Jump to content



Gigabyte K8nxp + dual ddr 400mhz Ohh Noo


tefra1442169066

Recommended Posts

Παιδες ετοιμαστειτε σας θελω ντουρους (λολ) παιζει προβλημα με το Pc ενος φιλου που δυστυχως δεν καταφερα να λυσω ολοκληρωτικα

το Pc του φιλου ειναι

gigabyte k8nxp rev 2 (μαλλον θα εξηγησω αργοτερα)

ρ4 2800 800αρης ht και ολα τα σκηνικα

2*512 twinmos (τις γραφω σωστα ? ) 400mhz cl2.5

Gigabyte 9600 pro τα υπολοιπα μαλλον περισευουν

Στορυ παρτ 1

Το παλικαρι αγοραζει το pc και το στηνει εχει ομως προβλημα οταν δουλευει τις μνημες στα 400 Dual τρωει restart πριν ακομα εκκινησουν τα win xp

Πηγαινει στο μαγαζι πισω τους το αφηνει να το τεσταρουν και του λενε οτι δεν βρηκαν λυση (ημαρτον !!! αντι λοιπον να του τα αλλαξουν το παλικαρι οτι ευγενικος ανθρωπος δεν του αρεσει να φωναζει το ξαναπαιρνει σπιτι να δει τι θα κανει )

Στορυ παρτ 2

Πηγαινει σπιτι και αρχιζει bios update απο το Internet εδω αρχιζουν τα κουλα αντι να του κατεβαζει το Bios για την κανονικη του κατεβαζει για την rev 2 τι να κανει το βαζει και η μητρικη παιζει μετα παει να βαλει το Bios της απλης και το αρνειτε το μηχανημα . Ενω λοιπον θα επερνε ορκο οτι πηρε την απλη k8nxp του βγηκε rev 2 . Μην τα πολυλογω δεν καταφερε τιποτα . Εδω και καποιους μηνες απλα δουλευει τις μνημες 333 εχοντας που και που καποια ακυρα restart οχι πολυ συχνα .

Παω σημερα σπιτι του κατεβαζω το νεο Bios που και καλα ειναι για υποστηριξη celeron πηγαινει καλυτερα δεν εφαγε reboot αμεσως προλαβε να μπει στα παραθυρα . Αλλαζω και θεσεις στις μνημες απο 1-4 τις βαζω 2-5 και βαζω memtest 12λαθη αμεσως τις βαζω 3-6 2 λαθη μετα απο πολυ παρα πολυ ωρα . Λεμε δεν βαριεσαι για μερικα λαθακια για να δουμε τι γινεται win για εξι ωρες το pc πηγαινε γαματα υστερα απο τρελο τεσταρισμα 3d max studio (αυτη ειναι και η δουλεια του ) divx Κολπα prime και δεν συμαζευεται . Και την ωρα που παω να φυγω εφαγε καπακι 2 reboot τι να κανω δεν εχω αλλες ιδεες του τι να κανω ξερω οτι η συγκεκριμενη μητρικη ειναι επιλεκτικη με τις μνημες αλλα αυτες ειχαν το σωστο serial που επρεπε . Τι να του κανω ? Τουλαχιστον τωρα καταφερνει να μπει windows με dual 400 και να εργαστει κανονικα για κανα 6ωρο ενω πριν δεν εμπαινε windows εαν δεν τις δουλευε 33

Link to comment
Share on other sites

Σωστα εσυ AMDας εισαι τωρα το συνηγορο των Intelαδων θα μας κανεις?? :092:

Προβλημα εχει??? :116:

Ας το χαιρεται!

Γιατι λενε οτι μονο οι AMD ειναι προβληματικοι αλλα ελα μου που εχει πισω η αχλαδα την ουρα αλλα δεν τα βγαζουν στη φορα παντα (δειτε τις σομπες = PresHOT) :040: :040: :040:

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά... δεν ήταν ποτέ θεμα επεξεργαστή. Θέμα μητρικης ήταν ουσιαστικά... Αν η μητρική βγει καλή τοτε το σύστημα δε θα μασάει...

Τεσπα, πες μας Tefra και τι τροφοδοτικό χρησιμοποιεί το παιδί και αν δε βαριέσαι πολυμέτρησε το.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω να φταινε οι μνημες γιατι οι ιδιες πανε οριακα 200 ΦΣΒ στο κωλοnForce2 βεβαια με ρευμα παραπανω ομως.........

