Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

oh_wait_gif.gif

με αλλα λογια το 2004 φυγαμε απο τους χορτασμενους και πηγαμε στα γαλαζια λιγουρια. με αποκορυφωμα την "χρυση" τριετια 2006-2009 οπου ο τουρκοσπορας το μαμησε τοσο που δεν αντεξε και ψοφησε !

δωστε μου το PSN του να μπω μεσα για να του στειλω τα συγχαρητηρια μου, τετοια αυξηση στο ελλειμα μονο με προσπαθεια και επιμονη μπορει να γινει. θελει προσπαθεια για να εισαι ανεθυνος προδοτης και τσαρλατανος. να μιλας στην ΔΕΘ για λιτοτητα και ταυχρονα να φοραει το γυναικακι σου διπλα κοσμημα αξιας 47K.

μαρεσει που μερικοι σε αυτο το κομμα αναπολουνε αυτες τις εποχες - ε ρε σφαλιαρες που χρειαζεστε .....

πριν λιγο καιρο οποιος ρωταγε τον LL_NEO τι δουλεια κανει, αυτος ή θα αντιδρουσε παριστανοντας τον darkwing duck ή θα απαντουσε λεγοντας "εχεις PM"

με τα τωρινα δεδομενα. ο πρωην εργαζομενος στο γραφειο του σαμαρα θεωρειται τιτλος τιμης, that's a first :hehe:

οντως και εμενα αμα μου ελεγε καποιος πριν 5 χρονια οτι θα ψηφιζα μπουμπουκο και γουρλουματη (εστω και για τρολλαρισμα) θα τον εστελνα στο διαολο, ρε πως τα φερνει ετσι η ποτανα η ζωη .....

Μισό. Εγώ δεν το είχα πει σε κοπή πίτας στην ομήγυρη το 2014; Και όχι σε ομοϊδεάτες για να μην ξεχνιόμαστε. Που ούτε και αυτό ήμουν υποχρεωμένος να πω οταν το 99% εδω μεσα δε νοιωθει άνετα να πει ούτε καν τι κόμμα ψηφίζει.

Παρεπιπτόντως το που δούλευα και το αν έβγαζα χρήματα απο αυτό ειναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

να ανοίξει κάποιος το ντουλάπι που τον έχουν κλεισμένο, και να του κρεμάσει και καμία vapona, ή για τους οικολογους, λεβάντα με δεντρολιβανο. Κρίμα τέτοιο μυαλό να το φάει ο σκώρος....

 

Ε ναι, που θυμήθηκε τα ιδικά δικαστήρια του τίποτα και τις οικουμενικές με το ΚΚΕ. Άσε που το Μακεδονικό το έχουμε ξεχάσει.

 

Εάν ενθυμούμαι ορθώς (και σε αυτά δεν ξεχνάω εύκολα) εσυ δεν ήσουν που σε κάποιο ποστ χρήστη εδω μεσα είχες πεταχτεί να μας ενημερώσεις για τις πολιτικές του πεποιθήσεις; Προς τι λοιπόν η αλλεργία οταν κάνω και εγώ το ίδιο.

Όσον αφορά τη λατρεία μου στο πρόσωπο του Σαμαρα. Αν μετά απο 11 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε το μυαλό ή τα αντερα να κάνετε μια σύγκριση των δυο τότε σας αξίζει αυτό που σας έρχεται κορδωμένο. Όσον αφορά εμένα ο τίτλος του Σαμαρικου ειναι τίτλος τιμής και οτι συνεργάστηκα μαζί του το highlight μέχρι στιγμής της ζωής μου (και δε στο λεει ούτε κάνας άνεργος ούτε κάποιος που μέχρι τωρα ηταν στο μαντρί και φύλαγε γίδια). Όποτε αν εσυ και το άλλο το τζιμανι το λέτε και το ξαναλετε θεωρώντας οτι μπορείτε να με κάνετε να έρθω σε δύσκολη θέση ή κάτι παρόμοιο, όχι απλά χάνετε το χρόνο σας αλλα βασικά μου κάνετε κοπλιμέντο.

