Jump to content

Tη Βοηθεια Σας!! Αν ειναι δυνατον!


Recommended Posts

Κάνοντας μια αναβαθμιση σε P4 2.6c Asus P4c800-E Deluxe 2x256 OCZ PC3200 SATA WD120Gb,GeForceTi4200 64Mb,αντιμετωπισα το εξής προβλημα.

Το συστημα παιρνει ρευμα αλλά η οθόνη παραμενει stand by (κιτρινο λαμπακι) κολλάει πριν καλα καλα διαβασει την καρτα γραφικών.Με restart παλι τα ιδια.Οταν κανω clear cmos το συστημα λειτουργησε κανονικά αλλά μονο για μια φορα(οταν ξανακανω restart πάλι τα ιδια)Εκανα φορματ τον δισκο εβαλα και windows Xp Sp1(να σημειώσω οτι οταν κατα το setup των windows κανει επανεκκινηση,πάλι κολουσε,οποτε παλι clear cmos κτλ...).Την μπαταρια την άλλαξα.Δεν ξερω τι αλλο να κανω.

Τα XP δεν βλεπουν την καρτα γραφικών μου τώρα

Τα φωτα σας γκουρου,καιγομαιιιιι

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Πρώτα απ'όλα τσεκάρισε από την αρχή όλες τις συνδέσεις και συσκευές του συστήματός σου.

Σαν πρώτο βήμα...δοκίμασε άλλες μνήμες άν έχεις.

Διαφορετικά κράτα μόνο 1 dimm από τις OCZ (δεν αναφέρεις πιό μοντέλο OCZ έχεις ?)...και όταν καταφέρεις και μπείς στο bios ...βάλε manually τα settings της μνήμης (συμφωνα με τον κατασκευαστή)...και δώσε 2,8Vmem.

Σαν δεύτερο βήμα...δοκίμασε άλλη vga με AGP8X.

Post back...για εξελίξεις.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να προσδιορίσεις το ''αναβάθμιση σε'' για να δούμε τα βήματα που έκανες ?

Μετακίνησες ας πούμε την μητρική ?

Δοκίμασες να βγάλεις τις μνήμες να δεις αν έχεις post errors?

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ'όλα τσεκάρισε από την αρχή όλες τις συνδέσεις και συσκευές του συστήματός σου.

Σαν πρώτο βήμα...δοκίμασε άλλες μνήμες άν έχεις.

Διαφορετικά κράτα μόνο 1 dimm από τις OCZ (δεν αναφέρεις πιό μοντέλο OCZ έχεις ?)...και όταν καταφέρεις και μπείς στο bios ...βάλε manually τα settings της μνήμης (συμφωνα με τον κατασκευαστή)...και δώσε 2,8Vmem.

Σαν δεύτερο βήμα...δοκίμασε άλλη vga με AGP8X.

Post back...για εξελίξεις.

Εχω δοκιμασει να δουλευει μονο το 1 dimm αλλά παλι τα ιδια...

Στο bios δεν εχει ρυθμιση για τις μνημες!

Οι μνημες ειναι αυτες αγορασμενες απο e-shop πριν 5 μερες

OCZ ULTRA HIGH PERFORMANCE DDR 256MB PC3200 CL2.5 PREMIER SERIES

Οι μνήμες Premier Series της OCZ προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις σε προσιτή τιμή και ξεχωρίζουν από την παρουσία παθητικού συστήματος ψύξης (χάλκινες ψύκτρες), το οποίο συμβάλει στην σταθερότητα και στην επίτευξη χαμηλών θερμοκρασίων στα chips.

Μέγεθος:256ΜΒ.

Τύπος Μνήμης: DDR PC3200.

Cas Latency: 2.5

Timings:2.5-3-3-7

Ταχύτητα διαύλου: 400ΜΗΖ

Εγγύηση: Lifetime.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να προσδιορίσεις το ''αναβάθμιση σε'' για να δούμε τα βήματα που έκανες ?

Μετακίνησες ας πούμε την μητρική ?

Δοκίμασες να βγάλεις τις μνήμες να δεις αν έχεις post errors?

Ειχα μια intel Easton μητρικη815 με εναν PIII 800 και τα άλλαξα.Εκανα κανονικα τις συνδεσεις.

Πάντως δεν εβγαλα τις μνημες για post errors.Aν τις βγαλω τι θα πετύχω με τα post errors?

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα.

Επιδιόρθωση των windows έκανες ή τα άφησες όπως ήταν?

Καταρχάς , κάνε μέσα από το BIOS Reset Configuratin Data για να ξαναδώσει IRQ's.

Βάλτα όλα default για αρχή και εν ανάγκη επέλεξε load safe settings.

Βγάζοντας πχ τις μνήμες η μητρική βγάζει κάποια beep τα επονομαζόμενα και posts errors.Αυτό είναι δείγμα ότι η μητρική δουλέυει και ότι αναγνωρίζει ότι λείππουν βασικά εξαρτήματα.Αν όχι , είναι θέμα μητρικής , είτε δεν δουλεύει καλά , είτε βραχυκυκλώνει με το σασί αν υπάρχει βίδα σε λάθος θέση. Έλενξε και αυτό.

Τέλοσ βάλε μόνο τα βασικά πάνω στην μητρική , (μνήμες κάρτα γραφικών ) και τίποτα άλλο και δοκίμασε να κάνεις 4-5 restart να δεις αν ξεκινάει ομαλά.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα.

Επιδιόρθωση των windows έκανες ή τα άφησες όπως ήταν?

