Jump to content

Spira

Premium Members
  • Posts

    117
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Spira

  1. Η καστάνια είναι καινούργια. HP.181 με 80 δόντια και γωνία επαναφοράς 4.5ο Έχει επίσης τον διακόπτη αλλαγής φοράς ενσωματωμένο στην λαβή. Η Βαλίτσα έρωτας. Να πωλείται άραγε κενή??
  2. Έχω την ίδια. με την μαλακή λαβή όμως. Όντως χρήσιμη απλά θα ήθελα να είναι λίγο μακρύτερη.
  3. Facom ROLL.6M3 Είναι ο πιο οικονομικός της Facom.
  4. Εργαλειοφορεας Facom. Ο επετειακός έβγαινε πιο ακριβός οπότε προτίμησα αυτό και τελικά καλύτερα μου αρέσει το γκρι χρώμα. Θα ήθελα να έχει 7 συρτάρια... Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Είναι αρκετά φαρδύς και τον κάνει λίγο ογκώδη. Επίσης οι 2 ροδες του δεν κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις, οπότε είναι δύσκολο στην μετακίνηση σε στενό χώρο. Η μεταλλική θήκη που έχει για το πλάι δεν μου άρεσε γιατί προεξέχει πολύ. Δέχεται και κάποια μικρό εξαρτήματα. Είχα την εργαλειοθήκη FACOM BT.200PB πιο πριν αλλά είχα ξεφύγει σε αριθμό εργαλείων...
  5. Χεχε, Όλα είναι Facom... Έχουμε και λέμε από αριστερά προς τα δεξιά: Facom MOD.440-1 γερμανοπολύγωνα(6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 22 - 24) Facom MOD.467J12 γερμανοπολύγωνα καστανιας (8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19) Facom MOD.TX1 σετ με torx . Εδώ μου λείπουν κάποια καρυδάκια τα οποία δεν τα χρειάζομαι + θέλω να αλλάξω τα καρυδάκια torx από 1/4(Ε8,Ε10) και 1/2(Ε12, Ε14, Ε16) που έχω σε 3/8. Facom MOD.MI1 Σφυρί, ματσόλα και ζουμπάδες. Facom MOD.SL161-36 1/2 σετ καστάνιας Facom MOD.JL161-36 3/8 σετ καστάνιας
  6. Προστέθηκε και στην συλλογή το σετ καστάνιας 3/8. Οπότε κλείσαμε με 1/4 , 3/8 και 1/2 πλεον. Αγόρασα και τις πλαστικές θήκες για τα υπόλοιπα... (Περιμένω ακόμα για την θήκη για τα κατσαβίδια + για το χτυπητό κατσαβίδι + μια θήκη για τα impact που θέλω) Επόμενη αγορά που θα ακολουθήσει θα είναι ο εργαλειοφορέας της Facom.
  7. Ξέχασα να αναφέρω ότι έχει μέσα και το T10+ T15. Ενώ έχει και άλλες ακόμα κάποιες λάμες όπως PZ, ΗΕΧ και έχει και Τ8+Τ9 σε torx. Υπάρχουν πολύ σε αυτοκίνητα αυτές οι βίδες, ειδικά το T20,T25,T30 , οπότε με ενδιέφερε να τα έχω. Για τις μικρές βίδες έχω το σετ της Wera (kraftform micro).
  8. Σετάκι με εναλλασόμενες λάμες Facom AM.3 Έχει τα ακόλουθα μεγέθη: Ίσιο (3.5mm + 4mm) + (5.5mm + 6.5mm), Phillips (PH1 + PH2), Torx (T10 + T15) + (T20 + T25) + (T30 + T40) + λάμα για bits. Στα θετικά πολύ συμπαγές, πρακτικά ξεχνάς οτί έχεις κάποιο σετ με εναλλασόμενο. Σαν αρνητικό θα έλεγα ότι οι λάμες θέλουν ελαφρώς δύναμη για να αλλαχθούν. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την τιμή πώλησης του. Το είχα βρει σε αγγελία με πολύ χαμηλότερο κόστος οπότε και το είχα πάρει. Πήρα έξτρα και την ratchet λαβή(Facom ACL.2 , οπότε έχω πρακτικά 2 σετ. Πολύ βολικά τα ratchet. Στην λαβή ratchet το πάνω μέρος αφαιρείται, και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν μικρό κατσαβίδι (έχει μαγνήτη) και έχει αποθηκευτικό χώρο (χρήσιμο για αποθήκευση bits)
  9. Με έχει εξυπηρετήσει ουκ ολίγες φορές...
  10. Αμάν, δεν τα είχα δει ποτέ αυτά... Φαίνονται πολύ ωραία..! Πανάκριβα όμως!
  11. Wera vs Facom. Προτίμηση στα Facom από εμένα. Είχα αρχικά τα Wera. Ωραία κατσαβίδια, αλλά: η λαβή τους δεν με βόλεψε ποτέ, το μέγεθος τους μου φάνηκε ελαφρώς πιο μικρό από ότι θα ήθελα(σύγκριση στα set που δίνουν με 4 ίσια και 2 philips). To lasertip δουλεύει αλλά για τα ίσια είναι τελείως άχρηστο. Τα άλλαξα κυρίως γιατί η λαβή των Wera είναι πολύ μαλακή και μαζεύει όλη την βρωμιά, οπότε για χρήση για εργασίες σε αμάξι που ήθελα είναι ακατάλληλα. Τα Wera chiseldriver(κίτρινα, χτυπήματος) είναι το κάτι άλλο και τα συνιστώ σαν κατσαβίδι. Το αντεκατέστησα και αυτό με το αντίστοιχο της Facom, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Ωστόσο το Wera μου είχε αφήσει καλύτερη εντύπωση εδώ. Θέλω να εμπλουτίσω και κανένα ακόμα από Facom με την isoryl λαβή και ίσως κανένα με την ξύλινη. Αν θα επέλεγα κάποια άλλη μάρκα θα ήταν τα PbSwiss (ακριβά) ή τα Felo, που έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.
  12. Spira

    Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός 2016

    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους με υγεία!
  13. Spira

    Samsung 850 series

    Να ρωτήσω κάτι ακόμα. Οι ssd στο M.2 slot έχουν κάποιο πλεονέκτημα? Είναι ταχύτεροι? Δεν βλέπω να έχουν ιδιαίτερη προτίμηση αν και ένας λόγος είναι ότι υποστηρίζονται μόνο από τις τελευταίες μητρικές... Ο Samsung xp941 τι λέει? Edit: Τσέκαρα τις τιμές του και είναι αδικαιολόγητα ακριβός..
  14. Spira

    Samsung 850 series

    Ας βάλω έτσι για αντιπαράθεση τον δικό μου Samsung 830. Σε σχέση με 850 αριθμητικά είναι αρκετά κατώτερος, στην πράξη όμως δεν νομίζω να έχουν αντιληπτή διαφορά.
  15. Spira

    Νέο κουτί χωρίς κραδασμούς.

    Με 4 μηχανικούς αθόρυβο σύστημα να φτιάξεις ξέχασε το. Αυτό το σύστημα που έχει το fractal το έχει σχεδόν ίδιο το κουτί μου. Εμένα έχει συρταράκια πλαστικά και βίδες με λάστιχο. Δεν ξέρω να στην πράξη είναι καλύτερο μου αλλά σε εμένα αποτυγχάνει παταγωδώς να εξουδετερώσει τους κραδασμούς. Είναι κάπως καλύτερο από χωρίς καθόλου. Ίσως να παίζει και ρόλο που όλα τα άλλα εξαρτήματα είναι αθόρυβα και το έχω το κουτί ακριβώς δίπλα μου. Πάντως σκληρό έχω τον Samsung F4 2TB (5400 rpm) που θεωρείται από τους πιο αθόρυβους στην πράξη όντως είναι πολύ αθόρυβος βέβαια ακριβώς επειδή το έχω δίπλα τον ακούω πολύ ελαφριά (κυρίως όταν ξεκινάει και σπανίως όταν ανοίγω φακέλους με πολλά αρχεία. Εντάξει λύσεις θα βρεις να μειώσεις τον θόρυβο, αλλά με 4 δίσκους αθόρυβος δεν θα είσαι. Αν πατάνε όντως στο αέρα και μόνο πάνω σε λάστιχα πιστεύω θα είναι αποτελεσματικά... Μια άλλη απλή λύση δεν ξέρω πόσο και αν μπορείς να την υλοποιήσεις είναι να αγοράσεις τα μονωτικά σαν αφρολέξ και να πατάει ο κάθε δίσκος σε αυτό... Σίγουρα πρόχειρη λύση αλλά αποτελεσματική, δεν ξέρω σε 4 δίσκους αν μπορείς να το υλοποιήσεις βέβαια.
  16. Spira

    Νέο κουτί χωρίς κραδασμούς.

