Jump to content



Αξίζει η αγορά ενός Raptor WD?


Lefteris1442169079

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει η αγορά ενός raptor, 36 ή 74?

Θα είναι εμφανής η διαφορά των 10000 με τις 7400 στροφές?

Έχει κάνει κάποιος ανάλογη κίνηση να μας συμβουλεύσει;;;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

κατα την προσωπικη μου γνωμη(μιας και εχω raptor) θα σου ελεγα οτι συμφερει απο πλευρας επιδοσεων απλα ειναι λιγο ακριβος!!τωρα βεβαια το αν θα δεις μεγαλη η μικρη διαφορα εξαρτατε και απο το συστημα που διαθετεις!!(πχ αν το συστημα που εχεις δεν αξιωοπιει τα επιπλεον δεδομενα που δεχεται τσαμπα η αγορα)!

Link to comment
Share on other sites

Δεδομένου ότι στην ίδια τιμή στήνεις 2 7200 ίδιας χωρητικότητας σε Ρέιντ 0 μάλλον ασύμφορο εκτός από ειδικές περιπτώσεις

τώρα που το σκέφτομαι αντί για ένα ράπτορα 80άρη που κάνει αν δεν απατώμαι 200 ευρά στήνεις ρέιντ 0 με 2 200άρηδες άντε 160άρηδες....

Link to comment
Share on other sites

τώρα που το σκέφτομαι αντί για ένα ράπτορα 80άρη που κάνει αν δεν απατώμαι 200 ευρά στήνεις ρέιντ 0 με 2 200άρηδες άντε 160άρηδες....

Σωστος, δε συμφερει καθολου.. με το raid 0 εχεις υπεραρκετες ταχυτητες, και το πιο πιθανο ειναι να ειναι και πιο αθορυβο το συστημα με τους 2 200αρηδες (ο δικους μου seagate δεν ακουγεται καθολου..).

Link to comment
Share on other sites

εγω παντως και το raid0 το χαλασα, και τωρα εχω 3 δισκους ανεξαρτητους (σε sata) και κανω εργασιες απο τον ενα στον αλλο και οσο μπορω οχι σε αυτον με το λειτουργικο.

Νομιζω τωρα ειναι ακομα πιο αποδοτικο, παρα οταν διαβαζε κι εγραφε στον ιδιο δισκο, ακομα κι αν ηταν raid0.

raptor δεν εχω δει, αλλα λογικα μονο στα αυτια σου θα καταλαβεις τη διαφορα των 10.000rpm :040:

Link to comment
Share on other sites

Για ένα δίσκο δε νομίζω ότι αξίζει. Αν ήθελες συστοιχία με πολλούς δίσκους και το SCSI σου είναι πολύ ακριβή λύση τότε πιστεύω ένας καλός S-ATA Controller με Raptors είναι μια πολύ καλή ενδιάμεση και συμφέρουσα λύση…

Γενικότερα το Raid είναι καλό όταν υπάρχουν πολλοί δίσκοι και περισσότερες από 2 συστοιχίες…

Εγώ θα σου πρότεινα ένα Hitachi για top αποδόσεις στις 7200 και μάλιστα 160 Gb και πάνω…!!!

Link to comment
Share on other sites

Kαλύτερα RAID αντί για Raptor που θεωρώ οτι κυκλοφόρησε μόνο για αυτούς που έχουν λεφτά για πέταμα και για να πουλάνε μούρη αφού ένας SCSI θα είχε σαφώς καλύτερη απόδοση χωρίς ιδιαίτερη διαφορά χρημάτων.

Αλλά και η άποψη του sak είναι πολύ καλή. Μια μητρική με πολλά S-ATA θα έχει αρκετό πλεονέκτημα επιδόσεων αφού ένας δίσκος αντιστοιχεί σε ένα δίσκο. έχουν κυκλοφορήσει μητρικές με 8 s-ata ports αλλά και οι PCI sata cotrollers είναι μια καλή λύση για δίσκους που έχουμε κυρίως για αποθήκευση.

Link to comment
Share on other sites

... Raptor που θεωρώ οτι κυκλοφόρησε μόνο για αυτούς που έχουν λεφτά για πέταμα και για να πουλάνε μούρη αφού ένας SCSI θα είχε σαφώς καλύτερη απόδοση χωρίς ιδιαίτερη διαφορά χρημάτων.

.

Κοιτα να δεις χρονιαρες μερες που μας την ειπανε κιολας.... :114:

Ουστ ρε καραμητρο!!

Ενταξει εγω δεν εχω δει raid 0 αλλα μονο raptor. Δεν μπορω λοιπον να κανω συγκρισεις ταχυτητας αλλα σιγουρα ειναι πιο φτηνος απο SCSI ρε!! ΗΜΑΡΤΟΝ...

Μονο ο ελεγκτης του SCSI κανει πιο πολλα λεφτα απο τον 36αρη και μιλαω για τον απλο pci controller U160!! Δεν σου λεω αν αξιζει/δεν αξιζει σε σχεση με τον ραπτορ αλλα σιγουρα ειναι "αισθητη" η διαφορα χρηματων

Link to comment
Share on other sites

Το αν με raid θα εχεις επιδοσεις καλυτερες απο οτι χωρις raid (με τους ιδιους δισκους) εξαρταται αμεσα απο τον sata controller που θα τους συνδεσεις.. Ενας φιλος, φτιαχνοντας raid με 2 36αρηδες raptor, ειχε χειροτερες επιδοσεις απο οτι να τους συνδεσει τον καθενα χωριστα..

