεις να το τεστάρεις μεσα σε λογικά χρονικά πλαίσια.Το οτι δεν έγινε επισκευή όπως θα έπρεπε αυτό ειναι λίγο περίεργο. Η HP δεν αρνείται να φτιάξει μηχάνημα που είναι σε εγγύηση! Απλα έχω την εντύπωση οτι απαίτησες απο το e-shop να γίνει αντικατάσταση του μηχανήματος, πράγμα που τυπικά προς την HP, δεν είχες δικαίωμα να κάνεις. Τώρα γιατί δεν προχώρησε το μηχάνημα προς επισκευή ωστε να σου επιστραφεί επισκευασμένο, ίσως έχει να κάνει πάλι με την επιμονή σου για να γίνει αντικατάσταση. Συνεπώς σωστά το e-shop, σου πρότεινε να σου επιστρέψει τα χρήματα πίσω, αν και δε θα έπρεπε να το κάνει. Το κακο που έκανε το e-shop ειναι που σε κοροιδευε με το να σου λεει αλλα αντι άλλων και να μην μπορείς να συννενοηθείς.Και μια διευκρίνηση. H HP Hellas, δε πουλάει τίποτα σε πελάτες λιανικής, ουτε κάν σε μαγαζιά. Συνεπώς το e-shop κατά 99.999% αγοράζει απο κάποιον μεγάλο μεταπωλητή, πχ info-quest, pc-systems κλπ(δε θυμάμαι ποιοι ειναι οι υπόλοιποι). Επειδη η αλυσίδα ειναι μακριά, και δε ξέρεις εύκολα πιος φταίει, γι αυτό πρότεινα να μου πεις καποιες λεπτομέρειες για την υπόθεση ωστε να δώ κατ αρχήν αν έφτασε στην HP, ή αν κόλησε κάπου αλλού. Απο τη στιγμή που εσύ πηρες τα χρήματά σου πίσω, και δε σε ενδιαφέρει , τοτε καλώς...
taramas Δεκέμβριος 5, 2004 Author #82 Δεκέμβριος 5, 2004 Αρχική απάντηση από Trooper [Χθες, στις 23:54] Εδώ κανεις λάθος, σε περίπτωση εγγύησης, ή χαλασμένου εξαρτήματος (πχ μητρικής), αλλάζει η μητρική και το μηχάνημα επιστρέφεται. Δεν γίνεται αντικατάσταση ολου του μηχανήματος επειδή χάλασε η μητρική.Το ότι άργησες να το παραλάβεις, έχει να κάνει με την εγγύηση, αλλά σε συνάρτηση με την απαίτησή σου να γίνει αντικατάσταση. Οπως σου είπα και πριν, οταν αγοράζεις κάτι τόσο ακριβό, φροντίζεις να το τεστάρεις μεσα σε λογικά χρονικά πλαίσια.Το οτι δεν έγινε επισκευή όπως θα έπρεπε αυτό ειναι λίγο περίεργο. Η HP δεν αρνείται να φτιάξει μηχάνημα που είναι σε εγγύηση! Απλα έχω την εντύπωση οτι απαίτησες απο το e-shop να γίνει αντικατάσταση του μηχανήματος, πράγμα που τυπικά προς την HP, δεν είχες δικαίωμα να κάνεις. Τώρα γιατί δεν προχώρησε το μηχάνημα προς επισκευή ωστε να σου επιστραφεί επισκευασμένο, ίσως έχει να κάνει πάλι με την επιμονή σου για να γίνει αντικατάσταση. Συνεπώς σωστά το e-shop, σου πρότεινε να σου επιστρέψει τα χρήματα πίσω, αν και δε θα έπρεπε να το κάνει. Το κακο που έκανε το e-shop ειναι που σε κοροιδευε με το να σου λεει αλλα αντι άλλων και να μην μπορείς να συννενοηθείς.