Jump to content



Πρόγραμμα για σχεδιασμό σπιτιου


Trooper

Recommended Posts

Ψάχνω να βρώ ενα πρόγραμμα που να σε βοηθάει να σχεδιάσεις εσωτερικό σπιτιού. Δηλαδή να μπορεις να βάλεις τοίχους, να έχει τις σωστές αναλογίες, να μπορείς να σχεδιάσεις ενα τραπέζι ή μια βιβλιοθήκη κλπ.

Υπάρχει κατι τέτοιο ? Που να ειναι σχετικά ευχρηστο ?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

http://www.homeplanpro.com/

Βιβλιοθήκες με έπιπλα αν δεν κάνω λάθος έχει το Visio. Υποθέτω δεν θες να μπλέξεις με Autocad.

Αν το homeplanpro σου κάνει μπορώ να σου εξηγήσω κάποια παραπάνω πράγματα με πμ or με email (προτιμότερο).

Link to comment
Share on other sites

Thanks grigas ειναι πολύ καλό! Θα σου στείλω πμ με απορίες αύριο.

Με autocad και 3dstudio όντως δε θέλω να μπλέξω...

Εχει καθόλου 3d ? Γιατι κατι για vertical διαβάζω κλπ αλλα δε τα εχω καταλάβει ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Θέλεις να κάνεις επαγγελματική δουλειά ή ερασιτεχνική? Θα σχεδιάζεις έπιπλα ας πούμε ή εσωτερικούς χώρους με έτοιμες βιβλιοθήκες? Το autocad σε αυτό τον τομέα δεν κάνει τίποτα αν δεν έχεις cadware.

Αν θες επαγγελματική λύση με 2d σχεδιασμό και ταυτόχρονη παραγωγή 3d σχεδίου οπότε και παραγώγή όλων των αρχιτεκτονικών σχεδίων, θα πρότεινα ή cadware ή κάποιο ελληνικό όπως τον ΤΕΚΤΟΝΑ της lh λογισμική, ή το MASTER που είναι ΤΕΚΤΩΝ και FESPA μαζί αν θές και στατική επίλυση, ή την σειρά την 3M, ΑΔΕΙΑ που είναι σουίτα προγραμμάτων από τα αρχιτεκτονικά μέχρι και τα οικονομικά και τον προγραμματισμό του έργου.

Link to comment
Share on other sites

bloeo8onhs ειναι επαγγελματικα τα πακετα που παραθετεις και δεν νομιζω να τα σκασει τοσο χοντρα για να παρει ενα τετοιο προγραμμα και να κατσει να το μαθει για να σχεδιαζει το σπιτι του. Εκτος και αμα παιζουν πειρατικα οποτε παω πασο. Νομιζω με το autocad θα κανεις δουλεια σου , και σε 3d ακομα αν και πρεπει να το μαθεις λιγακι αν δεν το ξερεις ηδη

Link to comment
Share on other sites

VRML!Είναι ακριβώς ότι ζητάς.Μπορείς να φτιάξεις διάφορα μοντέλα καθώς και να μπορείς να Περιηγηθείς στον χώρο που έφτιαξες και αν ασχολειθείς περισσότερο να φτιάξεις και κίνηση.μπορείς επίσης να γράψεις και Java - Javascript μέσα στον κώδικα για να φτιάξεις πχ φώτα τα οποία ένα κλίκ σε ένα διακόπτη να ανάβουν κτλ

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από aristos87 [Σήμερα, στις 14:08]

Τα ξέρεις καλά βλέπω... :p Στο ΤΕΙ πειραιά πουλάνε και με 2.5 :p

Δυστιχώς δεν μένω Πειραιά για να τα αγοράζω 2.5 αλλά μένω πολύ κοντά στα ΤΕΙ αθηνών(Αιγάλεω)....:)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από pontium

Δυστιχώς δεν μένω Πειραιά για να τα αγοράζω 2.5 αλλά μένω πολύ κοντά στα ΤΕΙ αθηνών(Αιγάλεω)....:)

Και το ΤΕΙ Πειραιά στο Αιγάλεω είναι... :p Θηβών και Πέτρου Ράλη

Link to comment
Share on other sites

Μπλεοθόνη ευχαριστώ για την πρόταση, ειναι πολύ ωραία αυτά, αλλά δε θέλω κάτι τόσο επαγγελματικό. Φαντάζομαι θα ειναι και δύσκολο στη χρήση του. Ενα απλό πρόγραμμα θέλω για να τσεκάρω αν θα χωράει να βάλω κατι εδω, κατι εκει κλπ.

