Jump to content



Αγορά ποιοτικών ηχείων.


Recommended Posts

Καλησπέρα.Ενδιαφέρομαι για την αγορά 2.0 ηχείων,κυρίως για μουσική και λιγότερο για gaming.Η κάρτα ήχου μου είναι η Sound Blaster Z.Το budget μου είναι ~200 ευρώ. Ψάχνω για ποιοτικά ηχεία monitor και δεν με ενδιαφέρει τόσο η ένταση των ηχείων όσο η ποιότητα και η πιστότητα του ήχου.Τα TANNOY REVEAL 402 για την περίπτωσή μου τι λένε; Διαβάζω πολύ καλές κριτικές και ότι είναι πολύ ποιοτικά. Γνωρίζει κανείς τα συγκεκριμένα ή και κάποιες άλλες προτάσεις;

http://www.tannoystu...com/reveal-402/

Έγινε επεξεργασία από black66.gr
Link to comment
Share on other sites

Για το pc μου. Ο χώρος είναι περίπου 30 μ2. Από απόδοση τι λένε τα fostex ; Το design με ψιλοχαλάει λίγο σε σχέση με τα Tannoy.

Έγινε επεξεργασία από black66.gr
Link to comment
Share on other sites

Αν μπορούσες να ανέβεις σε budget θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και σε Adam. Είναι ένα ηχείο που θα σε καλύψει και σε μελλοντικές ανάγκες και οχι αποκλειστικά για χρήση σε γραφείο / pc.

 

Διαφορετικά τα Tannoy που έχεις προτείνει πιο πάνω είναι επίσης καλή επιλογή στα χρήματα αυτά. 

Link to comment
Share on other sites

H τιμη των adam πανε κοντα χ2 τα λεφτα για το καθε ηχειο. (~220€ για το τριαρι).

 

Δες και τα 502 παντως απο tannoy.

Πράγματι τα adam είναι ακριβά και το budget μου είναι μόνο 200 το πολύ 210 ευρώ με τα μεταφορικά.

Τα 502 από ότι διαβάζω έχουν καλύτερα μπάσα αλλά είναι ογκωδέστερα κατά πολύ και δεν έχω χώρο.Να σκεφτείς και τα 402 τσίμα τσίμα χωράνε εκεί που θέλω να τα βάλω.Άλλωστε όπως λέει και εδώ για τα 402: 

 

 

These speakers are part of a bigger family (there are 502s and 802s as well), but I suspect this is the one that'll have our readership people most excited; it's certainly the most original of the three, and we highly recommend them.
Έγινε επεξεργασία από black66.gr
Link to comment
Share on other sites

Τελικά παράγγειλα τα TANNOY 402 από εδώ. Τα έχει σε Bundle,ζευγάρι,στην καλύτερη τιμή(από τιμές skroutz) και δώρο το TC ELECTRONIC Level Pilot Monitor Controller αξίας 80 ευρώ  grin.png. Μόλις τα παραλάβω γράφω εντυπώσεις.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Τελικά παράγγειλα τα TANNOY 402 από εδώ. Τα έχει σε Bundle,ζευγάρι,στην καλύτερη τιμή(από τιμές skroutz) και δώρο το TC ELECTRONIC Level Pilot Monitor Controller αξίας 80 ευρώ  grin.png. Μόλις τα παραλάβω γράφω εντυπώσεις.

 

 

Μεγειά !

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι για τις πρώτες εντυπώσεις.Τα ηχεία είναι πολύ δυνατά σε όλο το εύρος των συχνοτήτων.Πολύ καλά ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ πρίμα (ακούω πράγματα τα οποία δεν άκουγα με τα προηγούμενα 2.1 που είχα).Ωραία mid και μπάσο που σε κάνει να ψάχνεις να βρεις που είναι το sub (σε όλα αυτά βοηθάει πολύ και η SoundBlaster Z).Τα ηχεία δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ hissing noise.Τα έχω συνδέσει μέσω controller.O controller έχει 2 male XLR και 2 famale XLR(φωτό). Τα male είναι out και συνδέονται στα ηχεία κατευθείαν (φωτό) και τα  female είναι in και  τα συνδέουμε με την κάρτα ήχου με καλώδιο 3.5 mm jack stereo σε 2X XLR male με κόστος  7 ευρώ . Θα χρειαστούμε και μια προέκταση XLR male - XLR female  στην μια έξοδο του controller για να δημιουργήσουμε την απόσταση του ενός ηχείου από το άλλο,με κόστος 4 ευρώ.