Και μια διευκρίνηση. H HP Hellas, δε πουλάει τίποτα σε πελάτες λιανικής, ουτε κάν σε μαγαζιά. Συνεπώς το e-shop κατά 99.999% αγοράζει απο κάποιον μεγάλο μεταπωλητή, πχ info-quest, pc-systems κλπ(δε θυμάμαι ποιοι ειναι οι υπόλοιποι). Επειδη η αλυσίδα ειναι μακριά, και δε ξέρεις εύκολα πιος φταίει, γι αυτό πρότεινα να μου πεις καποιες λεπτομέρειες για την υπόθεση ωστε να δώ κατ αρχήν αν έφτασε στην HP, ή αν κόλησε κάπου αλλού. Απο τη στιγμή που εσύ πηρες τα χρήματά σου πίσω, και δε σε ενδιαφέρει , τοτε καλώς... Λοιπόν αφού το προχωρήσαμε τόσο το θέμα οφείλω να τονίσω οτι μερικά πράγματα δεν μπορούμε να τα λέμε δημοσίως, όμως για να μην δοθούν και λάθος εντυπώσεις ας απαντήσουμε έστω και χωρίς πολλές λεπτομέρειες....α) η ακατάνόμαστη φυσικά και δεν πουλάει, άλλωστε δεν είναι ο λόγος αυτός που υφίσταται, πουλούν βασικά οι 3 αδελφές εταιρείες (έτσι τις ονομάζουμε) και το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι απο μια εξ'αυτών. Η Hewlett Packard Hellas που δίνει και τους κανίνες του παιχνιδιού είναι κομμάτι του ομίλου του ακατανόμαστου, του ιδίου ομίλου είναι και η μία εκ των τριών αδελφών. Οι 3 αδελφές κρατούν το 79% περίπου της Ελληνικής αγοράς με τον ακατανόμαστο να έχει τα ηνία, οι υπόλοιπες εταιρείες που μπορεί να σκεφτείς ανήκουν στο υπόλοιπο 21%, τα στοιχεία είναι επίσημα αν και εγώ προσωπικά έχω την εντύπωση οτι το 79% πρέπει να είναι μεγαλύτερο στην πραγματικότητα αφού καναδύο εταιρείες που ήταν στον χώρο και κρατούσαν κάποιο ποσοστό δυστυχώς έχουν κλείσει, τα συμπεράσματα ελεύθερα για τον καθένα.β) Θα μπορούσαν να αλλάξουν το Mobo και να επιστρέψουν το μηχάνημα, δεν κολλάμε εκεί γι'αυτό λέω οτι δεν καταλαβαινόμαστε, τους ρώτησες όμως αν διαθέτουν mobo ώς οφείλουν? και δεύτερον τους ρώτησες αν τους συμφέρει? σε πληροφορώ λοιπόν οτι η αγορά laptop στην Ελλάδα είναι η περισσότερο αρρωστημένη που μπορείς να φανταστείς, γνωρίζοντας λοιπόν που θα καταλήξει το φορητό όπως επίσης γνωρίζοντας οτι η εν λόγω αδελφή εταιρεία θα κάνει τα πάντα για να μην κάνει τίποτα δεν έχω παρά να πιέσω το eshop που είναι άλλωστε και αυτός που μου το πούλησε.γ) επειδή σε βλέπω να επιμένεις στούς κανόνες που νομίζεις οτι υπάρχουν ή κάποιοι σε έπεισαν οτι υπάρχουν, διάβασε το παρακάτω περιστατικό και δώσε μας εδώ την βοήθειά σου, εδώ αξίζει τον κόπο....