Jump to content



Επιλογή ψύκτρας


pasjohn

Recommended Posts

Λοιπόν έχω καταλήξει σε παρακάτω ψύκτρες στις οποίες βέβαια ούτε λίγο ούτε πολύ όλοι σε αυτές καταλήγουμε.

1. NOCTUA NH-U12S INTEL/AMD CPU COOLER 120MM

2. BE QUIET! DARK ROCK 3

 

1ο ερώτημα είναι αν η Be Quiet χωρά στην μητρική μου ARSOCK EXTREME 4 Z87  http://www.asrock.com/mb/intel/Z87%20Extreme4/index.asp?cat=

Αν δηλαδή θα βρίσκει πάνω στις μνήμες και αν δεν βρίσκει (για ελάχιστα) πως θα βγάζω τη μνήμη? Θα βγάζω πρώτα τον ανεμιστήρα?

Να πω εδώ ότι οι μνήμες που έχη είναι οι CORSAIR CMD8GX3M2A1600C9 DOMINATOR PLATINUM 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ PC3-12800 DUAL CHANNEL KIT

http://www.e-shop.gr/corsair-cmd8gx3m2a1600c9-dominator-platinum-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-dual-channel-kit-p-PER.549430

 

2ο ερώτημα είναι έχει διαφορά η DARK ROCK 3 από την DARK ROCK ADVANCED που είναι πιο μικρή?

 

Όσον αφορά την NOCTUA εκεί δεν νομίζω να έχω πρόβλημα ε?

 

Αν υπάρχει κάποια άλλη ψύκτρα εξίσου καλή αλλά εξίσου αθόρυβη, οι προτάσεις είναι δεκτές.

Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ήταν να κοιτάξεις και ποιά ψύχτρα χωράει στο κουτί σου . Για τη motherboard δεν κοιτας μόνο τις μνήμες αλλα και το αν τυχόν έχει κάποια ασυμβατότητα με τις ψύχτρες τις mobo . H noctua νομίζω οτι έχει στη σελίδα της κάθε ψύχτρας και λίστα συμβατότητας με τις motherboard  . Επίσης αν χωράει στο κουτί  δές και τη δική μου την U14S . Απίστευτη ψύχτρα και εντελώς αθόρυβη . Δες και την σειρά της cryorig . Ειναι πανέμορδφες και απο ότι λέγεται και τρομερές ψύχτρες.:

 

idx_prod_r1-universal.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε πολύ τα μεγέθη γιατί μπορεί να έχεις πρόβλημα να μην κλείνει η πλάγια όψη του υπολογιστή σου!
Δεν θα ήταν και ότι καλύτερο θα χάνεις ποσοστό ψύξης όλου του υπολογιστή όχι μόνο ότι αφορά την ψύκτρα σου...
Η Dark rock που έχεις στο μυαλό σου είναι καλή επιλογή..!!

Link to comment
Share on other sites

Η μητρική όπως την βλέπω, με κάθε επιφύλαξη, δεν θα έχει πρόβλημα με την ψύχτρα. ΟΜΩΣ το heatspreader απο τις μνήμες σου θεωρώ ότι 99% θα βρει πάνω στο fan και δεν θα σε αφήνει να κουμπώσεις την ψύχτρα πάνω στην μητρική. Μπορείς να βάλεις το fan σε διάταξη pull αντι για push με κάμια μικρή επίπτωση σε επιδόσεις σε ψύχτρα. Γενικά οι high profile μνήμες έχουν θέματα με τις 12άρες ψύχτρες σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

 

Ψάξε το περισσότερο πριν κάνεις την αγορά ή αν δεν υπάρχει ανάγκη για OC στον CPU τότε κοίτα μια πιο λεπτή ψύχτρα από ΒeQuiet.

Link to comment
Share on other sites

Την Bequiet την κοιτάζω καιρό μου αρέσει... Δεν έχει τόσο καλό mounting kit από ότι έχω διαβάσει αλλά έχει πολύ καλό ανεμιστήρα.

Με τις μνήμες που έχεις δεν κάνει η συγκεκριμένη, νομίζω με την Cryorig universal δεν θα έχεις θέμα. Στο site της μάλιστα έχει ένα χαρτί που το τυπώνεις για να δεις να σου κάνει στο σύστημα σου. Πάντως σαν ψύκτρα μπορεί να είναι πολύ καλή και να έχει πολύ καλές επιδόσεις οι ανεμιστήρες της όμως δεν είναι από τους πιο αθόρυβους και η τιμή της αρκετά υψηλή. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.