Jump to content



Πρόβλημα στο Pc αλλά που ??


colt3003

Recommended Posts

Καλημέρα και απο εμένα

σήμερα το απόγευμα το πισι μου αποφάσισε να μου κάνει μια έκπληξη, έτσι όταν πήγα να το ανάψω, ζήλεψε το χριστουγεννιάτκο δέντρο και:

1. τα fans τα άκουγα να δουλεύουν μια σε φουλ στροφέσ μια πολύ αργά

2. τα DVD έκαναν σαν να έπαιρναν τάση και να ξανάκοβε με αποτέλεσμα να χτυπάει ο μηχανισμός τους προς τα πάνω προσπαθόντας να διαβάσουν

3. οι σκληροί κροταλίζανε συνέχεια

4. το ενδικτικό led στην μητρική για τις μνήμες αναβόσβηνε σαν φλάς αυτοκινήτου

5. κανένα μπιπ απο τη μητρική δεν με ενημέρωνε για τίποτα

6. το πισι ΔΕΝ εσβηνε απο το power button με τίποτα και έπρεπε να το κλείνω απο τον γενικό διακόπτη που είναι πίσω στο τροφοδοτικό

μετά απο αυτά και αφου αποσύνδεσα με τη σειρά τουσ σκληρούς τα DVD και τα 2 πανελάκια (digital doc 5 + vantec nexus) το πρόβλημα απλά εξακολουθούσε να είναι το ίδιο οπότε προχόρησα περισότερο και αφαίρεσα τις 2 μνήμες και εκέι με το επόμενο άναμα το ''αναβόσβησμα'' έπαψε το μηχάνημα φάνηκε ΄τι θα ξεκίναγε κανονικά αλλά επαναλαμβανόμενα βραχέα μπιπ απο τη μητρκή απλά μου υπενθύμιζαν ότι οι μνήμες είναι εκτός οπότε και τις ξανατοποθέτησα και Ω ΤΟΥ ΘΑΜΑΤΟΣ το πισί δούλεψε..... ΑΛΛΑ !!

τρέχοντας το sandra να δώ αν είναι όλα εντάξει βρέθηκα μπροστά σε αυτή την εικόνα... το ερώτημα τώρα είναι το εξής: σας έχει τυχει ποτέ τέτοια περίπτωση ?? τί απο τα δύο ετοιμάζετια ή έχει παραδώσει ήδη πνευμα ?? τροφοδοτικό (ενα chieftec 360W) ή οι μνήμες ?? δώστε μου καμία βοήθεια γιατί έχω πελαγώσει...

Link to comment
Share on other sites

από το Sandra μπορώ να συμπεράνω ότι ένω έχεις πάνω 2x256 σου βλέπει μόνο το ένα? κατά τα άλλα όλα φυσιολογικά φαίνονται. Τα properties τον Win πόση μνήμη σε λένε?

Γενικά για το επεισόδιο που είχες μάλλον βραχυκύκλωμα είναι, αν είχες αλλάξει κάτι στο HW κοίτα μη δε το έβαλες σωστά (μπορεί οι μνήμες να μη πατούσαν σωστά π.χ.) τέλος μπορεί να είναι και τροφοδοτικό. τι μητρική έχεις?

Link to comment
Share on other sites

Όπως σωστά λες η μνήμη είναι όντως 2χ256 και τόσο κατά την εκκίνηση όσο στα system properties βλέπω μόνο 256. στο hardware δεν είχε πειραχτεί απολύτως τίποτα εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα και πρίν απο αυτό δεν είχε ξανασκάσει τέτοι πρόβλημα γιαυτό και με αιφνιδίασε. H μητρική είναι gigabyte GA 655FX U.

Link to comment
Share on other sites

μάλλον κάπου βραχυκυκλώνει το ένα Dimm (μπορεί και από πίσω). Δοκίμασε με μια μνήμη να δεις πιο απ όλα τα dimms σου κάνει την δουλεία, αν βρεις το ελαττωματικό βάλτα σε δύο καλές, αν και παίζει η μία μνήμη να βγήκε off (μπορεί απλά να διαβάζει το SPD από τη μάπα και γι αυτό την βλέπει σα stickάκι αλλά δε βλέπει ICs?), Αν όντως φταίει dimm και όχι stick checkάρε για βραχυκυκλώσεις, μη ρισκάρεις να το αφήσεις έτσι χωρίς να το κοιτάξεις μπορεί να έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα.... προβλέπω το δώρο χριστουγέννων να γίνεται 1Gb DDR 400 RAM ...

