Jump to content



εξαιρετικά χαμηλη ταχύτητα


Recommended Posts

Δεν ξέρω αν οφείλεται στο οτι εχω ΟΤΕ και χρησιμοποιώ σαν modem ενα παλίο modem/router της forthnet (technicolor tg582n) κ πάνω του βρίσκεται ένα tplinik που λειτουργεί ώς router αλλα αναρωτιέμαι αν η γραμμή με αυτά τα στατιστικά επιδέχεται βελτίωσηςUntitled.png

Link to comment
Share on other sites

Από θέμα ταχύτητας καλά είσαι. Είσαι στα 10 Mbps με 41 attentuation. Στην forthnet θα σου έδιναν κάπου στα 7-8 Mbps. Επίσης η γραμμή δεν είναι καθαρή. Αν δεις FEC/HEC στα στατιστικά έχει αρκετά που σημαίνει ότι πιο πάνω ταχυτητα θα έχεις πρόβλήματα αποσυνδέσεων. Βέβαια τώρα που το ξαναβλέπω μπορεί να φταίει και το uptime - 8days. Αν μπορείς μια φορά την βδομάδα κλείνε από το διακόπτη το modem και ξανα άνοιξε το μήπως βελτιώνεται η συμπεριφορά του.

 

Πάντως καλά μου φαίνονται τα στατιστικά σου.

Έγινε επεξεργασία από vagsk
Link to comment
Share on other sites

Η γραμμή σου δεν είναι η καλύτερη αλλά δεν είναι και τέλεια.

Κοίτα να αλλάξεις κανένα καλώδιο και κανένα splitter ή μήπως έχεις φίλτρα στα τηλέφωνα τριγύρω. Βασικά βγάλε όλα τα τηλέφωνα σύνδεσε το router κατευθείαν στην μπρίζα μόνο του χωρίς κανένα τηλ και δες μήπως έχεις καλύτερες ταχύτητες. Έχεις πολύ θόρυβο στην γραμμή και πάρα πολλά errors.

 

Γιατί δεν βάζεις σαν modem την συσκευή που σου έδωσε ο ΟΤΕ πάλι σε bridge μπας και συγχρονίσεις καλύτερα;

 

Μια πληροφορία που κοιτάω εγώ σε συγχρονισμούς είναι το upload. Ότι και down να πιάσεις αν το upload σου είναι κάτω απο 1mbps πχ στο ΟΤΕ τότε έχεις θέμα. Στην forthnet πχ max upload δίνουν 920 αν θυμάμαι καλά. Γενικά πρέπει στο upload να πιάσεις το max και μετά κοιτάς το down.

Link to comment
Share on other sites

@swatoner

 

Μη στο χαλάσω αλλά με annex M και fastpath το upload μου είναι κάπου στα 800-850Kbps σε OTE.

Και μένα η περιοχή εδώ δεν είναι ότι καλύτερο.

 

Οι γονείς μου επιμένουν να είναι forthnet και να έχουν 12 mbps με 20db attenuation αλλά τι να κάνουμε ... είναι και μεγάλοι άνθρωποι.

Έγινε επεξεργασία από vagsk
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα! Μεσολογγι με οτε γραμμη (24mbps) κ με το ζορι ακουμπαει τα 12 (συνηθως ειναι στο 11,5). με το upload δεν εχω θεμα. ενας φιλος στο αγρινιο με wind πιανει μεχρι 17-18!

Μας δουλευουν οι εταιριες! :p :p

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην λέμε οτι θέλουμε. Η ADSL δεν δουλεύει όπως η VDSL η cable. Πρέπει να έχετε λίγο γνώση των πραγμάτων.

Γενικά η ADSL ήταν πολύ πανω απο dialup αλλά ειναι μια τεχνολογία πολύ παλιά.

Εφόσον δουλεύουμε σε χαλκό όλοι μην περιμένετε να παιζουν όλοι το ίδιο και σε όλες τις αποστάσεις. Ακόμα και απο διαφορετικές εταιρείες dslam μπορείς να πάρεις διαφορετικά αποτελεσματα.

Κυρίως αγωγός είναι η ποιότητα χαλκού που έχει όλο το last mile σου. Μπορεί εσύ να παίζεις στα 4 ως γιατί το καλώδιο σου όπως έρχεται απο ΑΚ είναι δίπλα σε ISDN και κανει παρεμβολές ειτε γιατί κάποιος εσκαψε πήρε ξυστά το πολυζευγο του οτε, έγδαρε κάποια καλώδια και ενα απο αυτά είναι και το δικο σου.