 

Εάν θυμάσαι ορθώς ποστάρισε το, γιατί εγώ δεν ενθυμούμε να μην έκρινα το κείμενο αλλά τον άνθρωπο που το ποστάρισε. Το πιθανότερο ως συνήθως άλλο έγραψα άλλο σε συνέφερε να καταλάβεις.

 

Για μένα όποιοι υπηρετούν την Γερμανική ελίτ, είναι τα ίδια σκατά. Για σένα ο Σαμαράς είναι κορυφή. Όπως τα βλέπει ο καθένας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ε ναι, που θυμήθηκε τα ιδικά δικαστήρια του τίποτα και τις οικουμενικές με το ΚΚΕ. Άσε που το Μακεδονικό το έχουμε ξεχάσει.

 

 

 

Συγχέεις την περίοδο που αναφέρει ο αρθρογράφος (1990 - 1993), με το 1989. Επιπλέον, ότι και να (θεωρείς ότι) έκανε, ξέρω σίγουρα ότι ξεκαθάρισε οριστικά το θέμα του Μόν Ρεπό, όταν κάτι άλλοι πιο ''ανοιχτόμυαλοι'' κακάριζαν αδιάφορα.

 

Εντιτ: Όσον αφορά το Μακεδονικό, ασφαλώς είναι δική σου πληγή. Για κάτι ''διεθνιστές'' σαν και του λόγου του, θα του έδιναν και βραβείο (του δρακουμελ).

Έγινε επεξεργασία από colt3003
Link to comment
Share on other sites

Συγχέεις την περίοδο που αναφέρει ο αρθρογράφος (1990 - 1993), με το 1989. Επιπλέον, ότι και να (θεωρείς ότι) έκανε, ξέρω σίγουρα ότι ξεκαθάρισε οριστικά το θέμα του Μόν Ρεπό, όταν κάτι άλλοι πιο ''ανοιχτόμυαλοι'' κακάριζαν αδιάφορα.

 

Εντιτ: Όσον αφορά το Μακεδονικό, ασφαλώς είναι δική σου πληγή. Για κάτι ''διεθνιστές'' σαν και του λόγου του, θα του έδιναν και βραβείο (του δρακουμελ).

Το 89 έφερε το 90.

Δεν ξέρω πως το έχετε εσείς το ξεκαθάρισμα στο νησί, εμείς στη Νίκαια αν δεν επιστραφούν χρήματα δεν.

Όσο για τον Δελαστικ τον έχεις παρεξηγήσει, είναι κάτι σε αριστερό-εθνικιστής. Διεθνιστής με τίποτα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το 89 έφερε το 90.

Δεν ξέρω πως το έχετε εσείς το ξεκαθάρισμα στο νησί, εμείς στη Νίκαια αν δεν επιστραφούν χρήματα δεν.

Όσο για τον Δελαστικ τον έχεις παρεξηγήσει, είναι κάτι σε αριστερό-εθνικιστής. Διεθνιστής με τίποτα

 

ναι ναι. το 89 έφερε το 90, αλλά μη μας λέει και για ''τα χειρότερα χρόνια'' τότε. Δηλαδή τι ? απο τότε μέχρι τώρα, πότε ακριβώς υπήρξαμε καλύτερα ?

 

Σχετικά με το Μον Ρεπό, τι χρήματα να επιστραφούν ? Ο Κωκός ήθελε τη γη (μιλάμε για ένα απο τα καλύτερα κομμάτια του νησιού). Καί μέχρι τον δρακουμέλ, εκτός μερικών ντόπιων που φώναζαν (και φυσικά τους κοτσάρανε τον χαρακτηρισμό ''γραφικοί''), κανένας άλλος δεν έκατσε να βγάλει τα κάστανα απο τη φωτιά.

Link to comment
Share on other sites

Κατάντια χωρίς όρια...

