Jump to content



DVI? Πλεονεκτήματα? 1915S LG


AlienHack

Recommended Posts

Μια γενική απορία για το DVI. Αποσο ξέρω το DVI ειναι κατευθίαν η ψηφιακή εξοδοσ του σήματος απο την κάρτα γραφικών στην οθόνη TFT , ενώ όταν έχεις TFT με κλασικό αναλογικό βίσμα μετατρέπεται το σημα σε αναλογικό οπότε και έχεισ ίσος λίγο προβλημα (παρασιτα - τρεμόπεγμα) συγχρονισμού στην TFT οθόνη σου. Σωστο? Τί αλλα πλεοινεκτήματα έχει το DVI? καλύτερα χρώματα στην οθόνη? αυτό δεν ειναι θεμα του πάνελ?

Σκέφτομαι να πάρω την LG 1915S , είναι παμφτηνη στα 16 ms αλλά τα χρώματα της έχω ακούσει οτι είναι χάλια... Ταινία δηλαδή δεν βλέπεται με τίποτα? Έχω είδη μια Philips 170S στην οποία βλέπω ταινίες , μετά απο ρύθμηση των χρωμμάτων στα 6500Κ βλέπω ταινίες με ζεστά χρώματα. Αν εξερέσουμε το μαυρο που ειναι γκρι σε όλες τισ TFT , είναι σχετικά ικανοποιητική. Η LG στα χρωμματα ειναι στο ίδιο επίπεδο? Η' θα απογοητευτώ?

Η 19CRT ViewSonic E92f+ που έχω ειναι πολύ καλη αλλα θηρίο και πιανεί πολλύ χωρο στο περιορισμένο γραφείο μου.

Απότι έχω καταλάβει λόγο του περιορισμένου εύρους χρωμάτων που έχουν οι TFT , πρεπει για τις διαφορετικές εργασίες που κάνεις να αλλάζεις και την θερμοκρασία χρώματος. Στην 170S Philips μου, για να δώ ταινία ή να παίξω παιχνίδια πρεπει να βαλω 6500Κ αλλιός ειναι πολύ "μπλέ" οι αποχρόσεις και ψυχρές, στα windows όμως και στο νετ αν δεν βάλω 9300K δέν βλέπω σωστα τα χρώματα των menu και γενικα οι σελιδεσ-windows έχουν μια κιτρινισμένη όψη στα 6500Κ. Και άντε καλά να έχει η οθώνη κουμπί προεπιλογής (ΑΠοτι ξέρω η LG έχει) ανδ δεν έχει σαν την Philips και πρέπει κάθε φορά να πατάω 6 κουμπία για να μπω στο μενόυ των χρωμάτων.. φρίκη... Το dvi δεν βοηθάει στα χρώματα ε??

Link to comment
Share on other sites

To DVI δεν νομίζω πως βοηθά στα χρώματα, η ουσιαστική διαφορά είναι σε αυτό που είπες, ότι το σήμα είναι ψηφιακό και δεν περνάει από τους μετατροπείς της κάρτας και της οθόνης(άρα, θεωρητικά, 0 απώλειες και πιστότερη αναπαραγωγή).

Αν η κάρτα και η οθόνη χρησιμοποιούν ποιοτικά dacs(ή κακής ποιότητας φίλτρα στις ψηφιακές εισόδους/εξόδους) τότε η διαφορά θα είναι πολύ μικρή, ίσως και μηδαμινή στο μάτι.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από RootX

Αν η κάρτα και η οθόνη χρησιμοποιούν ποιοτικά dacs τότε η διαφορά θα είναι πολύ μικρή, ίσως και μηδαμινή στο μάτι.

Συμφωνώ (αν και εξαρτάται και από την ανάλυση - από τα 1280 και πάνω η διαφορά υπέρ του DVI στην ευκρίνεια είναι ευδιάκριτη)

Αρχική απάντηση από RootX

Αν η κάρτα και η οθόνη χρησιμοποιούν κακής ποιότητας φίλτρα στις ψηφιακές εισόδους/εξόδους τότε η διαφορά θα είναι πολύ μικρή, ίσως και μηδαμινή στο μάτι.

Αν κατάλαβα καλά, εννοείς στην σύνδεση με DVI;

Εμένα πάντως δεν μου έχει τύχει ποτέ κακό DVI (πάντα είναι ένα κλικ πάνω από το καλύτερο αναλογικό - ακόμα και στις χειρότερες οθόνες - κάρτες)

Link to comment
Share on other sites

Ναι την σύνδεση DVI εννοώ, διαβάζοντας τελευταία ότι threads έβλεπα στο net περί TFT, αρκετός κόσμος έκανε κουβέντα περί αυτών. Βέβαια δεν έχω "στήσει" αρκετές ώστε να μπορώ να κάνω συγκρίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Παντα η διαφορα εξαρταται απο την ποιοτητα της οθονης και της καρτας. Πχ σε ενα γνωστο μου με Matrox Parhelia και μια μετρια-καλη TFT η διαφορα DVI-αναλογικης ηταν αμελητεα ενω σε μια 4200ti το DVI ηταν πολυ καλυτερο απο καθε αποψη. (Προφανως η Parhelia εχει καλα ηλεκτρονικα)

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά με καλύπτουν τα χρώματα της 1915 σε σχέση με την 19'' Samsung 959nf

Και στα παιχνίδια και στις ταινίες αν και δεν βλεπω πολλες στον υπολογιστή.

Στα παιχνίδια είναι θεμα ρυθμίσεων. Τα βρήκα πιο έντονα και πιο "βαθιά"

Saturated θα ήταν ισως η σωστή λέξη για να τα χαρακτηρίσω. Αλλά πιστεύω ότι είναι υποκειμενικό το ζήτημα.

Με μερικές ρυθμίσεις όλα φτιάχνουν.

:)

Link to comment
Share on other sites

..αλλο ενα πλεονέκτημα του διπλού Interface (αναλογικό & ψηφιακό) είναι ότι μπορεί να έχεις 2 PC, το ένα να δίνει αναλογικό και το άλλο ψηφιακό σήμα, οπότε επιλέγοντας πια έισοδος θα οδηγεί την οθόνη έχεις ενα απλό switcher. (Βέβαια χρειάζεσαι 2 ποντίκια και 2 πληκτρολόγια ή κάποιο μικρό switch πληκτρολογίου. Το θέμα ειναι οτι αποφεύγεις το VGA switch με τα πολλά καλώδια και τις -συχνά- πολλές παραμορφώσεις που αυτά φέρνουν.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.