Jump to content



Κοστος watercooling loop για καρτα γραφικων


pasatempios91

Recommended Posts

Εχοντας την ορεξη για ενα νεο project σκεφτομαι την κατασκευη ενος μικρου watercooling loop για την καρτα γραφικων μου. Ο σκοπος του θα ειναι κυριως να μειωσω το θορυβο οταν κανω overclock την 7950 μου και το οσο το δυνατον μικροτερο κοστος χωρις να κινδυνευει hardware απο διαρροες η ζημιες.

Εχοντας αυτα υπ'οψη, ποσο περιπου θα ηταν το φθηνοτερο ικανοποιητικο setup που μπορω να κανω;

Απο αποψη συστηματος, εχω την 7950 και για κουτι το πρωτο coolermaster 690. Επιπλεον, το ξερω οτι με αεροψυξη μπορω να πετυχω αυτα που ζηταω αλλα βρισκω το project ενδιαφερον.

Link to comment
Share on other sites

Με τα λεφτα που θα δωσεις καλυτερα να πάρεις καινούργια κάρτα γραφικών, κατι σε nvidia που μάλλον εχουν λιγότερο θόρυβο. Θες 100 ευρω για το μπλοκ 60 η αντλία 40 το τανκ 20 ευρω για ρακορ 45 για ψυγείο και 10 για σωλήνα, δηλαδή κοντά στα 250-300 ευρω... Εγω θα αγόραζα μια 970.

Έγινε επεξεργασία από fatalara
Link to comment
Share on other sites

η υδροψυξη ειναι ακριβο αθλημα , χωρις να τα παραλεω , με τα λεφτα που κοστιζει μπορει καποιος ΑΝΕΤΑ να παρει 2ρη καρτα και να εχει σχεδον διπλασιες επιδοσεις  (την στιγμη που αμα εκανε OC θα κερδιζε κανα 10-20% )

Link to comment
Share on other sites

Οπως ηδη πολυ σωστα απαντησαν τα παιδια, δεν αξιζει τον κοπο, δεν νομιζω να εχεις και τοσο πολυ θορυβο με την 7950, η 7970 παντως "στομα εχει και μιλια δεν εχει" δεν ακουγεται μιλαμε.

Τα 3 κατοσταρικα που θα σου κοστιζε ριξ'τα καλυτερα σε καινουργιο κουτακι και μια "κλειστη τυπου" καλη υδροψυξη για cpu, αναλογα βεβαια το συστημα που εχεις, εννοω αν αξιζει να την δροσισεις για κατι παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα λένε τα παιδιά, αλλά υπάρχει κι ο αντίλογος.

Κάποτε μπήκα στη διαδικασία να βάλω w/c για λόγους θορύβου. Έκτοτε δεν υπήρξε ούτε μέρα που να υπάρχει αερόψυκτρα στο κουτί μου. Η υδρόψυξη μπορεί να είναι ακριβή, αλλά αν επιλέξεις σωστά τα κομμάτια σου, μπορείς να τη συντηρήσεις με ελάχιστο κόστος. Τα δίνεις δηλαδή μια φορά και ησυχάζεις.

Εγώ έχω στο κύκλωμα επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και έναν RAID controller. Δεν έχω κάνει κάτι εξειδικευμένο, ώστε να είναι εύκολες οι αλλαγές. Επίσης, παίρνω Universal blocks και ποτέ full cover, ώστε να μη χάνω χρήματα σε κάθε αλλαγή/αναβάθμιση από τις μεταπωλήσεις.

 

Όμως, η 7950 που θέλεις να ψύξεις, δεν είναι κατάλληλη για δύο λόγους.

1. Το block που της ταιριάζει, είναι κατάλληλο μόνο για 7950 & 7970. Άρα θα δώσεις 50-70€ για κάτι που θα σου είναι άχρηστο αργότερα.

2. Τα mosfets που έχει η κάρτα απάνω, θερμαίνονται υπερβολικά. Έτσι, ή θα πρέπει να κάνεις μια ανάλογη πατέντα με τη δική μου, ή θα πρέπει να βάλεις ανεμιστήρα. Οπότε ή ανεβάζεις το κόστος κι άλλο, ή προσθέτεις θόρυβο, όχι σημαντικό, αλλά...

 

H άλλη σου επιλογή είναι να πας σε full cover block, όπου:

1. Πρέπει η κάρτα σου να είναι reference design, ή να έχει βγάλει κάποια εταιρία block για τη δική σου. (δες εδώ αν υπάρχει)

2. Μεγάλο κόστος και αχρηστία μεταγενέστερα.

 

Γνώμη μου:

Πάρε μια άλλη κάρτα γραφικών, πχ μια 970 που είναι αρκετά πιό ήσυχη και πιό εύκολη στην ψύξη και δες αργότερα το κομμάτι της υδρόψυξης συνολικά. Αν στήσεις ένα συνολικό σύστημα, τότε και η αναβάθμισή σου θα είναι πιό εύκολη και το σύστημα πιό ήσυχο και θα έχεις επιλογές στα κομμάτια που θα επιλέξεις.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Η αληθεια ειναι οτι το περιμενα οτι εκει θα κατεληγα. Με ενδιεφερε κυριως το project οπως ειπα ομως εφοσον δε συμφερει καθολου θα κοιταξω τις αλλες επιλογες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.