σε ευχαριστώ για τη συμβουλή. θα το δοκιμάσω μόλις είμαι ετοιμος για την αγορά καθώς δεν αντέχω να τον έχω με τα άντερα έξω μέχρι να οικονομηθώ...

Link to comment
Share on other sites

τελικά το πρόβλημα δεν ήταν αυτό που φαινόταν ....

προσπαθόντας να τοποθετήσω τις μνήμες μήπως δεν πατουσαν καλά το πρόβλημα ξανάγινε και εξακολούθησε και μετά την ολική αφαίρεσή τους, όπως και του επεξεργαστή

φοβούμενος ότι ήταν το τροφοδοτικό το οποίο ήταν ήδη στα όρια του για 360W αποφασισα να το αλλάξω με ένα thermaltake polo 12 στα 410W... μετά απο ατελείωτο λύσε / δέσε, τον βάζω στην πρίζα για ανακαλύψω μετα λύπης ότι η αλλαγή ήταν μάταιη.... αποφάσισα να απομονώσω την μητρική απο το τροφοδοτικό και απλά του σύνδεσα τα 2 DVD και τα πανελάκια προκειμένου να υπάρχει φορτίο και με συρματάκι ξεκίνησα το τροφοδοτικό και αυτή τη φορά έπαιξε σωστά. το επανέλαβα περισότερες απο 5 φορές σε 3 ώρες και η εικόνα ήταν πλέον σαφής. Όποτε συνδεόταν η μητρική ακόμα και τελείως γυμνή απο κάρτες μνήμες cpu και brackets, το τροφοδοτικό δεν ξεκίναγε σωστά. κουμπί power on και reset δεν ήταν κολλημένα και ακόμα και το καλώδιο ρεύματος ήταν αλλαγμένο. Έλυσα τη μητρική και κοίταξα απο κάτω μήπως υπήρχε κάτι που να έκανε ζημιά αλλά τίποτα. την ξαναέδεσα και το πρόβλημα ήταν ακόμα εκεί.... αρα ????? μητρική !!

τώρα έχω μόνο μία απορία: η μητρική ήταν αγορασμένη απο το ram shop στις 19.12.2003 (αυτό και άν είναι σύμπτωσή) λέτε να έχω κανένα πρόβλημα με το RMA ???

Link to comment
Share on other sites

Ακούγεται λίγο χαζό αλλά πίστεψέ με έχει συνβεί και στα καλύτερα σπίτια που λένε, μήπως κάποιο σημείο της μητρικής ακουμπά κάπου? σε καμμιά ξεχασμένη βάση ή κάτι άλλο?

Αν όλα είναι εντάξει τότε το γρηγορότερο rma την μητρική γιατί τελειώνει ο χρόνος.

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας να ασχοληθείτε με το προβλημά μου !!! :flower:

@ταραμας: μπήκα και σε αυτή την διαδικασία ήδη και έλυσα τη μητρική απο το κουτί (9 βίδες μπρουτζινοι αποστάτες οχι μονωτικές ροδέλες). Και έγώ έλπιζα να έιχα βρεί κάτι απο κάτω που να ακουμπάει (έστω και ένα μαμούνι) αλλά τίποτα. Ούτε φαινόταν η μητρική να κάνει κουρμπά τέτοια που με κάποιο τρόπο να ακουμπάει στο σασί όυτε σημάδια απο σπινθηρισμό (arc) βρήκα, και παρόλο που έκατσα και την ξαναέδεσα πάνω στο σασί και της έδωσα τάση το πρόβλημα παρέμενε ακριβώς το ίδιο.

@sotiris: προφανώς εννοείς την άστοχη επιλογή μου να αγοράσω καινούριο τροφοδοτικό ? την έχεις πάθει και εσύ έτσι ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.