Jump to content



Κατασκευη νεου PC!


Recommended Posts

Καλησπερα και απο εμενα. :rolleyes: Θελω  να στήσω ενα κουτι .

 

Στο οποιο αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι η καρτα ηχου.

 

Κατα προτίμηση θα ηθελα η motherboard να δεχεται αναβαθμισεις.

 

Ο επεξεργαστης να ειναι i5.

 

2 σκληρους ο ενας σκληρος ssd250gb(samsung evo) & ο δευτερος 1,5 με 2TB.

 

Η καρτα γραφικων δεν με ενδιαφερει τοσο μια μετρια

 

και οι ram 8gb ddr3.Αυτα!!

 

Ευχαριστω εκ τω προτερων..Ολες οι αποψεις σεβαστες  :D

Link to comment
Share on other sites

Οταν λες η μητρική να δέχεται αναβαθμίσεις ; Απο πλευράς hardware ,όλες τις ίδιες "αναβαθμίσεις " θα παίρνουν ,αν και δεν ευσταθεί ο ορος,θα πρεπει να γίνεις πιο αναλυτικός αν θες να βοηθηθείς.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδια και ευχαριστω για το ενδιαφερν σας..Λοιπον τα χρηματα που διαθέτω ειναι 500-600ευρω.Τα προγραμματα που θα χρησιμοποιησω για τον ηχο ειναι Qbase,Horizons,Frutyloops,sound forge και αλλε πολλες αλλα για αρχη αυτα.Οσο για την Motherboard εννοω να ειναι μια συγχρονη και οχι ενα παλιο μοντελο το οποιο πχ αυριο μεθαυριο να μην υποστηριζει εναν καινουριο επεξεργαστη.

Link to comment
Share on other sites

αυτο με τις αναβαθμισεις,  ειναι ενα θεματακι.  δεν θα εχεις και πολυ μελλον, οποια μητρικη και να βαλεις σημερα..! η AMD μαλλον, θα παει σε εντελως νεα πλατφορμα, και η Ιντελ θα βγαλει αλλη μια σειρα με λιφτινγκ...!!  

 

 

παρε μια συνθεσουλα...

post-36990-0-95590200-1417017834_thumb.j

 

εναλλακτικα για να μειωσεις το μπατζετ και να χωρεσεις και  τον HDD

 

post-36990-0-22733800-1417018575_thumb.j

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με 600€ δε σε βλεπω να βαζεις μητρικη αναβαθμισιμη (κατα προτιμηση Ζ97) και i5. Προσπαθησα να κανω συνθεσεις με φτηνα κουτια,μνημες και τους πιο οικονομικους δισκους απο αυτα που ζητας, και αξιοπρεπες τροφοδοτικο συν καρτα ηχου (sb z) και βγαινεις στα 800€ (χωρις dvd,πληκτρολογιο-ποντικι και εξτρα fanακι για το φτηνο κατα τ'αλλα κουτακι +5€ ειναι αυτο). Καρτα σου εβαλα μια των 70€ που μπορεις να παιξεις και κατι ψιλα , αλλα μπορεις να παιξεις και με την onboard εφοσον δε σε νοιαζουν games οποτε -70 απο δω και αν βαλεις 120ssd και 1ΤΒ σκληρο εισαι στα μειον 55 περιπου €. Δλδ -125€ απο καρτα και σκληρους εισαι ηδη πανω απο το budget των 600€. Δε ξερω αν μπορεις να κανεις ανετα τη δουλεια σου με χαμηλοτερη καρτα ηχου απο αυτη , αλλα ολοι αυτοι προτεινουν. Καποιος που ξερει καλυτερα ας σε διαφωτισει.

Σκεφτηκα οτι ισως να μη χρειαζεσαι και τοσο i5 αλλα με εναν g3258 και μια αφτερμαρκετ ψυκτρα και με λιγο o/c να εισαι πολυ πιο κομπλε (αυτο θα σου βγει κοντα στο μπατζετ σου εαν αφαιρεσεις και ολα τα παραπανω που ειπα) . Αν τωρα το μπατζετ εχιε δυνατοτητα αυξησης και θες ντε και καλα i5 και ιντελ (καθως μπορεις να πας σε Fx8320 απο amd ) τοτε πρεπει να περιμενεις. ΑΥτα ειναι δικη μου γνωμη. Οποιος αλλος μπορει να σε βοηθησει καλυτερα, καλως :)

 

Φιλε cabdik , ξεχασες το βασικο. Καρτα ηχου. 

 Κατα τα αλλα καλες οι συνθεσεις αλλα νομιζω οτι εφοσον επιθυμει μια αναβαθμιση, για ψυχολογικους λογους ειναι καλυτερο το Ζ97 και αν κοψει απο καπου ας ειναι απο τη χωρητικοτητα των δισκων τουλαχιστον για να μπορεσει να ειναι πιο κοντα στο μπατζετ του. Ομως το τονιζει οτι η καρτα ηχου ειναι βασικη προυποθεση και θελει cubase,fr.loops κ τετοια σχετικα. Νομιζω το μινιμουν ειναι η sb z εκτος και αν παει σε audigy με λιγοτερα. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

εχεις δικιο..! 