Έγινε επεξεργασία από black66.gr
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Λοιπόν πρόσφατα είχα την ιδέα να αγοράσω ένα ζευγάρι monitor για το pc μου για να αντικαταστασήσω τα Klipch ProMedia GMX που έχω τώρα. Να πω εξαρχής οτι ποτέ μου δεν είχα monitor ηχεία. Μουσική ακούω κανονικά απο 2 B&W 803 Matrix (η προηγούμενη σειρά απο τα Nautilus). Είδα σε αυτό το θρεντ την προσφορά με τα Tannoy και τον Controller (που με ψήνει πολύ για το pc) και άρχισα να το σκέπτομαι σοβαρά.

 

Πήγα και τα άκουσα στον Νάκκα. Λοιπόν σε αντίθεση με τον black66 βρήκα την απόδοση τους στα χαμηλά επιεικώς απαράδεκτη. Τα χαμηλά ήταν σφιχτά, στακάτα και γενικώς πολύ καλά ορισμένα αλλά απο σώμα άστα να πάνε. Μέσα-υψηλά ήταν ακριβώς όπως τα περιγράφει ο black66. Στην συνέχεια άκουσα τα 502. Εκεί πολύ καλύτερα τα πράγματα, νομίζω οτι για pc θα μπορούσα να ζήσω με τέτοια χαμηλά. Δυστηχώς πάει στο +100ευρώ το budget. Not fun at all αλλά απο το να δώσω 200 και να ξενερώσω μου φένεται πιο έξυπνω να πάω στις 5in.

 

'Ακουσα και άλλα σε αυτές τις διαστάσεις αλλά πραγματικά τα Tannoy μου άρεσαν περισσότερο. Τα μόνα που μου φάνηκαν καλύτερα ήταν τα 5αρια KRK. 'Χρωματισμένα χαμηλά' που παραπονέθηκε ο πωλητής εκεί, εμένα μου ακούστηκαν καλύτερα. Μάλλον γιατί δεν είχα συνηθίσει να ακούω με monitors. Fostex δεν βρήκα να ακούσω στο κατάστημα. 

 

Για ρίξτε και για μένα καμιά γνώμη στις 5in. Επίσης black66 σε καμία περίπτωση δεν ενοοώ οτι είσαι κάπου 'λάθος' απλά μετέφερα την εμπειρία μου. Εσύ που τα έχεις και κάποιο καιρό κάνε και ένα update!

Έγινε επεξεργασία από ppkstat
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

E τότε δες 5" όχι παρακάτω, από την άλλη τα 8" είναι υπερβολή για desktop και από κοντά ακρόαση μπορεί να έχεις και χειρότερα αποτελέσματα.

 

Γενικά να μην περιμένεις "σώμα" από κανένα near field monitor.

και μην μπεις σε συγκρίσεις σε μονιτοράκια των 200-400e με τα δαπέδου b&w που έχεις....δεν παίζει...απλά 

 

Δες και Jbl 305 αρκετά χαμηλά, μεγαλύτερη εικόνα και πιο καθαρά από krk rokit , σίγουρα όμως θέλουν λίγη απόσταση από τοίχους. Αν τα θέλεις κολλημένα στον τοίχο, άστα. 

Δες και presonus Eris 5 λίγο πιο ενισχυμένα μεσαία αλλά λιγότερα χαμηλά και πιο συγκρατημένη εικόνα από τα 305

(Τα μεσαία μπορείς να τα ανεβάσεις λίγο, την μεγάλη εικόνα/ βάθος / περιγραφή όχι. Επίσης πιο καθαρά από krk.

Τα Yamaha Hs5 έτσι όπως τα λες μένουν εκτός. Τα  Μ audio bx 5 δεν τ ακουσα αλλά μου είπαν να τα αποφύγω....

Τα Tannoy που λες είμαι σίγουρος ότι είναι άξια αλλά δεν τ άκουσα. 

 

Απ όλα τ άλλα μ άρεσαν πολύ περισσότερο τα 305, imo στην περίπτωση που ακούς μόνο metal/hard rock είναι καλύτερη επιλογή τα Eris 5 ή και τα rokit. (Αλλά αυτά είναι υποκειμενικά)

 

Υπολόγιζε και έξοδα για σωστή καλωδίωση, κάρτα ήχου κτλ. Είναι μεγάλη η πιθανότητα να μην πάρεις καλά αποτελέσματα με mini jack- rca σε active monitors.  

