Jump to content



Super Pi 1M with msec and anticheat...for other OS ?


Recommended Posts

Το συγκεκριμένο bench σχεδιάστηκε για Windows.

Τα αποτελέσματα από αντίστοιχες εκδόσεις για άλλα λειτουργικά δέν είναι άμεσα συγκρίσιμα και κατά συνέπεια δέν προσφέρουν πληροφόρηση για τη διαφορά επιδόσεων και ρυθμίσεων για το σύστημα αυτό καθ'αυτό....αλλά για το λειτουργικό του.

Μπορείς άμα θέλεις να ανοίξεις ένα ξεχωριστό thread για ....πχ "Linux super-pi"

:083:

Link to comment
Share on other sites

Το super pi από τον κατασκευαστή του είναι multi platform, multi os.

ftp://pi.super-computing.org/

Αυτό που χρησιμοποιήτε δεν είναι καν το αυθεντικό. Είναι disassembled patched.

Και δεν νομίζω πως θα έπρεπε να κλειδωθεί το άλλο thread. Μάλλον θα έπρεπε να ανοίξετε

το thread που ανοίξατε και με πολλά πολλά disclaimers ότι η έκδοση με την οποία μετράτε δεν

είναι η αυθεντική από τον κατασκευαστή. Anyway....

Link to comment
Share on other sites

Oυσιαστικα ανοιγει η ιδια κουβεντα που ειχε ανοιξει για το patch. Μερικοι ξεχνανε οτι το bench ειναι μια "ιδεα". ΟΛΑ τα bench τρεχουνε στις default ρυθμισεις του κατασκευαστη (3dmark κλπ). Το να βαλεις καποιο patch αμεσως αποκλειεσαι απο την συγκριση. Δεν ειναι εργασια οπου οσο πιο γρηγορα το κανεις τοσο καλυτερα για σενα οποτε βαλε το patch (θα εισαι και βλακας να ΜΗΝ το βαλεις σε τετοια περιπτωση) να τελειωσεις πιο γρηγορα να πας για καφε. Ενα νουμερο ειναι χωρις καμμια πρακτικη σημασια περα απο την κοντρα και την συγκριση. Αν ο αλλος χαλαει την συγκριση (τονιζοντας την κοντρα για κανενα προφανη για μενα λογο) βαζοντας patch για 64αρηδες/prescott, δεν λεει τιποτα στην ουσια.

Παρομοια φαση ειναι με τα λειτουργικα. ενω υπαρχουν πολλοι που κερδιζουν δευτερολεπτο αν αλλαξουν σε Win2003 και αυτο ειναι αποδεκτο, δεν ειναι αποδεκτο π.χ. να το τρεξεις στο linux... Θα μπορουσε, για μενα, να ανοιχτει ενα bench για linux.

Ειναι κατι το οποιο μπορει να το τρεξει ο καθενας (αν υπαρχει μια συμφωνια για την εκδοση - μιας που απο οτι λεει ο darth υπαρχουν πολλες εκδοσεις)

Καλως ή κακως αυτη ειναι το bench. Δεν ειναι θεμα σωστου ή λαθους. Ειναι θεμα κοινης πλατφορμας συγκρισης. Αν χαθει η κοινη πλατφορμα συγκρισης τοτε χανεται το bench. Τοσο απλα....

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του thread.

"Super Pi 1M with msec and anticheat...for other OS?" είναι κάτι που δεν υπάρχει :)

Το super-pi to έβγαλε ο κατασκευαστής του σε ΜΙΑ και μόνο έκδοση και δεν έδωσε τα sources για να μην μπορεί κανείς το πειράξει. Μετά το έκανε port σε πολλές πλατφόρμες και πολλά λειτουργικά. Όλα αυτά καθορίζουν τον σκοπό του αλλά σε αυτό το σημείο τελειώνει και η επίσημη ιστορία του.