Αγοράζω απο την infoquest ενα σχετικά ακριβό εκτυπωτή hewlet packard, μοντέλο 2000 professional, ο εκτυπωτής δούλεψε καλά για δυομισυ μήνες περίπου, μετά παρουσίασε βλάβη στην κεφαλή του μαύρου χρώματος, φεύγει με δικά μου έξοδα στην quest τον επισκευάζουν και μου τον επιστρέφουν μετά απο ενα μήνα σχεδόν, δουλεύει περίπου 3 μήνες με το ίδιο πρόβλημα να παρουσιάζεται αλλά να μου έχουν πεί να βγάζω και να καθαρίζω την μαύρη κεφαλή, όντως με αυτό τον ερμαφρόδιτο τρόπο δούλεψε ακόμη 3 μήνες ώσπου δεν γινόταν τίποτα ούτε με το καθάρισμα, τον ξαναστέλνω πάλι στην infoquest με δικά μου έξοδα και αλλάζουν ολόκληρη την κεφαλή, με χρεώνουν 80.000δρχ δηλαδή 235 ευρώ γιατί λέει είχε περάσει ο χρόνος εγγύησης για την κεφαλή και τον στέλνουν πίσω, ο εκτυπωτής δούλεψε 15 μέρες και δεν ξαναδούλεψε.Στέλνω λοιπόν επιστολή στην Hewlett Packard αμερικής και μου απαντούν οτι ο εν λόγω εκτυπωτής σαν μοντέλο είχε αποσυρθεί με έξοδα της εταιρείας και είχε αντικατασταθεί με νεότερο μοντέλο εμφανισιακά το ίδιο αλλά με διορθωμένο το συγκεκριμένο πρόβλημα αφού ήταν πρόβλημα κατασκευαστικό, θα έπρεπε κατα την δική τους άποψη άμεσα να μου έχουν αλλάξει τον παλιό με τον νέο εκτυπωτή χωρίς να επιβαρυνθώ τίποτα. Οταν κάλεσα την εταιρεία και τους ανέφερα οτι έπρεπε να μου αλλάξουν τον εκτυπωτή μου απάντησαν οτι αν συνεχίσω να φωνάζω απο εδω και απο κεί (περιοδικά - forum κλπ) για το πρόβλημά μου θα σταματήσουν την συνεργασία μαζί μου.Αυτά νομίζω είναι αρκετά για να κατανοήσεις οτι και ονόματα και διευθύνσεις κατέχω αλλά έχω αποφασίσει να μην ξαναπάρω χάπια, γνωρίζω οτι δεν μπορώ μόνος μου εγώ να αλλάξω την πραγματικότητα και δεν παριστάνω τον δον κιχώτη, απο την άλλη δεν μου ακούγονται καλά οι κουβέντες περί των 30 ή 20 ή 3 ημερών και την επισκευή, αντικατάσταση και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.Ιστορίες οποιος θέλει έχω πολλές ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια.
zavaras Δεκέμβριος 5, 2004 #83 Δεκέμβριος 5, 2004 Εγώ μια φορά από καταστήματα με σκιώδεις διευθυντές και υπευθύνους ΔΕΝ αγοράζω! Χίλιες φορές ένα κλασσικό κατάστημα όπου αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα μπορώ να πάω αυτοπροσώπως και να ΒΡΩ άνθρωπο να συνεννοηθώ, υπεύθυνο, υπαρκτό, με πρόσωπο και παρουσία.Τα μεταξωτά βρακιά (βλέπε e-shops) θέλουν και μεταξωτούς πισινούς!
Savio Δεκέμβριος 5, 2004 #84 Δεκέμβριος 5, 2004 Kαι αυτοί υπάρχουν και βρίσκονται στο Χαλάνδρι.Στο site τους αναφέρεται μάλιστα και η διεύθυνση...οπότε άτοπο το ποστ σου!Τώρα εάν κατοικείς στην επαρχία για αυτό δεν φταίει το eshop...το γνωρίζεις εξ αρχής!
