Jump to content



Αλλαγή/αναβάθμιση κάρτας γραφικών


Recommended Posts

Κάνε μου τη χάρη και εγκατέστησε το msi afterburner . Βάλε enable τις ενδείξεις στην οθόνη . Εγώ έχω δύο μόνιτορ δεν μου χρειάζεται .

Και πες μας πόση μνήμη σου τραβάει στο medium .

Η 6950 πες μου πόση μνήμη έχει . 1 γίγα ή δύο ;

Δεν νομίζω να σου κολάει λόγω δύναμης πυρήνα . Η 6950 ίσως είναι πιο δυνατή από την 7850 .

Παλιά ήξερα ότι η μεσαία της επόμενης σειράς είναι το ίδιο δυνατή με το flagship της προηγούμενης .

Έδιτ 1 αυτά που λες για τα 300 βατ ειναι υπερβολές . Συμφωνώ ότι η νβίντια έχει λιγότερη κατανάλωση .αλλά όχι και έτσι .

Αυτά είναι τα ονομαστικά.

Πηρα μετρητή για να δω την κατανάλωση . Γιατί τα ονομαστικά του πισι μου όλου χτυπούσε 1,5 κιλοβατ . Πίστευα ότι ήθελα άλλη πρίζα - άλλο καλώδιο.

Το πισι μου έχει την 390 χ

3 μηχανικούς 2 σσδ

Δύο οθόνες 2560 χ 1440 σε extended desktop .

20 γίγα μνήμη

Ένα ντακ

Ενας ενισχυτής ακουστικών

Και παίζω το advanced warfare . Online multiplayer .

Πάνω από 520 βάτ όλη η γωνία δεν έχει πάει ,

Μόνο στο benchmark firestrike χτύπησε 570. Όλη η γωνία .

Το ίδιο σετ απ με την 7850 που ειχα σε νορμαλ παιχνίδι δεν πήγε πάνω από 420. Όλο το πισί .

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

ρε φίλε αυτά που λες για τα τελευταία βατ είναι αστειρωμένη ρύθμιση εργαστηριακού πειράματος . δεν είναι φυσιολογικές ρυθμίσεις σε συνήθεις συνθήκες . για ένα μέσο gamer . Ούτε ο hipro5 δεν τρέχει την κάρτα τόσο πουσαρισμένη για όλη την ημέρα. το τελευταίο πρόγραμμα , δεν ξέρω την τύφλα μου , ίσως είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για να πουσάρει την κάρτα στο ρεύμα που τραβάει . μας ενδιαφέρει η οπτική ποιότητα πρώτα και μετά η ρυθμίσεις ρεύματος και το οβερκλοκ .θέλω να πω ότι στο βαρύ firestrike που μας ενδιάφέρουν τα γραφικά και όχι η κατανάλωση είναι πσιλονορμάλ . με 220 βατ την ώρα σε 5 ώρες περίπου φουλ gaming θα δώσεις σου λέω εγώ 20 λεπτά στη δεή . δεν είναι τραγικό . συμφωνώ ότι έχουν μεγάλη διαφορά με τις NVidia .

 

 Tο λέει και ο reviewer . δεν είναι πολλά . τα 225 . δεν νομίζω ότι ο ανεμιστήρας δουλεύει 95/100 συνέχεια .

για εμένα που βαριέμαι να ανοιγοκλείνω το πισι και το αφήνω idle εντυπωσιακή διαφορά είναι στα δύο πρώτα . ειδικά στο idle και multimonitor Η τιτάν  έχει 4 φορές λιγότερη κατανάλωση από την 290 . για τους επαγγελματίες που τα πισι μένουν ανοιχτά είναι αρκετά σοβαρό 4 φορές πάνω το κόστος . από πχ 10 ευρώ το μήνα στα 40. εκεί έχεις δίκιο. αλλά στο άλλο κάνεις λάθος . ειδικά στην τελευταία εικόνα .

το πουσάρισμα στην τελευταία εικόνα είναι εκτός φυσιολογικών ορίων . είναι άκυρο αυτό που λες . για το μέσο χρήστη.

η απλή 290χ έχει λιγότερη κατανάλωση  από την τιτάν . σιγά τα αυγά . που σε ενδιαφέρει η κατανάλωση της amd σε σχέση με την NVidia.

για να ήταν το πείραμα αξιοπιστο πρέπει να είχαν τις ίδιες ρυθμίσεις και στην τιταν . που δεν τις έχει.

