Jump to content



Recommended Posts

Εχω παιδια ενα παλιουτσικο btc dvdrw (κοντα 10ετια). Θελω να το βαλω στο pc της υπογραφης μου , αλλα παιζει σε IDE και δεν υπαρχει controller. Πως μπορω να το βαλω στο μηχανημα; Με κατι τετοιο θα γινει η δουλεια; Υπαρχει μια διαθεσιμη PCI στη μητρικη.

Link to comment
Share on other sites

θα γίνει και δε θα γίνει, κάποιο controllers υποστηρίζουν μόνο σκληρούς δίσκους.

αν βεβαιωθείς ότι ο controller υποστηρίζει και οπτικές πάρε τον.

υπόψη, αγοράζεις DVD-RW με 15 ευρώ πλέον, οπότε το κόστος του controller θα πρέπει (λογικά) να είναι μικρότερο.

Link to comment
Share on other sites

Το πιο φτηνό που βρήκα στο πρώτο search είναι ~€2.00

Πολύ πιθανό να είναι αρκετά ακριβότερο στην Ελληνική αγορά, αλλά αν περιοριστείς στα 5€ μέγιστο, ίσως να συμφέρει να το χρησιμοποιήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Δε ψαχνω για νεο DVDRW διοτι θα κρατησω αυτο που εχω, και στο υπαρχον μηχανημα (το οποιο θα πουλησω) θα ηθελα να βαλω το btc το οποιο εχει Card reader. Αν ενας Controller συμφερει απο το να παιρνει το παιδι που θα αγορασει το pc μου DVDRW (τα card reader λειτουργουσαν αψογα απ'οσο θυμαμαι) θα ηταν ωραιο να του βαλω εναν controller. Μαλλον αυτος θα τον παρει δηλαδη. Αντι να δινει 15€ αν δωσει 5€ , κερδος θα ειναι .Τo dvdrw εχει χρησιμοποιηθει ελαχιστα (maximum να επαιζε σε παλιοτερο μηχανημα 1-2 χρονια). Δουλευει αψογα.

Επισης βρηκα αυτο που κανει shipping.

Αυτο πως συνδεεται στη μητρικη;

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

αυτο λογικα πρεπει να δουλευει , και αν δε δουλευει το πολυ πολυ το χρησιμοποιω για να κατι αρχαιους δισκους που εχω (μονο για αποθηκη) και δουλευουν (ide δισκους εννοω) . Νομιζω οτι καταλαβα πως λειτουργει , κανει αμφιδρομη δουλεια (IDE-SATa και SATA-IDE) . Ειδα εκτεταμενο βιντεακι και καταλαβα. Δεν εχει ουτε εξοδα αποστολης και γραφει οτι ειναι για HDD DVD . Αν δεν λειτουργει οπως καταλαβα , μαλλον μονοδρομος ειναι ο PCI controller για τη δουλεια που το θελω. Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Anyway παιδες για την ιστορια το dvdrw ειναι αυτο στις εικονες. Νομιζω οτι δε θα λειτουργησουν αυτα τα PATA to IDE. Δε βλεπω τον τροπο, μπερδευτηκα τελειως. Μονο ο Controller το σωζει και συγκεκριμενα κατι τετοιο πιστευω. Η τιμη του δεν ειναι πολυ μεγαλη για να τολμησω μια αγορα. Αν δε δουλευει με το dvdrw το πολυ πολυ μου μενει ενας controller παραπανω :p

post-30231-1416078974,9193_thumb.jpg

post-30231-1416078974,9716_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα, ο κοντρολλερ που λες ειναι πανω-κατω το ιδιο πραγμα.Με ανταπτορες σαν αυτους που σου εδειξα, εχω λειτουργησει και ide δίσκους και ide cd/dvd...δυσκολο να μη δουλεψει, αν στην αγγελια γραφει οτι δουλευει με οπτικα μεσα...συνδεεις ολα τα καλωδια πανω και ide και sata και ενα ρεύματος εισαι κομπλε....

