Jump to content



Phase-change sticky feedback and questions


Ujin1442169065

Recommended Posts

Μπράβο!! Έχοντας βρει κομπρέσορα στα σκουπίδα(!!) που δουλεύει μια χαρά, και έχοντας δει ότι η CPU boot-άρει στα 3.900 με αστάθεια, ήθελα να φτιάξω ένα water-chiller. Με γλύτωσες από πολύ ψάξιμο!!

Πολύ καλά links!

Link to comment
Share on other sites

πολυ ψαγμενα τα λινκς JOnny

εχει πλακα μια σημειωση απο το overclockers

NOTE: In the United States, ANYONE working with refrigerants must be certified by the EPA. Most STATES also now require licensing to work with any refrigerant. If using old compressors, the refrigerant in the system MUST be recovered by an EPA certified technician - this includes r134a systems. Fines for venting refrigerant can range into the $1,000's.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μια ερωτηση εδω...

Στο κενο που υπαρχει αναμεσα στο καπακι και τον επεξεργαστη δεν δημιουργειται παγος?

Αν ναι πως τον προστατευουμε, και να σημειωσω οτι δεν εχω καμια ορεξη να πασαλειψω τον cpu μου με εκεινον τον ηλιθιο μαυρο αφρο.....

Link to comment
Share on other sites

Μια ερωτηση εδω...

Στο κενο που υπαρχει αναμεσα στο καπακι και τον επεξεργαστη δεν δημιουργειται παγος?

Αν ναι πως τον προστατευουμε, και να σημειωσω οτι δεν εχω καμια ορεξη να πασαλειψω τον cpu μου με εκεινον τον ηλιθιο μαυρο αφρο.....

Ποιο καπακι?

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδες ημαρτον....

O pentium τι ειναι? Ενας μικροτερος σε μεγεθος xp και με ενα καπακι που καλυπτει τον πυρηνα.. Αναμεσα λοιπον σε πλακετα-πυρηνα και στο καπακι υπαρχει ενα κενο right?

Ε αυτο το κενο. Αν πιασει παγο εκει την μαμησαμε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γινεται αυτο που λες....εχει πολλα watt για να πιασει παγο κ ειναι κ αεροστεγος κλεισμενο(αν δεν κανω λαθος) με λαστιχο γυρο γυρο....αρα χωρις αερα να κυκλοφορει...ουτε παγος μπορει να υπαρξει....

Παντως μεχρι τωρα δεν υπαρχει ουτε ενα τετοιο συμπτωμα....τωρα αν το παθεις εσυ...τι να πω??Απλα καντεμης....:p

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

1. Θέματα ασφάλειας:

1.1. Προσοχή όταν χρησιμοποιείτε ψυκτικά υγρά.

Τυχόν διαρροή ποσότητας ψυκτικού μέσου σε απ' ευθείας επαφή με το δέρμα, προκαλεί εγκαύματα (μπορεί και σοβαρά μερικές φορές).

1.2. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! με τα εύφλεκτα ψυκτικά μέσα ειδικά όταν αυτά βρίσκονται σε υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις όπως αυτές που επικρατούν στους συμπυκνωτές (το στοιχείο που αποβάλλει τη θερμότητα στο περιβάλλον). Καλό είναι να τα αποφεύγετε αφού υπάρχουν τόσα άλλα που δεν είναι εύφλεκτα.

1.3. Προσοχή στην καλή απολίπανση όλων των επαφών των συνδέσεων πριν τις βιδώσετε. Βάλτε την ειδική για την ψύξη κόλλα σπειρωμάτων σε κάθε λυόμενη σύνδεση για να μην λασκάρει και χαθεί το ψυκτικό μέσο (Μας φτάνει η σημερινή τρύπα του όζοντος. Μην την κάνουμε λοιπόν μεγαλύτερη.)

1.4. Αν θέλετε να ψύξετε τη CPU σας σε θερμοκρασίες κάτω του σημείου δρόσου του αέρα του περιβάλλοντος φροντίστε την απορροή των συμπυκνωμάτων έτσι ώστε να μην πάνε στα ηλεκτρονικά κυκλώματα και καταστρέψουν το motherboard και τη CPU σας.