hipro5 Δεκέμβριος 5, 2004 #85 Δεκέμβριος 5, 2004 Εγώ πάντως ΔΕΝ θα δεχόμουν με κανένα τρόπο να μου επισκευάσουν (αν γινόταν) ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ πράγμα που αγόρασα , οι "τεχνικάτζιδες" της κάθε εταιρείας.........Θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ καινούργια αντικατάσταση..........Δε μου "κάθεται" καλά να αγοράζω κάτι καινούργιο , να μη δουλεύει , να μου το επισκευάσουν και να πάρω πίσω ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ πράγμα ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ..........NO WAY......... :...:
Vagouridis Δεκέμβριος 5, 2004 #86 Δεκέμβριος 5, 2004 Αυτα που δεν καταλαβαινω ειναι οτι απλα ειχαμε μια περιπτωση ατυχους , μαλλον καθυστερημενου rma....Αυτο οποιος ειναι στο παιχνιδι το γνωριζει.Εχω εκτεθει πολλες φορες απο τετοιες ταλαιπωρειες...Οτι η ΗΡ στο θεμα εγγυηση - service -για καποιον που ξερει τι γινεται- ειναι ψιλο αργη και ψιλο στριμοκωλη ειναι αληθεια.Κατι το οποιο θα μπορουσε να γινει στη προκειμενη περιπτωση ειναι να κοπει ακυρωτικο τιμολογιο απο το e-shop και μετα ενα νεο τιμολογιο εντος των 30ημερων που θελει η ΗΡ για αντικασταση.Το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι σε θεση να κανει κατι τετοιο το e-shop.Σε κανονικα μαγαζια αυτο ειναι πολυ ευκολο και μαλιστα ξερω απο προσωπικη περιπτωση φαση που λαπτοπ απλα ξανατιμολογηθηκε περαστηκε και 3ετης πανω και εφυγε στην Ιταλια για rma.κατι επιση πολυ ευκολο -τουλαχιστον για την κουεστ Θεςς- ειναι το πολυ απλο τηλ στον συνεργατη σου μεσα και να του πεις ρε αδερφε το και το για 2 μερες εκτιθεμαι.Εκει το θεμα τελειωνει , σιγα μην χολοσκασει η κουεστ και η καθε κουεστ οχι για ενα λαπτοπ αλλα για 10.Οποτε αυτο που καταλληγω ειναι οτι ολα θελουν το κουμπι τους.Ναι δεν αντιλεγω οτι η ιδια η ΗΡ εχει προβλημα στο σερβις της αλλα παιξε με τους κανονες της και να δουμε τι γινετε τοτε..... Επισης αυτο που μου την δινει παραπανω ειναι παραπονα στο φορουμ για τετοιες περιπτωσεις.Αναφερε το σκηνικο για μελλοντικη γνωση και τιποτα παραπανω.Σιγα μην ανοιξουμε και στηλη παραπονων σαν το ραμ και να στελνουμε μαιλ στις αντιπροσωπειες.Καλως η κακως στην Ελλαδα τα φορουμ δεν εχουν τετοια δυναμη , ακομα και η αρνητικη διαφημιση ειναι διαφημιση για τους σκιωδεις χαρακτηρες , οταν ομως παιξουμε με τους κανονες τους και στελνουμε για ρμα παστακια και γυρνανε τουρτες τοτε να δουμε ποσο πολυ τσουζει:devil:
taramas Δεκέμβριος 5, 2004 Author #87 Δεκέμβριος 5, 2004 Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 13:12] Αυτα που δεν καταλαβαινω ειναι οτι απλα ειχαμε μια περιπτωση ατυχους , μαλλον καθυστερημενου rma....Αυτο οποιος ειναι στο παιχνιδι το γνωριζει.Εχω εκτεθει πολλες φορες απο τετοιες ταλαιπωρειες...Οτι η ΗΡ στο θεμα εγγυηση - service -για καποιον που ξερει τι γινεται- ειναι ψιλο αργη και ψιλο στριμοκωλη ειναι αληθεια.Κατι το οποιο θα μπορουσε να γινει στη προκειμενη περιπτωση ειναι να κοπει ακυρωτικο τιμολογιο απο το e-shop και μετα ενα νεο τιμολογιο εντος των 30ημερων που θελει η ΗΡ για αντικασταση.