Όποιος θέλει ας κάνει ένα search στο google με την λέξη disassembler και θα δει τι γίνεται. Οποιοδήποτε παιδάκι έχει μάθει τρεις εντολές sse σε assembly, μπορεί να πάρει το πρόγραμμα, να το περάσει από έναν disassembler, να πάρει το assembly output, να το αλλάξει, να ξανακάνει compile με έναν assembler και εδώ είμαστε. Πρόσθεσε 3-4 εντολές sse3, χργσιμοποιει το vector unit του P4, πράγμα που θα ήταν αδύνατο να έχει κάνει ποτέ ο κατασκευαστής του προγράμματος αφού το 1995 που το έγραψε δεν υπήρχε κάν MMX, και έτσι ο πιτσιρικάς φίλος μας τους νικάει όλους.

Τον πέρνει χαμπάρι κάποιος και για να τον αντιμετωπίσει, κάνει ακριβώς το ίδιο, αλλά αυτή την φορά δεν προσθέτει sse εντολές. Κάνει checksum test τα περιεχόμενα του code segement και ποστάρει ένα μήνυμα που επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα δεν είναι πειραγμένο. Πολύ έξυπνο πραγματικά! Λες και δεν μπορώ εγώ πάλι με έναν disassembler να πειράξω και τον κώδικα εκτέλεσης και τον έλεγχο του checksum και να το κάνω να φαίνεται εντάξει :p :p

Όλα αυτά βέβαια γίνονται στην windows έκδοση του προγράμματος. Και είναι λογικό αφού από αυτούς που ασχολούνται σοβαρά με το linux και έχουν και τις ανάλογες γνώσεις κανεις δεν ανακατεύεται με τέτοιες αηδίες. Θα ασχοληθεί με κανένα opensource project ή με κάτι πιο χρήσιμο από το να χακεύει παιδιαρίζοντας κώδικα της περασμένης δεκαετίας που δεν παράγει και τίποτα το χρήσιμο ή το ουσιαστικό.

Συνεπώς αν θέλετε να μετρήσετε σωστά και να δείτε όλες τις δυνατότητες των μηχανών σας, θα πρέπει να ξεφορωθήτε όλες τις "πειραγμένες" εκδόσεις και να δουλέψετε με τις αυθεντικές. Και για να διασφλήσετε ότι κανείς δεν θα "κλέψει" με πειραγμένες εκδόσεις, μετρήστε με την linux έκδοση, αφού εκεί patched εκδόσεις δεν υπάρχουν.

Αντί αυτού υιοθετήσατε τις νοθευμένες εκδόσεις και αποκλείσατε όλους όσους θα χρησιμοποιούσαν τις αυθεντικες, και αναμφισβήτητα έντιμες εκ των πραγμάτων, αφού ακόμα και αν ήθελαν να κλέψουν, δεν γίνεται.

Να ρωτήσω κάτι; Αν ανεβάσω μία μονοψήφια μέτρηση στο καινούργιο thread θα την δεχτείτε;

Από Windows με το "Super Pi 1M with msec and anticheat (sic)". Και όποιος μιλήσει για photoshop κλπ μπούρδες, θα του στείλω το exe να το τρέξει στην δικιά του μηχανή για να δει ότι όντως το αποτέλεσμα θα είναι μονοψήφιο και το πρόγραμμα εντελώς anticheat :p :p

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό που είδα είναι ότι το νέο SuperPi κρασάρει σε μένα κάτω από 98SE/Me. Οπότε πόσο ίδιο είναι με το παλιό?

Ίσως όχι και 100% ( και δεν λέω απλά για την προσθήκη των μιλισεκοντς )

Link to comment
Share on other sites

Και όσοι δεν έχουμε windows και x86 είμαστε αποκλεισμένοι;

Το παρακατω γινεται απλα για την κουβεντα του πραγματος...

Βασικα μου φανηκε λιγο καταθλιπτικο το "αποκλεισμενοι"... :080:

Αποκλεισμενοι απο "τι"????