Link to comment
Share on other sites

Ο ένας Sata που έχω είναι ο 6Y120MO Maxtor. Μου προτείνετε δηλαδή να πάρω άλλο ένα ίδιο, αν βρω, και να τους κάνω raid 0?

Το raid 0 αν δε κάνω λάθος είναι να βλέπει τους δύο 120 σαν ένα 240?

Είναι πιο γρήγορο?

Το mirror δεν είναι πιο γρήγορο???

Συγγνώμη! Είμαι αδιάβαστος!!!

Link to comment
Share on other sites

Στο RAID 0 οι δύο δίσκοι φαίνονται σαν ένας με την διπλάσια χωρητικότητα.

Στο RAID 1 οι δύο δίσκοι φαίνονται σαν ένας με την χωρητικότητα του μικρότερου απο τους δύο.

Θεωρητικά το RAID 0 είναι γρηγορότερο απ' ότι ο ένας δίσκος μόνος του, αφού τα δεδομένα γράφονται και στους δύο ταυτόχρονα, τα μίσα στον ένα και τα μισά στον άλλο.

Στο RAID 1, πάλι τα δεδομένα γράφονται και στους δύο δίσκους ταυτόχρονα, αλλά όλο το μέγεθος και στους δύο.

Link to comment
Share on other sites

για τους παραπανω λογους που ειπε η Στελλα, το 1 (mirror) θεωρητικα ειναι γρηγορο μονο στο διαβασμα, αλλα βεβαια οχι στο γραψιμο.

το 0 υποτιθεται ειναι το πιο γρηγορο setup , αλλα εχει πολλαπλασιο κινδυνο να παθεις ζημια και να χασεις τα παντα.

γι' αυτο σε καμμια περιπτωση μην κανεις ποτε raid0 χωρις να εχεις αλλον ενα δισκο (3ον) για βοηθητικο.

Αλλα και παλι ομως, αμφισβητω οποιον λεει οτι στην πραξη καταλαβε διαφορα στην ταχυτητα απο ενα raid0

τουλαχιστον για καθημερινη "λιγο απο ολα" χρηση, οχι για καποια συγκεκριμενη εφαρμογη.

Αντιθετα μπορω να πω οτι οταν χαλασα το raid0 και εβαλα τους 3 δισκους και τα DVD σε ανεξαρτητα καναλια, ειδα διαφορα.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι οτι εκανα ripping απο το DVD-ROM στον ενα δισκο, εγραφα αλλο DVD στο writer απο τον αλλο δισκο, και ταυτοχρονα χαζευα στο ιντερνετ και ανοιγα-εκλεινα αρχεια απο τον τριτο δισκο (ή μαλλον 1ο, αυτον με το λειτουργικο :003: ).

και δεν εχαναν κανενα απο τα 2 σε ταχυτητα. ουτε εγω ειχα κανενα "κολλημα" σε αυτα που εκανα.

σε καμμια περιπτωση δεν γινονται αυτα με ενα δισκο, ή με 2 σε raid (που παλι συμπεριφερονται σαν ενας)

Link to comment
Share on other sites

Απο τη δικη μου εμπειρια παντως, οταν εβαλα raid 0 (ειχα intel τοτε, και intel raid controller στο mobo) ειδα μεγαλες διαφορες (στην καθημερινη χρηση). Για παραδειγμα η εγκατασταση των windows εγινε σε 12 λεπτα (τοτε ειχα P4@3.6 Ghz HT). Ενω τωρα που ειμαι παλι με raid 0 αλλα σε promise controller, μου φαινεται (χωρις να εχω ασχοληθει να κανω μετρησεις) οτι ειναι αρκετα ποιο αργοι οι δισκοι.

Παντως το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι ασφαλες το raid 0 για αποθηκευση δεδομενων (την ειχα παθει κι εγω μια φορα και εχασα τα παντα ..). Θα ηταν οτι πρεπει αν υπαρχει και 3ος δισκος (για αποθηκευση και μονο).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Απορώ γιατί τρελένεστε όλοι με το raid 0 αφού σε γενικές γραμμές είναι μια μούφα!!! Ναι μπορεί να κάνει τα windows εγκατάσταση σε πολύ μικρό χρόνο αλλά πέρα από κεί είναι πολύ αργο σε καθημερινή χρήση σε σχέση με απλούς δίσκους και κυρίος σε σχέση με τους raptor. Εγώ έκανα raid 0 σε δύο WD120JB και οι επιδώσεις ήτανε για κλάματα……Με το λειτουργικό μόνο στους δίσκους το σύστημα πήγαινε σφαίρα περι τα 20% καλύτερα …αλλά μεχρι εκεί όσο περισσότερο γεμίζανε οι δίσκοι τόσο πέφτανε και επιδόσεις τους…..το συμπέρασμα ????To raid είναι μια ******* και μισή για τους home users…….

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.