 

αλλα, δυστυχως, ειναι δυσκολο να χωρεσεις και I5, και καλη καρτα ηχου, και SSD 256, και HDD 2ΤΒ, και... και... και...!!!! 

 

θα κανω και μια εντελως εναλλακτικη συνθεση ΜΕ καρτα ηχου, αλλα χωρις τους περιορισμους που εθεσε ο TS...!!!

post-36990-0-42069800-1417020341_thumb.j

 

βεβαια εξαρταται και ΤΙ θες απο την καρτα ηχου, ωστε να μπει και η αναλογη..!  μπορει να μπει και μια 

http://www.e-shop.gr/creative-sound-blaster-z-bulk-p-PER.540211
 

 

 

αν και απο οτι βλεπω στις απαιτησεις των προγραμματων (τουλαχιστον τα soundforge και cubase, που κοιταξα) δεν ειναι μεγαλες..!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στη δευτερη συνθεση του cabdiκ (απο το #5 ποστ) ..αλλαγη αυτο το πραμα με το ονομα elite με  ..http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200022877

 

Βαζεις αντι για 256αρη evo 

http://www.skroutz.gr/s/3781990/Seagate-600-SSD-120GB-7mm.html

ή

http://www.skroutz.gr/s/5421122/OCZ-ARC-100-120GB-ARC100-25SAT3-120G.html

 

Bγαλε και την H97 ..και χωσε μια h81 απλα για να κουμπωσουν ο,τι αγορασεις...και θα εχεις 90€ διαθεσιμα να παρεις οτι καρτα ηχου σε βολεψει.

http://www.you.gr/proionta/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/mitrikes-kartes/mitriki-asus-h81m-k

 

 

Αν παλι θες να διωξεις και τον i5 ..μπορεις να πας σε g3258 ..και να εχεις αλλα 120 στα ηδη 90€ για καρτα ηχου.Aπλα μη παρεις ψυκτρα.Αν πας και για ψυκτρα μεινει σε καποιον i3 καλυτερα.

(θα μπορουσες να κανεις oc τον g3258 στην h81 ..αλλα δεν εχει νοημα.Αν το εκανες με μαμα ψυκτρα..οκ..Τα 4G θεωρω τα εχει ανετα.)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

και 300αρι υπαρχει με 32€ ...Ουτε τοσα πολλα watt χρειαζεται :p

 

idle θα ειναι ~45-50watt με τους δισκους ανοιχτους και σε load καπου στα 120..αντε να βαλω 150..(που 120-130 θα παιζει ...σε prime ee).Kαι αυτα μαζι με το efficiency του τροφοδοτικου.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μπορει να βαλει μια 750ti. Κουτι θα ειναι με τον g3258. Εαν τον παει στα 3.7+ ααααααντε να βαλει για ψυχολογικους λογους αυτο της υπογραφης μου για παραδειγμα (64.€ κοστιζει). Και παλι δεν ειμαι σιγουρος αν χρειαζεται κατι παραπανω. Εφοσον βαλει τις λυσεις του NTG που του δδινουν περιθωρια για 2ΤΒ αποθηκη και καμμια SB ZX και να μεινουν και στην ακρη για καρτα πιο μετα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω παιδες και παλι για τον χρονο σας ..Τα διαβασα ολα τα μνμ και απ'οτι ειδα  τα χρηματα που διαθέτω ειναι λιγα σε σχεση με αυτα που ζηταω..Θα το ψαξω βεβαια και εγω και θα σας ενημερωσω..Ποιο μαγαζι να κοιταξω?Γιατι εγω σκεφτομαι το eshop..

Link to comment
Share on other sites

Το e-shop ειναι hit&miss οπως θα δεις στο σχετικο νημα εδω στο λαμπη ( http://www.thelab.gr/topic/136119-e-shop-%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%82/page-13 )

Οι αποψεις διηστανται. Εγω πηρα απο visionstudio και εκανα 2 βδομαδες να μου φερουν τις μνημες που εχω. Αλλοι κανουν λιγοτερο. Μπορεις να παρεις και απο τα λινκ που παραθετει ο NTG αλλα και απο οτι αλλο εσυ επιθυμεις, εαν προκειται να κουμπωσεις μονος σου τα κομματια που θα αγορασεις. Αν θες να ερθουν ομως συναρμολογημενα, πρεπει να αγορασεις απο ενα μονο καταστημα. Απο οπου σε βολευει καλυτερα! Ο ssd παντως ο OCZ που προτεινεται παραπανω, ειναι ακριβοτερος παραδοξως στο e-shop (79€) αλλα αν προκειται να το παρεις ολο μαζι, τοτε αυτο σε πειραξε; :p 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω παιδες και παλι για τον χρονο σας ..Τα διαβασα ολα τα μνμ και απ'οτι ειδα  τα χρηματα που διαθέτω ειναι λιγα σε σχεση με αυτα που ζηταω..Θα το ψαξω βεβαια και εγω και θα σας ενημερωσω..Ποιο μαγαζι να κοιταξω?Γιατι εγω σκεφτομαι το eshop..