Το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι σε θεση να κανει κατι τετοιο το e-shop.Σε κανονικα μαγαζια αυτο ειναι πολυ ευκολο και μαλιστα ξερω απο προσωπικη περιπτωση φαση που λαπτοπ απλα ξανατιμολογηθηκε περαστηκε και 3ετης πανω και εφυγε στην Ιταλια για rma.κατι επιση πολυ ευκολο -τουλαχιστον για την κουεστ Θεςς- ειναι το πολυ απλο τηλ στον συνεργατη σου μεσα και να του πεις ρε αδερφε το και το για 2 μερες εκτιθεμαι.Εκει το θεμα τελειωνει , σιγα μην χολοσκασει η κουεστ και η καθε κουεστ οχι για ενα λαπτοπ αλλα για 10.Οποτε αυτο που καταλληγω ειναι οτι ολα θελουν το κουμπι τους.Ναι δεν αντιλεγω οτι η ιδια η ΗΡ εχει προβλημα στο σερβις της αλλα παιξε με τους κανονες της και να δουμε τι γινετε τοτε..... Επισης αυτο που μου την δινει παραπανω ειναι παραπονα στο φορουμ για τετοιες περιπτωσεις.Αναφερε το σκηνικο για μελλοντικη γνωση και τιποτα παραπανω.Σιγα μην ανοιξουμε και στηλη παραπονων σαν το ραμ και να στελνουμε μαιλ στις αντιπροσωπειες.Καλως η κακως στην Ελλαδα τα φορουμ δεν εχουν τετοια δυναμη , ακομα και η αρνητικη διαφημιση ειναι διαφημιση για τους σκιωδεις χαρακτηρες , οταν ομως παιξουμε με τους κανονες τους και στελνουμε για ρμα παστακια και γυρνανε τουρτες τοτε να δουμε ποσο πολυ τσουζει:devil: vag εν μέρει συμφωνώ μαζί σου, η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται μόνο με λέξεις που αντικαθίστανται με μπίπ, πάρε παράδειγμα, αγοράζεις ενα mobo και βλέπεις οτι έχει και 3 πράγματα που είναι optional, δηλαδή τα παίρνεις ξεχωριστά αν θέλεις, ζητάς απο την αντιπροσωπεία (οχι απο κανένα μαγαζάκι) να αγοράσεις κατι απο αυτά και σου λένε οτι δυστυχώς έτσι έρχεται το mobo, ναι τους λές το ξέρω αλλά έχω το δικαίωμανα αγοράσω και τα ρημάδια τα καλώδια του ήχου ξεχωριστά γιατί το καημένο το mobo έχει 7+1 ήχο και θέλω να τον χρησιμοποιήσω και στο τέλος τέλος το γράφει στην σελίδα ταδε του εγχειριδίου οτι πρέπει να το ζητήσω απο εσάς, και πάλι παιρνεις τη μνημιώδη απάντηση "ας έπερνες κ΄'αποια άλλο που το έχει" τα παίρνεις στο κρανίο στέλνεις ενα email στην κατασκευάστρια εταιρεία και μετά απο 10 μέρες παίρνεις μια επιστολή με την συγγνώμη τους και την διαβαβαίωσή τους οτι ο αντιπρόσωπος θα ΕΠΡΕΠΕ να έχει αυτά τα καλώδια και στον ίδιο φάκελο σου έχουν βάλει και 2-3 απο αυτά για να δώσεις και στον γείτονα αν έχει πρόβλημα. Ξέρεις τι μου θυμίζει ολη η ιστορία με την αγορά πληροφορικής? κάποτε δούλεψα για μερικούς μήνες σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και ανακάλυψα οτι όταν παραλαμβάναμε τα αυτοκίνητα βγάζαμε απο μέσα (φαρμακείο-πυροσβεστήρες-πατάκια κλπ) την επόμενη φορά που αγόρασα αυτοκίνητο πήγα και το πήρα εγώ απο το καράβι όπως ήτανε με τα κεριά και ανακάλυψα πως έρχεται ενα AUDI στην Ελλάδα και πως το παίρνεις απο την έκθεση. Τώρα συμφωνώ οτι στην Ελλάδα τα forum δεν έχουν δύναμη, δεν βλέπω όμως γιατί να μην αποκτήσουν? και ο συνήγορος του πολίτη δεν είναι όπως θα θέλαμε αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Και τέλος το τονίζω ακόμη μιά φορά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, το οτι βρέθηκε το