Vagsk αν πληρώνεις anex m και συγχρονιζεις τόσο συγνώμη αλλά σε πιάσανε θύμα. Anex m έπρεπε να είχες περιπου 2mbps upload. Αν συγχρονιζεις 2mbps up αλλά σε speedtest πιθανές 800 KB κάτι παίζει. Η πρόβλημα στο δίκτυο σου ειτε πρόβλημα στον κόμβο.

Παλιότερα παίζανε κόμβοι με metro Ethernet. Αναγκαστικά αν είχε πολλους χρήστες πιταρε το 100αρι και οριζες με QoS να υπάρχει ισορροπία για να μην φας ντομάτες μέχρι να κανεις αναβάθμιση. Σε περιοχή πχ ξέρω έπαιζε 6+ μηνες έτσι με την γραμμη σχεδόν παντα στο 70% και 95% σε loaded ώρες γιατί δεν έδινε ο δήμος άδεια για να σκάψουν να περάσει οπτική.

Μια παράκληση μην βγαινεται off topic με το τι έχετε ο καθένας γιατί δεν βοηθάει αυτό. Κάντε θέμα και οπου μπορούμε να βοηθησουμε πας και φτιάξετε λίγο την γραμμή σας συμβουλες κλπ να το κάνουμε.

Άντε μακάρι να γυρίσουμε όλοι σε VDSL να φύγει αυτός ο βραχνας των τόσο μεγάλων διαφόρων συγχρονισμού.

Έγινε επεξεργασία από swatoner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

με 41dB Line attenuation και κλειδώνει στα 10 είναι φυσιολογικό.

εγώ με 31db και κλειδώνω στα 10.5 αλλά το δικό μου δίκτυο χαλκού στο Κολωνό είναι άλλο ανέκδοτο.

 

Δε νομίζω οτι μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο από 10.

Link to comment
Share on other sites

Άντε μακάρι να γυρίσουμε όλοι σε VDSL να φύγει αυτός ο βραχνας των τόσο μεγάλων διαφόρων συγχρονισμού.

 

Αμήν!!!!! Άντε και οπτική!

Εγώ έκανα αίτηση στην wind για vdsl 50 και μου είπαν πως η μέση ταχύτητα σύνδεσης των συνδρομητών τους ήταν περίπου στα 25-30. Αρχίσαμε πάλι τα "έως 24" που μας λέγανε στην adsl.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια καλα ολα αυτα αλλα μηπως να μεινουμε στο δικο μου προβλημα; κανοντας reset το ρουτερ δεν ειδα καμια διαφορα. Αυριο θα δοκιμασω μονο το router χωρις τα 2 τηλεφωνα μηπως επηρεάζει καποιο.

Δυστυχώς δεν υποστηρίζει καν ο ΟΤΕ vdsl στη περιοχη μου

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις καλύτερες ταχύτητες με το modem/router απευθείας σε τηλ. γραμμή χωρίς συνδεδεμένες τηλ. συσκεύες, φαξ, συναγερμούς κτιλ κτλ τότε το πρόβλημα είναι ελαττωματικά φίλτρα ή βραχυκυκλωμένη/ες τηλ. συσκεύη/ες. Γενικά με 41db attenuation στην γραμμή από θέμα ταχύτητας είναι πολύ καλά. Δεν θα βελτιωθεί η ταχύτητα καθώς είσαι στο σχεδόν θεωρητικό μέγιστο για την απόσταση που έχει το σπίτι σου από το αστικό κέντρο. Ούτε VDSL μπορείς να βάλεις μέχρι να μπει σχετική υποδομή στην περιοχή σου. Μονο αν είσαι κοντά 1Km από αστικό κέντρο υπάρχει δυνατότητα να συνδεθείς σε VDSL που δεν ισχύει αστην περίπτωση σου (κρίνοντας από το attenuatrion).

 

Εν κατακλείδι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με χαμηλο συγχρονισμό στην γραμμή σου.

 

Αν τώρα σου φαίνεται αργό το ιντερνετ μήπως πρέπει να τσεκάρεις ρυθμίσεις υπολογιστή και πιθανά προγράμματα που καταναλώνουν το bandwidth σου. Ειδικά αν είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ χαμηλή ταχύτητα όπως λες στον τίτλο γιατί τα 10 mbps είναι καλή ταχύτητα σε γενικές γραμμές.

Έγινε επεξεργασία από vagsk
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.