Ποίος ήξερε μέχρι προχθές τον Φλαμπουράρη εκτός από κάτι μικροεργολάβους, υδραυλικούς και μπετατζήδες που τσίμπαγαν κάποια δουλίτσα από αυτές που έδινε στην Εταιρία Φλαμπουράρη το κράτος με τα μόνιμα και γνωστά του συντεχνιακά κριτήρια.
Και όμως στην ελληνική Μπανανία ο κάθε Φλαμαπουράρης μπορεί να γίνει νοματαίος... και να ορίζει και τις τύχες μας.
Έβγαινε ο Λεβεντης στην τηλεόραση και ανάμεσα στους αστρολόγους και στις καφετζούδες γύρναγες και στο κανάλι που μιλούσε για να σπάσεις πλάκα. Αμέτρητες οι πλάκες και οι σάτιρες των τηλεοπτικών εκπομπών.
Και όμως σήμερα πολιτικές εκπομπές και αναλύσεις έχουν μεταξύ άλλων συζητήσεις "προβληματισμού" αν ο Λεβέντης θα δεχθεί τελικά να κάνει οικουμενική ή να ενισχύσει την κυβέρνηση του Τσίπρα.
Την κυβέρνηση ποιανού; Του παιδιού του δεκαπενταμελούς που αν ο Αλαβάνος δεν έκανε την ανοησία να τον επιλέξει για αρχηγό του και αν η Μέρκελ δεν έδινε το σύνθημα να γίνουν οι αριστεροί κυβέρνηση γιατί αλλιώς το ελληνικό κράτος δεν θα πουληθεί, ούτε ο θυρωρός της Κουμουνδούρου δεν θα τον ήξερε.
Διπλή και τριπλή η κατάντια της χώρας να πουλάει το κράτος, να μεταβάλει από τα θεμέλια το ασφαλιστικό και να συντρίβει την κοινωνία και την οικονομία με ένα άθλιο τριτοκοσμικό φορολογικό σύστημα από ένα κόμμα του 4% που έφθασε στο 36% και έγινε κυβέρνηση με το συνονθύλευμα των ΑΝΕΛ για να κάνει μεταρρυθμίσεις με 153 βουλευτές και το 20% του λαού!!!

Η χώρα ενός άθλιου παραποιημένου κομμουνισμού από τα αστικά κόμματα και ιδίως από τον δικομματισμό νέας Νέας Δημοκρατίας των Καραμανλήδων και ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα με μοναδικό εχθρό της τον φιλελευθερισμό, την ελεύθερη οικονομία, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις ανοΤα 30 αυτά χρόνια παρήχθησαν 3.450 νόμοι, 20.580 προεδρικά διατάγματα, 114.905 υπουργικές αποφάσεις, 24.010 αποφάσεις Περιφερειών και 8.575 αποφάσεις διοικητικών αρχών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον Μάρτιο του 2013 εκκρεμούσαν 29.319 υποθέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, 332.809 στα Διοικητικά Πρωτοδικεία (από τις οποίες οι 82.449 αφορούν σε φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις), 37.226 υποθέσεις στο Διοικητικό Εφετείο και 30.365 υποθέσεις δημοσιονομικού ενδιαφέροντος στο Ελεγκτικό Συνέδριο.ικτές αγορές μιλάει για ανάπτυξη ενώ διαθέτει κυβέρνηση αριστερών.

http://www.capital.gr/story/3091811

Δεν είναι μόνον αυτοί. Είμαστε και εμείς που βολευόμασταν και βολευόμαστε με όσα θέλουμε να μας λένε. Το ψάρι ναι μεν βρωμάει από το κεφάλι, η νοοτροπία όμως που διακατέχει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, προέρχεται από την βάση. Από την ιδιοσυγκρασία μας, που δεν τιμωρεί τους παράνομους και που σε κάθε ευκαιρία, υποκύπτει στην παρανομία.

Κάτι άσχετο με τα παραπάνω. Τρέχουν τώρα μετά από 6 χρόνια να μπούνε πολλοί στον νόμο Κατσέλη. Γιατί τόσα χρόνια δεν το έκαναν. Σε τι ελπίζανε; Δεν ρωτώ γνωρίζοντας την απάντηση. Αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνανε κάτι τόσα χρόνια.  

