Shadow KnighT 1 ώρα πριν #41 1 ώρα πριν JavaSCRIPT λέγεται φίλοc. SCRIPT. 10 ώρες πριν, το μέλος Rebel Streamers έγραψε: Το 2015 ο διεθνής οργανισμός ECMAscript με την 6η έκδοση η javascript απέκτησε κλάσεις και απέκτησε και "παιδάκια", δηλαδή νέες γλώσσες (typescript, nodejs, react κλπ) Από το ίδιο το ECMAScript( SCRIIIIPT ) language definition, κατά γράμμα: A scripting language is a programming language that is used to manipulate, customize, and automate the facilities of an existing system. In such systems, useful functionality is already available through a user interface, and the scripting language is a mechanism for exposing that functionality to program control. In this way, the existing system is said to provide a host environment of objects and facilities, which completes the capabilities of the scripting language Κατά συνέπεια, όπως το bash πατάει πάνω στα coreutils για να κάνει τους παπάδες του και τα DOS scripts στα αντίστοιχα παραθυρικά, έτσι και η Javascript(SCRIIIIIPT) χρησιμοποιεί τα διάφορα καλά της web μηχανής του browser (document.querySelector και δεν ξέρω κ εγώ τι άλλο) για να κάνει ότι κάνει. Δεν κάνει render HTML, TLS negotiations, PNG decoding, etc. 10 ώρες πριν, το μέλος Rebel Streamers έγραψε: Η PYTHON από την άλλη δεν ήταν ποτέ της script. Ηταν καθαρά ΟΟP γλώσσα Φιλικά πάντα, έχεις μπερδέψει τα αυγά με τα πασχάλια. Το OOP/Functional/procedural/κτλ είναι κάθετο στο ρόλο και τη χρήση μιας γλώσσας. Η Python είναι ΟΟΡ και scripting, η awk δεν είναι ΟΟΡ αλλά είναι scripting. To παράδειγμα σου είναι σαν να λες ότι ένα αμάξι δεν είναι σεντάν, είναι ντιζελοκίνητο. Δες και WebAssembly να χαρείς. 10 ώρες πριν, το μέλος Rebel Streamers έγραψε: Ηταν καθαρά ΟΟP γλώσσα, δηλαδή αντικειμένων που δεν διαχειρίζεται την μνήμη Κάθετες έννοιες και πάλι, η μια δεν αποκλείει την άλλη γιατί είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Εδώ το αμάξι δεν έχει θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά, έχει υστερόντες βραχίονες στις πίσω ρόδες. 10 ώρες πριν, το μέλος Rebel Streamers έγραψε: δηλαδή αντικειμένων που δεν διαχειρίζεται την μνήμη, όπως ακριβώς είναι η RUST Δε θέλω να ταραχτείς, αλλά η RUST δεν είναι ΟΟΡ γλώσσα. Ούτε classes, ούτε inheritance κτλ. Και το βασικό πράμα της RUST είναι το (thread-safe) memory management που βάζει στο τραπέζι. Ownership, borrowing, lifetimes, deterministic drops, και μια παπάτζα να έχεις κάνει θα φας σφαλιάρα από τον borrow checker πριν καν το compile. Η rust οριακά έχει ψύχωση με το memory management. To ότι δεν κάνεις malloc & deallocate χεράτα δεν σημαίνει ότι δεν έχεις memory management. Δε θα σχολιάσω για το performance μιας compiled γλώσσας, με το καλημέρα πρέπει να ταν μια τάξη μεγέθους πάνω, δεν την πέρασε σιγά σιγά. Η micropython είναι άλλο φρούτο, επαναϋλοποίηση του interpreter πολύ χοντρικά και δεν έχει καμία σχέση με τα γύρω γύρω. Δε ξέρω τι μαζοχισμός με έπιασε πάλι και ασχολήθηκα. Είμαι ψιλοσίγουρος ότι προσπαθείς να τραβήξεις κίνηση στα blog σου κτλ και πετάς επίτηδες ανακρίβειες. Κύριοι μοντεράτορες κάντε με μπαν να μη μπορώ να ποστάρω για κάνα μήνα αν το ξανακάνω το σημερινό, να μου φύγει η κάψα.
Recommended Posts