eshop ανάμεσα σε μένα και την εν λόγω εταιρεία δεν τους αθωώνει παρά το γεγονός οτι είμαι σε θέση να κατανοήσω τα προβλήματα, άλλωστε κυρίως με προβλημάτισε η συμπεριφορά η οποία ήταν δυσανάλογη με την εντύπωση που είχα για το συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο είπα εξαρχής οτι μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν άψογο απέναντί μου, άλλωστε μπορείς εύκολα να σκεφτείς τι μπορεί να κάνει ενα κατάστημα που κάνει τζίρους μερικών δεκάδων εκατομμύρίων ευρώ και μην μου πείς οτι δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
zavaras Δεκέμβριος 5, 2004 #88 Δεκέμβριος 5, 2004 Savio για να γίνω σαφής, σε ένα κλασσικό κατάστημα είναι εγγυημένο ότι αν πας θα βρεις τον πωλητή που σου πούλησε το προϊόν, έναν προϊστάμενο και αν είναι μικρό κατάστημα τον ιδιοκτήτη. Στα γραφεία ενός e-shop είναι εγγυημένο ότι θα βρεις αυτούς τους ανθρώπους? Και είναι δουλειά τους να σε εξυπηρετήσουν από κοντά, ή θα σου πουν πάρτε τηλέφωνο ή στείλτε e-mail?Το ότι βάζουν απλά τη διεύθυνση τους στο σάητ, δε μου λέει τίποτα.Ας υποθέσουμε όμως ότι θα σε εξυπηρετήσουν αν πας στα γραφεία τους. Σε αυτή την περίπτωση ναι, έχεις δίκιο, όντως ένα e-shop δε διαφέρει σε αυτό τον τομέα από ένα κλασσικό κατάστημα. Αλλά και εσύ σαν πελάτης δεν έχεις λόγο να επιλέξεις το e-shop έναντι του real shop, αν η ίδια ποιότητα και επάρκεια υποστήριξης δε μπορεί να προσφερθεί από απόσταση.Με άλλα λόγια ένα αληθινό e-shop δεν είναι μόνο για όσους μπορούν να επισκευθούν την έδρα του (σε αντίθεση με τα κλασσικά καταστήματα), αλλά για τον οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου όποιου ζει στην επαρχία. Και ένα αληθινό e-shop οφείλει να προσφέρει πλήρη υποστήριξη και παρουσία σε όσους επικοινωνούν εξ αποστάσεως, ειδάλλως δεν πρέπει να ονομάζεται e-shop!Όταν ο Ταραμάς μεταφέρει ότι έκανε 87 τηλεφωνήματα (δικοί του οι αριθμοί), μίλησε με 8 "απλούς" υπαλλήλους και 4εις υπευθύνους οι οποίοι μετά εξαφανίζονταν και δε μπορούσε να τους ξαναμιλήσει, ότι ο Διευθυντής ήταν ανύπαρκτος, και ότι τελικά χρειάστηκαν δύο μήνες για λυθεί το πρόβλημα του, ΕΣΥ θεωρείς ότι το κατάστημα, όσον αφορά την υποστήριξη, έχει πρόσωπο και παρουσία?Όπως είπα και πριν, πρέπει στην Ελλάδα να καταλάβουμε ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς πισινούς, και δε φτάνει μια αποθήκη και ένα site για να στηθεί ένα e-shop.
ΓιαγκΤ Δεκέμβριος 5, 2004 #89 Δεκέμβριος 5, 2004 Υπάρχουν μερικοί άγραφοι κανόνες για τους επαγγελματίες που αν δεν τηρείς «την πληρώνεις ακριβά».Ο πρώτος και κυριότερος είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις με τους προμηθευτές.Εάν δεν είναι εφικτό να γνωρίσεις τον ιδιοκτήτη, ζητάς επανειλημμένα στο τηλέφωνο αυτόν που σου ακούστηκε πιο εξυπηρετικός.Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα έρχεσαι ακόμα και από του βοδιού το κέρατο, να τον γνωρίσεις και να του δείξεις έμπρακτα την συμπάθειά σου.Αυτός θα γίνει ο άνθρωπος σου μέσα στο μαγαζί, και εσύ προσωπικός του πελάτης.Με λίγα λόγια θα έχετε κοινά συμφέροντα, που θα διεκδικείτε μαζί.