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Για να μη το παιδεύουμε παραβλέπουμε, την παράπλευρη απώλεια ότι οι βουλευτές παράλληλα με τη βουλευτική αποζημίωση, παίρνουν κανονικά και τις συντάξεις τους…

γιατί μπορεί στο μεταξύ να έχει αλλάξει κάτι (μην ξεχνάμε ότι στο προχώ ελληνικό κράτος τα πόθεν έσχες που βγήκαν αφορούν εισοδήματα του 2011), για να δούμε τι συντάξεις παίρνουν η Αλέκα και η Λιάνα.

Το εντυπωσιακό βέβαια δεν είναι τόσο η συνταξάρα της Λιάνας Κανέλη που παίρνει 29.567 ευρώ δηλ. περίπου 2,500 το μήνα από το Ταμείο των δημοσιογράφων αλλά η τρελή σύνταξη της Αλέκας από το ΙΚΑ που ξεπερνά τα 26.000 ευρώ!! Σύνταξη ΙΚΑ 26.000 ευρώ! Το διανοείστε;

 

Φυσικά η Αλέκα Παπαρήγα εισπράττει και 15.000 χιλιαρικάκια σύνταξη από το Ταμείο των δημοσιογράφων γιατί το ΚΚΕ προφανώς την είχε δηλώσει και της πλήρωνε ασφάλεια σαν δημοσιογράφο…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το Αλεκάκι καθαρίζει την τρελή σύνταξη των 42.305 ευρώ!

Είπατε τίποτα για τους οικοδόμους που πάνε και πλακώνονται με τα ΜΑΤ

 

Πηγή

Link to comment
Share on other sites

Όταν οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ... αγοράζουν

Μερικές φορές στις συμφωνίες του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση δημόσιας περιουσίας συμβαίνει το εξής περίεργο: Οι σύμβουλοι που προσλαμβάνει το Ταμείο για να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία είναι ουσιαστικά οι ίδιοι με τους τελικούς αγοραστές. Αυτό συνέβη στην υπόθεση της πώλησης 28 ακινήτων του Δημοσίου, οι επαχθείς όροι της οποίας έχουν ήδη οδηγήσει σε παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Το ίδιο επιχειρείται και στην πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων...

 

Όταν στις 12 Ιουλίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. συμφώνησε με τους ευρωπαίους εταίρους για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, στο τελικό κείμενο (το οποίο έγινε νόμος του κράτους στις 14 Αυγούστου), συμπεριλήφθηκε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων στις οποίες έπρεπε να προχωρήσει η ελληνική πλευρά. Ανάμεσα σε αυτές, βρισκόταν και η παραχώρηση των κερδοφόρων 14 Αεροδρομίων με τη διευκρίνιση πως αυτά πρέπει να παραχωρηθούν «υπό τους ισχύοντες όρους στους ήδη επιλεγέντες προσφέροντες» (κεφάλαιο 4,4 του τρίτου μνημονίου, παρ. iii). Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία σε μνημονιακό κείμενο συμπεριλαμβάνεται όρος από τον οποίο η κυβέρνηση αναλαμβάνει την δέσμευση να πουλήσει δημόσια περιουσία σε συγκεκριμένο αγοραστή.

 

Πηγαίνοντας δυόμιση χρόνια πίσω, την 1η Απριλίου του 2013, το ΤΑΙΠΕΔ απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Στην πρόσκλησή του αυτή, ως είθισται το ΤΑΙΠΕΔ ενημερώνει για τις εταιρίες που προσέλαβε ως Συμβούλους και οι οποίες επρόκειτο να συνδράμουν στην διαδικασία της πώλησης. Ως «τεχνικός σύμβουλος σε σχέση με την Διαγωνιστική Διαδικασία και τη Συναλλαγή» όπως αναφέρεται στην σελίδα 22 της πρόσκλησης, διορίστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η εταιρία Lufthansa Consulting GmbH, θυγατρική της γερμανικής αεροπορικής Lufthansa. Tον διορισμό της παραπάνω εταιρείας ως συμβούλου επιβεβαιώνει και η κοινή Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με απόφαση της τον Ιανουάριο του 2012.