    Άπο ότι έχω διαπιστώσει λίγο πολύ όλα τα κουτιά έχουνε κραδασμούς. Το πόσο μεγάλοι θα είναι αυτοί εξαρτάται από τον ίδιο τον δίσκο (πόσους κραδασμούς παράγει), το κουτί (πόσο καλή αντικραδασμική λύση προσφέρει) και μετά που έχεις τοποθετημένο το κουτί και σε τι απόσταση βρίσκεται. Επειδή τυχαίνει να είμαι περίεργος με τον θόρυβο και ο θόρυβος των μηχανικών δίσκων με απασχόλησε αρκετά. Αυτά τα κουτιά που δεν έχουν καθόλου προστασία είναι τραγικά για τους κραδασμούς. Το δικό μου (Silverstone fortess ft01) είχε στρόγγυλα λαστιχένια στα σημεία που βιδώνεις και πλαστικές θήκες, πάλι αρκετός θόρυβος. Έχω δει και αυτά με τις πλαστικές ράγες και αυτά δεν είναι καθόλου αποτελεσματικά...! Κάτι παρόμοιο με το bequiet δεν έχω δει και στην πράξη δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει. Μια φοβερή λύση για το πρόβλημα είναι το SHARKOON HDD VIBE FIXER. Το τοποθετείς σε μια θέση 5.25. Ο δίσκος πατάει πάνω σε λαστιχάκια. Ξεχνάς τον θόρυβο από τους κραδασμούς τελείως. Αν κοιτάξεις στο silepcreview, είναι η μέθοδος που προτείνουν για του λιγότερους κραδασμούς. Αν πιάνουν και τα χέρια σου μπορείς να το φτιάξεις αυτοσχέδιο όπως την φωτογραφία που έχει βάλει ο Zenor . Οπότε εγώ θα σου πρότεινα να μην μπας σε αλλαγή κουτιού αλλά να δοκιμάσεις αυτό. Όποιο κουτί και να πάρεις δεν θα απορροφά τους κραδασμούς όπως αυτό. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι το SCYTHE SCH-1000 HIMURO το οποίο το είχα αγοράσει και το έχω στο 2ο pc. Δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το πρώτο, αλλά κάνει και αυτό δουλειά.
  17. Spira

    Noctua NH-U12S Push Pull (2 Ερωτησεις)

    Από τότε που είδα την θετική πίεση στην πράξη (από το κουτί μου) δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ με αρνητική πίεση. Το κουτί εκτός από τα φίλτρα στα σημεία εισόδου δεν γεμίζει καθόλου σκόνη. Ένας φίλος μου ε΄χει το Haf 922 και έχει αγανακτήσει με την σκόνη (αν και οι ανεμιστήρες γυρίζουν σε πιο πολλά rpm) Με αυτό το κουτί σε συνδυασμό με hardware έχω καταφέρει να δημιουργήσω επίσης και απολύτως αθόρυβο pc.
  18. Spira

    Επιλογη Cooler

    Από λάθος αναφέρθηκα στην Pro . Ήθελα να γράψω για την μη Pro, δηλαδή για την Dark Rock 3. Θα συμφωνήσω σε όλα και θα πω ούτε και εμένα μου αρέσουν οι ογκώδεις ψύκτρες. Τσάμπα έξτρα λεφτά για μικρό όφελος και στο τέλος μπορεί να σου δημιουργήσουν και ένα κάρο προβλήματα.
  19. Spira

    Noctua NH-U12S Push Pull (2 Ερωτησεις)

    Silverstone Fortress FT01.
  20. Spira

    Επιλογη Cooler

    Δυστηχώς ήταν πριν βγει το socket 1150 και ο τρόπος που ήταν το bracket έβρισκε στα mosfets της μητρικής. Καλά να πάρεις Noctua και να βάλεις άλλο φαν, μην το παίρνεις καθόλου αν είναι να το κάνεις έτσι. Thump up για την thermalright και αυτή πολύ καλή! Εγώ είχα δει την Macho Zero και μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον που προορίζεται και για passive. Αλλά διαθεσιμότητα σχεδόν ανύπαρκτη. Για την thermaltake δεν έχω άποψη αλλά νομίζω γιατί να δώσει τόσα λεφτά για να μην πάει σε κάτι πιο δοκιμασμένο? Η Scythe Ashura από ότι βλέπω είναι και σε αρκετά καλή τιμή! Βγαίνει και καλύτερη στο 1ο τεστ που βάζεις. Την Dark Rock Pro 3 Φαίνεται χαμηλή στα διαγράμματα αλλά ο ανεμιστήρας της είναι πολύ αθόρυβος και 1000 στροφές θα είναι σαν να έχεις 600-700 σε ένα τυπικό.
  21. Spira

