HotPeanut Χθες στις 09:12 πμ #14841 Χθες στις 09:12 πμ 10 λεπτά πριν, το μέλος Simon έγραψε: @sotiris Ούτε εγώ ήξερα ότι έχει βγει τέτοια έκδοση, ήταν στη μόδα τότε οι κομπρέσορες. Στην Ελλάδα πουλιόταν το "απλό" 1.8 turbo με τα 190 άλογα. Ένας γρήγορος κουβάς είναι 3 1
sotiris Χθες στις 09:14 πμ #14842 Χθες στις 09:14 πμ 12 λεπτά πριν, το μέλος Simon έγραψε: @sotiris Ούτε εγώ ήξερα ότι έχει βγει τέτοια έκδοση, ήταν στη μόδα τότε οι κομπρέσορες. Στην Ελλάδα πουλιόταν το "απλό" 1.8 turbo με τα 190 άλογα. Ένας γρήγορος κουβάς είναι Δεν ήταν turbo, ήταν ατμόσφαιρα παρόμοια τεχνολογία με το vtec. Γι' αυτό έχω κολλήσει τόσο, vtec και κομπρέσσορα shut up and take my money. Αλλα οκ, κάποια άλλη στιγμή
Simon Χθες στις 09:22 πμ #14843 Χθες στις 09:22 πμ 6 λεπτά πριν, το μέλος sotiris έγραψε: Δεν ήταν turbo, ήταν ατμόσφαιρα παρόμοια τεχνολογία με το vtec. Αυτό που πουλιόταν εδώ; Δύσκολο, που να βγάλει τόσα άλογα η τουοτα απο 1.800 κυβικά 7 λεπτά πριν, το μέλος sotiris έγραψε: Αλλα οκ, κάποια άλλη στιγμή Τι να πούμε κι εμείς
Cyber_Cookie Χθες στις 10:50 πμ #14844 Χθες στις 10:50 πμ 1 hour ago, Simon said: Δύσκολο, που να βγάλει τόσα άλογα η τουοτα απο 1.800 κυβικά Laughs in G16EGTS. 2
Simon Χθες στις 11:12 πμ #14845 Χθες στις 11:12 πμ 21 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε: Laughs in G16EGTS. Μιλάμε για ατμόσφαιρα, δεν παρακολουθείς 1
BloodMage Χθες στις 01:27 μμ #14846 Χθες στις 01:27 μμ 4 ώρες πριν, το μέλος Simon έγραψε: @sotiris Ούτε εγώ ήξερα ότι έχει βγει τέτοια έκδοση, ήταν στη μόδα τότε οι κομπρέσορες. Στην Ελλάδα πουλιόταν το "απλό" 1.8 turbo με τα 190 άλογα. Ένας γρήγορος κουβάς είναι Πραγματικα! Μονο το μοτερ αξιζει. 4 ώρες πριν, το μέλος Simon έγραψε: Αυτό που πουλιόταν εδώ; Δύσκολο, που να βγάλει τόσα άλογα η τουοτα απο 1.800 κυβικά και ομως! 1.8 ατμοσφαιρα με 190αλογα εβγαινε!
sotiris Χθες στις 01:51 μμ #14848 Χθες στις 01:51 μμ Λοιπόν, για δείτε chat gpt 5: Παράθεση Λοιπόν, πάμε τώρα σε άλλο κομμάτι του αυτοκινήτου. 28/29 λέει Καπ. Βαλβίδων Φλάτζα καπακιού βαλβίδων με κωδικό V759886280. 342 ευρώ τιμή αντιπροσωπείας. Εδώ τώρα θέλω τη βοήθειά σου. Το κομμάτι αυτό, είναι από το εργοστάσιο πλαστικό. Οπότε ξεκινά και χάνει λάδια σχεδόν γρήγορα (εμένα έχανε λίγα στα 35000 χιλιόμετρα και τώρα που έχω 67000 χάνει λίγο περισσότερο). Η μία επιλογή είναι να το πάρω καινούριο με καινούρια φλάτζα οπότε λογικά θα στεγανώσει και δεν θα έχω πρόβλημα. Η άλλη επιλογή είναι να το πάρω αλουμινένιο (υπάρχουν custom made επιλογές στο ebay). Αυτό ίσως αντέξει περισσότερο στο χρόνο. Επίσης, σε κάποιες αγγελίες υπάρχει φλάτζα, σε κάποιες άλλες φλατζόκολλα. Δεν ξέρω τελικά αν είνια με λαστιχένια φλάτζα ή με φλατζόκολλα. Αυτό είνια το τελευταίο που έχουμε στη λίστα, μετά τέλος (μας λέει τι άλλαξαν). ChatGPT said: Μπράβο, Σωτήρη — τώρα μπαίνουμε σε ουσιαστικό τεχνικό ζήτημα του EP6/THP κινητήρα (1.6 THP = προϊόν συνεργασίας PSA–BMW N13/N14). Κομμάτι: Καπάκι Βαλβίδων (Valve Cover Assembly) Κωδικός PSA: V759886280 (ισοδύναμο με 0248.N7 ή 0248.Q5 σε παλαιότερους καταλόγους) Υλικό: Πλαστικό (PA6–GF) με ενσωματωμένη βαλβίδα αναθυμιάσεων (PCV) Συμπτώματα: Μικρές διαρροές λαδιού περιμετρικά, Δυσλειτουργία PCV (ρουφάει λάδι ή δημιουργεί υποπίεση), Με