Ισως να μη συνεργαζονται καλα με τη συγκεκριμενη μητρικη οσο για το πολυμετρο επιτελους αγορασες Δημητρακη???? :006:

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι κάτι ή η μητρική θα είναι ή οι μνήμες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παίξεις τις δικές σου μνήμες στο δικό του και ανάποδα, σίγουρα θα βγάλεις άκρη…

Επίσης καλό θα είναι να του ξαναβάλεις το κανονικό bios και όχι αυτό της rev2 μην έχει στο τέλος και κάνα corruption και τρέχει…

Link to comment
Share on other sites

... αρχιζει bios update απο το Internet εδω αρχιζουν τα κουλα αντι να του κατεβαζει το Bios για την κανονικη του κατεβαζει για την rev 2 τι να κανει το βαζει και η μητρικη παιζει μετα παει να βαλει το Bios της απλης και το αρνειτε το μηχανημα . Ενω λοιπον θα επερνε ορκο οτι πηρε την απλη k8nxp του βγηκε rev 2 ...
Έχω την ίδια μητρική αγορασμένη τον Φεβρουάριο του 2004.

Όταν πήγα να κάνω update στο bios κατέβασα το αρχείο για την απλή έκδοση και όχι για την rev2. Όταν πήγα να το βάλω κάτι δεν μου κόλλαγε.... Η απλή έκδοση έχει F3 F4 F5 κλπ κλπ ενώ η rev2 FE FG FH κλπ κλπ.

Από κει και πέρα άρχισε το ψάξιμο. Ποια έκδοση έχω τελικά; Κοίταξα σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρη την motherboard. Δεν βρήκα τίποτα που να γράφει κάτι σχετικό. :013:

Τελικά είπα να τολμήσω να βάλω το bios για την rev2, αφού το bios που είχε φορτωμένο και ήταν της μορφής FE. Όπως αποδείχτηκε έκανα καλά, αφού η μητρική έίναι rev2.

Την δουλεύω 6 μήνες τώρα με μνήμες Corsair Value σε Dual Channel και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Πάντως οποιαδήποτε "πατάτα" να έχει κάνει, αυτή η μητρική έχει Dual Bios, οπότε με λίγο ψάξιμο στο manual μπορεί να το γυρίσει στο σωστό.

Link to comment
Share on other sites

μια μια η ερωτησεις .

μια μια τις μνημες ειναι οκ error free

το κολλημα ειναι οταν παμε να δουλεψουμε 400 dual (οι μνημες εννοειτε αγοραστηκαν σειρα και το παλικαρι το ειχε ψαξει αυτο με τις μνημες και την μητρικη και ειχε διαλεξει συγκεκριμενη παρτιδα μνημων που προτεινε η gigabyte )

Το παλικαρι εχει τρελαθει παιδες με το Bios παει να κανει update apo net και του βγαζει της rev 2 παει να κανει Manual update και δεν το δεχεται της απλης λεγοντας οτι ειναι για αλλη μητρικη . Τροφοδοτικο να πω την αληθεια ειναι μουφα 300 αλλα σε ολη την διαρκεια δουλευαμε σκληρο , μητρικη , επεξεργαστη , μνημες , καρτα γραφικων ολα τα αλλα off . Επισης τα restarts δεν τα ετρωγε σε ωρες κρισης . Παιξαμε doom 3 για κανα 2 ωρο τελεια και μετα μπηκαμε λιγο net ανοιξαμε μια σελιδα και τσουφφφφ .Επισης η μητρικη του ειχε μια μ*λ*κ*α dsp καπως ετσι και καλα βοηθουσε στο ρευμα δεν ξερω

Μαλλον ομως ειναι οι μνημες γιατι αλλα errors ειχα οταν τις βαζαμε 1-4 αλλα οταν ηταν 2-5 και τα λιγοτερα σε 3-6 (slots) . Απο οτι μου ειπε πριν κανα μισαωρο αυριο θα παει στο μαγαζι και θα απαιτησει με τσαμπουκα kingston , και καλα θα κανει γιατι ολη αυτη η ιστορια εχει τραβηξει πανω απο 6μηνο

Τουλαχιστον οπως ειναι τωρα μπαινει win με 400dual και δεν εχει αμεσως reboot απο οτι μιλησαμε ακομα δεν εχει ξανακανει δηλαδη σε 15 ωρες εφαγε μονο 1 reboot

Link to comment
Share on other sites

Το παλικαρι εχει τρελαθει παιδες με το Bios παει να κανει update apo net και του βγαζει της rev 2 παει να κανει Manual update και δεν το δεχεται της απλης λεγοντας οτι ειναι για αλλη μητρικη .