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η κατανάλωση γιατί έχω 1000αρι τροφοδοτικό. Απλά ψάχνω για την διαμόρφωση του υπολογιστή μου την καλύτερη διαμόρφωση κάρτας ή καρτών με ταβάνι τα 400-500 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

η κατανάλωση δεν ενδιαφέρει κάποιους για το πόσο δυνατό είναι το τρφοδοτικό αλλά για το πόσο θα πληρώνουν περισσότερο στο λογαριασμό .

Θα πρέπει να μην έχεις ζωή. Να παίζεις 5 ώρες την ημέρα κάθε μέρα για έναν χρόνο. Αν η διαφορά κατανάλωσης είναι 100W, που πιθανόν δεν είναι, διότι μάλλον δεν θα παίζεις.... Furmark, η συνολική επιπλέον κατανάλωση θα είναι 0.1X5X365=187,5KW με αντίστοιχο κόστος κάθε χρόνο 25-30€ πάνω κάτω. Ρεαλιστικά αν το δούμε, μιλάμε για 5-15€ το χρόνο.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να μην έχεις ζωή. Να παίζεις 5 ώρες την ημέρα κάθε μέρα για έναν χρόνο. Αν η διαφορά κατανάλωσης είναι 100W, που πιθανόν δεν είναι, διότι μάλλον δεν θα παίζεις.... Furmark, η συνολική επιπλέον κατανάλωση θα είναι 0.1X5X365=187,5KW με αντίστοιχο κόστος κάθε χρόνο 25-30€ πάνω κάτω. Ρεαλιστικά αν το δούμε, μιλάμε για 5-15€ το χρόνο.

τι εννοείς ? για εμένα το λες προσωπικά ? ή γενικά περιγραφεις ενός τύπου gamer ??

εγώ έχω ζωή . δυστυχώς είμαι συνταξιούχος στα 30 μου . παίζω games σε κονσόλες από τα 12 .

τα δύο πρώτα χρόνια της σύνταξης έκανα πολλά από όνειρα μου . είχα γεμάτο χρόνο .

τώρα στον τρίτο βαριέμαι . δεν έχω τι να κάνω . πέρσυ έπαιζα κάποιο μήνα 12 ώρες την ημέρα Warcraft the frozen throne .

γενικά κοιμάμαι 5 ώρες . 2 ώρες γυμνάζομαι . 1 ώρα ασχολούμαι με γκόμενες . 2 ώρες πάω για ψώνια . τα υπόλοιπα κτλ .

παλιά δούλευα 12 ώρες σε διευθυντικό πόστο ευθύνης.

στα 24 μου έβγαζα για Ελλάδα 1500 ευρώ μισθό και μου έδιναν οι γονείς μου άλλα 1000.

 

αυτά εάν μου το λες προσωπικά .

 

γενικά αυτός που το καίει τόσο πολύ να ασχοληθεί με τον εάν καιει 10/100 περισσότερο η NVidia δεν ανήκει στο μέσο όρο . είναι τουλάχιστον enthousiast  ή hardcore gamer. για επαγγελματίες overclocers είναι βασική η κατανάλωση .

 

αυτός που παίρνει 500 ευρώ κάρτα ή λεφτάς είναι και άσχετος . ή ψαγμένος και ξέρει τι παίρνει και το " πίνει " αυτό που παίρνει . ο δεύτερος θα παίζει τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα .

εάν παίρνει μια 980 τι για να παίζεις δέκα πέντε λεπτά δεν αξίζει κατά την γνώμη μου . πεταμένα λεφτά .

Πωωωωω ρε Ζωρζ τι όνομα έπιασες στο στόμα σου.. Ανατριχίλα!!
 

εγώ παλιά ήξερα ότι ήταν από τους πιο καλούς overclockers σε παγκόσμιο επίπεδο . 

δεν τον ξέρω ούτε με ενδιαφέρει . 

αλλά τον χρησιμοποιώ για να πω στο παλικάρι ότι ουτε αυτος δεν θα παίζει με τόσο πουσαρισμένη κάρτα όλη την ημέρα για να αρχίσουν να φαίνονται οι διαφορές των βατ στο λογαριασμό . 

Link to comment
Share on other sites

τα 100 βατ το χρόνο που λές είναι πολύ λίγα . 

στο δικό μου σετ απ με δύο οθόνες 2560 ενισχυτές ακουστικών , 390χ , αυτοενισχυόμενα ηχεία 5 αρια γιατί είμαι σε υπνοδωμάτιο σε idle καίω 270 βατ με 320 . πχ όταν ακούω μουσική , browsing κτλ . όταν παίζω το advanced warfare χτυπάει 480 . σταθερά . που είναι , μπακαλέ ,100/100 πάνω .

