Jump to content



TOR/Deep Web Browsing


CrookedPenguin

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά.

 

Θα ήθελα να ξεκινήσω browsing στο Deep Web και μετά από κάποια αναζήτηση είδα ότι χρειάζομαι το Tor. Οι περισσότερες πληροφορίες που βρήκα ήταν για το εξωτερικό και θα ήθελα να ρωτήσω στην Ελλάδα ποιο είναι το καθεστώς για τη χρήση; Είναι παράνομο; 

 

Επιπλέον θα χρειαστώ VPN και αν ναι, ποιοι πάροχοι είναι κατάλληλοι για Ελλάδα εν έτη 2015; Δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι παράνομο απλά θα ήθελα την όσο το δυνατόν μέγιστη προστασία της ιδιωτικότητας μου.

Link to comment
Share on other sites

Η χρήση του tor σε καμία περίπτωση δεν είναι παράνομη. Δεν χρειάζεσαι vpn για να σερφάρεις μέσω tor. Κατεβάζεις τον tor client και ξεκινάς.

 

ΥΓ Να ξέρεις ότι 100% ιδιωτικότητα δεν υπάρχει. Σύμφωνα με φήμες που διακινούνται εδώ και εκεί στο web το tor project είναι χρηματοδοτούμενο -και ίσως και ελέγχόμενο- από τη CIA/NSA

 

Γενικά πολύ καλά αποτελέσματα για την ιδιωτικότητά σου μπορείς να πετύχεις χρησιμοποιώντας linux os, tor client και φυσικά encryption σε όλα τα ευαίσθητα δεδομένα που μετακινείς μέσω mail.

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το είχα διαβάσει και αυτό, ότι ηταν project του αμερικάνικου στρατού. Δεν καταλαβαίνω προς τι τόση ανοχή στις δραστηριότητες που υποστηρίζει τότε! Ευχαριστώ για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Το είχα διαβάσει και αυτό, ότι ηταν project του αμερικάνικου στρατού. Δεν καταλαβαίνω προς τι τόση ανοχή στις δραστηριότητες που υποστηρίζει τότε! Ευχαριστώ για την απάντηση

 

Γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει τι θα κάνεις εσύ και το 99% των χρήστων μέσω του tor. Τους ενδιαφέρει να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση ιδιωτικότητας και να μπορέσουν να εντοπίσουν και να χτυπήσουν αθόρυβα τους εχθρούς τους και μόνο αυτούς, χωρίς να ξέρουν από πού τους ήρθε. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο, απλά κάνω το δικηγόρο του διαβόλου. Ξέρεις -γενικά μιλώντας- πόσα εγκλήματα έχουν αφήσει ατιμώρητα οι όποιες διωκτικές αρχές προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν στα "μεγάλα κεφάλια"; Πόσο μάλλον αν μιλάμε για "εγκληματικές οργανώσεις" παγκόσμιου ελέγχου όπως η CIA και η NSA.

 

Εγώ πάντως όσες φορές έχω καταγγείλει σοβαρές παρανομίες δημοσίων λειτουργών το έχω κάνει μέσω tor. Οι ελληνικές διωκτικές αρχές, που αυτή τη στιγμή δεν υπερασπίζονται τον πολίτη, αλλά το καθεστώς, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να το παρακάμψουν, οπότε μπορείς να είσαι σίγουρος. Πρόσεχε όμως γιατί ακόμα και μέσω tor αν χρησιμοποιείς π.χ. flash ή java κτλ, τότε ανοίγεις τρύπες και μπορούν να εντοπίσουν την ταυτότητά σου. Χρησιμοποιώντας το tor, προκειμένου να είσαι ασφαλής, μειώνεις κατά πολύ την εμπειρία χρήσης του διαδικτύου και των διαφόρων σελίδων που επισκέπτεσαι.

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.