Αμα θες να τρεξεις, τρεξε! Κανεις δεν θα σου πει οχι!

Δηλαδη τι σου λειπει και νιοθεις αποκλεισμενος?? Αλλοι χρηστες linux για να συγκρινεις το συστημα σου με αυτους? Πες οτι τους εχεις...

Κι αμα ποσταρω εγω pi σε linux και μετα ποσταρεις εσυ 2 sec χαμηλοτερο στο solaris τι συμπερασμα βγαινει? Βασικα η μονη "χρησιμοτητα" (με ολη την σημασια της λεξης) που εχουνε τα bench ειναι οταν εχεις ενα νεο/αγνωστο συστημα να τρεξεις καποια απο αυτα για να δεις αν εισαι σε επιπεδα σωστα ή κατι πηγαινει στραβα και το συστημα σου αποδιδει χαμηλοτερα του αναμενου. Φυσικα εχει και τον δευτερευοντα ρολο του να βρεις τα ορια σταθεροτητας. Περαν αυτου εξυπηρετει την κοντρα... Αλλα αν αρχισει η κοντρα να γινεται αυτοσκοπος τοτε καταστρεφονται ολα τα υπολοιπα.

Link to comment
Share on other sites

@SLN. Η νοθευμένη έκδοση του super-pi που επιβάλλεται υπάρχει μόνο για windows. Έτσι όπως τα λες, εκ των πραγμάτων μου λες ότι δεν θέλεις κάτι άλλο εκτός από windows και x86 μέσα στις μετρήσεις σου. Λες και αν ποστάρω εγώ μία μέτρηση από AIX με 4-way SMT G5, εσύ δεν μπορείς να συγκρίνεις το δικό σου σύστημα με κάποιον άλλο που έχει Win2k και Athlon XP. Ανοίγει λοιπόν άλλο thread που μας πετάει έξω και κλειδώνει και το παλιό μην ξεφύγει κανείς και ποστάρει εκεί. Τέλος πάντων. Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω. Αφού υπάρχει η αντίληψη ότι πρέπει να υπάρχει τόσο αυστηρός διαχωρισμός στο thread που θα ποστάρει ο καθένας, ας γίνει έτσι. Πάντως και στην πράξη η νεα προσέγγυση που εφαρμόζεται είναι διαβλητή και νομίζω πως το εξήγησα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Περαν του οτι συμφωνω μαζι σου εχω να πω τα εξης

Η διαφοροποιηση ειναι οτι χανεις τον βασικο κορμο του πραγματος....

Το σταθερο προγραμμα!! Το bench ειναι ΕΝΑ! Χωρις patch, χωρις optimizations, χωρις cheat! Τελος!! Αν εσυ τρεξεις το ΙΔΙΟ προγραμμα, εισαι ωραιος... ειτε το κανεις σε win3.11 με 486, ειτε το κανεις σε 8-way server. Αν εσυ ομως "αναγκαστεις" να τρεξεις ενα διαφορετικο προγραμμα το οποιο απλα υπολογιζει 1 ή 32 εκ. ψηφια του pi γραμμενο για το συστημα σου/λειτουργικο σου τοτε ειναι κατ' ουσιαν ενα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ προγραμμα απο το δικο μου! Αρα που καταληγουμε? οτι εγω τρεχω ενα προγραμμα και εσυ τρεχεις ενα αλλο προγραμμα! Τι συγκριση μπορει αν γινει?? Καμμια! Τι κοντρα μπορει να γινει??

Δηλαδη καταληγουμε να ειμαστε 2 ανθρωποι με διαφορετικο hardware, διαφορετικο OS, και το κυριοτερο που τρεχουν ενα διαφορετικο software.... Τι κοινο μπορουμε να βρουμε μεταξυ μας??? Οτι απλα το software μας κανει την ιδια δουλεια.

big f***ng deal!!

Ειναι σαν να ερχομαι εγω και να λεω..

