Jump to content



Η AMD θα μυνήσει την Intel.


DarthMoul

Recommended Posts

Με αφορμή απόφαση Ιαπωνικού δικαστηρίου, η AMD ετοιμάζεται να μυνήσει την Intel σε Ευρώπη και Αμερική για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Ο λόγος είναι οι υπερβολικές εκπτώσεις που κάνει η Intel σε όσους κατασκευαστές δεσμευτούν με συμβόλαιο ότι θα αποκλείσουν τα προϊόντα των ανταγωνιστών της. Μήπως το όνομα της νύφης είναι DELL; :p

http://www.arabnews.com/?page=11&section=0&article=60455&d=15&m=3&y=2005

http://www.theinquirer.net/?article=21873

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Μυριζομαι settlement.... Τετοια πραγματα γινονται εκατερωθεν πολλες φορες το χρονο και ποτε δεν βγαινουν αποφασεις... Τι το ψαχνετε???

Εγω ξερω οτι βγαινει ο Venice και η AMD ακομα δεν πανηγυριζει για τα 0.09. Κατι παει στραβα.....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξέρω ότι ο Power θα είναι στα 45nm στο τέλος του 2007 στα ράφια των καταστημάτων, και ότι οι pentiums και οι athlon δεν αντέχουν κάτω από το 60nm λόγω αρχιτεκτονικής. Η υλοποίηση cisc σε τέτοια μεγέθη γίνεται από πανάκριβη εώς αδύνατη. Η AMD τι εναλλακτική έχει;

Link to comment
Share on other sites

Όταν οι γάτες νιαουρίζουν δεν μπορούμε να ξέρουμε αν κάνουν έρωτα ή πόλεμο... Κάποτε και η intergraph μύνησε την intel για κλοπή πατεντών που αφορούσαν στον πέντιουμ και πήρε $400Μ έπειτα από κάτι χρόνια, δηλ. τίποτα, ενώ και την M$ την χάιδεψαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Λέτε να δούμε την M$ να αγοράζει την AMD γιατί απ' όσο ξέρω τα XP δεν τρέχουν ούτε σε PPC ούτε σε itanium;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν τα κυκλοφορεί πως πουλάει η HP Itanium συστήματα με Windows εδώ και χρόνια;

http://www.hp.com/products1/servers/integrity/entry_level/index.html

Φυσικά και τα κυκλοφορεί. Αλλά στην ελλάδα ότι δεν είναι x86 pc δεν υπάρχει, οπότε οι περισσότεροι δεν το ξέρουν. Δεν ασχολούνται με αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν υπάρχει Itanium για οικιακή χρήση, γιατί να υπάρχουν windows; Πάντως όλο το software είναι έτοιμο όπως βλέπεις. Packaging θέλει. Μόλις βγει Itanium desktop θα είναι έτοιμα και τα windows. Όχι 2 χρόνια μετά όπως έγινε με τους Athlon64.

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί η intel δεν κάνει την κίνηση και φτιάχνει διπύρηνα σε αρχιτεκτονική χωρίς μέλλον; Δεν έχει υποδομή και χρήματα;
Γιατί αυτό θέλει η αγορά και θα το θέλει μέχρι να χτυπήσει τοίχο. Γιατί η Intel ξοδεύει τα τριπλάσια στο R&D του Itanium από ότι σε αυτό του Pentium; Παρόλο που ο Itanium δεν έχει κάνει εδώ και 10 χρόνια ούτε ένα $ κέρδος;

Και για να μείνουμε στο θέμα. Η Intergraph έκανε την μήνυση λίγο πριν καταρεύσουν τα κέρδη της και τελικά εξαγοραστεί από την 3dlabs. Η SCO έκανε την μήνυση στην IBM ζητώντας $3 δις και τώρα φαίνεται πως δεν έχει λεφτά ούτε για την μισθοδοσία και μάλλον θα διαγραφεί από τον NASDAQ σύντομα. Η DEC είχε κάνει μήνυση στην Intel και πουλήθηκε αντί πινακίου φακής στην Compaq 15 μήνες μετά λόγω ελλεινής οικονομικής κατάστασης.

Και η AMD πέρσι έκανε πάλι ζημιές $28 εκ.

Link to comment
Share on other sites

Eγω ξερω οτι γενικα δεν αντεχουν τα transistor πλεον κατω απο τα 60 οι διαρροες θα ειναι τεραστιες και μπαινουν πλεον και στον τομεα της κβαντικης φυσικης οπως και δεν ειδα την IBM να τα πηγαινει και πολυ καλα και με τον PowerPC οπως δεν εχω δει και κανενα Power ακομα και τωρα στα ραφια........

Link to comment
Share on other sites

Τι δεν πήγε καλά στον Power στα 90nm; Ακριβώς την ίδια τεχνολογία κατασκευής με τους Athlon64 έχει. Η AMD από εκεί αγοράζει. Έχει πληρώσει προκαταβολή και για τα 60nm. Τώρα όσον αφορά τα ράφια, είναι επιλογή του κατασκευαστή αν θα δημιουργήσει ΟΕΜ αγορά και πότε. Πάντως εάν θέλεις να αγοράσεις σύστημα με Power, υπάρχει στην αγορά.

Για τα 60nm έχεις δίκιο. Οι cisc που είναι σύνθετες κατασκευές δεν πήγαν παρακάτω. Οι risc που είναι απλοϊκές τα κατάφεραν. Εδώ θα δεις και ποιοί ξεκίνησαν τις δοκιμές από το 2003:

http://www.reed-electronics.com/electronicnews/article/CA269292.html

Ενδεχομένως μέχρι το 2007 να τα καταφέρουν και οι cisc. Αν δεν τα καταφέρουν τι γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Oταν κανεις μηνυσεις δηλωνεις εξ' ορισμου ποσο μικρος εισαι.

Και επειδη προς το παρον θελω ενα σταθερο συστημα που μαλλον ενας ισχυρος μπορει να μου το προσφερει αγοραζω Intel

Πάντως για την ιστορια εγω μια φορα στην ζωη μου αγορασα αλλη μαρκα εκτος απο ΙΝΤΕL, για τους παλιους θυμαστε τους Ciryx?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.