Jump to content



αναβαθμιση συστηματος


Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους εχω την παρακάτω μητρικη με ενα διπύρηνο επεξεργαστή amd,

http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-GS%20FX/ τώρα σκεφτομε να παρω εναν efx απο τους παρακάτω η 4πυρινο η 6πυρινο
1.https://www.skroutz.gr/s/3318428/AMD-FX-4350-Box.html?from=account_favorites  (FD6300WMHK)
2.https://www.skroutz.gr/s/2524846/AMD-FX-6300-Box.html?from=account_favorites  (FD4350FRH)

το θέμα ειναι όμως οτι κανείς απο αυτους τους κωδικούς δεν υπάρχει διαθέσιμους δηλαδή (FD6300WMHK)-(FD4350FRH) αυτο παίζει κανα ρολο η ειναι άλλες παρτίδες ;;;; τα μοντελα γενικα ειναι FX-4350 και FX-6300.

επίσης κατι δεύτερο η συγκεκριμένη μητρική ειναι am3 η am3+ γραφει μεν οτι υποστιριζει am3+ αλλα ακουσα απο ενα παιδι που ειχε am3 απλη οτι ειχε κατι μπλε οθωνες στην μητρικη του που ηταν σκετη am3.

Γενικά απο ολους τους fx ειναι ολοι οι παρακάτω αλλα κανεις απο αυτους δεν ειναι επακριβώς ίδιος στον κοδικο απο την πιο κατω λιστα τελικα ποιοι κανουν για αυτη την μητρική μήπως εχω διαλέξει λαθος ;;;η δεν εχουν σημασια οι παρτιδες ;; :oops:

https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes/f/544146/AM3.html

1_2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και σε σενα. Κατ' αρχας τον 4350 τον ξεχνας γιατι η μητρικη σου υποστηριζει CPUs με max 95watt TDP και αυτος ειναι 125watt.

Ο 6300 ειναι 95watt οποτε δε θα εχεις θεμα συμβατοτητας. Το part number που εχουν στο site για τον 6300 ειναι για OEM/tray εκδοση, ενω αυτο που βλεπεις στο σκρουτζ ειναι για την BOX εκδοση που περιλαμβανει ψυκτρα, manual κλπ, ιδιο chip ακριβως με αλλα λογια. Δε θα ηταν κακο βεβαια να στειλεις ενα mail στην asrock να το επιβεβαιωσεις.

Η μητρικη σου βεβαια δεν ειναι για πολλα πολλα, αυτο να το εχεις υποψιν, μπορει δηλαδη ο επεξεργαστης να ειναι συμβατος με το σοκετ και το bios αλλα η μητρικη να τον κραταει πισω.

 

Αυτο με τις μπλε οθονες δεν ειμαι σιγουρος πως το καταλαβα καλα. Εννοεις οτι εβαλε ΑΜ3+ cpu σε ΑΜ3 μητρικη?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ότι σου είπε ο AMDakis. Ο ίδιος επεξεργαστής είναι(FX-6300). Μην σε μπερδεύουν οι κωδικοί.

Με τις μπλε οθόνες ούτε και εγώ το κατάλαβα. Αλλά οι μπλε οθόνες προκύπτουν από πολλά άλλα θέματα και όχι αποκλειστικά με την μητρική. Μπορεί να οφείλεται είτε σε software είτε σε hardware.

 

Edit: Ποιον επεξεργαστή έχεις τώρα?

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

αυτον που εχω τωρα ειναι ενας athlon 5600 ....... υπαρχει και αλλος τετραπιρινος https://www.skroutz.gr/s/4192105/AMD-FX-4300-Tray.html   αυτος κανει? οι περισοτεροι ειναι στα 95w αλλα ενταξη εγω δεν εχω τρελες απαιτησεις ουτε παιχνιδια παιζω απλα για νετ και πολλα παραθυρα το θελω αντε και για καμια ταινια.

αυτο που σας ειπα με τις μπλε οθονες μου το ειπε ενα παιδι που τον ειχε σε μητρικη που ηταν am3 αλλα αυτος χριαζεται am3+ εμενα ειναι am3+?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με το site της asrock ο FX 4300 κανει. Η μητρικη σου τωρα ειναι μια περιεργη φαση που λεει οτι υποστηριζει cpus απο ΑΜ2 μεχρι ΑΜ3+ socket, μιλαμε για περιπου 7 χρονια διαφορα απο την κλυκλοφορια του πρωτου απο το τελευταιο. Πραγματικα αμφιβαλλω κατα ποσο θα ειναι λειτουργικη με εναν ΑΜ3+ επεξεργαστη.

