Jump to content



Dell UltraSharp 2713H ή 2713ΗΜ


Recommended Posts

Καλησπέρα κ καλή χρονιά να έχουμε.

 

Σκέφτομαι να χτυπήσω μια οθόνη. Η χρήση της θα ειναι καθαρά για Video / Image.

 

Τις κοιτούσα προχθές κ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά τους. Μονο ότι η μια είναι IPS.

 

Τι ακριβώς είναι αυτο; Και αυτο το χρειάζομαι εγώ στο κομμάτι που θα την χρησιμοποιήσω; Γιατί η διαφορά στην τιμή είναι τσουχτερη!!!

 

http://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft.html?from=catspan&keyphrase=dell+2713

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα εγώ έχω την u2713h .to ips έχει καλύτερα χρώματα από το απλό πάνελ . το πάνελ της u2713hm δεν ξέρω τι είναι. η u2713 h  έχει 10 bit panel που σου δίνει  1 δισ χρώματα σε σχέση με τα 16,7 εκατομμύρια των απλών πάνελ . σε αυτό βέβαια παίζει ένα θέμα . πρέπει να έχεις κάρτα για να τα δεις. κάποιοι λένε ότι παίζει μόνο με τις επαγγελματικές άλλοι λένε ότι παίζει και με τις δικές μας. η u2713h έχει καλύτερα χρώματα σε γενικές γραμμές . είχα και την προηγούμενη u2711  αλλά μου χάλασε μέσα στην εγγύηση. εγώ δεν την άλλαξα σωστά και αγόρασα την καινούργια την u2713h .

Link to comment
Share on other sites

Και οι δύο IPS panel έχουν. Η βασική τους διαφορά είναι ότι η 2713H έχει 99% κάλυψη του Adobe RGB και 100% του sRGB με delta e αρκετά χαμηλό και μέσα στα πλαίσια των προδιαγραφών που ορίζουν τα διάφορα πρότυπα, ενώ η HM 99% του sRGB. Και αν θυμάμαι καλά έχουν και διαφορά σε μία θύρα. Η ακριβή έχει mini display port ενώ η φθηνή δεν έχει (το λέω με επιφύλαξη μιας και δε μπορώ να googlato αυτή τη στιγμή)

Η ακριβούλα λοιπόν κάνει για πιο επαγγελματικές δουλειές. Επεξεργασία φωτογραφιών κλπ. Όχι ότι με τη πιο φθηνή δε θα κάνεις δουλειά...

Εξαρτάται τις απαιτήσεις σου λοιπόν και τα οικονομικά σου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

όπως είπε και η karmen η H είναι για επαγγελματική δουλειά, επίσης έχει μεγαλύτερο input lag απο την HM, αν θες οθόνη για καθημερινή χρήση σε games, ταινίες κτλπ απο αυτές τις δύο διαλέγεις την HM.

Link to comment
Share on other sites

είστε σίγουροι οτι η Hm έχει ιπς πάνελ ??? στο μάνουαλ που διάβασα δεν λέει πουθενά για ιπς μόνο για λεντ . σίγουρα όμως η h έχει 10 bit panel ενώ η hm 8 bit .

 

 

διόρθωση τελικά έχουν και οι δύο ips panel.

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Αξίζει πιστεύετε να πάρω αυτη π είναι QHD ή να περιμένω λίγο καιρό ακόμα να πάρω κάτι σε Ultra HD?

 

Λογικα όμως κάτι αντίστοιχο σε χαρακτηριστηκα της DELL σε Ultra HD θα ξεπερνάει τα 1500€ ε??

 

Εκει κολάω ρε γμτ. Να δώσω τώρα 650€ για QHD ενω ήδη έχουν σκάσει μύτη η 4Κ.

 

Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα κ απο μενα. Και εγω στο ιδιο διλημμα βρισκομουν πριν καιρο κ εκανα στροφη 360º και πηρα 2 u2414h και δουλευω μια χαρα.... αρκει βεβαια να εχεις χωρο στο γραφειο σου.

Link to comment
Share on other sites


Αν δεν χρησιμοποιείς 10bit κάρτα γραφικών και λογισμικό συμβατό με 10bit βάθος χρώματος τότε δεν έχεις λόγο να ξοδευτείς για το πιο ακριβό μοντέλο γιατί δε θα μπορέσεις ν'αξιοποιήσεις τη διαφορά που θα πληρώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν αυτες ενδεικτικα αλλα επειδη φανταζομαι για να τις αξιοποιησεις πληρως σε η/υ σε παιχνιδια κλπ. θα χρειαζεσαι μια καρτα γραφικων-τερας δεν εχω ασχοληθει να πω αν καποια ειναι καλη η οχι. Ηδη για μια 1440p νομιζω οριακα χρειαζεσαι μια 770. Γενικα, σε μεγαλη οθονη υψηλης αναλυσης  αποσο μου εχουν πει και τα παιδια εδω, παντα να συνοπολογιζεις και το κοστος της καρτας γραφικων που χρειαζεται για να την στηριξεις.

Τωρα, οταν γραφεις video/image και μιλας για αυστηρα σοβαρη επαγγελματικη χρηση, λογικα πρεπει να κοιταξεις σε VA panel λογω χρωματικης αποδοσης, οποτε ξεφευγεις στα λεφτα, με ελαχιστες αξιοπρεπεις λυσεις κατω απο το χιλιαρικο στις 27".

Εγω υπολογιζω η νεα dell (το refresh αυτων που κοιτας ειναι νομιζω) να ερθει σε κανα μηνα, να ξεκινησει απο τα 600+ και σταδιακα θα πεσει στα 500+, εκτος αν μας γλεντησουν παλι εδω οι αγαπημενοι μας καταστηματαρχες. 

Έγινε επεξεργασία από kontinos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.