Jump to content



Με εχει ζαλισει!!


PcLover

Recommended Posts

Χαιρετω την ολη την παρεα του pctechnology!!

Ειμαι νεος στο forum και σας ανακαλυψα σχετικα προσφατα,και ετσι γραφτηκα αμεσως!! Εχετε το καλυτερο forum μπορω να πω και εχετε βοηθησει παρα πολλους στο αντικειμενο που λεγεται υπολογιστης !!!

Ετσι και εγω θελω την βοηθεια σας...

Εχω παρει τον prescott τον 3.0 και αλλαξα μολις πηρα το pc την εργοστασιακη ψυκτρα με μια αλλη της THERMALTAKE SILENT TOWER λεγεται..και εβαλα και 2 επιπλεον ανεμιστηρακια τα ZALMAN ZM-F1 8cm SILENT FAN...Τελικα το pc κανει θορυβο,ανεβαζει 55-60 βαθμους(σημερα μονο 49-51.περιεργο) και μιλησα και με το καταστημα που το πηρα και μου λεει οτι ειναι φυσιολογικο :067: Μου απαντησε πως η intel λεει οτι στους 85 καιγεται και οτι ειναι μια χαρα οι θερμοκρασια...αλλα αυτο παει στο καλο με τον θορυβο τι να κανω???

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα μας...και σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια..

Στο πρόβλημα σου τώρα..

Καταρχάς τι πάστα έχεις χρησιμοποιήσει..?

Οι θερμοκρασίες είναι όντως υψηλές για αυτό το "τέρας" που ακούει στο όνομα silent tower...

Όσο για τα φανακια...δοκίμασε να ρίξεις μερικές σταγόνες μηχανικό λαδί...κάτω από το αυτοκόλλητο τους όπου βρίσκεται το bearing...Θα μειωθεί αρκετά το πρόβλημα...υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση...να αντικαταστάσεις τα 2 αυτά φανακια με κάποια αθόρυβα...

Αυτά από εμένα.

Καλώς ήρθες και πάλι...

Link to comment
Share on other sites

Οι θερμοκρασίες είναι μάλλον φυσιολογικές. Μη ξεχνάμε οτι έχει Prescott, όχι Northwood. Αν δεν υπσρχρονίσεις, μείνε με την αερόψυξη. Αν υπερχρονίσεις, βάλε οπωσδήποτε νεράκι....

Link to comment
Share on other sites

μηπως επειδδη ειναι τερας η ψυκτρα δε παταει καλα? ειχα ενα παρομοιο προβλημα με μια 7700 ζαλμαν. Κανε το εξης πειραμα , βαλε το κουτι σε οριζοντια θεση ωστε με τη βαρυτητα της η ψυκτρα να μην ζοριζει τη μητρικη, καντο και πες μετα θερμοκρασιες

Link to comment
Share on other sites

Δεν σκεφτομαι να υπερχρονισω...Με την παστα δεν ξερω τι εχει παιχτει γιατι μου το συναρμολογησε το καταστημα που το πηρα, καθισα και το καθαρισα παλι τωρα μηπως δω διαφορα...Παντως μονο silent δεν ειναι τα προιοντα που εβαλα!!

Κατα εναν περιεγο τροπο σημερα εχει πεσει τη θερμοκρασια στους 48-50...Απο την ωρα που μιλησα με το service και μετα..μηπως εκανε κανα μαγικο απο το το τηλεφωνο ο τεχνικος?? :050: :101:

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια...δεν μας διευκρίνισες? οι θερμοκρασίες σου είναι σε full load?

@Jimmyfox η συγκεκριμένη ψήκτρα...όπως έχω δει σε σχετικά reviews και όπως θα σας επιβεβαιώσει και ο spresv που την δουλεύει...έχει παρά πολύ καλές επιδώσεις...

Εάν οι θερμοκρασίες του φίλου μας είναι σε full load..τοτε πράγματι είναι φυσιολογικές για prescott..εαν όμως είναι σε idle..δεν δικαιολογούνται...

Link to comment
Share on other sites

Εάν θυμάμαι καλά η ψύκτρα αυτή κάνει 100% χρήση heatpippes, οπότε η βάση πάνω απο την cpu πρέπει να είναι προσβάσημη. Για πιάσε εκεί και δές. Λογικά πρέπει να είναι αρκετά ζεστό. Επίσης εάν δεν το έχουν κάνει ήδη στο μαγαζί (δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν ΔΕΝ) λύσε μία την ψύκτρα και βάλε λίγη κεραμίκ. Τέλος μην πολυεμπιστεύεσαι το bios σαν μετρήσεις temps.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς εάν όταν είμαι σε προγράμματα και επεξεργάζομαι και γενικά κάνω εργασίες??

Όχι ακριβώς αυτό...

Σε αυτήν την περίπτωση που αναφέρεις δεν χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής σε ποσοστό 100%...

Για να βρεις τις θερμοκρασίες σου σε full load...

Θα πρέπει να τρέξεις ένα πρόγραμμα που να ζορίζει την cpu πραγματικά...

Όπως π.χ. το prime95...

Eδω θα βρεις διάφορα χρήσιμα προγραμματακια ανάμεσα τους και το prime..

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=27&highlight=overclockers+programs

Link to comment
Share on other sites

Για να αποφανθεις οτι ο επεξεργαστης σου τραβαει ζορια (ασχετα με το τι θερμοκρασια εχει) κατεβασε το Throttle Watch και διαβασε τον οδηγο για το Throttling που εχω στην υπογραφη μου.

Νερο θα βαλεις μονο αν εισαι απληστος με τα MHz που εχεις (οπως το εκανα εγω).

Με μια απλη SLK ετρεξε ΟΚ ο Prescott 3.0 μου στα 3.5GHz Stress Prime 2004 για μπολικες ωρες ανευ προβληματων χωρις να θεωρηθει κι απο τα πολυ καλα κομματια.

Link to comment
Share on other sites

Η Silent Tower ειναι μια απο τις καλυτερες αεροψυκτρες που εχω χρησιμοποιησει. Το fanακι της βεβαια στις 2500rpm ειναι λιγο εκνευριστικο, αλλα αμα η ταχυτητα μειωθει καμια 500ρια στοφες, τοτε γινεται πραγματικα silent και αποδοτικη.

Εαν δεν το εχεις κανει ακομα, παρε μια καλη θερμοαγωγιμη παστα, (arctic silver, ceramique) και αν πιανουν τα χερια σου φτιαξε εναν ροοστατη για να ρυθμιζεις τα φανακια σου (για οδηγο stay tuned ;))

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες στο site.

Να σου επισημανω κατι που πιθανον δεν το εχεις λαβει υποψιν για τις θερμοκρασιες.

Ανεξαρτητα με το τι αεροψυκτρα χρησιμοποιεις, παιζει μεγαλο ρολο το κουτι σου και το ποσο καλα αεριζεται.

Αν εχεις ενα midi κουτακι, πνιγμενο εσωτερικα απο καρτες, καλωδια,δισκους, και μια συγχρονη καρτα γραφικων που επιβαρυνει τον χωρο με ζεστη, οτι ψυκτρα και να εχεις στον επεξεργαστη δεν μπορει να αποδωσει.

Οποτε οπως καταλαβαινεις, η προτεραιοτητα σου ειναι να βελτιωσεις οσο το δυνατον καλυτερη την θερμοκρασια του κουτιου σου.Ετσι θα βοηθησεις και την ψυκτρα της cpu να αποδωσει σωστα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.