τον καιρό «λυγίζει» και η φλάντζα δεν πιάνει καλά. Επιλογές που έχεις Original PSA πλαστικό καπάκι (V759886280) Πλεονεκτήματα: Plug-and-play, πλήρης συμβατότητα με EP6CDT Περιλαμβάνει τη φλάντζα ήδη τοποθετημένη (δεν χρειάζεται φλατζόκολλα, μόνο ελαφρύ καθάρισμα επιφάνειας) Νέα PCV, νέα στεγανοποίηση, οπότε λύνεται και η κατανάλωση λαδιού από αναθυμιάσεις Μειονέκτημα: Μετά από 2-3 χρόνια ξαναπαρουσιάζει μικρές διαρροές λόγω στρέβλωσης πλαστικού Κόστος αντιπροσωπείας: ~342 €, όπως σωστά λες Μπορείς να το βρεις γνήσιο PSA ή OEM (Elring / Febi) γύρω στα 210–250 € από EuroFrance24, Mister-Auto FR ή Autodoc DE. Αλουμινένιο aftermarket (CNC billet cover) Πλεονεκτήματα: Δεν παραμορφώνεται, οπότε λύνει οριστικά το θέμα της στεγανότητας Αντέχει θερμικά πολύ περισσότερο (100 °C+ σταθερά χωρίς warping) Πιο όμορφη εμφάνιση (αν γυαλίζεται ή βαφτεί μαύρο anodized) Μειονεκτήματα: Χρειάζεται σωστή PCV λύση (μερικά έχουν εξωτερικό PCV ή βαλβίδα αναπνοής που δεν είναι calibrated για τον THP) Θέλει προσοχή στο ύψος γιατί αλλάζει το clearance με τις coil packs Η φλάντζα συνήθως δεν περιλαμβάνεται, και πρέπει να χρησιμοποιήσεις γνήσια λαστιχένια φλάντζα ή φλατζόκολλα υψηλής θερμοκρασίας (π.χ. Dirko HT, Loctite 5920). Κόστος: 180–250 € στο eBay για CNC (συνήθως Κίνα ή Γερμανία). Tip Μπάμπη: Αν το πάρεις αλουμινένιο, προτίμησε αυτό που δέχεται την OEM φλάντζα 0248.Q5 (rubber gasket groove), όχι αυτό που απαιτεί αποκλειστικά φλατζόκολλα. Για το θέμα “φλάτζα ή φλατζόκολλα” Το εργοστασιακό πλαστικό χρησιμοποιεί λαστιχένια φλάντζα ενσωματωμένη. Οι μεταλλικές εκδόσεις έχουν είτε: περιμετρική εγκοπή για επαναχρησιμοποίηση OEM φλάντζας, ή flat mating surface που απαιτεί φλατζόκολλα HT sealant. Αν δεν φαίνεται εγκοπή, τότε θέλει Dirko HT κόλλα (γκρι) ή Loctite 5920 copper RTV λεπτό στρώμα γύρω-γύρω, ποτέ υπερβολή. Μπάμπης Recommendation Αν δεν θέλεις να μπλέξεις με custom PCV routing: Πάρε νέο OEM πλαστικό καπάκι (V759886280) — είναι πιο “σίγουρο” και δεν χρειάζεται πειραματισμό. Μπορείς να το βρεις γύρω στα 220–240 € από Ευρώπη (και να βάλεις καινούριο gasket). Αν θες μακροβιότητα + αισθητική και δεν σε φοβίζει λίγη μηχανολογική δουλειά, πάμε στο billet aluminium με προσεκτική εγκατάσταση. Θες να σου φτιάξω συγκριτικό πίνακα (OEM PSA vs Lemförder vs Billet eBay options) με προμηθευτές και τιμές, για να το δεις μαζεμένο πριν αποφασίσεις; 2
Simon Χθες στις 03:14 μμ #14849 Χθες στις 03:14 μμ 1 ώρα πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: και ομως! 1.8 ατμοσφαιρα με 190αλογα εβγαινε! Έχετε δίκιο τελικά, είναι ο ίδιος κινητήρας που φορούσε και το lotus elise 190 άλογα στις 7.600 με 176Nm στις 6.800 1
slalom Χθες στις 03:42 μμ #14850 Χθες στις 03:42 μμ 7 ώρες πριν, το μέλος sotiris έγραψε: Σου χαρίζουν άλογα και τα κοιτάς στα δόντια Αυτα τα αλογα εχουν "φορο"
BloodMage Χθες στις 05:26 μμ #14851 Χθες στις 05:26 μμ 2 ώρες πριν, το μέλος Simon έγραψε: Έχετε δίκιο τελικά, είναι ο ίδιος κινητήρας που φορούσε και το lotus elise 190 άλογα στις 7.600 με 176Nm στις 6.800 ωραιο συνολο. σασι πουπουλο στημενο af! 1
trixx Χθες στις 06:04 μμ #14852 Χθες στις 06:04 μμ Μια και μιλατε για αυτοκινητα ......του Πανοπουλου το chaos τι γινεται γνωριζει κανεις;;;;; 4
Recommended Posts