Στις 25 Νοεμβρίου 2014, ανακοινώνεται η κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζος, ως ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού για τα Περιφερειακά αεροδρόμια. Κύριος μέτοχος της Fraport, είναι το γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Έσης το οποίο κατέχει το 31,5% των μετοχών. Ανάμεσα στους μετόχους όμως παρατηρείται και η αεροπορική εταιρία Lufthansa η οποία κατέχει το 8,45% των μετοχών της εταιρίας. Στον διαγωνισμό για τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ προσέλαβε ως τεχνικό σύμβουλο την θυγατρική εταιρία (Lufthansa Consulting GmbH) νικήτρια αναδείχθηκε η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η μητρική εταιρία (Lufthansa).

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

"Γενικά, η πολιτική ζωή της χώρας μας μέσα στα 120 χρόνια της ελεύθερης ύπαρξής της επηρεάστηκε σημαντικά από τις θελήσεις κι τα συμφέροντα των ξένων κεφαλαιούχων και των χωρών τους. Και τα συμφέροντα αυτά ήταν πάντοτε αντίθετα με τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της. Παρ’ όλα αυτά όμως, οι ελληνικές κυβερνητικές κλίκες, όταν έφταναν στο σταυροδρόμι που οδηγούσε ή στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας τους ή στην υποταγή στις επιθυμίες και τους εκβιασμούς των ξένων, προτίμησαν πάντοτε, σχεδόν χωρίς εξαίρεση, το δεύτερο δρόμο."
 
Που να ξέρε ο Μπελογιάννης όταν τα έγραφε για πόσο καιρό ακόμα θα έπαιζε το ίδιο παραμύθι.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

O λαός και ο κάθε λαός πρέπει να κάνει θυσίες, για να σώσει τις τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα. Αυτό το αγγελικά πλασμένο σύστημα.

Μου θυμίζει λίγο Γαλλία του 18ου αιώνα...

Χθες εμφανίστηκε ένα άρθρο για το πόσο σάπια είναι η Deutsche Bank. [1] Φεύγει από την Κίνα πουλώντας την συμμετοχή της σε κινεζική τράπεζα, εμπλέκεται στο σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor έχοντας ήδη φάει πρόστιμο από τις εποπτικές αρχές των ΗΠΑ και Βρετανίας, πρόστιμο για insider trading στην Ιαπωνία, ύπαρξη «μαύρης τρύπας των 35 τρισ.(!) στα Παράγωγα», ύποπτες συναλλαγές στη Ρωσία, θυγατρικές σε φορολογικούς παραδείσους και άλλα πολλά εν μέσω ζημιών και απολύσεων.

Με το Libor είναι συνδεδεμένες «επενδύσεις» ύψους 800 τρις δολαρίων και εμπλέκονται οι Barclays, Citigroup, HSBC, J.P. Morgan, Lloyds, Bank of America, UBS και Royal Bank of Scotland [2] ενώ φέτος παραιτήθηκε η διοίκηση της Deutsche Bank εξαιτίας της συμμετοχής της στο σκάνδαλο του Libor. [3] H Citi πέρυσι ανακοίνωσε την απόσυρση της από την αγορά της λιανικής τραπεζικής από 11 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας ενώ είχε ήδη έχει φύγει από την Ισπανία και μείωσε στο μισό την παρουσία της σε 24 χώρες. [4] Η HSBC, η τράπεζα που γεννήθηκε για να ξεπλένει χρήμα από ναρκωτικά [5] που τις είχαν «ξεφύγει» από την παρακολούθηση συναλλαγές 670 δις δολαρίων, πλήρωσε πρόστιμο 1,9 δις για ξέπλυμα ναρκοδολαρίων [6] ενώ και αυτή εγκαταλείπει την λιανική τραπεζική σε πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ρωσία και η Νότια Κορέα. [4] Η Barclays φεύγει από Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, η Royal Bank of Scotland από τις ΗΠΑ. [4] O Economist μας λέει ότι η πώληση δραστηριοτήτων των αγγλικών τραπεζών είναι εν μέρει κυβερνητική πολιτική (!) [6] ενώ σε άλλο άρθρο του υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει λόγω εποπτικών και άλλων κανονιστικών ρυθμίσεων [8] εκδοχή που φαίνεται εύλογη και από άλλους [9]. Η McKinsey κάνει αναφορά σε σενάριο «βαλκανοποίησης» της παγκοσμιοποιημένης τραπεζικής [10] ενώ το τελευταίο The Banker κυκλοφορεί με τίτλο «Η Νέα Παγκόσμια Τάξη» αναφερόμενο στην αναδιοργάνωση των τραπεζών παγκοσμίως.