παιδια εγω συμπιεζω video με το Xvid και πιανω 40 fps. Εσυ με το DivX και πιανεις 38fps. Αρα εγω εχω καλυτερο συστημα απο σενα!! Ισχυει κατι τετοιο??

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοια, γιατί πολύ απλά τρέχεις διαφορετικά προγράμματα. Αλλά νομίζω πως η Oracle για windows x86 και η Oracle για το Solaris είναι πάντα η Oracle. Και αν κάνεις την σύγκριση θα δεις ποιό είναι το καλύτερο σύστημα για να τρέξει την Oracle και ποιό όχι.

Αλλά και πάλι αν θέλεις να μείνεις αυστηρά σε όρους hardware (τουλάχιστον έτσι κατάλαβα μέχρι τώρα. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με) το δικό μου post από linux και ενδεχομένως από άλλη hardware πλατφόρμα δεν σου στερεί την δυνατότητα σύγκρισης με κάποιο άλλο σύστημα παραπλήσιο με το δικό σου. Μπορείς κάλλιστα το δικό μου πόστ να το αγνοήσεις, και να συγκρίνεις την μηχανή σου με έναν P4 ή έναν Celeron.

Αντίθετα αν το δικό μου ποστ λείψει, μάλλον φτωχότερος θα βγεις σε πληροφόρηση (αυτος δεν είναι και ο λόγος ύπαρξης του φόρουμ;) γιατί στερήσαι την ιδέα του πως θα αντιδούσε η μηχανή σου υπό άλλες συνθήκες, όχι αυστηρώς εξαρτημένες από το hardware. Ακόμα μπορείς να μάθεις και τι άλλες αρχιτεκτονικές επιλογές έχεις αλλά και να ενημερωθείς γενικότερα για το πως αντιδρά πάνω στην ίδια διαδικασία μία άλλη μηχανή εντελώς διαφορετική από την δική σου και από αυτές που έχεις συνηθίσεινα δουλεύεις μέχρι τώρα.

Πάντως επιμένω. Ακόμα και αν όλα τα παραπάνω σε αφήνουν αδιάφορο (δικαίωμα σου) το δικό μου ποστ δεν σου στερεί τίποτα, ούτε σε ενοχλεί. Λογική αιτιολόγηση για τον αποκλεισμό αυτού του είδους, με υιοθέτηση μη γνήσιας εκδόσεως του bench για μόνο ένα λειτουργικό και μία πλατφόρμα, δεν βλέπω.

Δεν σκοπεύω να τοποθετηθώ παραπάνω. Ούτε να ανοίξω thread για super-pi for linux. Όποιος θέλει ας πει την αποψή του, και θα τον ακούσω με μεγάλη προσοχή.

Link to comment
Share on other sites

Αλλά και πάλι αν θέλεις να μείνεις αυστηρά σε όρους hardware (τουλάχιστον έτσι κατάλαβα μέχρι τώρα. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με) το δικό μου post από linux και ενδεχομένως από άλλη hardware πλατφόρμα δεν σου στερεί την δυνατότητα σύγκρισης με κάποιο άλλο σύστημα παραπλήσιο με το δικό σου. Μπορείς κάλλιστα το δικό μου πόστ να το αγνοήσεις, και να συγκρίνεις την μηχανή σου με έναν P4 ή έναν Celeron.

Αντίθετα αν το δικό μου ποστ λείψει, μάλλον φτωχότερος θα βγεις σε πληροφόρηση (αυτος δεν είναι και ο λόγος ύπαρξης του φόρουμ;) γιατί στερήσαι την ιδέα του πως θα αντιδούσε η μηχανή σου υπό άλλες συνθήκες, όχι αυστηρώς εξαρτημένες από το hardware. Ακόμα μπορείς να μάθεις και τι άλλες αρχιτεκτονικές επιλογές έχεις αλλά και να ενημερωθείς γενικότερα για το πως αντιδρά πάνω στην ίδια διαδικασία μία άλλη μηχανή εντελώς διαφορετική από την δική σου και από αυτές που έχεις συνηθίσεινα δουλεύεις μέχρι τώρα.