 

το E-shop -φυσικα- δεν ειναι το μοναδικο μαγαζι που μπορεις να αγορασεις τα πραγματα...! 

 

το χρησιμοποιουμε, κυριως γιατι εχει καλη γκαμα στο Site και βολικο PC Configurator.  αλλα περαν αυτου, εσυ μπορεις να ψαξεις αυτα τα κομματια και σε Skroutz - Bestprice, και να δεις αν σε συμφερει να τα παρεις κι απο αλλα καταστηματα..!!  

Visionstudio - Digital Master - MG manager - plaisio - You ..... κλπ, κλπ....!!!  

 

αν μπορεις να κανεις και την συναρμολογηση μονος σου, τοτε μπορεις καλλιστα να αγορασεις και απο 2-3 καταστηματα, αν προκειται να σου βγει πιο φθηνα....!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ειναι καραευκολο να το στησεις. Manual μητρικης-κουτιου διπλα διπλα και way to go (και καλη γειωση παντα :Ρ ). Αλλα αν δεν νιωθεις οτι μπορεις, καλυτερα ετοιμο :) Οποτε πας σε 1 μαγαζι.

Εν κατακλειδι μπορεις να πας σε μπατζετ λυση και να γλιτωσεις αρκετα. Να ξερεις οτι η αναβαθμιση με την ιδια μητρικη για πολυ καιρο, ειναι απιαστο ονειρο. Δε θα κερδισεις τιποτα οποτε η λυση του NTG για πιο budget mobo κλπ , ειναι η ενδεδειγμενη νομιζω. Και αν θες καρτουλα γραφικων , απλα ανεβασε λιγο το τροφοδοτικο (ψυχολογικο το θεμα κυριως, οχι οτι χρειαζεται )και βαλε και μια 750ti πιο μετα που κανει 150€ και θα παιζεις και παιχνιδια που τυχον θα θελεις χωρις προβληματα. :)

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ειδικά για την περίπτωσή σου, κινήσου στον εξής άξονα κατά προτεραιότητα:

-> intel i5 επεξεργαστής

-> όσο περισσότερη μνήμη μπορείς

-> αθόρυβο τροφοδοτικό και κουτί (be quiet σε psu, κουτί με μόνωση)

-> gigabyte μητρική

-> Ξεχωριστή κάρτα γραφικών πέραν της ενσωματωμένης δεν χρειάζεσαι

 

ΥΓ. Οι παιχνιδοκάρτες ήχου που σου προτάθηκαν δεν κάνουν για daw.

Δες τις φτηνές m-audio και βάλε στο πρόγραμμα την αγορά επίσης φτηνών μονιτορ ηχείων στυλ m-audio av ή behringer.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Trexx, εξήγησε αν θέλεις γιατί Gigabyte. Με τον Trexx στο μόνο που έχω επιφύλαξη από αυτά που σε συμβουλεύει είναι η αξία κουτιού με μόνωση στα χρήματα που διαθέτεις συνολικά. Θα κοιτούσα οποιοδήποτε κουτί δεν έχει τμήματα που κουνιούνται πέρα δώθε κι ας μην διαθέτει μονωτικό υλικό. 

 

@Stavros Apo, δεν είναι ανάγκη να τα αγοράσεις όλα από ένα μαγαζί για να συναρμολογήσουν. Αρκετοί θα το κάνουν είτε αν αγοράσεις κάποια βασικά συστατικά από αυτούς (π.χ. μητρική-επεξεργαστή) και τα υπόλοιπα να τους τα πας απλώς στο μαγαζί είτε με κάποια χρέωση για συναρμολόγηση, αν είναι σε λογικά πλαίσια αξίζει.

 

Εφόσον επιμείνεις σε συναρμολόγηση από κατάστημα θα σου πρότεινα να βρεις κάποιο αξιόπιστο όσο πιο κοντά σου γίνεται ώστε να είναι εύκολα ενδεχόμενα πήγαιν'-έλα.

Έγινε επεξεργασία από salde
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Trexx, εξήγησε αν θέλεις γιατί Gigabyte. Με τον Trexx στο μόνο που έχω επιφύλαξη από αυτά που σε συμβουλεύει είναι η αξία κουτιού με μόνωση στα χρήματα που διαθέτεις συνολικά. Θα κοιτούσα οποιοδήποτε κουτί δεν έχει τμήματα που κουνιούνται πέρα δώθε κι ας μην διαθέτει μονωτικό υλικό. 

 

 

Λόγω χαμηλότερου DPC latency: http://maxedtech.com/the-case-of-dpc-latency/ Και στις δικές μου προσωπικές μετρήσεις οι giga είχαν το χαμηλότερο. Αυτό δεν είναι θέσφατο βέβαια ούτε θα ισχύει εσαεί, αλλά γιατί όχι;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.