Jump to content



Επιλογή οικονομικού nas (2 disk)


Recommended Posts

Όπως λέει ο τίτλος είμαι σε αναζήτηση οικονομικού nas με θέση για 2 δίσκους.

Τα λεφτά για τα οποία μιλάμε είναι 150 ευρώ με πολύ μικρές αποκλίσεις προς τα επάνω.

Χωρίς να ξέρω πολλά καλές επιλογές φαίνονται το Synology DS214SE και το QNap TS-212P το οποίο μάλιστα υπερτερεί σε Hardware με το synology ωστόσο να εκθειάζεται για το software και την υποστήριξη. Υπάρχουν και φτηνότερα μοντέλα όπως για παράδειγμα το dlink DNS-320L αλλά κάτι μου λέει πως synology και qnap αξίζουν τα λεφτά τους.

Το βασικότερο που με ενδιαφέρει είναι να παίζουν απροβλημάτιστα (και με υπότιτλους) στην τηλεόραση (Panasonic TX-P42.50UT50E) hd 1080p video είτε μιλάμε συμπιεσμένο σε πολύ καλή ποιότητα είτε για ασυμπίεστο m2ts κτλ είτε ακόμα στο μέλλον και για UHD (όταν πάρω κάποτε αντιστοιχη τηλεόραση). Μπορούν να το κάνουνε αυτό ή λέω βλακείες; Φυσικά θέλω το Nas και για να έχω πρόσβαση στα αρχεία μου απο οποιοδήποτε υπολογιστή/κινητό/tablet μέσα στο σπίτι είτε εκτός αλλά αυτά είναι σίγουρο ότι το κάνουν όποιο και να επιλέξω.

 

Τι άλλο έχετε να προτείνεται ή πιστεύεται ότι πρέπει να κάνω; όλες οι προτάσεις παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες 

Link to comment
Share on other sites

Πηγαινε στο DS214SE, μόνο καφέ δεν κάνει!

Αμά δεν κάνεις transcoding το hardware ειναι μια χαρά για οικιακο.

Εστιασε στο Software και δες αυτο που σε καλύπτει.Τα Qnap και τα Synology έχουν live demo να δεις κάποιες λειτουργίες και interface.

Αμα θες υπάρχει και η λύση αυτη http://www.computer4all.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=47330

Αλλά ξεφεύγεις αρκετά στην κατανάλωση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το HP ProLiant το είχα στα υπόψην παλιότερα αλλά πλέον θέλω κάτι συμμαζεμένο και ήσυχο για το δωμάτιο.

Transcoding για ποιο λόγο να θέλω να κάνω; Απλά στην περίπτωση της τηλεόρασης το nas θέλω να δουλεύει σαν ένα τεράστιο σε χωρητικότητα usb stick (εννόω να βλέπει κανονικά τις ταινίες και να τις παίζει).
Και εγώ προς το synology κοιτάω πιο πολύ μέχρι που είδα αυτό το review. Δεν το διάβασα αναλυτικά να πω την αλήθεια αλλά στα σχόλια ένας αναφέρει ότι δεν κάνει stream 1080p σε smart tv οπότε και με άγχωσε αυτό. @crmaris, αν παρακολουθείς τι λές;

Έγινε επεξεργασία από Magnus
Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω πως η τηλεόρασή σου έχει DLNA. Για να είσαι 100% σίγουρος ότι θα παίζουν οι υπότιτλοι, εγκαθιστάς στο PC σου το Twonky Server ή/και το Serviio και τεστάρεις την αναπαραγωγή ταινιών στην τηλεόρασή σου. Εάν είσαι ΟΚ τότε 99,999% δεν θα έχεις πρόβλημα με το streaming από τις ίδιες εφαρμογές στο NAS. Το DLNA ουσιαστικά στέλνει δεδομένα και όλη η αποκωδικοποίηση γίνεται από την τηλεόραση.

 

Στα qnap το twonky έρχεται προεγκατεστημένο, ενώ το serviio μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα arm εκτός x31 και στα x86.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για το Qnap δε ξέρω, αλλά το synology θα σε υποστηρίξει άνετα σε ό,τι λειτουργία δίσκου θέλεις, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει ενσωματωμένο player για να αναπαράξει απευθείας ταινίες σε τηλεόραση. Υπάρχει το DS Video που παίζει σε κάποιες τηλεοράσεις samsung αλλά πάλι λογίζεται σαν εξωτερικό λογισμικό που τραβάει ταινίες από το NAS.

 

https://www.youtube.com/watch?v=vzhg415WsDc

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντήσεις παιδιά 

 

Το DLNA ουσιαστικά στέλνει δεδομένα και όλη η αποκωδικοποίηση γίνεται από την τηλεόραση.

 

Ναι η τηλεόραση έχει DLNA. Αυτο με την αποκωδικοποίηση απο την τηλεόραση με προβληματίζει λίγο γιατί όποτε μπαίνω στο μενού με τις εφαρμογές δεν μου φαίνεται και να ''πετάει'', με άλλα λόγια έχει αρκετά ισχυρό hardware η τηλεόραση;

Μέχρι τώρα έιχα το serviio εγκατεστημένο στον υπολογιστή και πάνω σε αυτόν ήταν και οι δίσκοι και νόμιζα ότι για την αναπαραγωγή μπαίνει στην μέση ο υπολογιστής και η τηλεόραση παίρνει απλά την εικόνα. Επιπλέον ναι οι υπότιτλοι παίζανε οκ με το serviio στο pc.

 

Αυτό που με έκανε να έχω αμφιβολίες είναι ένα σχόλιο χρήστη στο review του crmaris στο techpowerup για το ds214se ότι δεν κάνει stream 1080p video σε smart tv. Τι πιστεύεται γι'αυτό;

 

Εν κατακλείδι φαντάζομαι ότι συμφωνείτε σχετικά με τα 2 μοντέλα στα λεφτά αυτά. Η διπλάσια ισχύς του qnap δεν είναι ισχυρό πλεονέκτημα;

Link to comment
Share on other sites

Και τα 2 πάνω κάτω το ιδιο λειτουργικό έχουν. Επειδή είναι linuxakia και τα 2 λειτουργικά και φτιαγμένα για το εκάστοτε hardware, το hardware τους αξιοποιείται πλήρως.

Οπότε είναι καθαρά θέμα χρήσης δικιάς σου αλλά σε οικιακό δίκτυο δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με κανένα απο τα 2.

Αυτο με τους υπότιτλους δεν το γνωρίζω γιατί γενικά δεν stream-αρω ποτέ απo NAS.

Τσέκαρε τα live demo τους αν και πολλά features τα έχουν απενεργοποιημένα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Έχω το synology ds213+ περίπου 2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. Παίζει τα πάντα από ταινίες μέχρι 1080 που έχω δοκιμάσει. Δεν έχω παίξει 3d μιας και η tv δεν το υποστηρίζει. Έχω βάλει το κινητό και κάνει μπακ απ τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβάω στο nas. Και άλλες πόσες δουλειές torrent, εφεδρικο μπακ απ της εταιρείας κτλ. Απλά μην περιμένεις όταν είσαι εκτός του χώρου που βρίσκεται το nas και συνδέεσαι μέσω ίντερνετ πχ από το κινητό για να δεις κάτι από το nas ότι θα τρέχει σφερα. Θα σε περιορίζει η ταχύτητα του upload σου αν είναι χαμηλή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.