Γι αυτο ακριβως και εγραψα παραπανω (στο #7) οτι κανεις δεν σου απαγορευει αν ποσταρεις το σκορ απο το pi σου σε οτι πλατφορμα και σε οτι λειτουργικο θελεις. Απο μενα εισαι μια χαρα. Δεν ξερω αν σε αλλους φανει offtopic. Εκει που κολλαω εγω (αν μπορεις να το πεις κολλημα μια που δεν τρεχω benches ουτε και ειμαι μανιακος με τα νουμερα) ειναι να υπαρχει ΕΝΑ προγραμμα που να τρεχει καποιος ωστε αν μαζευτουμε αυριο 6-7 χρηστες σε linux/solaris/windows 3.11, να μπορεσουμε να βγαλουμε ενα συμπερασμα μεταξυ μας, και να μην χρειαζεται να λεμε, "εγω εχω dual Itanium και εχω 4 sec χαμηλοτερο pi απο σενα με τον single opteron" ... Α εσυ τρεχεις την "α" εκδοση, εγω τρεχω την "β" κλπ κλπ.

Μην καταληξει η database ενα ματσο απο νουμερα κατω απο την επωνυμια "superpi", που (εκτος του οτι δεν εχουν καμμια πρακτικη σημασια (το "γιατι" το εξηγησα παραπανω) δεν θα εχουν και καμμια αξια συγκριτικη.

Αν πιστευεις οτι το bench σε συγκριτικο επιπεδο ειναι "ριχνω μια ματια, 5 δευτερολεπτα να δω αν ο αλλος με το ιδιο σχεδον συστημα με μενα βγαζει παραπλησιο αποτελεσμα" τοτε συμφωνουμε.

Αν πιστευεις οτι το bench ειναι "κοιταω το αποτελεσμα, κανω 5-6 ποστ να ρωτησω ποια εκδοση, με ποιες ρυθμισεις, με ποσα patch/optimizations κλπ κλπ" για να καταληξω τελικα οτι κι εγω καπου τοσο θα εβγαζα με αυτα τα settings τοτε εχουμε διαφορετικη αποψη.

Ξαναλεω, γιατι αυτο προσπαθω να πω.... τρεξε σε οτι πλατφορμα θες... τρεξε οποιο λειτουργικο θες...

Το βασικο ειναι να τρεχουμε ολοι το ιδιο προγραμμα!!!

Αν αλλαξεις το προγραμμα (ειτε γιατι το βελτιωνεις με βαση το hardware σου, ειτε γιατι δεν τρεχει στο λειτουργικο σου) τοτε μονο ανοιγεις thread και λες "Κοντρα "ΧΧΧΧΧ" προγραμματος (ανεξαρτητως OS) "

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω και εγώ με το DarthMoul και θα πώ οτι δεν υπάρχει λόγος σε ένα thread-κόντρα να υπάρχουν μόνο x86 συστήματα ή μόνο windows based συστήματα. Με αυτή τη λογική να χωριστούμε και σε intel - amd και να μετράει ο καθένας τα δικά του. Ετσι και αλλιώς ενα superPI δε μπορεί να σου πει πιο σύστημα είναι καλύτερο (και καλύτερο σε τι??).

Απο την άλλη το χειρότερο είναι οτι για να "μετρήσουμε" χρησιμοποιούμε πειραγμένο benchmark απο κάποιον που δε ξέρουμε τι έκανε. Προτέινω λοιπόν οι μετρήσεις να γίνονται απο το official superPI και σε οποιοδήποτε σύστημα-λειτουργικό θέλει ο καθένας.

@DarthMoul μήπως ξέρεις για το linux αν βγάζει segmentation fault τι μπορεί να φταίει ??

Μου το βγάζει σε AMD64 (754) με το Debian Sarge και δοκίμασα τους πυρήνες 2.6.8 amd64-k7, 2.6.8 amd64-k8, 2.6.8 generic-amd64, 2.6.8 i386 και 2.4.27 i386...