Το πιθανότερο είναι η μητρική να είναι rev2 τελικά. Κοίταξε τι έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου για το bios.

Επισης η μητρικη του ειχε μια μ*λ*κ*α dsp καπως ετσι και καλα βοηθουσε στο ρευμα δεν ξερω

Έχω την εντύπωση πως είναι κάτι σαν σταθεροποιητής τάσης για την μητρική.
Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχην παληκαρια η μητρικη αυτη (8ΚΝΧP) εχει οπως ειπατε δυο Revisions. Ξεχωριζουν απο τα BIOS. Στην εκκινηση η Rev 1 γραφει BIOS version Fx (όπου x=3,4,...,10,11), ενω η Rev 2 γραφει BIOS version FX (όπου Χ=B,D,E,G,H,I). Η μητρικη επίσης γραφει πανω στο PCB της αν ειναι Rev 2.0 ή οχι. Αυτο βρισκεται καπου κατω αριστερα (διπλα στα PCI slots) γραμμενο με ασπρα μικρα γραμματα...ψιλοδυσδιακριτο.!

Τωρα απο την στιγμη που δεχεται μονο τα FH,FI κλπ BIOS τοτε ειναι σιγουρα Rev 2. Σε αυτην την περιπτωση εαν γινει flash με το BIOS της Rev 1 τοτε θα υπαρξει προβλημα και δυστυχως το Dual BIOS δεν θα λειτουργησει οπως καποιοι πριν απο μενα ειπαν... Αυτο συμβαινει, εν περιληψει, επειδη το Dual BIOS ενεργοποιειται μονο εαν προκυψει checksum error (σε περιπτωση πχ corruption) ενω στην περιπτωση που το φλασαρισμα ολοκληρωθει κανονικα αλλα δεν ειναι το σωστο BIOS update το συστημα απλα προσπαθει να διαβασει απο το bootblock και δεν βλεπει error! Οποτε παει η μητρικη και ας εχει το πολυδιαφημισμενο Dual BIOS!!! Και να ξερεις οτι αφου λειτουργει κανονικα με BIOS της revision 2 τοτε ειναι οντως 2 αφου το BIOS της Rev1 κυριολεκτικα βγαζει off την rev2!!

Tωρα το dsp που λετε ειναι το DPS2-Dual Power System 2 και εχει να κανει με την τροφοδοσια του πυρηνα του επεξεργαστη με ρευμα 6 φασεων σε αντιθεση με το ρευμα ων 3 φασεων που λειτουργει χωρις αυτο! Η αρχικη σκεψη ηταν για την υποστηριξη των επερχομενων τοτε επεξεργαστων Prescott! Τωρα αυτο δεν εχει να κανει σε καμια περιπτωση με την σταθεροτητα του ρευματος! Εγω το δουλευα και με και χωρις αυτο με καμια ουσιωδη διαφορα! (Ψεματα ειχε διαφορα στο οτι τα ledακια που ειχε το DPS2 φωτιζαν το εσωτερικο του PC και ηταν πολυ ομορφο!! LOL).

Για το προβλημα που υπαρχει επειδη πολλα τινα μπορουν να συμβαινουν γιαυτο μια δοκιμη με αλλο μεγαλυτερο τρροφοδοτικο και με αλλες μνημες δεν θα εβλαπτε, ισα ισα που θα ξεκαθαριζε το τι συμβαινει! Επισης το voltage νομιζω πως δεν εχει σχεση σε μη overclocked καταστασεις..Αν ηταν ετσι τοτε η CPU θα ειχε default Vcore 1.550V και πανω!! Επίσης στο κεντρικο μενου του BIOS ας πατησει Ctrl+F1 και μετα να παει στην επιλογη που ρυθμιζεις τις τασεις (ειναι κατω απο το Health status, τωρα δεν θυμαμαι το ονομα της επιλογης γιαυτο το περιγραφω) και να τσεκαρει εαν το CIA ειναι Enabled ή οτιδηποτε αλλο γραφει να το κανει Disabled..Αυτο πολλες φορες δημιουργει τετοια προβληματα..

Βεβαια αφου μολις το πηρε οπως λες καλα θα κανει να το παει πισω και να του τα φτιαξουν ολα οκ!

Υ.Γ. Δεν θελω να κανω τον εξυπνο αν καποιοι νομιζουν πως κατεκρινα αυτα που ειπαν, αλλα τυχαινει να εχω ακριβως την ιδια μητρικη και καποια προβληματα που μου ετυχαν ιδιως με το BIOS να τα εχω ψαξει πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.