Jump to content



Τι χρειάζομαι για μεταφορά βίντεο απο κασσέτα VHS και βιντεοκάμερας στο PC?


Τsikoman

Recommended Posts

Τι χρειάζομαι για μεταφορά βίντεο απο κασσέτα VHS και βιντεοκάμερας στο PC?

Μετά απο βόλτες στο forum ακόμη δεν έχω πάρει ικανοποιητικές απαντήσεις.

Χρειάζομαι κάρτα tv-tuner? αφού η κάρτα γραφικών μου δεν έχει υποδοχή video in και δεν σκοπεύω να την αλλάξω. Αν ναι, προτίνετε η winfast tv 2000xp για αυτή τη δουλειά? Μιάς που δεν μου αρέσουν οι επεμβάσεις στο εσωτερικό του PC, τι λέτε για την winfast tv USB 2.0? Έχουν τα ίδια αποτελέσματα?

Θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με τον ATHLON64, 3200+, 512MB, 80Gz που κατέχω?

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά είναι δεκτή.

Link to comment
Share on other sites

Θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με τον ATHLON64, 3200+, 512MB, 80Gz που κατέχω?

οχι μονο χωρο στο δισκο να εχεις αρκετο.

Επεισης δε ξερω αν ακομα στο πλαισιο υπαρχει αλλα ειχε εναν μετατροπεα απο αναλογικο (s-video...πως λεγεται στα video δε ξερω..)σε USB σε ικανοποιητικη αναληση.Ειναι πιο φτινο απο μια καρτα ειδικα αν το θες για 1-2 κασετες...:)

Μιάς που δεν μου αρέσουν οι επεμβάσεις στο εσωτερικό του PC, τι λέτε για την winfast tv USB 2.0?

η Pci ειναι πολυ καλυτερη...προτυμησε την αν ειναι να παρεις τελικα καρτα tv.

Σιγα την επεμβαση...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ όλα αυτά τα έχω καταφέρει με την κάρτα της Pinnacle:Studio Deluxe και τα προγράμματα της.Καταρχήν η Κάρτα υποστηρίζει 2 υποδοχές firewire και επίσης βγάζει αντάπτορα με s-vhs in/out,και rca video και ήχου που νομίζω καλύπτει πλήρως της ανάγκες.Επίσης με την αναβάθμιση του πακέτου(software ) από την 8 στην 9 έχει παρα πολλά πλεονεκτήματα και με ένα activation μπορείς να βάλεις στις ταινίες σου και Dolby Digital 2.0 η 5.0.Σίγουρα η τιμή του μπορεί για κάποιους να είναι απαγορευτική αλλα δεν πάει να είναι εργαλείο που δεν πρόκειται ποτε να σε εγκαταλείψει.Για μένα εδώ και 2 χρονια τουλάχιστον μου έχει λύσει τα χερια σε πολλά θέματα και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.Μην κωλώσεις στην τιμή που θα σου πουν γιατί δεν είναι από τα πράγματα που τα αλλάζεις συνεχεια αλλα ούτε και από αυτά που τα εγκαταλείπεις.

Link to comment
Share on other sites

Με λίγο καλό software μπορείς άνετα να κάνεις την δουλειά με σχεδόν οποιαδήποτε ποιοτική κάρτα TV όσον αναφορά το αναλογικό Video. Οι εξωτερικές είναι ποιο εύκολες για αρχή, αλλά καλύτερα να κάνεις μια μικρή επέμβαση. Εδώ που τα λέμε ανοίγεις τον υπολογιστή, βάζεις την κάρτα στην υποδοχή, βιδώνεις μια μικρή βίδα και είσαι έτοιμος. Δεν είναι εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Απλά να θυμηθείς να έχεις κόψει το ρεύμα στον υπολογιστή! Τίποτα άλλο.

Γενικά για τις εξωτερικές υπάρχει και μικρότερη γκάμα software οπότε καλύτερα να ταλαιπωρηθείς 10 λεπτά στην αρχή, για την τοποθέτηση της κάρτας, παρά αργότερα.

Οι κάρτες της Leadtek είναι οι ποιο οικονομικές και με πλούσιο πακέτο - software. Για τα λεφτά τους είναι αχτύπητες. Από εκεί και πέρα και όσο τα λεφτά ανεβαίνουν στο παιχνίδι μπαίνουν και οι Terratec που αν και δεν έχουν το καλύτερο software είναι πάρα πολύ ποιοτικές σαν hardware.