Link to comment
Share on other sites

κι εγώ μέσα για ένα τέτοιο bench.

από εδώ:

http://www.myownlittleworld.com/pi/otherpi.html

έβαλα το schnell pi και έδωσε:

Program : Schnell_Pi version 1.0, by Dominique Delande

Computation of 1048568 digits of Pi

Method used : Gauss-Brent-Salamin AGM

Size of FFT : 128 K

Physical memory used : ~ 10369 K

Disk memory used : ~ 0.00 Meg

------------------------------------------------------------

Computation run information :

Start : Sun Mar 6 14:47:50 2005

End : Sun Mar 6 14:47:55 2005

Duration : 5 seconds elapsed

:D :D :D

EDIT:

και στα 64M (εννοείτε πως παράλληλα είχα kde, mp3, mozilla etc.)

Program : Schnell_Pi version 1.0, by Dominique Delande

Computation of 67108852 digits of Pi

Method used : Gauss-Brent-Salamin AGM

Size of FFT : 8 M

Physical memory used : ~ 656404 K

Disk memory used : ~ 0.00 Meg

------------------------------------------------------------

Computation run information :

Start : Sun Mar 6 14:52:23 2005

End : Sun Mar 6 15:02:52 2005

Duration : 629 seconds elapsed

============================================================

Total computation time : 587.04 seconds

:D :D :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Δεν το ξέρω. Δεν μου έχει βγάλει ποτέ segfault το super-pi σε καμμία πλατφόρμα. Οι μνήμες σου είναι σίγουρα εντάξει;

Πρόκειται για laptop και όλα είναι στα default. Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις μνήμες ουτε σε windows ούτε σε linux. Μπορεί να φταίει κάτι στο linux, να λείπει κανα πακέτο ??

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για laptop και όλα είναι στα default. Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις μνήμες ουτε σε windows ούτε σε linux. Μπορεί να φταίει κάτι στο linux, να λείπει κανα πακέτο ??
Όχι. Το super-pi είναι statically linked και δεν χρησιμοποιεί τίποτα από το συστημά σου. Είναι αυτάρκες. Δεν το έχω τρέξει ποτέ σε laptop :(
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς άμα θέλεις να ανοίξεις ένα ξεχωριστό thread για ....πχ "Linux super-pi"

:083:

Να ποσταρω εγω με το Mathematica 1M να δειτε γκαζια???? :098: :098: :098:

Ασχολειθειτε με κανενα σοβαροτερο προγραμμα.....

Καλα δε λεω Darth???? :040:

Εχεις φτιαξει πιο σοφιστικε pi.... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γουσταρετε να ξεκινησει μια τετοια ιδεα? Αν ναι προτεινετε σαν γνώστες, ενα προγραμμα pi το οποιο μπορει να λειτουργησει σαν κοινο προγραμμα για τις πλατφορμες που ενδιαφερουν. Μεχρι στιγμης εχει ποσταρει ο sotiris, Darth. Ποιο απο αυτα μπορουμε να θεωρησουμε σαν bench-program για να εχουμε ενα κοινο μετρο συγκρισης?

Επισης υπαρχει το ενδεχομενο για το προγραμματακι του darth στην υπογραφη οπου ειναι κατι το οποιο ο καθενας μπορει να τρεξει αναλογα με τον επεξεργαστη του μια που ειναι ετοιμη πλατφορμα και εχουν δουλεψει αρκετα τα παιδα πανω σε αυτη. Επισης καλο αν προχωρησουμε με αυτη την ιδεα να υπαρχουν και screenshots και οχι μονο αποτελεσματα σε μορφη text, αν και ειμαι καπως ασχετος με λινουξ και δεν ξερω αν κατι τετοιο ειναι εφικτο. Φανταζομαι ομως οτι θα ειναι ευκολο.

Ακουω προτασεις. :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.