1.5. Για τον παραπάνω λόγο φροντίστε για ισχυρή θερμομόνωση γύρω από τον ατμοποιητή (ψυκτικό στοιχείο.

1.6. Μην πιάνετε με βρεγμένα χέρια ψυκτικά στοιχεία με θερμοκρασίες κάτω των -15° C. Θα σα κολλήσουν πάνω του (λόγω του πάγου που θα δημιουργηθεί άμεσα) και θα χρειαστείτε άμεση βοήθεια.

2. Tips γύρω από την ψύξη:

2.1. Οι εκτονωτικές βαλβίδες είναι αρκετά ακριβές και κάποιος μη σχετικός με την ψύξη θα δυσκολευτεί πολύ μαζί τους. Προτιμήστε τον τριχοειδή σωλήνα σε συνδυασμό με ένα συμπιεστή με ηλεκτροκινητήρα τύπου Inverter για τη ρύθμιση της απαραίτητης ψυκτικής ισχύος (με ρύθμιση των στροφών του ανά λεπτό).

2.2. Μην προσπαθείτε να κατεβάσετε πολύ τη θερμοκρασία σε συστήματα ενός σταδίου γιατί το πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν διάφορα προβλήματα και να πέσει υπερβολικά η απόδοση του ψυκτικού κύκλου. Για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επιλέξτε συστήματα 2 σταδίων και άνω (cascade). Αναλόγως σε ποια θερμοκρασία θέλετε να φτάσετε διαλέξτε και το κατάλληλο ψυκτικό μέσο για κάθε στάδιο.

2.3. ΓΕΜΙΣΜΑ

2.3.1 Πριν γεμίσετε οποιαδήποτε εγκατάσταση κάντε ένα καλό κενό (για 30 λεπτά τουλάχιστον) αφού τη ζεστάνετε καλά εξωτερικά. Αυτό θα βοηθήσει έτσι ώστε να φύγει η υγρασία (πολύ επικίνδυνη) από το σύστημα. Αν έχετε δε και καλή στεγανότητα δεν θα το ξαναπειράξετε για αρκετά χρόνια.

2.3.2. Προσοχή όταν γεμίζετε το σύστημα με ψυκτικό μέσο. Η ένδειξη της χαμηλής πίεσης εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες και δεν είναι η κατάλληλη ένδειξη για τη σωστή πλήρωση. Το ορθό είναι να υπολογίσετε τα γραμμάρια ψυκτικού μέσου που θα πάρει το σύστημά σας για τον επιθυμητό ψυκτικό κύκλο με βάση πάντα τις χωρητικότητες των εξαρτημάτων σας. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (ηλεκτρονική) ζυγαριά με ακρίβεια γραμμαρίου (θα βρείτε πολλές οικιακές τέτοιες).

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό τότε χρησιμοποιείστε την ένδειξη της χαμηλής πίεσης αλλά μόνο υπό το μέσο θερμικό φορτίο της CPU και τη μέση θερμοκρασία περιβάλλοντος και αφού γνωρίζετε τα στοιχεία του ψυκτικού κύκλου (θερμοκρασίες-πιέσεις).

2.3.3. Πάντα να γεμίζετε το σύστημα πολύ αργά και πάντα με υγρό ψυκτικό μέσο (η μπουκάλα ανάποδα με τη στρόφιγκα προς το έδαφος). Το βλέπουμε να ρέει αργά μέσα από το ματάκι του σετ μανομέτρων.

Αυτά ως μερικά βασικά σημεία για το θέμα, γι' αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν μαζί του.

Περισσότερα αφού κάνω μια μικρή θεωρητική μελέτη για κάποιες δυνατές CPU.

Δεκτές οποιεσδήποτε υποδείξεις υποψήφιων CPU.

Άντε και στο απόλυτο μηδέν!!! Μόνο -273° C είναι. Αλλά εκεί τα πάντα γίνονται υπεραγώγιμα...

Καλή επιτυχία σε όλους και πάντα με ασφάλεια!!!

Mainframe

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.