εαν βαρεθώ το browsing και αρχίζω να παίζω 3 ώρες την ημέρα από τις 3 (λέω εγώ )  που είναι ανοιχτό από 50 ευρώ που δίνω αποκλειστικά στο ρεύμα του πισι θα πάει στα 100 το δίμηνο. είναι λεφτά .

εγώ συνήθως το πσι τώρα που είμαι σε σύνταξη το έχω 12 ώρες ανοιχτό . μια με δύο ωρες είναι idle με κλειστές οθόνες επειδή πάω για ψώνια . τις υπόλοιπες το χρησιμοποιώ . 4 ώρες παιχνίδια και άλλα 4 ιντερνετ , μουσική κτλ βγάλε ποσοστά ρεύματος .

εγώ σε δέκα ώρες εαν παίξω advanced warfare αποκλειστικά θα κάψω 500 βατ χ 10 = 10 KW.

στην ελλάδα νομίζω επίσημα η κατανάλωση είναι 16 λεπτά η κιλοβάτωρα . εδώ στο thelab είπε κάποιος για κρυφές χρεώσεις .με αποτέλεσμα συνολικά να φτάνεις στα 21 λεπτά η κιλοβατώρα .

εγώ θέλω δηλαδή δύο ευρώ την ημέρα . επί 60 =120 ευρώ το δίμηνο  .το χρόνο επί δώδεκα βγαίνει 1440 ευρώ .

 

εαν κάψω τα μισά (τραβηγμένα λέω αλλά για κάποιους εδώ που θάβουν συνέχεια τις amd και λένε για καλοριφέρ κτλ ) με μια καλύτερη (θερμικά ) nvidia κάρτα γλιτώνω 700 ευρώ το χρόνο .

μεγάλο ποσό για ελλάδα ειδικά σε κρίση , καπιταλ κοντρολς κτλ .

ένα κιλό φιλέτο σολωμού κάνει 10 ευρώ . πες ότι τρώς ένα την εβδομάδα. από δύο φορές στη μέση δηλαδή . έχεις δηλαδή ένα φαγητό πολυτελείας επί 70 εβδομάδες  επιπλέον . 

 

να μην μιλήσω για είδη πρώτης ανάγκης που εκεί τα 700 ευρω φαίνονται πιο δραματικά . 

Link to comment
Share on other sites

Με μια Nvidia δεν θα γλυτώσεις από 135W σε idle, που είναι η μέση τιμή αυτών που αναφέρεις σε idle, ούτε 250W σε full load. Δεν το τραβάς απλά από τα μαλλιά, ξύλώνεις όλο το κεφάλι από το λαιμό.

Ένα επίσης λαθάκι, προφανώς λόγω βιασύνης, 500W X 10 = 5KW.

 

Από εκεί και πέρα αν πιάσουμε τις ειδικές περιπτώσεις, εγώ διαθέτω δύο PC, το ένα (quad Phenom II + GT620) κατά μέσο όρο καίει 150-250W ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ, το οποίο το έχω για browsing, ταινίες, χασμουρητά και ένα άλλο ποιο βαρύ για games(Thuban,HD780+GT620), που όμως τους τελευταίους μήνες μπορεί να πέρναγε και βδομάδα να το ανοίξω, μιας και τον ελεύθερο χρόνο μου συνήθως τον έκανα νέα για το site. Αν κάτσω λοιπόν να υπολογίσω το πόσα χρήματα θα μου γλύτωνε μια 750Ti έναντι της 7850, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, ζήτημα να αγόραζα ένα σουβλάκι με πίτα. Επιπλέον εγώ κάνω suspend, δεν αφήνω το μηχάνημα idle χωρίς λόγο, αν είναι να μην κάτσω στο μηχάνημα ακόμα και για 10 λεπτά. Ποιος ο λόγος; Το PC επανέρχεται από suspent πριν προλάβει να δείξει εικόνα η οθόνη( 32΄΄ Samsung TV).

 

Οπότε προσωπικά επιλέγω να μιλάω για μια μέση περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Γεωργιε αλαααανιιιιιι είσαι ρε ! Δίδαξε μας δάσκαλε : σύνταξη στα 30. Gaming. Γκόμενες. Γυμναστήριο. Πωω

Ον τοπικ

Ότι και μετρήσεις να πάρουμε η ΔΕΗ κλέβει και μπορεί άνετα να φουσκώσει λογαριασμό όσο Θέλει. Εκτός και μετράμε και το παραμικρό watt και ξέρουμε τι καίμε αλλά ...