    Noctua NH-U12S Push Pull (2 Ερωτησεις)

    Μέσα στο κουτί. Έτσι είναι ο σχεδιασμός του κουτιού. Πολύ αποδοτικό κατά την γνώμη μου.
  22. Spira

    Noctua NH-U12S Push Pull (2 Ερωτησεις)

    Ωραία περιγραφή και σχήματα... Αλλά σημαντικότερο ρόλο παίζει το κουτί. Χώρος, πόσοι ανεμιστήρες τι απόδοση έχουν κτλ.... Στο δικό μου το κουτί έχει πάνω ανεμιστήρας ο οποίος βάζει αέρα οπότε η οριζόντια διάταξη δεν θα τον βοηθήσει. Γνώμη μου πάντα αν δεν έχεις κάνει overclocking το push-pull δεν θα βοηθήσει και πολύ.... Τώρα μιας και προέβη στην αγορά του επιπλέον ανεμιστήρα ας τον βάλει...
  23. Spira

    Επιλογη Cooler

    Η Bequiet Dark Rock 3 την κοιτάζω και εγώ Με προβληματίζει κάπως που σε κάποια reviews την βγάζουν πάρα πολύ καλή αλλού μέτρια. Πάντως έχω άποψη για τους ανεμιστήρες τις είναι ιδιαίτερα καλοί. Και εμφανισιακά νομίζω σκίζει. 60Ε πάντως είναι αρκετό καιρό σε αυτή την τιμή. Δες επίσης και τις Scythe. Πάρα πολύ καλές, όχι τόσο καλές σε εμφάνιση αλλά η τιμές τους είναι πολύ λογικές. Δες την Scythe Mugen 4 ή την Scythe Ashura αν καταφέρεις και την βρεις. Δες και αυτό το Review έχει την Bequιet Dark Rock 3 την Noctua NH-U12S την Scythe Mugen 4 και την Scythe Ashura μαζί. Σε κάποια άλλα reviews έχω δει πάντως να έχει χειρότερη απόδοση αλλά σε θόρυβο βγαίνει πάντα στις πρώτες θέσεις. Οι Alpenfoehn αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές είναι αρκετά καλές. Είχα την mattehorn αλλά δυστηχώς τα brackets της δεν μου κουμπωναν σε 1150 (εβρισκαν στην μητρική) οπότε αναγκάστηκα να της δώσω. Η Noctua είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα καλές. Προσωπικά με χαλάει πάρα πολύ το χρώμα του ανεμιστήρας τους και η αλμυρή τιμή τους. Επίσης οι ανεμιστήρες τους πολύ ακριβοί, και σε πολλά τεστ που έχω δει δεν βγαίνουν το κάτι φοβερό.
  24. Spira

    Επιλογή ψύκτρας

    Την Bequiet την κοιτάζω καιρό μου αρέσει... Δεν έχει τόσο καλό mounting kit από ότι έχω διαβάσει αλλά έχει πολύ καλό ανεμιστήρα. Με τις μνήμες που έχεις δεν κάνει η συγκεκριμένη, νομίζω με την Cryorig universal δεν θα έχεις θέμα. Στο site της μάλιστα έχει ένα χαρτί που το τυπώνεις για να δεις να σου κάνει στο σύστημα σου. Πάντως σαν ψύκτρα μπορεί να είναι πολύ καλή και να έχει πολύ καλές επιδόσεις οι ανεμιστήρες της όμως δεν είναι από τους πιο αθόρυβους και η τιμή της αρκετά υψηλή.
  25. Spira

    Επιλογη Cooler

    Είναι αναλόγως τι θες κατά την γνώμη μου, είμαι και εγώ σε αναζήτηση ψύκτρας και ψάχνω να βρω κάποια που να μου αρέσει αισθητικά και να μην είναι ιδιαίτερα τεράστια. Νομίζω η υδρόψυξη θα έχεις ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις αλλά μάλλον με λίγο περισσότερο θόρυβο. Τι κουτί έχεις??? Μια καλή επιλογή συνολικά είναι η Cryorig r1 ultimate που είναι στο ταβάνι που θέτεις που έχει και καλή εμφάνιση και καλές επιδόσεις. Πάντως αν δεν σε ενδιαφέρει τόσο η εμφάνιση μπορείς να πέσεις σε χρήματα καθώς υπάρχουν πολύ καλές ψύκτρες σε απόδοση με την εμφάνιση τους τους να μην είναι τόσο προσεγμένη.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.