Επισης αν πας σε ΑΜ3+ θα πρεπει να αλλαξεις και τη ram, φανταζομαι τωρα εισαι με ddr2. Νομιζω το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις λιγο υπομονη και να αναβαθμισεις εξ'ολοκληρου cpu-mobo-ram (με 200€ μπορεις να παρεις κατι πολυ αξιολογο) ή να ψαξεις για ενα μεταχειρισμενο phenom II x3/x4

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οριστε η λιστα με τους Phenom. Οι Phenom ειναι ΑΜ2+ ενω οι Phenom II ειναι ΑΜ3 (πιο καινουριοι). Διαφορετικα chip μεταξυ τους. Οπου βελεις Χ2 ειναι διπυρηνος, Χ3 τριπυρηνος κοκ. Κοιτα ποια μοντελα εχουν μεχρι 95 watt TDP και αρχισε να ψαχνεις για μεταχειρισμενα.

Κοιτα τιμες μεχρι 50€ (και πολλα λεω).

Link to comment
Share on other sites

να μην βαλω καλιτερα των 4πυρινω σε bulk εκδοση τα ιδια λευτα ειναι https://www.skroutz.gr/s/4192105/AMD-FX-4300-Tray.html  για δες φιλε amdakia αυτος πληρει τις προιποθεσεις? σας ευχαρηστω ολους για την βοηθεια σας.... αν δεν κανει και αυτος αλλαζω motherboard και τελος σε περιπτωση που κανει αυτος προτινεμου μια φτηνη ψικτρα που να κανει δουλεια.

Link to comment
Share on other sites

Οπως ειπε ο Oric, κανει.

Τωρα το φθηνη ψυκτρα που να κανει δουλεια ειναι πολυ ευρυ. Εγω ας πουμε πιστευω οτι το ελαχιστο για ψυκτρα cpu ειναι 30€, για να γινεται μετρια δουλεια και σχετικα αθορυβα. Πιο κατω χανεις αρκετα ειτε σε αποδοση ειτε σε θορυβο.

Επισης, τι κουτι εχεις?

Έγινε επεξεργασία από AMDakias
Link to comment
Share on other sites

Μαλον θες να πεις DDR3 1600..... κουτι ενα απλο και χορις καπακια. επισης βλεπω οτι ειναι ο μοναδικος της σειρας που εχει 4mb cashe ..... αληθεια αυτο τι ειναι???

επισης αυτη την ψυχτρα λεω να παρω https://www.skroutz.gr/s/418750/CoolerMaster-Hyper-TX3-EVO.html?from=account_favorites

 

και αυτη την μνημουλα. https://www.skroutz.gr/s/4719286/Kingston-HyperX-Fury-Black-4GB-DDR3-1600MHz-HX316C10FB-4.html?from=account_favorites

Έγινε επεξεργασία από dukepapas
Link to comment
Share on other sites

Η μητρικη του φιλου υποστηριζει μεχρι 1600. Μια χαρα ειναι η μνημουλα.

Πριν κανεις αναβαθμιση μη ξεχασεις να κανεις update το bios.

 

Οσο για τη μνημη cache, google is your friend! Γενικα και χοντροκομμενα, οσο περισσοτερη τοσο το καλυτερο (το οποιο δεν ειναι εντελως ακριβες).

Link to comment
Share on other sites

κοιτα να δεις ,,,,,,,,, η μοναδικη που κανει και εχει 4 ε δεν πειραζει ετσι και αλλιος εγω θελω μονο για πολλες εργασιες οχι για επιδοση ...οποτε καταλειγω σε αυτα τα δυο και αν αντεξει η motherbord αντεξε ελπιζω να μην πανε χαμενα τα λεφτα μου γιατι δεν ειναι εποχες για λαθη.... σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας ,γιατι χωρις αυτες θα επερνα τον εξαπιρινο και θα ειχαμε σιγουρα προβλημα ισως και φωκο!!!

Να ρωτησω και κατι τελευταιο εγω το κουτι το εχω ορθανιχτο χωρις καπακια για να αεριζεται, οποια ψυχτρα και να παρεις θα κανει δουλεια ετσι η πρεπει να το κλισεις και να βαλεις εσωτερικους ανεμιστηρες που να μπαζει και να βγαζει αερα το ιδιο δεν ειναι απο το να ειναι ανοιχτο και να φευγει ο ζεστος αερας εξω?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.