Για Pinnacle μακριά από κάρτες TV που έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα για ασυμβατότητες. Οι Studio μπορεί να έχουν πολύ καλή ποιότητα, αλλά τα λεφτά που ζητάνε είναι πολλά για 2-3 κασέτες. Και όλα αυτά τα κλειδώματα και τα activations εμένα προσωπικά με εκνευρίζουν.

Η Βιντεοκάμερα έχει και ψηφιακή έξοδο?

Link to comment
Share on other sites

Η Βιντεοκάμερα έχει και ψηφιακή έξοδο?

Μάλλον όχι, δεν έχει.

Επίσης σκέφτομαι για μελλοντικά να αποκτήσω μια ψηφιακή βιντεοκάμερα, ελπίζω η winfast tv 2000xp expert που τελικά θα αγοράσω να κάλύπτει όλεσ μου τισ ανάγκεσ.

Αφού την δοκιμάσω θα ανακοινώσω τα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ που τα λέμε ανοίγεις τον υπολογιστή, βάζεις την κάρτα στην υποδοχή, βιδώνεις μια μικρή βίδα και είσαι έτοιμος. Δεν είναι εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

έχεισ δίκιο, σιγά την επέμβαση!

τώρα το μόνο που μένει είναι το δίλημμα:

winfast tv 2000xp expert

ή

winfast DV2000 που ανέφερε ο s5zax?

Υπενθυμίζω πωσ η κύρια εργασία είναι μεταφορά βίντεο απο αναλογικέσ πηγέσ στο PC, χωρίς η παρακολούθηση TV στο PC να είναι αμελητέα.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα κανω συλληψη μεσω ενος Tvtuner (προτιμησε ενα με εισοδoυς svideo, video, & audio). Αναλογα με το μεγεθος που θελω να εχει το Mpeg ρυθμιζω την ποιοτητα συλληψης (αναλυσεις, framerate κτλ). Μετα, ανοιγω το mpeg με το Ulead VideoStudio 7, κανω ενα ψιλο μονταζ και το γραφω σε dvd μεσω του ιδιου προγραμματος. Το τελικο αποτελεσμα ειναι πολυ κοντα στην ποιοτητα που εχει μια dv cam.

Μην προτιμησεις καποια εξωτερικη συσκευη, αφου οπως ειπαν τα παιδια ειναι πιο ιδιοτροπες...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, αν δεν έχεις firewire από κάπου αλλού , πχ μητρική ή κάρτα ήχου , τότε πάρε την DV γιατί κάποια στιγμή στο μέλλον θα πάρεις και ψηφιακή κάμερα. Αν έχεις , τότε πάρε την απλή αν έχει πιο φτηνά αν και για διαφορά μικρότερη των 15 ευρώ δεν αξίζει τον κόπο. Σαν συσκευές έχουν την ίδια ποιότητα κατασκευής και απόδοσης απλά η DV σου δίνει και DV in.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή για κάτι παρόμοιο έχω αρχίσει και την ψάχνω κι εγώ , έχω καταλήξει σε canopus. Ρίξε μια ματιά www.canopus.gr, έχει λύσεις για όλες τις περιπτώσεις analog/digital internal/external firewire etc και έχει δική της τεχνολογία ωστε να υπάρχει συγχρονισμός ήχου και εικόνας.

Link to comment
Share on other sites

Όσοι φίλοι μου το πήραν δεν τους δούλεψε ποτέ....

Τόσο χάλια οι Expert?

Σε αυτή την περίπτωση μια ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν και η απλή Deluxe της Leadtek.

Βασικά μειονεκτήματα: Παλιά με το ΒΤ878, μονοφωνική στην TV όσον αφορά το σήμα μέσω κεραίας, μόνο αναλογικές υποδοχές.

Πλεονέκτημα: Δοκιμασμένη, φτηνή και απροβλημάτιστη. Αν είναι επίσης να στείλεις σήμα μέσω Video/Videocamera δεν έχεις τον περιορισμό του μονοφωνικού ήχου μιας και η κάρτα διαθέτει audio in μέσω του οποίου μπορείς να έχεις κανονικά stereo sound.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.