Έγινε επεξεργασία από felix
Link to comment
Share on other sites

Μηπως κατι τετοιο ειναι πιο κοντα σε αυτο που θελω; Αυτο εχει υποδοχη για να μπει πισω απο το dvd , να συνδεθει σε sata και να μπει και το ρευματακι με το ανταπτορακι που σου προσφερει. Τι λες; Το αλλο κανει το αντιστροφο (SATA σε IDE και πρεπει να εχεις controller ηδη πανω στη μητρικη)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ! Το DVD ειναι ομορφο στο ματι, εχει και 2 εξτρα προσοψεις , μια μαυρη και μια ασπρη και η μαυρη θα παει γαντι με το κουτι. Ελπιζω να σωθει με αυτο το τελευταιο ανταπτορακι γιατι μου φαινεται οτι αυτο ειναι το καταλληλο. 2€ ειναι μολις στη χειροτερη αν δε δουλεψει με dvd και δουλεψει πχ με HDD , εχω και 2 παλιους IDE 200GB ο καθενας , οτι πρεπει για αποθηκη :p

ΥΓ: [MENTION=959]Matia[/MENTION] Stay Heavy \m/

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τα 2 ευρώ δε μου έπαιξε σε DVD/RW. άμα πάρεις και ελεγκτή δες και το chipset, ας πούμε εγώ δε θα εμπιστευόμουν και πολύ ελεγκτή της VIΑ (λόγω κακής εμπειρίας από το παρελθόν).

Link to comment
Share on other sites

Άρα δουλεύει σε hdd μόνο; μούφα το ότι αναφέρει και dvdrw? Βρήκα ένα σωρό ελεγκτές με 6-7 ευρώ απλά δε ξέρω. Θα δω που θα καταλήξω γιατί είναι μπέρδεμα να πάρεις κάτι χωρίς να δοκιμάσεις!

Σχεδόν όλοι οι ελεγκτές έχουν και sata υποδοχή! Ψιλοαχρηστο για αυτό που θέλω αλλα θα δω σε ποια λυση θα στραφω!

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Ακριβως οπως το λες. Στο κατω κατω ειναι και 1.95€ Δεν ειναι και καμμια τρομερη τιμη. Οπως ειπα εχω και 2 δισκους IDE οποτε το βαζω εκει και τελειωνει η υποθεση :) Τωρα που ξεθαψα και μερικα ακομη πραγματα , εχω και ενα ακομη IDE της LG (dvd rom ουτε καν rw) και δοκιμαζω και αυτο στην τελικη (αν και θα φαινεται καραασχημο στο μαυρο το κουτι αλλα λεμε τωρα :p )

Link to comment
Share on other sites

1) Controllers έχουν όλα, όπως και "κάρτες" είναι όλα όσα προαναφέρθηκαν. Στην ουσία δηλαδή.

Η διαφορά είναι ότι ο ένας τύπος είναι για PCI slot (και είθισται ν' αναφέρεται ως "controller card") - ο άλλος για "κούμπωμα" πάνω σε SATA θύρα (και είθισται ν' αναφέρεται ως adaptor).

 

2) Για να δουλέψει το ντιβιντάκι-ντράιβ σου, θα πρέπει απλώς ο controller (είτε της "PCI controller card" ή του "αντάπτορα") να ΕΧΕΙ υποστήριξη για σχετική συσκευή... Κάποιος πιο πάνω είπε "μακρυά από VIA τσιπάκια" (σε "κάρτες"), και είναι αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου να ελέξγεις (αν το κατορθώσεις), ούτως ώστε να πολλαπλασιάσεις τις πιθανότητες το εξάρτημα που θα επιλέξεις να πάρεις να κάνει την δουλειά σου.

Η ΑΛΛΗ λογική λέει "πάρε ΑΠΛΑ το φθηνότερο" (shipping συνυπολογισμένο) από το eBay, και αν είσαι τυχερός (=το πιθανότερο), θα παίξει. Αλλιώς θα είναι μικρή η χασούρα (και θα σου μείνει έστω για σκληρούς. Ή στο φινάλε το πουλάς κι όλας, για 2-3-4 Ευρώ...).

Κι αν τυχόν αυτό το "πολύ φθηνό", δεις ότι έχει και τσιπάκι άλλο από VIA, βουρ....

Link to comment
Share on other sites

Έκανα ακριβώς το τελευταίο, παρήγγειλα αυτό με τιμή 1,94€ και αν δε δουλέψει δεν δούλεψε. Αν βρει χρήση στους ide δίσκους μου (αρχαιότητες αλλά λειτουργικοι) στο μηχάνημα της υπογραφής θα είναι οκ, θα πειραματιστω όπως και να'χει, το περιμένω στις μέρες που έρχονται :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.