Για κέρδη US$ 5,2 δις δολάρια οι JP Morgan, Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank AG, Nomura Holding and Morgan Stanley πλήρωσαν 31 εκ φόρο [11], ένα ανεξήγητο κύμα αυτοκτονιών και ατυχηματων σαρώνει τους τραπεζίτες [12] με τις λίστες να ξεπερνούν τα 70 άτομα [13]. Οι τράπεζες βάζουν στην άκρη και καλά ποσά ψίχουλα για να αντιμετωπίσουν νομικές διεκδικήσεις [14] συγκρινόμενα με παράγωγα US$ 70 τρις της Citi και τα US$ 65 τρις της JP Morgan [15] ενώ δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ αγορά, (χρηματαγορά, χρηματιστήριο, εμπόρευμα) που δεν χειραγωγείται. [16]

Στα σοβαρά, θέλω να καταρρεύσει και η Deutsche Bank και η JP και η Citi και να εξυγιανθεί το σύστημα από τους απατεώνες … Βέβαια όλες οι ρυθμίσεις του κόσμου δεν είναι για να προστατέψουν τους καταθέτες και τις αγορές αλλά τις συστημικές τράπεζες … Σεις που γράφετε για την σαπίλα αυτή δεν ξέρω πόσο έτοιμοι είστε όταν φοβάστε μην τυχόν χρεοκοπήσει η Πειραιώς και φύγει η χώρα από το ευρώ και χαθούν οι καταθέσεις που δεν υπάρχουν.

[1] http://www.sofokleousin.gr/archives/274643.html

[2] http://www.washingtonsblog.com/2012/07/big-banks-criminally-conspire-to-rig-800-trillion-dollar-market.html

[3] http://www.bbc.com/news/business-33039361

[4] Financial Times, http://tinyurl.com/hcauuld

[5] http://www.zerohedge.com/news/2015-02-16/hsbc-bank-secret-origins-laundering-worlds-drug-money

[6] http://www.bloomberg.com/news/articles/2013-07-02/hsbc-judge-approves-1-9b-drug-money-laundering-accord

[7] http://www.economist.com/news/britain/21604571-shrinking-british-banks-bad-their-employees-city-and-britain-now-you-see-them

[8] http://www.economist.com/news/finance-and-economics/21604183-big-banks-are-cutting-customers-and-retreating-markets-fear

[9] http://qz.com/34418/new-regulations-in-2013-could-lead-global-banks-to-retreat-to-their-home-markets/

[10] http://www.mckinsey.com/insights/global_capital_markets/financial_globalization

[11] http://uk.reuters.com/article/us-britain-banks-tax-exclusive-idUKKBN0U51XH20151222

[12] http://internationalbanker.com/finance/financial-services-suicides/

[13] http://www.michaeltyler.co.uk/list-of-dead-bankers-2015-conspiracy-update/

[14] http://qz.com/291640/big-banks-just-set-aside-15-billion-for-legal-defense-instead-of-boosting-the-economy/

[15] http://www.zerohedge.com/news/2015-06-29/jpm-just-cornered-commodity-derivative-market-and-time-we-have-proof

[16] http://www.globalresearch.ca/the-runaway-derivatives-time-bomb-a-1200-trillion-dollar-derivative-market-big-banks-manipulate-interest-rates-currency-markets-commodity-markets/5497556

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ωρολογιακή βόμβα η «μεταρρυθμιστική κόπωση» των μνημονίων