Το homeplan ειναι αρκετά καλό, δεν έχω βρεί ακόμα εαν έχει 3d, αλλα δε το έχω ψάξει πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά είναι πολύ πολύ εύκολα! Αν εξαιρέσεις ότι είναι λίγο ιδιότροπα αν θές να κάνεις κάτι περίεργο, το σχέδιο είναι του στύλ, Κάνε κλίκ για αρχή του τοίχου, κάνε κλικ για τέλος του τοίχου, και σχεδιάζεται μόνος του, συναρτήσει το πλάτος που έχεις δώσει, το ύψος του και το υψόμετρο που θα ξεκινά. Τα παράθυρα μπαίνουν όμοια, το ίδιο και οι πόρτες. Τα αντικείμενα απλά τα "τσιμπάς" και τα βάζεις όπου θές. Σου προτείνει σκεπή, και έχει αρκετά μεγάλη γκάμα αντικειμένων. Αφού δεν χρειάζεσαι επαγγελματικό σχεδιασμό όμως, προφανώς οτιδήποτε άλλο ελαφρύ και εύκολο θα σου κάνει.

Έχεις δοκιμάσει να κάνεις αρχιτεκτονικό σχέδιο σε autocad ea6gka χωρίς cadware? Να θές να φτιάξεις πόρτα και να πρέπει να σχεδιάσεις και το τεταρτοκύκλιο που δείχνει από που ανοίγει η πόρτα? ’σε που αν θες να σχεδιάσεις τρισδιάστατα πρέπει να τα φτιάξεις όλα μόνος σου! Χειρότερα είναι απ το να πάρεις χαρτόνι και να το φτιάξεις με το χέρι!! Το cadware είναι στα ελληνικά, μπαίνει πάνω στο autocad, και έχει έτοιμες βιβλιοθήκες με τα έπιπλα και τα αντικείμενα που χρειάζεσαι, σχεδιάζει αυτόματα σε 3d και έχει έτοιμα αυτά που θα έφτιαχνες γραμμή γραμμή. Το autocad όπως λέει και η autodesk είναι ένα πρόγραμμα γενικού σχεδιασμού. Το cadware απ την άλλη αυξάνει την παραγωγικότητα στο αρχιτεκτονικό σχέδιο κατά 300-1000%! Νομίζω ότι υπάρχει και το architectural desktop, αλλά δεν το ξέρω καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

πιο πολυ ασχολουμε με χαρτες μπλεοθονη , raster design - autocadmap - arcinfo - arcview . ομολογω οτι δεν κανω πολυ αρχιτεκοτινικο σχεδιο αλλα απο την αλλη ο φιλος μας εδω μαλλον θελει μια τρισδιαστατη απεικονιση για να παρει μια ιδεα. Αν εχει το χρονο να ασχοληθει ας παρει ενα τετοιο προγραμα δεν αντιλεγω απλα λεω μηπως δεν ειναι απαραιτητο κατι τετοιο, επισης δεν μας ειπε στην αρχη τι γνωσεις εχει απο σχεδιο οποτε υπεθεσα οτι ειναι μη σχετικος

Link to comment
Share on other sites

Απο σχέδιο ντουβάρι! Καμια σχέση δηλαδή. Εγώ ψάχνω ενα πρόγραμμα που να μπορώ να του πώ σχετικά εύκολα, ζωγράφισε ενα τοιχο 3μχ20cm + ενα παράθυρο εδώ κλπ και να το δω σε 3d αν γίνεται για να πάρω μια ιδεα... Ειναι σχετικά εύκολο να το κάνω με κάποιο απο τα προγράμματα που μου προτείνατε ?

Link to comment
Share on other sites

Trooper αμα μου δανισεις το κομπιουτερακι σου για κανα χρονο ,μπορω να σου φτιαξω το σπιτι σου σε μακετα σε φυσικο μεγεθος.

Περα απο τα αστεια δεν ξερω κανενα απλο προγραμμα για αυτη την δουλεια. Αυτο που μπορω να κανω ειναι ,αν ανεβεις προς το κεντρο καποια μερα να βρεθουμε να σε οργανωσω με το 3ds max.Σε 3ωρες θα εχεις το πλανο του χωρου σου και καποια επιπλα που θα μπορεις να δοκιμαζεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.