Έγινε επεξεργασία από SpirosKGR
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ένα επίσης λαθάκι, προφανώς λόγω βιασύνης, 500W X 10 = 5KW.

είχα στο μυαλό μου την ώρα που έγραφα την χρέωση της δεη ανα κιλοβατώρα . για αυτό έκανα λάθος υπολογισμό στο μυαλό μου. σκεφτόμουν  τη μια κιλοβατώρα επί δέκα ώρες που παίζω . για αυτό έγραψα 1 χ 10 ωρες = 10 κιλοβατ. στην πραγματικότητα είναι όντως όπως λες 0,5 KW x 10 = 5 kw. 

 

 

Γεωργιε αλαααανιιιιιι είσαι ρε ! Δίδαξε μας δάσκαλε : σύνταξη στα 30. Gaming. Γκόμενες. Γυμναστήριο. Πωω

σας τα λέω αυτά γιατί πολλά αλάνια εδώ στο thelab έχουν μαζευτεί . για να μην φαίνομαι φλώρος .

στο σχολείο ήμουν απουσιολόγος φίλε . για τα περισσότερα αλλάνια - πρεζάκια κτλ ήμουν φλώρος .

ακόμα πιο ειδικά ο παραπάνω που πετάχτηκε και είπε ότι η αμδ καίει 300 βατ , αναφέρει σε ένα μέσο χρήστη που δεν ασχολείται καν με κατανάλωση και του λέει το πιο άσχετο που ούτε ο hipro5 δεν πρέπει να έχει κάνει . το παίζει αλάνι δηλαδή .

και πιο επιστημονικά στην τελευταία εικόνα του λέει για την 290χ σε ειδική ρύθμιση (ανεμιστηρας φουλ , δεν ξέρω εαν έχει κάνει και οβερκολκ ) ότι  καίει λιγότερο απο την τιταν . και πιπιλίζει την καραμέλα amd καλοριφέρ vs nvidia θερμική απαγωγή σε επίπεδο νασα. 

συγκρίνει και ανόμοια πράγματα. 

 

εαν θες σου κάνω μάθημα . ανα τομέα . 

πήρα σύνταξη λόγω ατυχήματος εν υπηρεσία . μου προτείναν να γίνω κανονικός δημόσιος υπάλληλος αλλά ντρεπόμουν και πήρα το πiο ακραίο δρόμο της σύνταξης . δεν το έκανα για μαγκιά.  

Έγινε επεξεργασία από Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Ok, κατανοητό το θέμα με το ατύχημα, δε το ήξερα και συγνώμη αλλά γράφοντας κάποια πράγματα όπως " κοιμάμαι 5 ώρες . 2 ώρες γυμνάζομαι . 1 ώρα ασχολούμαι με γκόμενες . 2 ώρες πάω για ψώνια . τα υπόλοιπα κτλ . "  ήταν λίγο παράξενα γραμμένα με παρεμφερή τρόπο τρολλαρίσματος. Τέλος παντων. Off topic off

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που τα βρήκατε, παρακαλώ θερμά να μείνετε όλοι εντός θέματος. Είναι κρίμα να κρεμόμαστε πάνω από κάθε συζήτηση ως παιδονόμοι όταν αρχίζουν να γράφονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Ο επόμενος που θα πέσει στην παγίδα μετά κι από αυτήν την προειδοποίηση, θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να μην έχεις ζωή
 

απαντάω για να λυθεί το θέμα γιατί έγραψα γιατί κάνω δύο ώρες γυμναστική κτλ 2500 ευρώ το μήνα . 

 

υπέθεσα ότι το έλεγε αποκλειστικά για εμένα . ότι μου την έλεγε . για αυτό και απάντησα . 

 

acct εαν ήμουν στην θέση σου θα με τιμωρούσα γιατί πρέπει . θα σε πήγαινα όμως . θα σου έριχνα μπαν.

εαν θέλεις μπαναρισε με . 

όμως μου το έγραψε news poster του the lab. 

Link to comment
Share on other sites

Παίδες κουλάρετε. Απλά συζητάμε. Προτάσεις θέλω να ακούσω από αυτούς που έχουν εμπειρίες από τις κάρτες τους που είναι σαφώς σύγχρονες της 6950 που έχω....

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.