yanni Δεκέμβριος 5, 2004 #90 Δεκέμβριος 5, 2004 Αρχική απάντηση από zavaras Savio για να γίνω σαφής, σε ένα κλασσικό κατάστημα είναι εγγυημένο ότι αν πας θα βρεις τον πωλητή που σου πούλησε το προϊόν, έναν προϊστάμενο και αν είναι μικρό κατάστημα τον ιδιοκτήτη. Στα γραφεία ενός e-shop είναι εγγυημένο ότι θα βρεις αυτούς τους ανθρώπους? Και είναι δουλειά τους να σε εξυπηρετήσουν από κοντά, ή θα σου πουν πάρτε τηλέφωνο ή στείλτε e-mail? Εγώ πάντως που έχω πάει 3-4 φορές με έχουν εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο στο e-shop. Μάλιστα την πρώτη φορά είχα πάει μνήμες για έλεγχο λόγο ασυμβατότητας μητρικής και αν και τις βρήκανε οκ ( μου δώσανε εκτυπωμένο και το αποτέλεσμα από το διαγνωστικό πρόγραμμα ) μου τις άλλαξαν για "προλυπτικούς" λόγους. Την τελευταία φορά παίχτηκε το ίδιο. Πίσω κάτι Twinmos που δεν παίζανε καλά στην ASUS, αλλαγή με Samsung τις οποίες μάλιστα άλλαξα επι τόπου στο ταμείο με Kingston όταν είδα ότι έλεγαν CL3.
enduracell Δεκέμβριος 5, 2004 #91 Δεκέμβριος 5, 2004 Αρχική απάντηση από hipro5 Εγώ πάντως ΔΕΝ θα δεχόμουν με κανένα τρόπο να μου επισκευάσουν (αν γινόταν) ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ πράγμα που αγόρασα , οι "τεχνικάτζιδες" της κάθε εταιρείας.........Θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ καινούργια αντικατάσταση..........Δε μου "κάθεται" καλά να αγοράζω κάτι καινούργιο , να μη δουλεύει , να μου το επισκευάσουν και να πάρω πίσω ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ πράγμα ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ..........NO WAY......... :...: εγώ διαφωνώ σε αυτό, πιστεύω ότι επισκευάζεται δε ξανά χαλάει, ενώ αν πάρεις καινούργιο μπορεί να είναι της ίδιας παρτίδας και να χαλάσει και αυτό για τον ίδιο λόγο που χάλασε και το προηγούμενο. Εξάλλου στη προκειμένη περίπτωση η αντικατάσταση του mobo δεν είναι τίποτα δύσκολο (δε λέμε για κολλήσεις και ιστορίες).
taramas Δεκέμβριος 5, 2004 Author #92 Δεκέμβριος 5, 2004 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Σήμερα, στις 17:54] Υπάρχουν μερικοί άγραφοι κανόνες για τους επαγγελματίες που αν δεν τηρείς «την πληρώνεις ακριβά».Ο πρώτος και κυριότερος είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις με τους προμηθευτές.Εάν δεν είναι εφικτό να γνωρίσεις τον ιδιοκτήτη, ζητάς επανειλημμένα στο τηλέφωνο αυτόν που σου ακούστηκε πιο εξυπηρετικός.Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα έρχεσαι ακόμα και από του βοδιού το κέρατο, να τον γνωρίσεις και να του δείξεις έμπρακτα την συμπάθειά σου.Αυτός θα γίνει ο άνθρωπος σου μέσα στο μαγαζί, και εσύ προσωπικός του πελάτης.Με λίγα λόγια θα έχετε κοινά συμφέροντα, που θα διεκδικείτε μαζί. Είναι περίπου έτσι όπως τα λές, για παράδειγμα αν πάς στις αδελφές εταιρείες θα δείς οτι υπάρχει ενας ή δυο κατα περίπτωση υπάλληλοι που ασχολούνται με την περιοχή των Δωδεκανήσων και κατ'επέκταση της Ρόδου οπου βρίσκομαι εγώ, αυτοί λοιπόν είναι συνήθως οι ίδιοι που σε επισκέπτονται και στην έδρα σου με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με service και εκεί αλλάζουν τα πράγματα φίλε μου, πάραυτα οφείλω να ομολογήσω οτι η μόνη ανταπόκριση που είχα στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν απο τον προιστάμενο του service ο οποίος όπως κατάλαβα κάποια στιγμή δεν ήξερε ούτε και ο ίδιος τι απάντηση να μου δώσει.Κάτι άλλο που δεν ξέρεις ίσως είναι οτι δυστυχώς εμείς οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων συνήθως "απολαμβάνουμε" την ιδιαιτερότητα της αδιαφορίας, ίσως λόγω της απόστασης, ίσως λόγω της εντύπωσης που επικρατεί σε μερικούς οτι όλοι εδώ είμαστε πλούσιοι και σε κάποιους οτι είμαστε ελαφρώς άσχετοι ή ηλίθιοι, δυστυχώς το έχουμε αντιμετωπίσει το φαινόμενο αρκετές φορές. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι, κάποτε η γιαγιά μου ήθελε 2 μέρες με το πλοίο και διαβατήριο για να πάει στην Αθήνα, εγώ χρειάζομαι 100 ευρώ και 40 λεπτά απο τον χρόνο μου.