Έγινε επεξεργασία από Dem
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Dem σε ευχαριστώ για την απάντηση. Προφανώς δεν ισχύει η σύγκριση με τα δαπέδου και προφανώς δεν περιμένω 'σώμα' απο μικρά monitors. Ωστόσο η διαφορά ανάμεσα σε 4 και 5 ήταν πολύ μεγάλη. Όσο περιέργο και να σου ακούγεται. Εγώ δεν πίστευα τα αυτιά μου.

 

Τα ηχεία θα είναι σχετικά κολημένα στον τοίχο, άρα η οπή καλύτερα μπροστά και δεν χωράνε μεγαλύτερα απο 5' στο γραφείο μου.

 

Εχω ακούσει τα presonus και τα maudio και τα tannoy μου φάνηκαν καλύτερα, τουλάχιστον σε αυτό που τους έβαλα εγώ και χωρίς σοβαρό testing.

 

Metal kai rock είναι πάνω κάτω τα μόνα πράγματα που δεν ακούω (αντε και σκυλάδικα). :D  Ακούω κυρίως ηλεκτρονικά, experimental, jazz, Αμερικάνικη minimal και ενίοτε κλασσική του 20ου αιώνα. Επίσης θα είναι και ηχεία pc, δηλαδή γενικής χρήσης που θα περιλαμβάνει και ταινίες, gaming.

 

Δεν έχω εξωτερική κάρτα ήχου. Αν έπερνα τα tannoy θα συνέδεα τον controller με το pc, δηλαδή καρφί (onboard) σε balanced XLR. Eίναι τόσο κακή ιδέα αυτό? Realtek ALC892 είναι.

Link to comment
Share on other sites

Aν φύγεις με καρφί σε xlr πάλι unbalanced θα έχεις. Μπορεί και να μην έχεις πρόβλημα, βλέπεις και κάνεις.

Γενικά είναι καλή ιδέα πάντως μια κάρτα ήχου και για το dac της και τις ballanced εξόδους. Δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά, όλα τα dac αυτών των καρτών πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνουν. Δεν αξίζουν υπερβολές, σίγουρα όμως θα πάρεις καλύτερο ήχο από onboard. 

Από εκεί και πέρα τα παραπάνω λεφτά πάνε για io mic pre amp κτλ που δεν τα χρειάζεσαι.

 

 Metal kai rock είναι πάνω κάτω τα μόνα πράγματα που δεν ακούω (αντε και σκυλάδικα).Ακούω κυρίως ηλεκτρονικά, experimental, jazz, Αμερικάνικη minimal και ενίοτε κλασσική του 20ου αιώνα. Επίσης θα είναι και ηχεία pc, δηλαδή γενικής χρήσης που θα περιλαμβάνει και ταινίες, gaming.

 

 

Aν δεν τα είχες κολλημένα στο τοίχο θα σου έλεγα οπωσδήποτε να ακούσεις και τα JBL lsr 305 ...

Έγινε επεξεργασία από Dem
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα κοιτάξω τι περιθώριο έχω στην τοποθέτηση και θα προσπαθήσω να τα ακούσω τα 305! Για εξωτερική κάρτα ήχου/dac οικονομική χωρίς mic pre amp για την χρήση που την θέλω σκέφτεσαι κάτι? Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου. 

Link to comment
Share on other sites

κοίτα αν πας για dac με xlr θα πρέπει να δώσεις πολλά ίσως και παραπάνω από τα ηχεία (γελάει ο κόσμος δλδ) δεν αξίζει. 

Σκέτο dac δεν θα έχεις xlr συνήθως πάνε me rca.

 

Eμένα πιο λογική λύση μου φάνηκε ένα audio interface με 90-120e 

Ναι μεν θα μπορούσα να βρω ένα dac χωρίς drivers αλλά δεν θα είχα xlr και δεν ήθελα να ρισκάρω. 

Πήρα πρόσφατα το iOne από presonus http://www.presonus.com/products/audiobox-i-series που είναι αρκετά καινούριο και έχει καλύτερους converters από το προηγούμενο το audiobox σύμφωνα με του ίδιους. 

και είμαι πολύ ικανοποιημένος. 01eed646-d956-4201-a8f2-a06586dbc78c._V3

 

Δες και τα βασικά από Steinberg  πχ UR 22.

 

Αλλά και πάλι σου λέω, αν δεν έχεις πρόβλημα δοκιμάζεις χωρίς και πας για κάρτα αργότερα. 

Έγινε επεξεργασία από Dem
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.