Ωρολογιακή βόμβα για την συνέχιση της υλοποίησης του νέου μνημονίου θα αποτελέσει η μεταρρυθμιστική κόπωση (reform fatigue) η όποια έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε όλα τα επίπεδα απειλώντας να τινάξει στο αέρα τα νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 4,2 δισ. ευρώ που έχουν δρομολογηθεί για το 2016.

http://www.enikonomia.gr/timeliness/44817,Wrologiakh-vomva-h-metarry8mistikh-kopwsh-twn-mnhmoniwn.html

Αυτή είναι η σωτηρία μας. Μας έσωσαν τελευταία το καλοκαίρι. Από το 2009 μας σώζουν. Τα αποτελέσματα των εθνοσωτήρων μας. 

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον εμείς κάναμε τη βλακεία μία φορά. Εσείς που την κάνετε 50 χρόνια κι ακόμα δεν το παραδέχεστε;

 

Μη μασάς.

Ποιός ήταν εκείνος που θα καταργούσε το ΕΕΤΗΔΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα; Αυτός που τελικά το κατήργησε για να φορολογήσει ημιτελή και αγροτεμάχια εκτός των ηλεκτροδοτούμενων.

Ποιός ήταν αυτός που θα καταργούσε τις συντεχνίες; Ο προκάτοχος αυτού που δεσμεύτηκε με 3ο μνημόνιο ότι θα τις καταργήσει για να επανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των δανειστών. 

Ποιός ήταν αυτός που ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες με λεφτά του Δημοσίου και μετά έκανε ΑΜΚ σε χαμηλότερη τιμή χωρίς συμμετοχή του Δημοσίου;

(Αρχίζει να καταλαβαίνει κανείς τους νόμους περί ελεύθερων απολύσεων αν ακεφτεί τί έχει να γίνει με τις τράπεζες αφότου τις πήραν οι ξένοι-ενδεχομένως και με ελληνικές συμμετοχές-τζογαδόροι)

 

Με το ένα και με το άλλο φτάσαμε εδώ: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2081778/ektinachthikan-ton-noemvrio-i-lixiprothesmes-ofiles

85 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές γιατί φορτώνουν νεκρά μουλάρια. Πάνε για νέο ρεκόρ κοντά 14 δις νέων ληξιπρόθεσμων εντός του 2015 από τα 13 περίπου του 2014. Ναι, τότε που βγαίναμε στην ανάπτυξη. Το pattern που βγαίνει ένας σωτήρας κάθε δύο χρόνια σκίζει το σύμπαν, μας βγάζει στις αγορές, χάνει τις εκλογές και μετά ξανάμανα δεν το βλέπει κανείς; Και στο τέλος τί μας μένει; Μα φυσικά η οικουμενική του Λεβέντη.

 

Κάτσε Ιρλανδία να απολαύσεις τις εξελίξεις γιατί τα ληξιπρόθεσμα κάποτε θα σκάσουν και δεν ξέρω απλά ποιούς θα πάρει η μπάλα.

 

Υ.Γ: Δεν θα το λεγα επιλογή που μετανάστευσες εκεί. "Ένστικτο αυτοσυντήρησης" είναι το σωστότερο.

 

 

 

Υπάρχει δέσμευση σε όλα τα μνημόνια ότι οι συντάξεις δεν πρέπει να χρηματοδοτούνται από φόρους. Το δούλεμα πάει σύννεφο και αν κρίνουμε από τους προηγούμενους όχι για πολύ ακόμη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς. Η διαφθορά λέει η έκθεση πού πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας παράνομες αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και εισαγγελείς, με αδιαφανείς νομοθετικές διαδικασίες.
Καλώντας την Ελλάδα, «να διασφαλίσει την ακεραιότητα στο κοινοβούλιο και στο δικαστικό σώμα», η έκθεση της GRECO, υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κανόνες που να διασφαλίζουν τον έλεγχο της παράλληλης δραστηριότητας βουλευτών, των δωρεών που λαμβάνουν από «αγνώστους» επιχειρηματικούς κύκλους για την προώθηση των συμφερόντων τους καθώς και για τον έλεγχο των σχέσεων τους με «ομάδες συμφερόντων».