spike83 Δεκέμβριος 6, 2004 #93 Δεκέμβριος 6, 2004 Αρχική απάντηση από hipro5 Εγώ πάντως ΔΕΝ θα δεχόμουν με κανένα τρόπο να μου επισκευάσουν (αν γινόταν) ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ πράγμα που αγόρασα , οι "τεχνικάτζιδες" της κάθε εταιρείας.........Θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ καινούργια αντικατάσταση..........Δε μου "κάθεται" καλά να αγοράζω κάτι καινούργιο , να μη δουλεύει , να μου το επισκευάσουν και να πάρω πίσω ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ πράγμα ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ..........NO WAY......... :...: Ηipro5 μην ξεχνας οτι εδω ειναι Ελλαδα και οτι εμεις οι ελληνες λεμε αφου δουλευει επισκευασμενο αστο να δουλευει! Θα πρεπει να ζηταμε αμεση αντικατασταση αλλα βαριωμαστε να περιμενουμε τις 15-30 μερεσ που μπορει να παρουν για την ολη διαδικασια!
R@tNET Δεκέμβριος 6, 2004 #94 Δεκέμβριος 6, 2004 Ναι αλλά το πλήρωσε και μάλιστα χοντρά... είναι υποχρεωμένοι να του δώσουνε ένα μηχάνημα αντάξιο τον χρημάτων του... -εδώ πέφτει και η θεωρία: -ότι πληρώνεις... παίρνεις-
hipro5 Δεκέμβριος 6, 2004 #95 Δεκέμβριος 6, 2004 Αρχική απάντηση από enduracell [Χθες, στις 23:02] εγώ διαφωνώ σε αυτό, πιστεύω ότι επισκευάζεται δε ξανά χαλάει, ενώ αν πάρεις καινούργιο μπορεί να είναι της ίδιας παρτίδας και να χαλάσει και αυτό για τον ίδιο λόγο που χάλασε και το προηγούμενο. Εξάλλου στη προκειμένη περίπτωση η αντικατάσταση του mobo δεν είναι τίποτα δύσκολο (δε λέμε για κολλήσεις και ιστορίες). Ναι την ασπάζομαι την άποψή σου..........ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ τεχνικός θα μου το επισκευάσει?........Τα παιδάκια που παίρνουν το βασικό γιά να μάθουν πάνω στο δικό μου ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ πράγμα?.......
yanni Δεκέμβριος 6, 2004 #96 Δεκέμβριος 6, 2004 Αρχική απάντηση από hipro5 Ναι την ασπάζομαι την άποψή σου..........ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ τεχνικός θα μου το επισκευάσει?........Τα παιδάκια που παίρνουν το βασικό γιά να μάθουν πάνω στο δικό μου ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ πράγμα?....... Ε Για αυτό είναι 3 χρόνια η εγγύηση. Μετά από 10 μήνες και άλλες τόσες και βάλε επισκευές θα στο κάνουν σαν καινούριο!!!
enduracell Δεκέμβριος 6, 2004 #97 Δεκέμβριος 6, 2004 ναι εντάξει σε αυτό έχετε δίκιο, αν με την πρώτη επισκευή δε το φτιάξουν αυτό είναι λόγος για αλλαγή σε καινούργιου ή πιστωτικό. Τις συνθήκες που ισχύουν στα εξουσιοδοτημένα services δεν τις γνωρίζω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.