Καταρχάς , κάνε μέσα από το BIOS Reset Configuratin Data για να ξαναδώσει IRQ's.

Βάλτα όλα default για αρχή και εν ανάγκη επέλεξε load safe settings.

Βγάζοντας πχ τις μνήμες η μητρική βγάζει κάποια beep τα επονομαζόμενα και posts errors.Αυτό είναι δείγμα ότι η μητρική δουλέυει και ότι αναγνωρίζει ότι λείππουν βασικά εξαρτήματα.Αν όχι , είναι θέμα μητρικής , είτε δεν δουλεύει καλά , είτε βραχυκυκλώνει με το σασί αν υπάρχει βίδα σε λάθος θέση. Έλενξε και αυτό.

Τέλοσ βάλε μόνο τα βασικά πάνω στην μητρική , (μνήμες κάρτα γραφικών ) και τίποτα άλλο και δοκίμασε να κάνεις 4-5 restart να δεις αν ξεκινάει ομαλά.

Eκανα format και setup στον καινουριο SATA που πηρα WD120Gb.Τις μνημες τις εβγαλα,κανει κανονικα τα συνεχομενα beeps.Εχω μονο τον SATA επάνω.

Link to comment
Share on other sites

Από τροφοδοσία πως είσαι ?

Exω ενα Q-Tec 400watt

Μνημες δοκιμασα άλλες,καρτα γραφικών επισης,αλλά παλι τα ιδια.

Παιδια σωστε με,ΜΕΓΑΛΗ απογοητευση

Link to comment
Share on other sites

Παρόμοιο κόλλημα μου έχει συμβεί σε 3 μηχανάκια (μιλάω για το συμπτωμα που μένει πορτοκαλί το led της οθόνης) :

- P233MMΧ: έφταιγε το mobo, είχε πέσει Jack D. με κόλα και είχε σκίσει τις επαφές του PCI. Πότε έπαιζε πότε όχι, έκανε και reboot. Είχα αλλάξει mobo.

- P4 2.6HT με Gigabyte 8KNXP. Τα έπαιξε ξαφνικά, bootαρε μια φορά αν θυμάμαι και μετά ποτέ ξανα. Είχε πάθει ζημιά το mobo, μάλλον από υπέρταση ΔΕΗ. Το άλλαξα ...

- ... με P4C600-E Deluxe. Τώρα το έχει πάθει μερικές φορές, όμως απλά δεν ανάβει η οθόνη, το σύστημα bootάρει κανονικά. Δεν έχω καταλήξει τι φταίει, απλά συμβαίνει σπάνια, κρατάει μιά - δυο μέρες που αναβοσβήνει και μου σπάει τα νεύρα και μετά μια χαρά.

Δεν έχω βρει εύκολο τρόπο να δεις τι φταίει. Στη θέση σου, θα τα ξήλωνα όλα (και το mobo), και θα τα ξαναέβαζα ένα ένα. Στην αρχή μόνο τα απαραίτητα για να δεις εικόνα (mobo, CPU, μνήμη, VGA, τίποτε άλλο). Αν πάλι δε παίξει, τα πας για τεστ σε κανα φίλο.

Good Luck Jim ...

Link to comment
Share on other sites

Δές οτι πατάει η καλά η ψύκτρα στο chipset και βάλ της καμιά παστούλα (εάν δεν έχει ήδη). Τρέξε memtest+ στο standar τεστ και μετά το 8ο και post τα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Καλά ρε outlaw , εδώ ο φίλος λέει ότι δεν ξεκινάει καλά καλά και εσύ θεσ να τρέξει memtest?

Κοίτα πιθανώς από την στιγμη που βγάζει σωστά τα post errors είναι εντάξει ή Μ/Β. Βγάλε και την κάρτα και ξεκίνα το , θα σου βγάλει πάλι post error για την κάρτα γραφικών?Απο BIOS είναι επιλεγμένη η agp για βοοτ?

Κάτι άλλο που θέλω να πώ είναι ότι μάλλον μπορεί να κάνει και την ζημιά και το Q-tek 400 το οποίο στα συγκεκριμένα watt είναι πολύ μούφα και μπορεί να τα παίζει (σε αντίθεση με το 550 που είναι αστέρι). Με την αναβάθμιση ανέβηκαν τα ςαττ και μάλλον πνίγεται...... :022:

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα φταιει το mobo,τι να πω,ειναι κριμα να το πεταξω.Παιδια αν καπιος γνωριζει κατι παραπάνω......

Clear cmos ...βγάλε την μπαταρία για κανά 10λεπτο.

Λύσε το σύστημα...βγάλτο από το κουτί....και συναρμολόγησε τη μητρική σου εκτός κουτιού...μόνο με τα βασικά επάνω (cpu,ram,vga,hd).

Δοκίμασε να μπουτάρεις.

Post back.

Link to comment
Share on other sites

Οταν κανω clear cmos το συστημα λειτουργησε κανονικά αλλά μονο για μια φορα(οταν ξανακανω restart πάλι τα ιδια)

Τα XP δεν βλεπουν την καρτα γραφικών μου τώρα

Τα φωτα σας γκουρου,καιγομαιιιιι

Άρα ξεκινάει και μπαίνει και σε ΧΡ

Link to comment
Share on other sites

Clear cmos ...βγάλε την μπαταρία για κανά 10λεπτο.

Λύσε το σύστημα...βγάλτο από το κουτί....και συναρμολόγησε τη μητρική σου εκτός κουτιού...μόνο με τα βασικά επάνω (cpu,ram,vga,hd).

Δοκίμασε να μπουτάρεις.

Post back.

Tα ιδια.....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...