Η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ πρώιμο στάδιο», στο θέμα του ελέγχου της ακεραιότητας των βουλευτών, τονίζεται στην έκθεση.
Η έκθεση καλεί επίσης την Ελλάδα να επανεξετάσει το σύστημα των βουλευτικών ασυλιών και να θεσπίσει κανόνες δεοντολογίας για τους βουλευτές, προκειμένου οι τελευταίοι να μην καμώνονται πως δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.
Παρά το γεγονός ότι δικαστές και εισαγγελείς υπόκεινται σε μηχανισμούς που σχετίζονται με την καριέρα και τους διαδικαστικούς κανόνες που προστατεύουν την ακεραιότητά τους, η Ελλάδα επιβάλλεται να κωδικοποιήσει τους κανόνες δεοντολογίας και να εξορθολογίσει τη γενική εποπτεία επί των δικαστών και των εισαγγελέων, επισημαίνεται στην έκθεση.

Οι σοβαρές καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων είναι εκ του πονηρού, υπονοείται, εμμέσως πλην σαφώς, στην έκθεση, στην οποία τονίζεται ότι πρέπει, επιτέλους, το δικαστικό σύστημα να αξιολογηθεί συνολικά για την λειτουργία του και να καταστεί υπόλογο για τις εκάστοτε αποφάσεις του.
Πρέπει ακόμη να επανεξετασθεί, η διαδικασία επιλογής δικαστών, για τις ανώτερες θέσεις του Δικαστικού και Εισαγγελικού Σώματος, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανεξαρτησία τους από την εκτελεστική εξουσία.
Με την έκθεση απευθύνονται, ούτε μία ούτε δύο αλλά δεκαεννέα (19) συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πάταξη της διαφθοράς σε βουλευτές, δικαστές και εισαγγελείς.

 

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/24-10-2015/vouleftes-ke-dikastes-sto-epikentro-tis-diafthoras-stin-ellada/

Έγινε επεξεργασία από mad_dog
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τσακαλώτος: Οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για το 2016-2018

Στην παραδοχή ότι οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για την τριετία 2016 - 2018 προχωρά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή αναφέροντας πως σε μια διαπραγμάτευση υπάρχουν νίκες, αλλά και ήττες.
 
Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, τονίζει πως ακόμα και το ίδιο το ταμείο αναγνωρίζει πως ορισμένα μέτρα δεν αποδίδουν στη δημοσιονομική προσαρμογή που μας ζητείται. Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δηλώνει ότι «από τη μια το ΔΝΤ έχει πολύ σκληρές νεοφιλελεύθερες θέσεις στα οικονομικά, αλλά και σε πολλά κοινωνικά ζητήματα, οπότε δύσκολα θα μπορούσε να είναι ‘φυσικός σύμμαχος’ της ελληνικής κυβέρνησης. Από την άλλη, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, πιέζει τους Ευρωπαίους για μια πιο ευνοϊκή λύση στο χρέος.

 

Για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη

 Αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων, δηλώνει ότι «σπάνια στην παγκόσμια οικονομική ιστορία έχουν οδηγήσει οι ιδιωτικές επενδύσεις την έξοδο από μια μεγάλη ύφεση».

 

The political aftermath of financial crises: Going to extremes

 

Σύμφωνα με αυτήν την ενδιαφέρουσα έρευνα, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ΧΑ ή ΝΔ

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
Link to comment
Share on other sites

Τσακαλώτος: Οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα μέτρα για το 2016-2018

 

The political aftermath of financial crises: Going to extremes

 

Σύμφωνα με αυτήν την ενδιαφέρουσα έρευνα, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ΧΑ ή ΝΔ

 

 

αρκετό καιρό πάντος (πάνω απο 3 χρόνια) νωρίτερα ο Τράγκας είχε προβλέψει ότι, στο τέλος όλων αυτών, στην Ελλάδα θα καταλήξουμε με την πιο σκληρή δεξιά που γνωρίσαμε μέχρι τώρα...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.